Štěně od překupnice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2023 18:26
LuciL

XXX.XXX.121.171

Dobrý den, jdu za vámi i když předem říkám, že jsem hloupá, což sama vím. Před 5 dny jsem projevila zájem o fenku "Čivavy". Měla ji při porodu umřít maminka byla od narození na flašce. Paní byla hodná všechno dávala ji pryč skrze nemocnicí. Po příchodu domů jsem začala objevovat nedostatky mléko místo pro stěně bylo pro děti, fenka měla průjem a na to, že ji melo byt za chvilku 5 tydnu nemá zuby ani ještě neslyší a stěně civavy to take není. Po zjišťování jsem zjistila, že paní je překupnice z Litoměřic, jsem v kontaktu taktu se 2 lidmi co s ní měli problém. Neboť, se mj zda divné že v okolí Litoměřic je tolik inzerátu na štěňata bez mamky do 1 měsíce stáří. Dá se s tím něco dělat? Nějak to řešit aby paní přestala?

Jinak dneska jsem byla u veterináře skrze odčervení a kontrolu, pan veterinář odhadl věk cca 3 týdny a že se mu nezdaji ouška, že se nemusejí vyvinout. Má někdo zkušenost s oušky, že se nevyvinuly? Děsím se toho fotka vložená. Jinak každý 3 hodiny dostává sušené mléko pro štěňata.

A plemeno jaký to může být?

Čas nevrátím a pejska si ponecháme ať bude hluchý nebo ne ❤️ 3 parťák náš.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2023 18:49

LuciL napsal(a):
Dobrý den, jdu za vámi i když předem říkám, že jsem hloupá, což sama vím. Před 5 dny jsem projevila zájem o fenku "Čivavy". Měla ji při porodu umřít maminka byla od narození na flašce. Paní byla hodná všechno dávala ji pryč skrze nemocnicí. Po příchodu domů jsem začala objevovat nedostatky mléko místo pro stěně bylo pro děti, fenka měla průjem a na to, že ji melo byt za chvilku 5 tydnu nemá zuby ani ještě neslyší a stěně civavy to take není. Po zjišťování jsem zjistila, že paní je překupnice z Litoměřic, jsem v kontaktu taktu se 2 lidmi co s ní měli problém. Neboť, se mj zda divné že v okolí Litoměřic je tolik inzerátu na štěňata bez mamky do 1 měsíce stáří. Dá se s tím něco dělat? Nějak to řešit aby paní přestala?

Jinak dneska jsem byla u veterináře skrze odčervení a kontrolu, pan veterinář odhadl věk cca 3 týdny a že se mu nezdaji ouška, že se nemusejí vyvinout. Má někdo zkušenost s oušky, že se nevyvinuly? Děsím se toho fotka vložená. Jinak každý 3 hodiny dostává sušené mléko pro štěňata.

A plemeno jaký to může být?

Čas nevrátím a pejska si ponecháme ať bude hluchý nebo ne ❤️ 3 parťák náš.

Dokud budou lidi jako vy kupovat taková štěňata od takových lidí, tak se s tím nic dělat nedá.

12.5.2023 19:08
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

https://www.pejskarium.cz/mnozirny-psu-karolina-hajkova/

Můžete si poslechnout tohle, nepamatuju si to slovo od slova, ale myslím, že tam jsou nějaké tipy.

12.5.2023 19:43
LuciL

XXX.XXX.121.171

To máte pravdu jenže paní štěňata překupuje např. Mám paní co od ní koupila stěně za 500 a prodávala ho druhý den za 4500 Kč nutila paní ať ji ho prodá v 1 měsíci naštěstí neprodala. Teď jsou na bazosi další 3 inzeráty v okolí jejího bydliště na štěňata cca 14 denní a 2 týdenní. Nevím kde paní štěňata stále bere.
Bohužel udělala jsem chybu myslela jsem,že paní nelže a do nemocnice jde.

12.5.2023 20:02

Zákon č. 246/1992 Sb. - Zákon České národní rady na ochranu zvířat proti týrání
§ 7a
(6) Chovatel psa je povinen dodržovat tyto podmínky:
a) fena kojí pouze takový počet štěňat, který odpovídá zdravotní kondici; ostatním životaschopným štěňatům musí chovatel zajistit náhradní výživu,
b) maximální počet vrhů u feny je 3 za období 24 měsíců a
c) minimální věk pro odběr štěňat od feny je 50 dnů.

§ 7b
Je zakázán prodej nebo předání psa nebo kočky novému chovateli
a) na veřejném prostranství, s výjimkou prodeje nebo předání těchto zvířat v rámci veřejného vystoupení zvířat, nebo
b) na místech uvedených v § 13a odst. 5.

Zákon č. 166/1999 Sb. - Zákon o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon)
Od 1. ledna 2020 je povinné očkování psa proti vzteklině platné pouze v případě, že je pes označený mikročipem.

Štěňata musí být označena mikročipem nejpozději do tří měsíců věku. Pokud přecházejí k novému majiteli dříve než ve třech měsících věku, musí v moment přechodu být již označena. Mikročipem nemusí být označeni psi, kteří mají jasně čitelné tetování provedené před 3. 7. 2011.

Viz https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/povinne-oznacovani-psu/

12.5.2023 20:06
janaa

XXX.XXX.174.242

Jděte na policii s vet zprávou a podejte trestní oznámení. Zákon stanovuje minimální věk odběru. Zápis z policie pošlete na krajskou veterinární správu.
Bohužel dokud nebude trestné takto štěňata kupovat,tak se nic nezmění. To je tak asi jediné,jak by ubylo množkám zákazníků

12.5.2023 23:33
LuciL

XXX.XXX.121.171

Souhlasila jsem s odběrem štěňátka, které mělo přijít o maminku a bylo na flašce. Ale již mi jde o lhaní v informacích, ve kterých klamala zdravotni stav, věk štěněte (prý 4 týdny a sotva 3 týden), štěňátko místo sunaru pro štěňátka dostávalo dětský sunar (průjem, zvracení). A jde mi i o další co mě kontaktovali, že mají horší nebo podobnou zkušenost na recenze jsem přišla až po doma se štěňátkem. Kdy jsme s přítelem přemýšleli že paní nám lhala..

Stenatko nám měla předat sestra paní, s tím, že paní jde do nemocnice ve středu, ba naopak paní lhala a štěně nám předala ona sama (zjištěno tak, že telefonní číslo na její sestru bylo jejího partnera, který s tímto číslem oklamal více lidí a ještě pod tím prodával pneumatiky). Našla jsem tiktok kdy údajná sestra má stejné tapety jako na fotce z inzerátu se štěňátkem a paní s ním měla fotky. Jedná velká lež, na kterou jsem skočila. A po kontaktování paní jsem dostala nadávky co na ni zkouším a zablokování. Hold jsem se poučila.

12.5.2023 23:45
rapotacka11

XXX.XXX.224.249

Ne, nemluvte v minulém čase, nepoučila,
teprve se poučíte.
Šetřete spasitelko ať na to máte,
je možný, že ten "dobrý" skutek
se sakra prodraží. Veterina je drahá.

12.5.2023 23:50
Doron

XXX.XXX.162.50

A Vy jste za toho psíka něco zaplatila té prekupnici?
Můžu se zeptat kolik?

13.5.2023 06:50
juhaj

XXX.XXX.79.234

Paní to dělá protože jí to vynáší, na psy kašle a hejly vždycky najde.
Pokud budou lidi bezmyšlenkovitě kupovat psy od podvodníků a nebudou se obtěžovat o psech si předem něco zjistit, tak tenhle obchod pokvete veselé dál udržován kupujícími s jejich ignorací a penězi. Chudáci psi.

13.5.2023 08:05
Doron

XXX.XXX.162.50

juhaj napsal(a):
Paní to dělá protože jí to vynáší, na psy kašle a hejly vždycky najde.
Pokud budou lidi bezmyšlenkovitě kupovat psy od podvodníků a nebudou se obtěžovat o psech si předem něco zjistit, tak tenhle obchod pokvete veselé dál udržován kupujícími s jejich ignorací a penězi. Chudáci psi.

Je mi to divný.
Dokážu si představit, že bych se ujala třítýdenního štěněte v nouzi, ale koupit si ho ?!?!
To musí být dost otrlá osoba, ta překupnice...

13.5.2023 09:50
fikovnice

XXX.XXX.60.118

LuciL napsal(a):
Souhlasila jsem s odběrem štěňátka, které mělo přijít o maminku a bylo na flašce. Ale již mi jde o lhaní v informacích, ve kterých klamala zdravotni stav, věk štěněte (prý 4 týdny a sotva 3 týden), štěňátko místo sunaru pro štěňátka dostávalo dětský sunar (průjem, zvracení). A jde mi i o další co mě kontaktovali, že mají horší nebo podobnou zkušenost na recenze jsem přišla až po doma se štěňátkem. Kdy jsme s přítelem přemýšleli že paní nám lhala..

Stenatko nám měla předat sestra paní, s tím, že paní jde do nemocnice ve středu, ba naopak paní lhala a štěně nám předala ona sama (zjištěno tak, že telefonní číslo na její sestru bylo jejího partnera, který s tímto číslem oklamal více lidí a ještě pod tím prodával pneumatiky). Našla jsem tiktok kdy údajná sestra má stejné tapety jako na fotce z inzerátu se štěňátkem a paní s ním měla fotky. Jedná velká lež, na kterou jsem skočila. A po kontaktování paní jsem dostala nadávky co na ni zkouším a zablokování. Hold jsem se poučila.

Jinak zadavatelko, krom toho, co vše tu bylo napsáno, tak jde o úplné štěněcí miminko a čivava se kolem něj jen prošla (tedy podle mě).
Smutný případ... A Litoměřicko je tím známo.

13.5.2023 10:31
fikovnice

XXX.XXX.60.118

Btw, tak se pochlapte a napište jméno té "dámy". A třeba odkaz na její soc. sítě.

13.5.2023 10:39
LuciL

XXX.XXX.121.171

3500 Kč

13.5.2023 11:02
Tery56

XXX.XXX.29.246

No tak dejte podnět na veterinu nebo PČR ať to prošetří. Chudáci psi

13.5.2023 11:03

LuciL napsal(a):
3500 Kč

...ono by mělo být i trestné tuhle hrůzu finančně podpořit a dát tak prostor pro pravidelné znovumnoženi....ale ono je to marný a ztracený....

13.5.2023 11:04

Je to smutný, že lidi takhle pořád kupují štěňata. 3500 za štěně, u kterého není jisté vůbec nic. Čivava to určitě nebude. Na veterině teď vyplaznete tolik peněz, že byste za to měla štěně s PP.
Jako já nevím, ale telefon nebo pračku byste si taky koupila bez záručního listu a bez daňového dokladu? Promiňte, ale nechápu to a nikdy to nepochopím. Než koupím štěně a nic o koupi nevím, tak si nejdřív všechno najdu už dopředu. Ze zákona štěně nesmí od matky dřív než po 50. dni věku. A neznalost zákona neomlouvá.

13.5.2023 11:06

Tery56 napsal(a):
No tak dejte podnět na veterinu nebo PČR ať to prošetří. Chudáci psi

Otázka je, jak to paní prokáže. Bez důkazů nic.
Já už to nemůžu ani číst, je mně z toho špatně. Za porušení zákona by měli být trestáni i kupující, jinak to nikdy nepřestane.

13.5.2023 11:25
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já bych na to asi neměla ani odvahu vzít si tak malé štěně, kde třeba přišlo o matku a je potřeba ho vypiplat. Já jako nezkušená bych do toho nešla, abych něco nezanedbala. Obdivuju všechny dočaskáře, puplaci tety, které se i tyhle mrňata starají. Tam to musí být i strašně náročné se socializaci, bez matky a sourozenců. Co vím, tak i dočaskářky u koťat nechávají sourozence pohromadě co nejdýl, když už není matka, aby se učili mezi sebou

13.5.2023 11:39
LuciL

XXX.XXX.121.171

Myslíte, že by to nešlo prokázat s tím co mám?

1. A 2 fotka jedna se o pana co o stene měl zájem den předemnou ale paní z něj dělala debila a dávala mu špatně adresy. To mi poslala paní od které stěně mám.

3. V okolí jsem našla další 2 inzeráty malých štěňat. Je mi divné, že pouze v Usteckem kraji jsou tyto inzeráty.

4. Recenze na paní jako upozornění.

5. Samotné recenze na paní našla jsem je přes její 2 telefonní číslo.

6. Inzerát na který jsem psala.

7. Paní mi dala telefonní číslo ať se domluvím s její sestrou, druhý den jsem volala a paní měla stejný hlas.. pod tímto číslem jsem našla recenze (číslo 5 fotka).. jenže stejne tapety jako v inzerátu na zdi a fotka s malickou.

13.5.2023 11:46

A ze jste tak aktivni v dohledavani ted?
Vsak to je porad stejny scenar.
Pred koupi si nikdo nic neoveruje -zato pak se z vas stavaji uplni detektivove...

problem je, ze mate neoznacene stene a castka za nej je mala. Ale neni nemozne s tim neco delat.
Musite se domluvit a jednat spolecne s dalsimi, co ji nalitli...

Dotahnete to do konce.
ale to nepujde na netu, no...

13.5.2023 11:56
LuciL

XXX.XXX.121.171

Dala jsem výstrahu na bazos ať se mi ozvou ty co koupili štěněte mladší něž měsíc v usteckem kraji a ozvali se 3 lidi. (Jedná paní s černým pejskem, druhá co paní prodala štěněte za 500 a ona ho prodala za 4500 Kč, a pan co štěně odmítl). Teď si píšu s paní co prodává 14 denní štěně a snaží se ho rychle zbavit adresu nedá jen ke kamošce a pan tam chce jet zda se jedná o stejnou překupnici jinak teď sbírám informace a jdu podat na policii v pondělí se všemi informacemi podání na paní a napadlo mě obrátit se na Krajskou veterinární správu.

13.5.2023 11:57
fikovnice

XXX.XXX.60.118

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to smutný, že lidi takhle pořád kupují štěňata. 3500 za štěně, u kterého není jisté vůbec nic. Čivava to určitě nebude. Na veterině teď vyplaznete tolik peněz, že byste za to měla štěně s PP.
Jako já nevím, ale telefon nebo pračku byste si taky koupila bez záručního listu a bez daňového dokladu? Promiňte, ale nechápu to a nikdy to nepochopím. Než koupím štěně a nic o koupi nevím, tak si nejdřív všechno najdu už dopředu. Ze zákona štěně nesmí od matky dřív než po 50. dni věku. A neznalost zákona neomlouvá.

Podle mě to fakt nemá s čívou společného nic! Ty máš, Ali, psy víc nakoukané - myslíš si to taky?

13.5.2023 12:04
fikovnice

XXX.XXX.60.118

...ono by mělo být i trestné tuhle hrůzu finančně podpořit a dát tak prostor pro pravidelné znovumnoženi....ale ono je to marný a ztracený....

Ta osvěta pořád a pořád nefunguje, že?
Jenže ti lidi zaplatí řádově tisíce za vořecha s narušeným zdravím, a jak je ještě trestat dál? Peněžitý trest? Jako já neříkám, že samozřejmě chybují oni také, ale prostě by to chtělo nějak víc stíhat tyto nechutné množky a podvodné prodejce.
Pravdou je, že zde zadavatelka pracovat s internetem umí, umí se dostat na Tik Tok, tak pak nechápu, že si v dnešní době nezjistí dostatečné info.
Ale ono je to tu pořád a jak říkávala "Gaelle": Je to marný, je to marný, je to marný!

Btw: Už jsem zde psala, že dcerce mojí nejlepší kamarádky byla zadávena její milovaná čivava psem, který ani nebyl na vodítku. ALE: Už mají novou čívu...no, a samozřejmě bPP. To je pak fakt těžké, když nepřesvědčím ani takto blízké lidi. Kupovali ji tuším přes Bazoš. A co zatím vím, tak snad zdravotně OK, ale povahově tedy nic moc.

13.5.2023 12:04
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Řešte to s tou policií a vet. správou a doporučuju poslechnout i to, co jsem sem dávala. Jsou tam myslím i upozornění, jak to řešit a neřešit, zveřejňování jmen atd...ale to bych asi kecala, poslechnu si to znovu.

13.5.2023 12:07
fikovnice

XXX.XXX.60.118

LuciL napsal(a):
Dala jsem výstrahu na bazos ať se mi ozvou ty co koupili štěněte mladší něž měsíc v usteckem kraji a ozvali se 3 lidi. (Jedná paní s černým pejskem, druhá co paní prodala štěněte za 500 a ona ho prodala za 4500 Kč, a pan co štěně odmítl). Teď si píšu s paní co prodává 14 denní štěně a snaží se ho rychle zbavit adresu nedá jen ke kamošce a pan tam chce jet zda se jedná o stejnou překupnici jinak teď sbírám informace a jdu podat na policii v pondělí se všemi informacemi podání na paní a napadlo mě obrátit se na Krajskou veterinární správu.

S internetem evidentně pracovat umíte, zvládnete kdekoho vyhledat, takže na tu Policii určitě zajděte.
A ten odkaz na její soc. sítě...??? Já nevím, ale to snad není trestné...

13.5.2023 12:08
fikovnice

XXX.XXX.60.118

Rronjabutterfly napsal(a):
Řešte to s tou policií a vet. správou a doporučuju poslechnout i to, co jsem sem dávala. Jsou tam myslím i upozornění, jak to řešit a neřešit, zveřejňování jmen atd...ale to bych asi kecala, poslechnu si to znovu.

Aha, díky i já. Jak budu mít čas, poslechnu si to.
S tím zveřejňováním jmen a dalších údajů si totiž nejsem vůbec jistá.

13.5.2023 12:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak v první řadě ten zákon porušil i kupující - naprosto prokazatelně koupil štěně mladší 50 dnů a navíc neoznačené!
Takže i když se náhodou nepovede usvědčit tu podvodníci, tak vína na straně kupujícího je naprosto neoddiskutovatelná. Kdyby byla vůle, tak si jde sáhnout po lidech, co tento byznys svojí hloupostí podporují a roztáčí.
Jenže vet si nezařízne hloupou slepici, co mu přišla snášet zlatá vejce, aby dal podnět KVS, takže kde není žalobce ...🙄

13.5.2023 12:57

Jaký zákon porušil kupující?
Že má stejný IQ jako prodejce?
Když vidím text inzerátu, dostávám kopřivku. A někdo si tam koupí psa.

13.5.2023 13:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jaký zákon porušil kupující?
Že má stejný IQ jako prodejce?
Když vidím text inzerátu, dostávám kopřivku. A někdo si tam koupí psa.

Zákon na ochranu zvířat proti týrání nebo chovatelský zákon - píše se tam, že štěně nesmí být odebráno mladší 50 dní a musí být v době odběru označeno mikročipem.
Kupující vědomě odebrala 14 denní štěně, které označené nebylo.

13.5.2023 13:01
LuciL

XXX.XXX.121.171

Dala jsem screen na na tiktok její výše.

13.5.2023 13:05
LuciL

XXX.XXX.121.171

Celý inzerát jen pak prodávající snížila cenu. Já neodebrala žádné stěně od maminky prodávající uvedla, že stěně nemá maminku. Jen uvedla v omyl skrze věk stěně a zdravotní stav a informace.

13.5.2023 13:07
LuciL

XXX.XXX.121.171

Rodiče prý.. ale myslím, že první fotku znám z internetu ale třeba někdo pozná.

13.5.2023 13:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.52.122

LuciL napsal(a):
Celý inzerát jen pak prodávající snížila cenu. Já neodebrala žádné stěně od maminky prodávající uvedla, že stěně nemá maminku. Jen uvedla v omyl skrze věk stěně a zdravotní stav a informace.

Odebrala jste štěně od "chovatele", nebylo označené a v žádný omyl jste v souvislosti s věkem uvedena nebyla - že KUPUJETE štěně mladší 7 týdnů jste věděla (3 týdenní štěně už má prořezané zuby, takže to vaše bezzubé bylo ještě mladší).
Já vás soudit nebudu - je to Váš boj, který se ještě hodně prodraží, vzhledem k tomu, že ta vrozená vada uši bude nejspíš důsledek opakovaných incestů
(to je v množkách běžné), a patrně to nebude jediná vada nebo zdravotní handicap toho nebohého štěněte.

13.5.2023 13:46

LuciL napsal(a):
Rodiče prý.. ale myslím, že první fotku znám z internetu ale třeba někdo pozná.

To není čivava.
Navíc kdoví, jestli je to opravdu fotka rodičů.

13.5.2023 14:40
rapotacka11

XXX.XXX.224.249

Ta rodina je od pohledu taková důvěryhodná.

13.5.2023 14:52

To si myslím, že je trochu jinak... já si můžu koupit psa bez čipu, ale už ho nemůžu bez čipu prodat ani s ním chodit mimo obývák... pokuta... a nemůžu ho nechat očkovat proti vzteklině, cožto další pokuta.
"Chovatel nově narozeného psa je povinen zajistit označení psa elektronickým čipem před nabídkou psa k prodeji nebo předáním psa novému chovateli, nejpozději však do 3 měsíců věku psa. Chovatel psa je dále povinen zajistit, aby identifikační číslo psa bylo zaznamenáno v dokladu o očkování psa."

Ale téhle tazatelky se týká tohle:
pokuta 50 tisíc Kč i opakovaně za psa bez čipu + 50 tisíc Kč za psa bez očkování na vzteklinu.
To byla ale levná čivava, co.

13.5.2023 14:58

To si myslím, že je trochu jinak... já si můžu koupit psa bez čipu, ale už ho nemůžu bez čipu prodat ani s ním chodit mimo obývák... pokuta... a nemůžu ho nechat očkovat proti vzteklině, cožto další pokuta.
"Chovatel nově narozeného psa je povinen zajistit označení psa elektronickým čipem před nabídkou psa k prodeji nebo předáním psa novému chovateli, nejpozději však do 3 měsíců věku psa. Chovatel psa je dále povinen zajistit, aby identifikační číslo psa bylo zaznamenáno v dokladu o očkování psa."

pokuta 50 tisíc Kč i opakovaně za psa bez čipu + 50 tisíc Kč za psa bez očkování na vzteklinu.

A mě by teda musela hanba liskat, aby prodala štěně bez čipu. A nechápu, že to někdo koupí.

13.5.2023 15:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Majitelky se týká i ta pasáž od odběru štěněte mladšího 50 dní - ten zákon porušila i ona.

13.5.2023 15:01

A aby to zadavatelce nebylo líto, tak její telefon a mail předám SVS, ať si ty pokuty užije.
Pá a hezkou sobotu. :-)

13.5.2023 15:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

A mě by teda musela hanba liskat, aby prodala štěně bez čipu. A nechápu, že to někdo koupí.

Tak ona je pořád většina bezpapíráků nabízených v inzerci nečipovaných - a nikomu z kupujících to není divný 🙄

13.5.2023 15:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

A aby to zadavatelce nebylo líto, tak její telefon a mail předám SVS, ať si ty pokuty užije.
Pá a hezkou sobotu. :-)

Ježíš nestrašte jí - on už ji pánbůh za to potrestal a ještě potrestá, protože tenhle nákup století bude stát ještě balík i bez pokut.

... ale jako precedens k odstrašení dalších by to bylo hodně dobrý, kdyby se to řádně medializováno, to zase jo.

13.5.2023 15:10

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Majitelky se týká i ta pasáž od odběru štěněte mladšího 50 dní - ten zákon porušila i ona.

Pokud ji ale prodávající uvedla v omyl, že štěně přišlo o matku?
To i přijde jako jediný moment, co bych řeišla s policií, musela bych mít ale důkaz, že matka štěněte existuje.
Přijde mi, že na policii se toho moc nezmůže, zadavatelka nemá dostatečné důkazy, jen doměnky a velmi pravděpodobné teorie, zcela věřím, že to tak je, ale pro množku nebude problém to zaonačit tak, aby z toho policie nic nemohla. Tak ještě si zadavatelka může najít právníka a tím zvýšit šance, že to policie neshodí ze stolu hned, ale to by stálo penízky.

13.5.2023 15:12

Tak ona je pořád většina bezpapíráků nabízených v inzerci nečipovaných - a nikomu z kupujících to není divný 🙄

Jo, já vím a je to děs, nechápu. Vždyť je dnes všude tolik osvěty, co dřív nebylo.
Díky Bohu za majitele mých štěňat, ve světle tohoto případu fakt jsem vděčná za to, že se zajímali o všechno možný a už mně nebude vůbec líto malicherných dotazů.

13.5.2023 15:16

To i přijde jako jediný moment, co bych řeišla s policií, musela bych mít ale důkaz, že matka štěněte existuje.
Přijde mi, že na policii se toho moc nezmůže, zadavatelka nemá dostatečné důkazy, jen doměnky a velmi pravděpodobné teorie, zcela věřím, že to tak je, ale pro množku nebude problém to zaonačit tak, aby z toho policie nic nemohla. Tak ještě si zadavatelka může najít právníka a tím zvýšit šance, že to policie neshodí ze stolu hned, ale to by stálo penízky.

Jenže to je právě to, že množaci vám můžou nalhat kdeco, protože vědí, že se jim nic nestane. Prokazování je těžký. To, co uvádí zadavatelka, určitě stačit nebude.

13.5.2023 15:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

A co, že štěně přišlo o matku? V tomto případě se musí o štěně do věku k odběru postarat chovatel a až po označení ho může s náležitými dokumenty prodat.

Ona se štěněte neujala coby zachránce spasitel - ona ho normálně KOUPILA na inzerát ,jako mládé papouška k ručnímu dokrmení, jen si zapomněla všimnout, že je to pes.

13.5.2023 15:20

Chovatel psa je povinen dodržovat tyto podmínky...
A já se tím chovatelem stanu, až psa zaplatím a odnesu...
S tím souvisí vet zákon, že štěně může být odloučeno od (náhradní) matky jen v určitých situacích... např. zranění matky. Jenže ono matku nemá. Údajně, samozřejmě.

50 litrů za vzteklinu, co zabije i člověka a spustí zombie apokalypsu, juuuu,
se mi zdá málo.

300 ran holí.

Není složité takové vysoce inteligentní lidi z inzerátu, co tu je, nalákat do pasti. Prostě nový obchod a celé to natočím. A kdyby se někdo u policie cukal, tak zazmizíkuji obličeje a pověsím na YT.
Mohli by jim ty psy zabavit a plácnout nějakou tu pokutu, podmínku, mříže.
Vždyť jde o týrání.
Tak jestli je zadavatelka normální, tak s tím něco bude dělat!

13.5.2023 15:40
LuciL

XXX.XXX.121.171

Nemám nikde uvedeny svůj telefon ani email tak mě nevystraši.. ale lituji toho, že jsem toto založila když jsem se chtěla poradit, co s timto udělat. Ale informace mám a to mi stačí.Pěkný den

13.5.2023 15:41
LuciL

XXX.XXX.121.171

Prosím Vás na veterině jsem byla a řešila toto s veterinářem a všechno bude teď bylo odčerveno a příští týden by mělo dostat 1 očkování.

13.5.2023 15:43

LuciL napsal(a):
Prosím Vás na veterině jsem byla a řešila toto s veterinářem a všechno bude teď bylo odčerveno a příští týden by mělo dostat 1 očkování.

Teprve první očkování? Ježíšmarjá, já už radši nepíšu nic. 🤦

13.5.2023 15:44
LuciL

XXX.XXX.121.171

A co mám jako dělat? Řídím se rady veterináře, takže všechno nechám na něm.

13.5.2023 15:49

No, co vám taky zbývá, že?
Doufám, že na veterině vás vyždímají, abyste prohlídla. Z vašich příspěvků mám pocit, že pořád nechápete.

13.5.2023 15:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

První očkování se dává v 6-8. týdnu, takže v tomto problém nevidím. Tady je teď důležitější štěně nejdřív odčervit.

13.5.2023 15:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

No, co vám taky zbývá, že?
Doufám, že na veterině vás vyždímají, abyste prohlídla. Z vašich příspěvků mám pocit, že pořád nechápete.

Já myslím, že paní už chápe. A bylo by dobře, kdyby to tažení proti tomu množitelelskýmu ksindlu dotáhla do konce, včetně podnětu na KVS - minimálně těm psům to dluží.

13.5.2023 15:56
LuciL

XXX.XXX.121.171

První očkování se dává v 6-8. týdnu, takže v tomto problém nevidím. Tady je teď důležitější štěně nejdřív odčervit.

Ano dostalo první dávku včera odčervení a další za 14 dnů. Kdyby byl problem samozřejmě najdu hned jiného veterináře 👍.

13.5.2023 15:58
LuciL

XXX.XXX.121.171

Já myslím, že paní už chápe. A bylo by dobře, kdyby to tažení proti tomu množitelelskýmu ksindlu dotáhla do konce, včetně podnětu na KVS - minimálně těm psům to dluží.

Ano dělám všechno proto a jsme na to 3 tak dokonce to dotahnem. A bude o 1 množitelku méně.

5008.

13.5.2023 15:58
5008.

XXX.XXX.228.41

A kolikáté očkování by jako mělo mít, ve 3.týdnech věku?🤦‍♂️

13.5.2023 16:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

LuciL napsal(a):
Ano dělám všechno proto a jsme na to 3 tak dokonce to dotahnem. A bude o 1 množitelku méně.

🍀🍀🍀

13.5.2023 16:11

Ok, já vím, celkově je mně proti srsti ten brzký odběr, no.

13.5.2023 16:28
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.122

LuciL napsal(a):
Nemám nikde uvedeny svůj telefon ani email tak mě nevystraši.. ale lituji toho, že jsem toto založila když jsem se chtěla poradit, co s timto udělat. Ale informace mám a to mi stačí.Pěkný den

Nenechte se vyprudit.
Určitě jste už sama sobě vynadala dost.
Podle fotek čivavu asi mít nebude, ale vzhledem k tomu, že si ji vypipláte, budete ji mít ráda "čivava nečivava".

Myslím, že na policii moc neuspějete, ale budu držet pěsti.

Doufám, že se za čas objevíte i s aktuální fotkou Vaší fenky, aby bylo možné odhady porovnat se skutečností.

13.5.2023 16:33
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já se bojím, že množky a kupující od nich tady budou stále, lidí začnou řešit, až když je se zvířetem nějaký problém a nehledají info dopředu. Pokud se to nebude tvrdé trestat a hlavně řešit, nic se nezmění.
Nedávno mě fascinovala moje bývalá skoro tchýně, je to vzdělaná, inteligentní žena, ale myslí si, že množit zvířata bez PP je fajn, no čuměla jsem jako puk

13.5.2023 16:45

dokud jsou na světě idioti, co koupí štěně bez zubů za tři a půl klacku,

tak se s tím nic dělat nedá

možná to nechcete slyšet, ale je to prostě tak, ten bussiness funguje, protože jsou pořád lidi, co to koupí.

13.5.2023 17:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

dokud jsou na světě idioti, co koupí štěně bez zubů za tři a půl klacku,

tak se s tím nic dělat nedá

možná to nechcete slyšet, ale je to prostě tak, ten bussiness funguje, protože jsou pořád lidi, co to koupí.

Tak ono je to jednoduché - na 14 denním štěněti se nepozná, že je evidentní kříženec a fena není vyčerpaná kojením, takže na další hárání hned může mit zase štěňata a nestojí to množitelé ani kačku.
Je to hodně dobře promyšlený business plan. Navíc pokud tam má parvovirózu, tak mu to nevychcípá doma než to stihne prodat.

13.5.2023 17:11

Tak ono je to jednoduché - na 14 denním štěněti se nepozná, že je evidentní kříženec a fena není vyčerpaná kojením, takže na další hárání hned může mit zase štěňata a nestojí to množitelé ani kačku.
Je to hodně dobře promyšlený business plan. Navíc pokud tam má parvovirózu, tak mu to nevychcípá doma než to stihne prodat.

jasný, z hlediska producenta štěňat je pecka, vlastně nejlepší by bylo dávat je rovnou po narození, protože veškerej vopruz z odchovem si oddře někdo jiný, krmení, úklid, praní, ten čas do toho vložený

jako pro množitele to dává smysl. takže to bude dělat, pokud najde blbce, co takové štěně koupí. očividně nachází. konec pohádky.

13.5.2023 17:11

LuciL napsal(a):
Myslíte, že by to nešlo prokázat s tím co mám?

1. A 2 fotka jedna se o pana co o stene měl zájem den předemnou ale paní z něj dělala debila a dávala mu špatně adresy. To mi poslala paní od které stěně mám.

3. V okolí jsem našla další 2 inzeráty malých štěňat. Je mi divné, že pouze v Usteckem kraji jsou tyto inzeráty.

4. Recenze na paní jako upozornění.

5. Samotné recenze na paní našla jsem je přes její 2 telefonní číslo.

6. Inzerát na který jsem psala.

7. Paní mi dala telefonní číslo ať se domluvím s její sestrou, druhý den jsem volala a paní měla stejný hlas.. pod tímto číslem jsem našla recenze (číslo 5 fotka).. jenže stejne tapety jako v inzerátu na zdi a fotka s malickou.

....když už nic, tak Vás měla varovat inzerce na miničivavu, to je plemeno vytvořené množiteli....

13.5.2023 17:19

fikovnice napsal(a):
Ta osvěta pořád a pořád nefunguje, že?
Jenže ti lidi zaplatí řádově tisíce za vořecha s narušeným zdravím, a jak je ještě trestat dál? Peněžitý trest? Jako já neříkám, že samozřejmě chybují oni také, ale prostě by to chtělo nějak víc stíhat tyto nechutné množky a podvodné prodejce.
Pravdou je, že zde zadavatelka pracovat s internetem umí, umí se dostat na Tik Tok, tak pak nechápu, že si v dnešní době nezjistí dostatečné info.
Ale ono je to tu pořád a jak říkávala "Gaelle": Je to marný, je to marný, je to marný!

Btw: Už jsem zde psala, že dcerce mojí nejlepší kamarádky byla zadávena její milovaná čivava psem, který ani nebyl na vodítku. ALE: Už mají novou čívu...no, a samozřejmě bPP. To je pak fakt těžké, když nepřesvědčím ani takto blízké lidi. Kupovali ji tuším přes Bazoš. A co zatím vím, tak snad zdravotně OK, ale povahově tedy nic moc.

..tak to vidíš, chtělo by to začít stíhat i ty co kupujou, protože se vlastně na tom týrání spolupodili...kdyby nebyla poptávka nebude ani nabídka...

13.5.2023 17:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

jasný, z hlediska producenta štěňat je pecka, vlastně nejlepší by bylo dávat je rovnou po narození, protože veškerej vopruz z odchovem si oddře někdo jiný, krmení, úklid, praní, ten čas do toho vložený

jako pro množitele to dává smysl. takže to bude dělat, pokud najde blbce, co takové štěně koupí. očividně nachází. konec pohádky.

Spíš konec hororu - pohádky končí vždycky dobře 🤔

13.5.2023 17:21
LuciL

XXX.XXX.121.171

Fiona.Praha napsal(a):
Nenechte se vyprudit.
Určitě jste už sama sobě vynadala dost.
Podle fotek čivavu asi mít nebude, ale vzhledem k tomu, že si ji vypipláte, budete ji mít ráda "čivava nečivava".

Myslím, že na policii moc neuspějete, ale budu držet pěsti.

Doufám, že se za čas objevíte i s aktuální fotkou Vaší fenky, aby bylo možné odhady porovnat se skutečností.

Určitě dám po nějaké době vědět co a jak.. zatím jsem ráda, že štěňátko začíná být akční a papa a papa a nevadí nám čivava, nečivava. A přibira na váze ❤️ Jen veterinář řekl, že mohu dávat namočene granule ale přemýšlím jak ji to dávat (lžičku nechce, do flašky se to nevejde, mixerem to pak neprojde dírkou ta kaše..) nemá někdo nějaký způsob? A jeho zkušenosti např. Čím krmit od kdy dávat něco navíc apod..? Hodně mám načteno ale raději bych informace a zkušenosti..

13.5.2023 17:27

namočené granule je to tak, že to namočíte, rozmixujete a dáte do mističky

štěňata to většinou nechtějí, takže to vyhodíte

nejsnadněji se štěně odstavuje na mase. maso se dá mixovat do mlíka, na který je zvyklé a šup s tím do mističky

mističku časem pochopí, v mezičase bude krmení všude.

Neregistrovaný uživatel

13.5.2023 17:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.128

A co, že štěně přišlo o matku? V tomto případě se musí o štěně do věku k odběru postarat chovatel a až po označení ho může s náležitými dokumenty prodat.

Ona se štěněte neujala coby zachránce spasitel - ona ho normálně KOUPILA na inzerát ,jako mládé papouška k ručnímu dokrmení, jen si zapomněla všimnout, že je to pes.

Koupit si nedokrmenyho papouska je stejna prasarna. Ba větší.

13.5.2023 17:58
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Tady by mi dávalo smysl, povinné školení nebo test, před pořízením psa jak psala Zrzavci, že by tam byly základy, třeba kdy může štěně pryč, info o množinách a jejich praktikách, socializace atd.
Protože hodně lidí nad pořízením psa nepřemýšlí, říkají si, že co je na tom, prostě kouknu na bazoš a je to, takto by je to alespoň přivedlo třeba k zamyšlení .
Osvěta je sice veliká, ale kdo se o problematiku množek nezajímá, tak na to nejspíš nenarazí. Pak je lehké podlehnout bludu, že zvířata s PP jsou jen předražení a přešlechtění a na výstavy stejně chodit nebudeme. V restauraci, kdyby přinesli nedosmažený řízek, tak se každý bude bránit, že to nechtěl, protože každý ví, že to v restauraci na být hotový, ale u zvířat to ještě lidem nedochází, že to není ok

13.5.2023 18:09
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Vzhledem k tomu, co má prďola za sebou bych šla do masa
http://www.manwe.eu/index.php/barf-krmeni-psa-pirozenou-stravou
- dolejš, nebo Vám tu snad chovatelé poradí

13.5.2023 18:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Rezzzy napsal(a):
Tady by mi dávalo smysl, povinné školení nebo test, před pořízením psa jak psala Zrzavci, že by tam byly základy, třeba kdy může štěně pryč, info o množinách a jejich praktikách, socializace atd.
Protože hodně lidí nad pořízením psa nepřemýšlí, říkají si, že co je na tom, prostě kouknu na bazoš a je to, takto by je to alespoň přivedlo třeba k zamyšlení .
Osvěta je sice veliká, ale kdo se o problematiku množek nezajímá, tak na to nejspíš nenarazí. Pak je lehké podlehnout bludu, že zvířata s PP jsou jen předražení a přešlechtění a na výstavy stejně chodit nebudeme. V restauraci, kdyby přinesli nedosmažený řízek, tak se každý bude bránit, že to nechtěl, protože každý ví, že to v restauraci na být hotový, ale u zvířat to ještě lidem nedochází, že to není ok

Dnes ta osvěta a informace o množírnách na lidi křičí na každém rohu - nikdy nebylo tolik veřejně dostupných informací jako je teď.
Ti lidi, co to kupují o problematice množíren ví moc dobře a přesto to s vidinou ušetřených peněz při nákupu štěněte udělají 🤮.

Dokud se nebudou trestat i kupující porušující zákon (minimální věk, koupě psa bez dokladů a čipu), tak se vůbec nic nezmění.

13.5.2023 18:27
LuciL

XXX.XXX.121.171

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/168801340/civava.php
Její sourozenec.. paní si dělá už srandu toto je cca 3 stěně..

13.5.2023 18:27
Rezzzy

XXX.XXX.57.236

Dnes ta osvěta a informace o množírnách na lidi křičí na každém rohu - nikdy nebylo tolik veřejně dostupných informací jako je teď.
Ti lidi, co to kupují o problematice množíren ví moc dobře a přesto to s vidinou ušetřených peněz při nákupu štěněte udělají 🤮.

Dokud se nebudou trestat i kupující porušující zákon (minimální věk, koupě psa bez dokladů a čipu), tak se vůbec nic nezmění.

Bohužel hodně lidí si opravdu myslí, že množirna=klecový chov a pak jsou lidi, kteří chovají z lásky, jen ne s PP a to přece množirna není.

13.5.2023 18:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.52.122

Rezzzy napsal(a):
Bohužel hodně lidí si opravdu myslí, že množirna=klecový chov a pak jsou lidi, kteří chovají z lásky, jen ne s PP a to přece množirna není.

Ti ale neprodávají nečipovaná štěňata mladší 50 dnů.

13.5.2023 18:38
Lily2

XXX.XXX.133.234

Rezzzy napsal(a):

Těžko říct. Jedni to nepoznají, protože tahle sorta se neštítí ničeho. Ani štěňata vytáhnout ze sklepa vykoupat a hodit je pod domácí fenu. Ti druzí zjistí, že to je množírna, ale štěně koupí, protože už to štěňátko viděli a chtějí ho zachránit. :(

13.5.2023 19:03
keissa

XXX.XXX.155.174

Odebrala jste štěně od "chovatele", nebylo označené a v žádný omyl jste v souvislosti s věkem uvedena nebyla - že KUPUJETE štěně mladší 7 týdnů jste věděla (3 týdenní štěně už má prořezané zuby, takže to vaše bezzubé bylo ještě mladší).
Já vás soudit nebudu - je to Váš boj, který se ještě hodně prodraží, vzhledem k tomu, že ta vrozená vada uši bude nejspíš důsledek opakovaných incestů
(to je v množkách běžné), a patrně to nebude jediná vada nebo zdravotní handicap toho nebohého štěněte.

u těchto krypliku se stáva že i v 4-5 tádnech zuby nemaji prořezané .... ale jinak štěně na fote je v rozmezí věku 2-3 týdnu i dle těch uší které se otevírají kolem 2-3 týdne
a pro zadavatelku ... nakopat do pr ...le ted najednou tolik informací a před odběrem co ...
pokud nebudou tihle zájemci co se ráno vzbudí a rozhodnou si pořídít štěnátko tak nebudou ani tyhle vychané sví ně které z toho těží .

13.5.2023 19:14
impact

XXX.XXX.114.148

Přesně... Přijdeš na veterinu s nečipovaným štěnětem mladším 50 dnů a plesk - dvacet litrů pokuta a nazdar.

13.5.2023 20:03

LuciL napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/168801340/civava.php
Její sourozenec.. paní si dělá už srandu toto je cca 3 stěně..

A na základě tohoto inzerátu fakt někdo koupí štěně? Vždyť je to strašný, žádný pořádný info a gramatika taky hrůza. Tady bych nekoupila ani chlup.

13.5.2023 20:14
Rezzzy

XXX.XXX.57.236

Lily2 napsal(a):
Těžko říct. Jedni to nepoznají, protože tahle sorta se neštítí ničeho. Ani štěňata vytáhnout ze sklepa vykoupat a hodit je pod domácí fenu. Ti druzí zjistí, že to je množírna, ale štěně koupí, protože už to štěňátko viděli a chtějí ho zachránit. :(

Právě, tak jsem to myslela. Nedávno přišli k nám na veterinu lidí se štěnětem, které měli doma asi 3-4 dny. Parvoviroza. Něco jako BOC bez PP. Říkali, že není z mnozirny, ale od hodných starších lidí

13.5.2023 20:59
Lily2

XXX.XXX.133.234

Rezzzy napsal(a):
Právě, tak jsem to myslela. Nedávno přišli k nám na veterinu lidí se štěnětem, které měli doma asi 3-4 dny. Parvoviroza. Něco jako BOC bez PP. Říkali, že není z mnozirny, ale od hodných starších lidí

Ono to těm lidem zní jako scifi a přehánění. Ale třeba množka od Olomouce to má hodně vychytané. Takže lidé, co se nevyznají, tak věří pohádkám o hodných lidech. Já vždy říkám, že to by musela být nějaká blízká rodina, nebo hooodně dobrý kamarád, aby měl člověk aspoň nějakou jistotu...

Takže třeba pro mě je jediná možnost s PP nebo útulek. Snažím se to lidem vysvětlovat a dokonce se mi i párkrát podařilo zabránit koupi psa bez PP. Což mě samozřejmě potěší... ale je to jen kapka v moři. :(

13.5.2023 21:25
LuciL

XXX.XXX.121.171

A na základě tohoto inzerátu fakt někdo koupí štěně? Vždyť je to strašný, žádný pořádný info a gramatika taky hrůza. Tady bych nekoupila ani chlup.

Bohužel ví, že je někde na ně upozornění tak to zkouší vkládat do jiných měst. 🥺 Napsala jsem z druhého whatsappu a je to její sourozenec mě bylo tvrzeno, že je jedinaček ale opět Roudnice nad Labem jako bydliště té paní ode mě. Ale mě bylo tvrzeno, že ji jsou 4 týdny a tento "pan" napsal , že budou 3 týdny, že mají 3 teď ale 2 nejsou na prodej, jenže já dneska objevila další černé (též sourozenec). Budu bojovat když já jsem udělala chybu ať ji neudělají další.. ale myslím, že zde v tomto jede celá rodina.

13.5.2023 21:26

Se čílíte, že test na psa, a tady paninka si jde koupit ani ne měsíčního psa
a neví, jak se to krmí.

Na co si jako kde chce stěžovat? Že má prý načteno.
Tak hlavně že chtěli ke štěňátku tu výbavu. Ty textovky tak nějak mluví samy za sebe.

Dejte se vycpat do muzea, zadavatelko.

13.5.2023 21:35
Markéta80

XXX.XXX.226.42

nechápu že na takový šílený inzerát kdokoliv odpoví a je ochotný zaplatit a vzít si měsíční štěně. To je průser od začátku. A jo jednu fenu mám po smrti její matky. Normálně v 8 týdnech. Co bych dělala s měsíčním štěnětem. Dle fotek to čivava není, ta hlava je úplně jiná, což je jedině dobře. čivava ve 4 týdnech bude strašně miniaturní

13.5.2023 23:45
LuciL

XXX.XXX.121.171

a neví, jak se to krmí.

Tak hlavně že chtěli ke štěňátku tu výbavu. Ty textovky tak nějak mluví samy za sebe.

Prosím? To jsem napsala já ale 😅. To je konverzace pana co štěně odmítl a prodávající. Tuto konverzaci mi poskytla prodávající když jsem se zeptala jakto, ze nema zájemce.

13.5.2023 23:47
LuciL

XXX.XXX.121.171

a neví, jak se to krmí.

A za další čtěte pořádně prosím vás kde jsem uvedla, že nevím jak se krmi 😅 však ho krmim každý 3 hodiny ale ptala jsem se na něco jiného. Nejdříve čtěte všechno a přemýšlejte a pak pište díky.

14.5.2023 00:29
Lily2

XXX.XXX.133.234

LuciL napsal(a):
A za další čtěte pořádně prosím vás kde jsem uvedla, že nevím jak se krmi 😅 však ho krmim každý 3 hodiny ale ptala jsem se na něco jiného. Nejdříve čtěte všechno a přemýšlejte a pak pište díky.

Tak je pravda, že nevíte. Nevíte, jak postupovat, kdy dávat příkrmy, co můžete dávat a jak. Co vše potřebuje štěně nahradit. Vše si zjišťujete za pochodu. A to chápu u člověka, co takové štěně najde na ulici... Neočekávám to u někoho, kdo si záměrně koupí tak malé štěně. A nezlobte se na mě... i 4 týdny je sakra málo.

Udělala jste hroznou hovadinu. I kdyby vám ten člověk nelhal a vše bylo čisté, tak z vaší strany to byla obří chyba si brát záměrně tak malé štěně. Pokud jste chtěla pomoc, tak jste o tom mohla informovat nějakou organizaci.

Zatím mi přijde, že kdyby to štěně bylo tak staré jak uvedla a byla to čivava, tak jste děsně v pohodě a nic neřešíte... Což je hrozné.

14.5.2023 07:53

LuciL napsal(a):

To je krása, jak doporučujete, aby paní přemýšlela, když vy jste naprosto nepřemýšlela před pořízením štěněte. Zajímavé, jak jste zázračně prohlédla až po tom. Najednou googlíte jak divá spoustu informací. Kdybyste si je vygooglila před tím, nemusela jste sednout na lep množitelce.

14.5.2023 08:16

LuciL napsal(a):

Jako, že očkovat měsíční štěně?

14.5.2023 09:32
rapotacka11

XXX.XXX.224.249

Nic se nezmění.

Nějaký podtržený štěňata?
Je to týrání, je to bezcitná zhovadilost?
Ale no tak.
https://www.facebook.com/100064131125142/videos/935636910890961/

14.5.2023 09:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jako, že očkovat měsíční štěně?

Někteří výrobci uvádí, že jejich vakcíny lze použít i od 4 týdnů v chovech, kde hrozí vysoké riziko nákazy.

14.5.2023 09:58

Někteří výrobci uvádí, že jejich vakcíny lze použít i od 4 týdnů v chovech, kde hrozí vysoké riziko nákazy.

jasný, třeba nobivac DP

vtip je v tom, že normální štěně nemá cenu v tomhle věku vakcinovat, protože kolostrální protilátky všechno přebijou

u někakýho flaškáče neznámého původu odstaveného bůhví kdy od feny očkované bůhví jak to dává smysl.

15.5.2023 16:26

To je pořád dokola...příběhy jak přes kopírák

Nejhorší na tom všem je, že tahle štěňata nekupují nějaké lidské kreatury a psí Herodesové a podobně...naopak...myslím, že to jsou povětšinou lidi, kteří když vidí nějakou reportáž z množky, kde jsou pejskové v klecích nebo obecně nějaké otřesné podmínky, tak je jim pejsků líto a dotyčného "chovatele" by zavřeli až zčerná a předtím nějaké mučení např. žhavení lebky zvané budík, propadnutí majetku do třetího kolena a doživotní vysoké příspěvky do fondu ohrožených pejsků...

No a pak to jsou zrovna tihle "hodní lidé", kteří jdou a od těhle prodávajících koupí štěňátko a těmi tisíci, co těmhle lidským zrůdám odevzdají, podpoří utrpení těch pejsků.
Ono je pak sice hezké, že si dotyčný kupec informace dohledá a řeší způsob, jak se dostat množiteli či překupníkovi na kobylku, ale bohužel to nic nemění na tom, že koupí štěněte pootočil koly tohoto nechutného obchodu se psím utrpením.
A bohužel se toto děje jen z jednoho prostého důvodu...a ten důvod je koupit čistokrevné štěně za co nejmenší peníz...
A bohužel nic na tom nezmění fakt, že si dotyčný potom nasype popel na hlavu, že už je poučen...

Bože, prosím, ať si tuto a podobné diskuze a články "jak kupovat štěně" vyhledají zájemci o štěňátko dříve než ho koupí, než rozkliknou inzeráty a zamilují se do první fotky štěňátka za rozumnou cenu s hezkou pohádkou či naopak srdceryvnou historkou...a než až pak s křížkem po funuse.

16.5.2023 09:06
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Rezzzy napsal(a):

Ale jděte Rezzy, to byste přece byla totalitně šikanózní.

16.5.2023 09:07
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To je krása, jak doporučujete, aby paní přemýšlela, když vy jste naprosto nepřemýšlela před pořízením štěněte. Zajímavé, jak jste zázračně prohlédla až po tom. Najednou googlíte jak divá spoustu informací. Kdybyste si je vygooglila před tím, nemusela jste sednout na lep množitelce.

Kdybyste si je vygooglila před tím, nemusela jste sednout na lep množitelce.

Copa Vás tak rozčílilo Balů? Přece nemůžete lidem nařizovat, co mají dělat, aspoń to sama tvrdíte.

16.5.2023 10:01
fikovnice

XXX.XXX.60.59

Zrzavci napsal(a):

Copa Vás tak rozčílilo Balů? Přece nemůžete lidem nařizovat, co mají dělat, aspoń to sama tvrdíte.

Ale tak to je přece "Zrzavci" opravdu něco jiného.
Řidičák na psa vs. sama si zjišťuji info (chovatelé, kynologové, internet).
A to píšu, aniž bych jakkoli chtěla znovu rozdmýchávat vášně ohledně toho hypotetického "řidičáku".

16.5.2023 10:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No a aby si to ale zadavatelka nepřebrala tak, že v komentáři pro Rezzy a Balu ji hájím. Tak to ani náhodou. Moje komentáře se vztahují k jiné debatě

Někdo, kdo dokáže dělat takovýhle internetový výzkumy, jaký teď následně děláte a není počítačový laik, měl to stejný udělat přesně před tím, než bude štěně kupovat a zjistil by si to, co teď . A tím pádem by nepodpořil takovejhle xindl, kterej mučí doma tu nebohou fenu a ždíme z ní jedny štěňata za druhým. Když si půjdete koupit kávovar, milá zadavatelko, strávíte recenzováním na netu mnohem víc času, než jste strávila, před koupí toho nebohýho tvora. Je to vaše vina, že se narodil, stejně jako je vaše vina, že se narodí další takový nebožáci a že ta fena tam bude živořit až do tý doby, dokud se to těm šmejdům vyplatí. Protože Vy jste to podpořila.

16.5.2023 10:04
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
Ale tak to je přece "Zrzavci" opravdu něco jiného.
Řidičák na psa vs. sama si zjišťuji info (chovatelé, kynologové, internet).
A to píšu, aniž bych jakkoli chtěla znovu rozdmýchávat vášně ohledně toho hypotetického "řidičáku".

Není. Kamínek ke kamínku, Fíkovnice.

16.5.2023 10:09
fikovnice

XXX.XXX.60.59

Zrzavci napsal(a):
Není. Kamínek ke kamínku, Fíkovnice.

Jak jsem psala, nechci jít do nějakých dalších sporů či vášní.

V té původní diskuzi psala o dláždění kameny "Bodlinka". Pravda je, že já nebývám tak radikální jako (někdy) ona.

16.5.2023 10:09

Zrzavci napsal(a):

Potřebujete se pohádat? Už jste si dlouho nerýpla, co?

Možná byste měla pozorně číst. Já nic nenařizuji a nařizovat na rozdíl od vás nechci.

16.5.2023 10:11
fikovnice

XXX.XXX.60.59

Zrzavci napsal(a):
No a aby si to ale zadavatelka nepřebrala tak, že v komentáři pro Rezzy a Balu ji hájím. Tak to ani náhodou. Moje komentáře se vztahují k jiné debatě

Někdo, kdo dokáže dělat takovýhle internetový výzkumy, jaký teď následně děláte a není počítačový laik, měl to stejný udělat přesně před tím, než bude štěně kupovat a zjistil by si to, co teď . A tím pádem by nepodpořil takovejhle xindl, kterej mučí doma tu nebohou fenu a ždíme z ní jedny štěňata za druhým. Když si půjdete koupit kávovar, milá zadavatelko, strávíte recenzováním na netu mnohem víc času, než jste strávila, před koupí toho nebohýho tvora. Je to vaše vina, že se narodil, stejně jako je vaše vina, že se narodí další takový nebožáci a že ta fena tam bude živořit až do tý doby, dokud se to těm šmejdům vyplatí. Protože Vy jste to podpořila.

"Někdo, kdo dokáže dělat takovýhle internetový výzkumy, jaký teď následně děláte a není počítačový laik, měl to stejný udělat přesně před tím, než bude štěně kupovat a zjistil by si to, co teď ."

S tímto naprosto souhlasím a zadavatelce jsem to psala již někde na začátku diskuze.

Edit: A mmch. právě toto psala i "balu".

16.5.2023 10:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já se nepotřebuju pohádat, proč? Já se jen divím, tomu přístupu . To můžu, že jo?

16.5.2023 10:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
"Někdo, kdo dokáže dělat takovýhle internetový výzkumy, jaký teď následně děláte a není počítačový laik, měl to stejný udělat přesně před tím, než bude štěně kupovat a zjistil by si to, co teď ."

S tímto naprosto souhlasím a zadavatelce jsem to psala již někde na začátku diskuze.

Edit: A mmch. právě toto psala i "balu".

Ano, já to vím.

16.5.2023 10:16

Zrzavci napsal(a):
Já se nepotřebuju pohádat, proč? Já se jen divím, tomu přístupu . To můžu, že jo?

Co je na něm divného??

16.5.2023 10:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Co je na něm divného??

Ale vůbec nic, Balu. Prostě nic.

16.5.2023 10:30

Zrzavci napsal(a):
Ale vůbec nic, Balu. Prostě nic.

????

16.5.2023 10:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

????

:-)

a takhle si povídaly až do skonání světa.

16.5.2023 10:38
Doron

XXX.XXX.162.50

Tihle množitelé a překupníci jsou dobří manipulátoři.
A zlí lidé bez soucitu a svědomí.

Normální, hodný člověk, nezkušený, neznalý jejich praktik, jim snadno naletí.
Navíc fotky malinkých štěňat ( velká hlava v poměru k tělu), spouští pečovatelský a ochranitelský instinkt ( soucit), na což tihle hajzlové hřeší.

Mají to dobře vymyšlené.

Ta paní zadavatelka, zřejmě reagovala na tohle, asi jí nešlo o to, že ušetří.

Proti těmhle lidem ( zlým lidem) je potřeba bojovat.
Konec konců, každý z nás by mohl jít na policii a podat trestní oznámení na neznámého pachatele, policie by to pak musela prošetřit.
Ona to tedy snad udělala zadavatelka, což je skvělý.

Je zajímavý, že místo toho, aby se lidi proti těm množkám spojili, začnou se hádat mezi sebou , obviňovat se, moralizovat.

Já se nechala v životě mnohokrát napálit, když někdo hrál na city.
Naposledy jsem se nechala okrást od ženský, která předstírala, že je slepá a potřebuje pomoct nastoupit do metra.
Při nastupování klopýtla, zapadla jí noha do mezery mezi perónem a vlakem, já jí oběma rukama zachytila, ona mi mezitím vytáhla z kapsy peněženku, zavřely se dveře a ještě mi zamávala :)).

Jako vím, že blbá jsem já, ale sviňucha je ona :)!

16.5.2023 10:43
fikovnice

XXX.XXX.60.59

Doron napsal(a):

Navíc fotky malinkých štěňat ( velká hlava v poměru k tělu), spouští pečovatelský a ochranitelský instinkt ( soucit), na což tihle hajzlové hřeší.

Mají to dobře vymyšlené.

Konec konců, každý z nás by mohl jít na policii a podat trestní oznámení na neznámého pachatele, policie by to pak musela prošetřit.

Je zajímavý, že místo toho, aby se lidi proti těm množkám spojili, začnou se hádat mezi sebou , obviňovat se, moralizovat.

Naposledy jsem se nechala okrást od ženský, která předstírala, že je slepá a potřebuje pomoct nastoupit do metra.
Při nastupování klopýtla, zapadla jí noha do mezery mezi perónem a vlakem, já jí oběma rukama zachytila, ona mi mezitím vytáhla z kapsy peněženku, zavřely se dveře a ještě mi zamávala :)).

To je děs!
Já tedy byla mnohokrát obětí, dokonce i loupeže a pokusu o znásilnění!!!
Stran krádeží fakt mockrát. Asi naposledy v Brně na Hlaváku. Ti, o nichž se nesmí moc mluvit, se mi snažili z kabelky vytáhnout peněženku. To bylo v době, kdy mi už bylo určo přes 30 a byla jsem víc ostřílená. Ihned jsem ten pokus zaznamenala, otočila jsem se a opálené slečně vmetla do tváře:"Co si to dovoluješ, Ty pi..?!!" No, divily jsme se obě. Ona, že já jsem schopná takto vulgárně mluvit a já se podivila témuž!
(I když v soukromí si zanadávám tedy zcela bez výčitek... ).

16.5.2023 21:17
LuciL

XXX.XXX.121.171

Doron napsal(a):

Mají to dobře vymyšlené.

Ano každý mě soudí ale už nikdo zde nevidí důvod. Chtěla jsem pouze pomocí pejskovi bez mamky a věřila jsem, že paní mluví pravdu a opravdu na operaci jde. Dokonce jsem si zde poslechla názor, že jsem chtěla stěně jen kvůli tomu, že to je Čivava. Ale doma mám 2 Čivavy s PP, oba vykastrovane kluky.
Samotná si vyčítam koupí fenky. A paní jsme jinak se 2 dalšími nahlásili na Policii a KVS. Jenže paní je mazána jede v tom celá rodina.. inzeráty kde jsou sourozenci fenky jsou všude na bazosi v různých městech 😥 vždy pod jiným plemen, telefonním číslem a jménem. K dnešnímu dnů jsou aktivní 3 inzeráty (u každého jsem napsala recenzí). Věřím, že na to paní doplati.

Jinak před 2 dny jsem psala na inzerat z jiného čísla.. bylo mi nabidnuto 2x pejsek a 1x fenka 😥 nabídl pan Fliťar, přestala jsem nekomunikovat. A druhý den kdy zjistili, že jsou řešený mi od rána volala najednou jiná paní na whatsapp a psala, zda mám zájem o pejska, že odběr je ihned (necelé 3 týdny). 💔 Vždy když jsem řekla schválně, že mohu zítra jsem dostala odpověď, že dneska někdo dojede.. když zjistili, že nepřijedu stejně dnes tak zpráva že nepřijeli. 😀 Do lži se tak zamotaly, že jsem se paní řekla, že nemá nos jako čivava a ona, že to není Čivava a poslala video rodičů.. táta zlatý retrívr a mamka nějaká směska.. ( poslala video).. hold jsem trefila na špatné lidí.. 😌 A názor, že se chovám jako, že nic udělala jsem všechno a více už nejde.

16.5.2023 21:52

@LuciL Jak je na tom ten štěkanátek?

16.5.2023 21:53
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

fikovnice napsal(a):
To je děs!
Já tedy byla mnohokrát obětí, dokonce i loupeže a pokusu o znásilnění!!!
Stran krádeží fakt mockrát. Asi naposledy v Brně na Hlaváku. Ti, o nichž se nesmí moc mluvit, se mi snažili z kabelky vytáhnout peněženku. To bylo v době, kdy mi už bylo určo přes 30 a byla jsem víc ostřílená. Ihned jsem ten pokus zaznamenala, otočila jsem se a opálené slečně vmetla do tváře:"Co si to dovoluješ, Ty pi..?!!" No, divily jsme se obě. Ona, že já jsem schopná takto vulgárně mluvit a já se podivila témuž!
(I když v soukromí si zanadávám tedy zcela bez výčitek... ).

Tak to je ještě dobré. My takhle šly s kámoškou a najednou slyším, že za námi někdo jde a ztichl. Na zádech jsme měly batohy. Tak jsem jí jen řekla: "Dej si batoh dopředu" a ty dvě, co šly za náma, nám začaly nadávat. Prostě drzý holky, co se nenechají okrást no. Jo ale stejně by tam nic nenašly. Na zádech peníze nikdy nenosím a když, tak hodně zahrabané. V přední kapse se nosí leda tak kapesníky a další nepodstatné věci.

17.5.2023 01:19
LuciL

XXX.XXX.121.171

@LuciL Jak je na tom ten štěkanátek?

Malá má již konečně skoro volné zvukovody (začíná slyšet) a vnímat zvuky co se dějou v její blízkosti, už ji lezou zuby. A roste a přibira na váze 👍 podle pana veterináře kde jsem dneska byla hluchá nebude, tak alespoň jedna dobrá zpráva.

17.5.2023 07:37
impact

XXX.XXX.114.148

Doron napsal(a):

Mají to dobře vymyšlené.

Jak byste se chtěla proti množkám spojit a bojovat? Pracuju v oboru už málem dvacet let a jediný skutečný způsob, jak množky vymýtit, je si od nich psy prostě NEKUPOVAT.

Protože běžný pejskař prostě nemá kapacity na to, aby jejich způsoby prokouknul. A každý běžný pejskař, který se nechá napálit, množky jen motivuje k dalším podvodům a je přímo zodpovědný za týrání matek těch štěňat.

Každýmu takovými rádobyzáchranáři bych obratem ke štěněti dovezla ze dvě matky takových štěňat, strhaný porodama, lekajících se každého pohybu. Aby se jim denně museli dívat do očí a konečně pochopili, jaký hrůzy na nich množky páchají a co takový člověk svými penězi podporuje!

Kde si myslíte, že žije matka toho štěněte? Někde na Slovensku v chlívku nebo v nějakém sklepě v kleci. Štěňata jí seberou dřív, než se z toho začnou sypat 💩 a je s tím moc práce. Obratem fenu napíchají hormonama, aby hárala co nejdřív a jede to pořád dokola.

Tvl se fakt už tady proberte s tím, jaká je zadavatelka chudinka. 🤮

17.5.2023 08:04
keissa

XXX.XXX.155.174

impact napsal(a):
Jak byste se chtěla proti množkám spojit a bojovat? Pracuju v oboru už málem dvacet let a jediný skutečný způsob, jak množky vymýtit, je si od nich psy prostě NEKUPOVAT.

Protože běžný pejskař prostě nemá kapacity na to, aby jejich způsoby prokouknul. A každý běžný pejskař, který se nechá napálit, množky jen motivuje k dalším podvodům a je přímo zodpovědný za týrání matek těch štěňat.

Každýmu takovými rádobyzáchranáři bych obratem ke štěněti dovezla ze dvě matky takových štěňat, strhaný porodama, lekajících se každého pohybu. Aby se jim denně museli dívat do očí a konečně pochopili, jaký hrůzy na nich množky páchají a co takový člověk svými penězi podporuje!

Kde si myslíte, že žije matka toho štěněte? Někde na Slovensku v chlívku nebo v nějakém sklepě v kleci. Štěňata jí seberou dřív, než se z toho začnou sypat 💩 a je s tím moc práce. Obratem fenu napíchají hormonama, aby hárala co nejdřív a jede to pořád dokola.

ono by stačilo trestat tyhle kupce štěnat a bylo by po srandě ....
v podstatě by stačilo co už jsem psala někde dřív ,absolutní zákaz prodeje neregistrovaných a neoznačených štěnat ..neřešila bych jestli ma či nemá pp ,ale prostě čip a registraci ( což u pp štěnat nahradí zapis do plemenky ) bez pp a křiženci prostě čip a registraci tak jako to maji hosp. zvířata.
pro někoho by to byla asi agenda navíc ale holt by to bylo dražší a dalo by to víc práce ale na druhou stranu by si pak každej dobře rozmyslel jestli vubec psa potřebuje a nebo jestli chce mit štěnata ze vším co k tomu patří a to je i zodpovědnost za jejich cely život .

17.5.2023 08:08
impact

XXX.XXX.114.148

keissa napsal(a):
ono by stačilo trestat tyhle kupce štěnat a bylo by po srandě ....
v podstatě by stačilo co už jsem psala někde dřív ,absolutní zákaz prodeje neregistrovaných a neoznačených štěnat ..neřešila bych jestli ma či nemá pp ,ale prostě čip a registraci ( což u pp štěnat nahradí zapis do plemenky ) bez pp a křiženci prostě čip a registraci tak jako to maji hosp. zvířata.
pro někoho by to byla asi agenda navíc ale holt by to bylo dražší a dalo by to víc práce ale na druhou stranu by si pak každej dobře rozmyslel jestli vubec psa potřebuje a nebo jestli chce mit štěnata ze vším co k tomu patří a to je i zodpovědnost za jejich cely život .

Rozhodně. Dojdeš s neoznačeným štěnetem na veterinu, hned hlásit na KVS a dvacet tyček pokuta. Nazdar, bez diskuze.

17.5.2023 08:32

impact napsal(a):
Rozhodně. Dojdeš s neoznačeným štěnetem na veterinu, hned hlásit na KVS a dvacet tyček pokuta. Nazdar, bez diskuze.

Naprosto souhlasím s vámi i Keissou. Jen se bojím, aby pak neoznačené neregistrované štěně neskončilo v popelnici, místo na veterině, kde by z toho koukala pokuta.

17.5.2023 08:39
bery25

XXX.XXX.33.130

impact napsal(a):

Slovensko do toho netahajte,sme tu všetci čestny a poctvi ludia zemský ráj to na pohled

17.5.2023 08:41
impact

XXX.XXX.114.148

bery25 napsal(a):
Slovensko do toho netahajte,sme tu všetci čestny a poctvi ludia zemský ráj to na pohled

Víte, kolik jsem za svoji praxi potkala překupníků, kteří vykupovali v chlívech na Slovensku celé vrhy štěňat a tady je prodávali za xnásobek? Zrovna Slovensko je čistý jak lilie... 🙄

(Sorry, ale už mě tohle vlákno vytáčí několik dní. 🙈)

17.5.2023 09:02
keissa

XXX.XXX.155.174

impact napsal(a):
Víte, kolik jsem za svoji praxi potkala překupníků, kteří vykupovali v chlívech na Slovensku celé vrhy štěňat a tady je prodávali za xnásobek? Zrovna Slovensko je čistý jak lilie... 🙄

v tomto jsou slovaci na prvním mistě a lihen kolem nových zámku ....a okoli no to je mnamka ....

17.5.2023 09:08
keissa

XXX.XXX.155.174

Naprosto souhlasím s vámi i Keissou. Jen se bojím, aby pak neoznačené neregistrované štěně neskončilo v popelnici, místo na veterině, kde by z toho koukala pokuta.

Tak každopádně by v té první vlně par těch v štěnat popelnici nebo kdoví kde skončilo a stejně tak par těch rodících fen ale postupně pokud by se fakt šlapalo po plnění tohoto nařízení včetně pokut a trestu tak by si každy hodně rozmyslel ty štěnata jak kupovat tak produkovat .Prostě jasně dané pravidla a hlavně postihovane dodržování .

17.5.2023 09:31
bery25

XXX.XXX.33.130

keissa napsal(a):
v tomto jsou slovaci na prvním mistě a lihen kolem nových zámku ....a okoli no to je mnamka ....

tak aspon v niečom sme prvy ale dal by som vlas,že bratia Česi budu hned na druhom mieste neviem na isto,ale niekde som zachytil,že sa z Československa vyvezie najviac šteniat do zapadnej europy,tak si nemame čo zavidiet

17.5.2023 09:34
bery25

XXX.XXX.33.130

impact napsal(a):

v pohode,ale ano,už by sa s tym malo niečo robit

17.5.2023 09:49
Varaxi

XXX.XXX.191.80

bery25 napsal(a):
tak aspon v niečom sme prvy ale dal by som vlas,že bratia Česi budu hned na druhom mieste neviem na isto,ale niekde som zachytil,že sa z Československa vyvezie najviac šteniat do zapadnej europy,tak si nemame čo zavidiet

Nevím, myslím, že si nemáme co vyčítat, ono to bude prašť jak uhoď. A když porovnám slovenskou salaši s českým sklepem, tak se ta štěňata a feny v salaši budou mít možná přece jen o kousíček lépe.

17.5.2023 09:54
impact

XXX.XXX.114.148

Varaxi napsal(a):
Nevím, myslím, že si nemáme co vyčítat, ono to bude prašť jak uhoď. A když porovnám slovenskou salaši s českým sklepem, tak se ta štěňata a feny v salaši budou mít možná přece jen o kousíček lépe.

Nevím, v kolika Slovenských množkách jste byla osobně. Ale teda v těch, ve kterých jsem byla já (a že jich nebylo zrovna málo), to rozhodně nebyla žádná krásná salaš vystlaná čistou slámou.

17.5.2023 09:55

Varaxi napsal(a):

Jako že na Slovensku množí množitelé psy v salaši a v ČR ve sklepě? Tak jednoduché že by to bylo?

17.5.2023 10:00
Varaxi

XXX.XXX.191.80

Jako že na Slovensku množí množitelé psy v salaši a v ČR ve sklepě? Tak jednoduché že by to bylo?

Ne.
Reaguju na ostatní v kontextu, musíte si přečíst více příspěvků, aby to dávalo smysl.

17.5.2023 10:04

Velmi smutné -
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-za-tyrani-psu-majitelka-mnozirny-do-vezeni-nepujde-dostala-podminku-40431726#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=06yvBa0AHFx-202305170719&dop_id=40431726&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest219_novinky_na_pozici_1_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

K tomu můžu napsat jediné....bez komentáře...zase jasný signál pro majitele množíren "množte jak chcete, nic se vám nestane"

17.5.2023 10:10

Varaxi napsal(a):
Ne.
Reaguju na ostatní v kontextu, musíte si přečíst více příspěvků, aby to dávalo smysl.

Čtu všechny příspěvky, buďte klidná. Salaš a sklep zmiňujete (a srovnáváte) pouze vy.

17.5.2023 10:11

K tomu můžu napsat jediné....bez komentáře...zase jasný signál pro majitele množíren "množte jak chcete, nic se vám nestane"

Přesně tak. Zákony máme, ale není vůle...

17.5.2023 10:25
Varaxi

XXX.XXX.191.80

Čtu všechny příspěvky, buďte klidná. Salaš a sklep zmiňujete (a srovnáváte) pouze vy.

Může Vás hřát u srdce, že jsem klidná. Jen prostě já o voze, Vy o koze. To je celé.
Zkuste CTRL + F a vyhledávat. Pak si zkuste vygooglit salaš. A pak si zkuste přečíst ještě jednou, co jsem psala a v jakém kontextu jsem to psala, a třeba Vám dojde, že o salaši a sklepu to vůbec nebylo.

17.5.2023 11:02
Doron

XXX.XXX.162.50

No, není to špatnej začátek.
Píšou, že soud vyšší instance zmírnil trest proto, že před pěti lety, v době spáchání trestného činu, ještě nebyl zákon tak přísnej.
Takže teď by to dostala nepodmíněně, což je dobrý.
Řekla bych, že si to baba rozmyslí, když je v podmínce.
Otázka, komu a jak bude škodit teď, protože je jí to evidentně vlastní.

Týhle ženský bych se jako pes nechtěla dostat do rukou :(.
Teda ani jako člověk :(.

17.5.2023 11:26

Varaxi napsal(a):
Může Vás hřát u srdce, že jsem klidná. Jen prostě já o voze, Vy o koze. To je celé.
Zkuste CTRL + F a vyhledávat. Pak si zkuste vygooglit salaš. A pak si zkuste přečíst ještě jednou, co jsem psala a v jakém kontextu jsem to psala, a třeba Vám dojde, že o salaši a sklepu to vůbec nebylo.

Mě hřejí u srdce úplně jiné věci.
Čtu a pořád z toho vychází, že srovnáváte slovenský salaš a český sklep, tedy podmínky tam držených a množených psů.

Cituji váš příspěvek, na který jsem prvotně reagovala:

17.5.2023 11:37
Varaxi

XXX.XXX.191.80

Mě hřejí u srdce úplně jiné věci.
Čtu a pořád z toho vychází, že srovnáváte slovenský salaš a český sklep, tedy podmínky tam držených a množených psů.

Cituji váš příspěvek, na který jsem prvotně reagovala:

Mám Vám to vysvětlit? Zajímá Vás to, nebo Vám to je jedno?

17.5.2023 12:16

Varaxi napsal(a):
Mám Vám to vysvětlit? Zajímá Vás to, nebo Vám to je jedno?

Co je to za otázku? Jinak bych se vás přece v 9:55 neptala.

Neregistrovaný uživatel

17.5.2023 12:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.89

impact napsal(a):

To je dávno u koni a co myslite? Nefunguje to. Nedělejte si iluze že u psů by to mělo šmrnc

17.5.2023 13:05
Varaxi

XXX.XXX.191.80

Co je to za otázku? Jinak bych se vás přece v 9:55 neptala.

Já Vám odpovím stejným tónem:
A co je toto za otázku? Jinak byste přece udělala, co jsem Vám řekla, tj. přečetla si můj příspěvek v kontextu.
Motivuje Vás to k vedení konverzace? Mě moc ne, proto jsem se ptala, jestli Vás to upřímně zajímá, nebo se chcete hádat a vést bezobsažnou diskuzi.

Reagovala jsem na konverzaci o tom, že Slovensko je (údajně a bez jakýchkoli důkazů) prohlášeno za největšiho vývozce množených psů na světě. No, nemyslím si, a pokud ano, tak na té první příčce sedíme přímo i nepřímo s nimi, protože na tom převozu se zhusta podílejí Češi.
Osobně si nemyslím, že by mezi českými a slovenskými množírnami byl zásadní rozdíl, ale pokud už na něm mocí mermo potřebuju nějaký najít, tak ne na základě toho, k jakému národu množitel náleží.
V ten okamžik to vypadalo, že se to malinko zvrhne. A ono se to zvrhlo, akorát úplně jiným směrem.

17.5.2023 14:52

Varaxi napsal(a):
A co je toto za otázku? Jinak byste přece udělala, co jsem Vám řekla, tj. přečetla si můj příspěvek v kontextu.
Motivuje Vás to k vedení konverzace? Mě moc ne, proto jsem se ptala, jestli Vás to upřímně zajímá, nebo se chcete hádat a vést bezobsažnou diskuzi.

Reagovala jsem na konverzaci o tom, že Slovensko je (údajně a bez jakýchkoli důkazů) prohlášeno za největšiho vývozce množených psů na světě. No, nemyslím si, a pokud ano, tak na té první příčce sedíme přímo i nepřímo s nimi, protože na tom převozu se zhusta podílejí Češi.
Osobně si nemyslím, že by mezi českými a slovenskými množírnami byl zásadní rozdíl, ale pokud už na něm mocí mermo potřebuju nějaký najít, tak ne na základě toho, k jakému národu množitel náleží.
V ten okamžik to vypadalo, že se to malinko zvrhne. A ono se to zvrhlo, akorát úplně jiným směrem.

No vidíte a mě to vyznělo, jako byste říkala, že slovenský množitel je lepší, protože množí na salaši (tedy v lepších podmínkách), kdežto český ve sklepě.
Nevím, jestli je Slovensko první nebo druhé za ČR v produkci a vývozu štěňat. Slovensko je jako země menší s polovičním počtem obyvatel, tak bych tipovala, že těch množitelů bude úměrně míň. Tudíž v absolutních počtech bude za ČR. Při přepočtu štěňat na jednoho obyvatele těžko říct. Ale tohle všechno jsou jen mé dedukce, nikde jsem nic negooglila.

17.5.2023 15:11
impact

XXX.XXX.114.148

Varaxi napsal(a):

Mě by vážně a upřímně zajímalo, na základě čeho si to nemyslíte? Já tam třeba ty rozdíly vidím docela dost. Ale nevím, esi je na to moje letitá praxe dostačující, žeáno.

17.5.2023 15:20
Doron

XXX.XXX.162.50

impact napsal(a):

Mě by vážně a upřímně zajímalo, na základě čeho si to nemyslíte? Já tam třeba ty rozdíly vidím docela dost. Ale nevím, esi je na to moje letitá praxe dostačující, žeáno.

Na Slovensku je to horší?

17.5.2023 15:45

Impact-jak mate osetreno, ze kdyz "zlikvidujete" mnozirnu na SK, v CR - postarate se o ty psy - ze se za par mesicu znovu nenaplni? A nejede to cele nanovo?

17.5.2023 15:58
keissa

XXX.XXX.155.174

Doron napsal(a):

slovensko je podstatně horší to co se dějě tam o tom ještě čeští nemaji ani páru ..jako jejich osady a to co se tam dějě přebije asi všechno co je v česku ...

17.5.2023 16:34
impact

XXX.XXX.114.148

Impact-jak mate osetreno, ze kdyz "zlikvidujete" mnozirnu na SK, v CR - postarate se o ty psy - ze se za par mesicu znovu nenaplni? A nejede to cele nanovo?

Tak to je spíš otázka na SVS ČR/ŠVPS SR. Nějaký "likvidace" množíren jsou v jejich kompetenci. Nebo asi nerozumím otázce?

17.5.2023 16:37
impact

XXX.XXX.114.148

Doron napsal(a):

To jsem netvrdila. Samozřejmě kromě poloviny východu a osad. To je bez diskuze.

Ale charakteristiky množení a celkové péče o psy jsou tam obecně opravdu diametrálně odlišné. To, co píše Varaxi, je úplně mimo mou osobou odpozorovanou realitu.

17.5.2023 17:45
Doron

XXX.XXX.162.50

keissa napsal(a):
slovensko je podstatně horší to co se dějě tam o tom ještě čeští nemaji ani páru ..jako jejich osady a to co se tam dějě přebije asi všechno co je v česku ...

Já znám cikánský osady v Rumunsku, kam občas jezdím za kamarády.
Tam je to tak, že vlastně u každý vesnice je takový cikánský ghetto.
Psi to tam mají těžký, ale mám pocit, že taková ta krutost o který se mluví v souvislosti s osadama na Slovensku tam tolik není.

17.5.2023 17:54
bery25

XXX.XXX.33.130

impact napsal(a):
To jsem netvrdila. Samozřejmě kromě poloviny východu a osad. To je bez diskuze.

Ale charakteristiky množení a celkové péče o psy jsou tam obecně opravdu diametrálně odlišné. To, co píše Varaxi, je úplně mimo mou osobou odpozorovanou realitu.

polovicu vychodu a porovnavat osady s množitelmi,to je tiež pritiahnute za vlasy a riadne,v osadach sa množi kto chce , čo chce a koho chce,ale nikto to nepredava,vynimka potvrdzuje pravidlo ,ako ta vaša pani z Litoměřic ,skor si to uvaria a zjedia,čo je ešte horšie,ale ked mate patent ako vyriešit romsku otazku,sem s nou,ale polovica vychodu ma pobavila vyborne

17.5.2023 17:58
impact

XXX.XXX.114.148

bery25 napsal(a):
polovicu vychodu a porovnavat osady s množitelmi,to je tiež pritiahnute za vlasy a riadne,v osadach sa množi kto chce , čo chce a koho chce,ale nikto to nepredava,vynimka potvrdzuje pravidlo ,ako ta vaša pani z Litoměřic ,skor si to uvaria a zjedia,čo je ešte horšie,ale ked mate patent ako vyriešit romsku otazku,sem s nou,ale polovica vychodu ma pobavila vyborne

Právěže jsem tím komentářem ze svých zkušeností a z diskuze o nich vyjmula osady na východě. Protože tam je to katastrofa bez diskuze. Mrk mrk mrk.

17.5.2023 18:36
bery25

XXX.XXX.33.130

impact napsal(a):
Právěže jsem tím komentářem ze svých zkušeností a z diskuze o nich vyjmula osady na východě. Protože tam je to katastrofa bez diskuze. Mrk mrk mrk.

tak sme sa nepochopili,skor ja vas ale ta polovica vychodu,to mi stale ešte nejde do hlavy ked ste vyjmula aj polovicu vychodu,tak to je trochu prehnane,az tak strašne to tu nie je,take tatry su nadherne

17.5.2023 18:56
impact

XXX.XXX.114.148

bery25 napsal(a):
tak sme sa nepochopili,skor ja vas ale ta polovica vychodu,to mi stale ešte nejde do hlavy ked ste vyjmula aj polovicu vychodu,tak to je trochu prehnane,az tak strašne to tu nie je,take tatry su nadherne

Myslela jsem tím ty osady na východě SK.

Není potřeba být chytlavý na všechno.

17.5.2023 19:30
Varaxi

XXX.XXX.137.233

impact napsal(a):

Na základě osobních zkušeností.
Zlo je všelidské, neváže se k národu. Asi jsem neviděla tolik množek jako Vy, ale kdyby přede mě dal někdo fotku průměrné množírny, tak rozhodně nedokážu říct, jestli se fotila východně nebo západně od hranic. V těch fotkách, co jste sem posílala, nevidím nic, co bych v obdobné formě a míře neviděla v ČR na vlastní oči.
V jednom případě dokonce v PP chovu. Hm.

17.5.2023 19:49
impact

XXX.XXX.114.148

Varaxi napsal(a):
Na základě osobních zkušeností.
Zlo je všelidské, neváže se k národu. Asi jsem neviděla tolik množek jako Vy, ale kdyby přede mě dal někdo fotku průměrné množírny, tak rozhodně nedokážu říct, jestli se fotila východně nebo západně od hranic. V těch fotkách, co jste sem posílala, nevidím nic, co bych v obdobné formě a míře neviděla v ČR na vlastní oči.
V jednom případě dokonce v PP chovu. Hm.

Protože nevíte pozadí těch fotek...

Já bohužel jo.

17.5.2023 21:15
fikovnice

XXX.XXX.61.12

impact napsal(a):

Já jako úplně mladá holka s kamarádkou v jedné té romské osadě úplně na východě SK skončila. Pařily jsme tam tehdy téměř do bezvědomí... Já všechny ty Cikány zvala na panáky, nohu pod stolem od té kámošky jsem měla úplně okopanou do krve, jako že ať je přestanu zvát! A jak se to vyplatilo! Tehdy jsem samozřejmě neměla auto, dělaly jsme dámské jízdy vlakem vždy někam, dopředu jsme cíl nevěděly. A ti Cikáni nás pak, aniž by nás okradli nebo cokoli jiného , odvezli asi jediným autem, co tam desítky km daleko bylo, až na vlakové nádraží... Ježkovy voči, to byly roky...

17.5.2023 21:16
bery25

XXX.XXX.33.130

impact napsal(a):

ani nie som

17.5.2023 21:19
bery25

XXX.XXX.33.130

fikovnice napsal(a):
Já jako úplně mladá holka s kamarádkou v jedné té romské osadě úplně na východě SK skončila. Pařily jsme tam tehdy téměř do bezvědomí... Já všechny ty Cikány zvala na panáky, nohu pod stolem od té kámošky jsem měla úplně okopanou do krve, jako že ať je přestanu zvát! A jak se to vyplatilo! Tehdy jsem samozřejmě neměla auto, dělaly jsme dámské jízdy vlakem vždy někam, dopředu jsme cíl nevěděly. A ti Cikáni nás pak, aniž by nás okradli nebo cokoli jiného , odvezli asi jediným autem, co tam desítky km daleko bylo, až na vlakové nádraží... Ježkovy voči, to byly roky...

tak to vam važne zavidim,muselo to byt pekne dobrodružstvo tak nič vam neostava,len si to zopakovat a ma pozvat

17.5.2023 21:21
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Velmi smutné -
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-za-tyrani-psu-majitelka-mnozirny-do-vezeni-nepujde-dostala-podminku-40431726#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=06yvBa0AHFx-202305170719&dop_id=40431726&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest219_novinky_na_pozici_1_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Tak to se pak vyplatí. Nejdřív si nahrabeš, pak musíš chvíli sekat latinu. Za ten snadný výdělek jim to určitě stojí. Lepší než krást.

17.5.2023 21:25

impact napsal(a):
Tak to je spíš otázka na SVS ČR/ŠVPS SR. Nějaký "likvidace" množíren jsou v jejich kompetenci. Nebo asi nerozumím otázce?

Zajima me, jestli jsou nejake pojistky, ze ty zachranení psi jen neuvolnuji misto dalsim chudakum.

17.5.2023 21:33

Myslím, že v těch osadách je to pořád dokola. Aspoň co jsem četla na FB od nějakého spolku, jméno si teď nevybavim, že do některých osad se jezdí opakovaně po nějakém čase a začíná to nanovo.
Ale to impact určitě taky zná. Na SK asi není zájem s těma osadama něco vůbec dělat.

17.5.2023 21:34
fikovnice

XXX.XXX.61.12

bery25 napsal(a):
tak to vam važne zavidim,muselo to byt pekne dobrodružstvo tak nič vam neostava,len si to zopakovat a ma pozvat

Ježiš, ani náhodou...opakovat...v mém věku!
To jste mě pobavila, nicméně kdyby náhodou, budu na Vás myslet!
Tehdy nám bylo cca 25 let a každé léto jsme takto jezdily parta holek za dobrodružstvím! To byl svět ještě trochu normálnější!

17.5.2023 21:36
fikovnice

XXX.XXX.61.12

Myslím, že v těch osadách je to pořád dokola. Aspoň co jsem četla na FB od nějakého spolku, jméno si teď nevybavim, že do některých osad se jezdí opakovaně po nějakém čase a začíná to nanovo.
Ale to impact určitě taky zná. Na SK asi není zájem s těma osadama něco vůbec dělat.

Také myslím. Myslím, že všeobecně není zájem ani něco dělat s těmi lidmi, natož pak se psy. Smutné...

17.5.2023 21:39

fikovnice napsal(a):
Tehdy nám bylo cca 25 let a každé léto jsme takto jezdily parta holek za dobrodružstvím! To byl svět ještě trochu normálnější!

Myslím, že dnes už byste tam v takovým bezpečí nebyly. Neodváží se tam prý vystoupit bez toho jejich předáka i otrlejší povahy. Osobní zkušenost teda nemám, i když jsem jednou jela kolem, tak tam bych se neodvážila.

17.5.2023 21:45
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Myslím, že dnes už byste tam v takovým bezpečí nebyly. Neodváží se tam prý vystoupit bez toho jejich předáka i otrlejší povahy. Osobní zkušenost teda nemám, i když jsem jednou jela kolem, tak tam bych se neodvážila.

Já asi před patnácit lety tam byla s kamarády na vodě. Rafty a pálavy jsme začaly nafukovat u nějaké té osady. Tak přiběhly děti a nabídly se, že nám pomůžou. No vyžadovalo to trochu toho hlídaní si věcí, pak dostaly nějakou odměnu a zase odběhly. Kluci tam nechaly zaparkovaná auta a celkem drahá, ale nic se nestalo, ale já upřimně jsem z toho dobrý pocit neměla. Ty osady vypadají fakt děsivě. Prostě takové ty slumy, jak to člověk zná z rozvojových zemí.

17.5.2023 22:00
bery25

XXX.XXX.33.130

len sa opytam,nerypem,u vas nie su osady

17.5.2023 22:03
bery25

XXX.XXX.33.130

fikovnice napsal(a):

nikdy nie je neskoro ,tak pozvem ja vas a aby ste raz nelutovali ze ste moje pozvanie neprijali a som chlap

17.5.2023 22:22

bery25 napsal(a):

Ne. U nás jsou kdyžtak ghetta. Ale tam žijí naši spoluobčané v komfortu, mají vodu, elektřinu, tady se stát o ně stará.

17.5.2023 22:31
bery25

XXX.XXX.33.130

Ne. U nás jsou kdyžtak ghetta. Ale tam žijí naši spoluobčané v komfortu, mají vodu, elektřinu, tady se stát o ně stará.

tak to je super že mate ghetta a že sa vaša vlada stara,dobre ste si zvolili potom,a normalne im začinam tu teplu vodu zavidiet,lebo pri tych cenach elektiriky a už aj plynu a dreva,nevien,neviem dokedy tu teplu vodu budem mat

17.5.2023 22:34
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

bery25 napsal(a):

Nejsou, proto mě šokovalo, že to na Slovensku vypadá takto. U nás sice ghetta jsou, ale v nějakých fakt děsivých podmínkách mi přijde, že jejich jen pár a ani tak to nevypadá jako ty osady.

17.5.2023 22:46

bery25 napsal(a):
tak to je super že mate ghetta a že sa vaša vlada stara,dobre ste si zvolili potom,a normalne im začinam tu teplu vodu zavidiet,lebo pri tych cenach elektiriky a už aj plynu a dreva,nevien,neviem dokedy tu teplu vodu budem mat

Jestli je to super, nevím a veřejně to ani hodnotit nechci, protože zkušenost mám jen tady z okresního města. Prostě takové osady tady fakt nemáme. Občas se musí některý dům, kde ti lidi bydlí, opravit nebo i zbourat (třeba v Chánově se bouralo), peníze se na to vždycky najdou.

17.5.2023 22:47
fikovnice

XXX.XXX.61.12

Myslím si totéž.
Oni tehdy ti Cikáni si, jak to říct, no prostě vážili, že my - "bílé" holky - se s nimi normálně bavíme. Plus ještě to zvaní na panáky. No a pak si všichni moji známí ťukali na čelo:"A to jste se nebály?" No, nebály, ptž jsme se pořádně picly, jako že fakt fest.
A oni se fakt chovali - na jejich poměry - až zdvořile. I nocleh nabízeli, ale ten jsme raději odmítly...

17.5.2023 22:49
fikovnice

XXX.XXX.61.12

bery25 napsal(a):
nikdy nie je neskoro ,tak pozvem ja vas a aby ste raz nelutovali ze ste moje pozvanie neprijali a som chlap

Jo táááák, že by...???
Počkejte, a jste volný?

17.5.2023 22:52
fikovnice

XXX.XXX.61.12

bery25 napsal(a):

Teď si matně vybavuji, že jsme si zde na diskuzi psali, když jsem já zmiňovala, že jsem byla kdysi na Domaše. To právě spadá do toho období, kdy jsme s holkama jezdily na ty dovolené...a jezdily jsme právě hlavně na Slovensko. Jedna z party byla Prešovčanka...

Tak napište, zda jste volný, kolik je Vám let a takové ty věci, co se obvykle píšou...

17.5.2023 23:09
fikovnice

XXX.XXX.61.12

fikovnice napsal(a):
Teď si matně vybavuji, že jsme si zde na diskuzi psali, když jsem já zmiňovala, že jsem byla kdysi na Domaše. To právě spadá do toho období, kdy jsme s holkama jezdily na ty dovolené...a jezdily jsme právě hlavně na Slovensko. Jedna z party byla Prešovčanka...

Tak napište, zda jste volný, kolik je Vám let a takové ty věci, co se obvykle píšou...

Tak "bery25" se zalekl, že jsem stíhačka a vypařil se...

17.5.2023 23:30
Doron

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):

Nemyslím si.
Šel se oblíct a učesat, za chvíli zvoní 😅!

18.5.2023 06:36
impact

XXX.XXX.114.148

Zajima me, jestli jsou nejake pojistky, ze ty zachranení psi jen neuvolnuji misto dalsim chudakum.

Jak píšu - likvidace množíren je v kompetenci státních orgánů, takže je pak na nich, aby si plnění zákazu chovu/zlepšení podmínek chovu a podobné hlídali.

A jestli se ptáte na to, že nějakej spolek vlítne do množírny a svévolně posbírá všechny psy, tak to se budete muset zeptat u nich. Já takový akce nedělám a ani neuznávám.

18.5.2023 07:28
bery25

XXX.XXX.33.130

fikovnice napsal(a):

v jednej peknej pesničke sa spieva-Na mene nezáleží a ani na veku volny ešte som,zatial ma nechytili ako všade kradnem ako straka na domašu chodim pravidelne,mam tam nejaku budku,tak sa snazim chytit morsku pannu ale vačšinou opicu,no ked ste chodili na domašu tak počitam ze aj na širavu,ked ste už boli v mojom kraji

18.5.2023 07:28
bery25

XXX.XXX.33.130

fikovnice napsal(a):

ano,ano,premohol ma spanok,dobre no,strach

18.5.2023 07:32

Trickyvoo napsal(a):
Tak to se pak vyplatí. Nejdřív si nahrabeš, pak musíš chvíli sekat latinu. Za ten snadný výdělek jim to určitě stojí. Lepší než krást.

jaképak sekat latinu, stačí, když ty psy dá k někomu jinému do baráku a řekne "to není moje"

Neregistrovaný uživatel

18.5.2023 07:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.13

Pak jsou i spolky co si z mnozek vezmou ty stary zviratka sepisou srdceryvny pribehy vyberou se prachy... A za chvíli se jede pro dalsi. Mnozka se zadara zbavuje nepotrebnejch psu, spolek zachraňuje lidi platej spokojenost všude že

18.5.2023 10:55
Lily2

XXX.XXX.133.234

Já jsem hrozně vděčná, že tu nemáme osady. Když jsem viděla to na Slovensku, tak sem měla pocit, že jsem někde v Africe...

A to, že je úplně běžné tam vyhazovat psy, když se doma už nehodí... tam se to pak množí mezi sebou... Hrozný. :(

A sice tu máme nějaké městské byty, které ničí určitá část obyvatel, ale za mě je to menší zlo než mít osady.

18.5.2023 10:59
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pak jsou i spolky co si z mnozek vezmou ty stary zviratka sepisou srdceryvny pribehy vyberou se prachy... A za chvíli se jede pro dalsi. Mnozka se zadara zbavuje nepotrebnejch psu, spolek zachraňuje lidi platej spokojenost všude že

Jo, bohužel. Ze psů (a nejen z nich) se stal kšeft ve všech směrech. Už i na jejich utrpení se vydělává. Začaly s tím kdysi v pár "útulcích", kdy tedy jeli jinou strategii a teď je zase miliarda spolků, který těží z nálepky pomoci a dočasných péčí atd. A je jim naprosto fučík, že roztáčí spirálu dalšího utrpení.

18.5.2023 11:03

Lily2 napsal(a):
Já jsem hrozně vděčná, že tu nemáme osady. Když jsem viděla to na Slovensku, tak sem měla pocit, že jsem někde v Africe...

A to, že je úplně běžné tam vyhazovat psy, když se doma už nehodí... tam se to pak množí mezi sebou... Hrozný. :(

A sice tu máme nějaké městské byty, které ničí určitá část obyvatel, ale za mě je to menší zlo než mít osady.

Já třeba vůbec nechápu, proč s tím na Slovensku nic nedělají a to teď nemám na mysli rovnou ty psy. Nedalo mně to a dnes jsem znovu gůglila a to je teda hrůza takhle žít v 21. století.

18.5.2023 11:10

Zrzavci napsal(a):
Jo, bohužel. Ze psů (a nejen z nich) se stal kšeft ve všech směrech. Už i na jejich utrpení se vydělává. Začaly s tím kdysi v pár "útulcích", kdy tedy jeli jinou strategii a teď je zase miliarda spolků, který těží z nálepky pomoci a dočasných péčí atd. A je jim naprosto fučík, že roztáčí spirálu dalšího utrpení.

Mě docela naštvalo, když jeden spolek (nejsem si jistá, jestli se to tady už někdy dřív neprobíralo) vybíral peníze cíleně na nemocná zvířata a pak si za peníze koupil auto.
Aby to teda někdo nechápal tak, že mně vadí, že si koupili auto, když potřebují zvířata vozit na veterinu, to rozhodně ne. Ale vadilo mně, že jsem např. poslala peníze konkrétně na léky pro Azora a spolek si nakonec koupil za peníze všech dárců auto a ani se neobtěžoval o tom ty dárce informovat. Kdyby napsali rovnou Sbírka na auto, které potřebujeme, není problém.

18.5.2023 11:11
impact

XXX.XXX.114.148

Já třeba vůbec nechápu, proč s tím na Slovensku nic nedělají a to teď nemám na mysli rovnou ty psy. Nedalo mně to a dnes jsem znovu gůglila a to je teda hrůza takhle žít v 21. století.

Nikoho tak nezajímají ani ti lidi, ne tak zvířata, bohužel...

Ono ale integrovat takovou obrovskou masu lidí někam do civilizované společnosti taky není prdeI. Notabene v momentě, kdy ti lidi samotní prostě nechtějí. Tohle podle mě nemá řešení.

18.5.2023 11:27
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Mě docela naštvalo, když jeden spolek (nejsem si jistá, jestli se to tady už někdy dřív neprobíralo) vybíral peníze cíleně na nemocná zvířata a pak si za peníze koupil auto.
Aby to teda někdo nechápal tak, že mně vadí, že si koupili auto, když potřebují zvířata vozit na veterinu, to rozhodně ne. Ale vadilo mně, že jsem např. poslala peníze konkrétně na léky pro Azora a spolek si nakonec koupil za peníze všech dárců auto a ani se neobtěžoval o tom ty dárce informovat. Kdyby napsali rovnou Sbírka na auto, které potřebujeme, není problém.

No proto já, když si to neprověřím, neposílám. Prachy, kterých je potřeba víc než piškotů, dek a granulí, protože tohle se vždycky nějak zpytlíkuje a pořeší, ale prachy na veterinu tečou ve velkým a je jich potřeba nejvíct, tak ty posílám tam, kde vím, jak skončí. Tam, kde jsem byla, viděla jak fungujou a že jim jde opravdu o psy.
Dneska založí spolek kdejaká........ řekněme osoba............ /si proje´dte někdy seznam/ a jede na tom, že lidi pro uspokojení vlastního pocitu, že udělali dobře, pošlou peníze kamkoliv. (pozor, nepíšu to nijak adresně, jen konstatuju fakt) a nezajímají se. A takhle postupně nakape po malých částkách velká částka a ty zvířata??? Heh...

18.5.2023 11:30

impact napsal(a):

Ono ale integrovat takovou obrovskou masu lidí někam do civilizované společnosti taky není prdeI. Notabene v momentě, kdy ti lidi samotní prostě nechtějí. Tohle podle mě nemá řešení.

Jedině vzdělání, vzdělání, vzdělání.
To je řešení.
Oni kdyby ti lidé znali jinou realitu, věděli, na co se mohou spolehnout, jak funguje svět venku, názor by měli jiný. Ale takhle, zacyklení v té svojí realitě, kdy vědí, že zvenčí může přijít jen perzekuce....

18.5.2023 11:33

impact napsal(a):

No, právě jsem myslela ty lidi. Jako vím, že tady jsou s nimi leckde taky problémy, ale přece jen tady tenhle až tak hnusný humus nemáme. U nás třeba tu komunitu hodně drží na uzdě jeden z nich, který se integroval velmi dobře, podniká a zaměstnává je. Snaží se taky, aby všechny děti z širší rodiny měly patřičné vzdělání, osobně jsem je potkávala na různých školních soutěžích a fakt šikovní kluci.

Thielli

18.5.2023 11:37
Thielli

XXX.XXX.72.155

Prosím, dejte si tu práci a opravdu nahlaste podnět na PČR, dejte si varovný inzerát a hledejte přes něj další lidi, kteří mají stejnou zkušenost. Jedině pokud vás bude více, máte šanci uspět.
Sama jsem se takto angažovala u kauzy organizované skupiny z Plzeňska, která nakonec byla po mnoha a mnoha měsících dopadena.
Neměla jsem od nich psa, máme obě fenky s PP, ale zaujal mne inzerát na bazoši, kde přesně jeden pán psal o mrtvém čerstvě koupeném štěněti pudla. Napsala jsem mu a pak už mi to nedalo a sledovala jsem podezřelé inzeráty, kontaktovala vzájemně postižené lidi, psala na Bazos.cz varování - ti mi ho zase mazali, tak jsem psala i majiteli bazose, proč také jako seznam nemůže mít na stránkách varování před množírnami, nakonec jsem PČR poskytla printscreeny podvodných inzercí i jiné podklady, Bazos.cz s PČR nakonec spolupracoval - asi poskytli IP adresy inzerujících... o té skupině dokonce prima natočila dvě reportáže, včetně zveřejnění prodeje skrytou kamerou.
ale bylo to dlouhé, úmorné a smutné tažení.

18.5.2023 11:39

Dobrá práce!

18.5.2023 11:40
impact

XXX.XXX.114.148

Jedině vzdělání, vzdělání, vzdělání.
To je řešení.
Oni kdyby ti lidé znali jinou realitu, věděli, na co se mohou spolehnout, jak funguje svět venku, názor by měli jiný. Ale takhle, zacyklení v té svojí realitě, kdy vědí, že zvenčí může přijít jen perzekuce....

Bojím se, že takto to úplně nefunguje tam, kde po generace a generace žijí tak, jak žijí. Pracovala jsem leta v nízkoprahu v jedné docela známé vyloučené lokalitě a ta motivace ke změně je extrémně náročná, v drtivé většině případů prostě nemožná...

18.5.2023 11:43

impact napsal(a):
Bojím se, že takto to úplně nefunguje tam, kde po generace a generace žijí tak, jak žijí. Pracovala jsem leta v nízkoprahu v jedné docela známé vyloučené lokalitě a ta motivace ke změně je extrémně náročná, v drtivé většině případů prostě nemožná...

Jj, tam je to hodně o příkladu rodičů i o vlivu té komunity a málokdo se dokáže vymanit, když necítí žádnou podporu, navíc v tom všem vyrostl, nic jinýho nezná.

18.5.2023 12:02

Jj, tam je to hodně o příkladu rodičů i o vlivu té komunity a málokdo se dokáže vymanit, když necítí žádnou podporu, navíc v tom všem vyrostl, nic jinýho nezná.

Ale vždyť těm lidem to tam tak vyhovuje. Žijí jak ve středověku, v chýších bez tekoucí vody, s elektřinou nataženou nelegálně, hlavně, že mají televizi a mobil. Osady jsou často na soukromých pozemcích, jejichž majitelé, kteří samozřejmě nejsou součástí osady ani etnika, mají smůlu a z pozemku je žádným způsobem nedostanou pryč. Mají pozemek, který je znehodnocen osadou, nemohou ho užívat, ale platí za něj daň.
Řešení zatím žádné není a nejspíš nebude, pokud se nepoužije násilí a nezačnou se srovnávat osady se zemí. Jenže to samozřejmě nejde. Co s obyvateli? Nastěhovat kam? Do bytů? Kdo by to financoval? Stát? A proč? Stejně by si po vybydlení bytů slepili chatrče někde o kus dál a pokračovali v zaběhlém způsobu života. Je to děs, Slovákům to vůbec nezávidím.

18.5.2023 12:12

impact napsal(a):

No, to víme, že to trvá generace.
Začne to tak, že se to nekompromisně nažene do školy. Ta první generace to vzdělání klidně ještě bojkotuje a ze školy vyleze stejně zaprděná, jako do ní vlezla. Ta druhá už je trochu měkčí, přeci jen vyrůstají v podnětnějším prostředí, jejich rodiče umějí třeba psát a číst, používají lepší technologie a tak.
Třetí generace je teprve tvárná.

18.5.2023 12:21
keissa

XXX.XXX.155.174

No, to víme, že to trvá generace.
Začne to tak, že se to nekompromisně nažene do školy. Ta první generace to vzdělání klidně ještě bojkotuje a ze školy vyleze stejně zaprděná, jako do ní vlezla. Ta druhá už je trochu měkčí, přeci jen vyrůstají v podnětnějším prostředí, jejich rodiče umějí třeba psát a číst, používají lepší technologie a tak.
Třetí generace je teprve tvárná.

ono je to u nas vlstně obráceně a fujguje to první generace po 89 byla ještě pracující a chodící do školy ,druhá už začala trošku tvrdnout .no a 3 a každa další ..škoda mluvit .. tady máme některé rodiny kde už jsou v podstatě 40 letí prarodiče a jejich dětí a vnoučata kterří vubec nikdy nepracovaly a jen natahuji ruky

18.5.2023 12:25

keissa napsal(a):
ono je to u nas vlstně obráceně a fujguje to první generace po 89 byla ještě pracující a chodící do školy ,druhá už začala trošku tvrdnout .no a 3 a každa další ..škoda mluvit .. tady máme některé rodiny kde už jsou v podstatě 40 letí prarodiče a jejich dětí a vnoučata kterří vubec nikdy nepracovaly a jen natahuji ruky

Mno jo, my máme ten vývoj zase otočený. Ale ty poslední generace máme plně socializované, umějí perfektně vyplnit formulář, přečíst si podmínky, vypočítat si dávky, a na systému jsou na rozdíl od středověkých skanzenů na SK vlastně závislí. A kdyby se řeklo, že pro vyplacení dávek musejí dělat to a to, to by bylo hned hemžení, aby to bylo splněné.

18.5.2023 12:30

Ale vždyť těm lidem to tam tak vyhovuje. Žijí jak ve středověku, v chýších bez tekoucí vody, s elektřinou nataženou nelegálně, hlavně, že mají televizi a mobil. Osady jsou často na soukromých pozemcích, jejichž majitelé, kteří samozřejmě nejsou součástí osady ani etnika, mají smůlu a z pozemku je žádným způsobem nedostanou pryč. Mají pozemek, který je znehodnocen osadou, nemohou ho užívat, ale platí za něj daň.
Řešení zatím žádné není a nejspíš nebude, pokud se nepoužije násilí a nezačnou se srovnávat osady se zemí. Jenže to samozřejmě nejde. Co s obyvateli? Nastěhovat kam? Do bytů? Kdo by to financoval? Stát? A proč? Stejně by si po vybydlení bytů slepili chatrče někde o kus dál a pokračovali v zaběhlém způsobu života. Je to děs, Slovákům to vůbec nezávidím.

Tak některým to vyhovuje, jiným ne, ale nedokážou odejít. Řešení neznám, to je pravda, ale tak nějak si myslím, že dřív na tom byli i ti, co je máme tady, stejně a teď tu chatrče nemáme. Jo, stojí to peníze z našich daní. A Slovákům to taky nezávidím, přesto si myslím, že něco by se s tím dělat mělo. ČR je na západě neustále terčem kritiky, jak se k této minoritě chová, přitom u nás se mají dobře.

18.5.2023 12:59

Tak některým to vyhovuje, jiným ne, ale nedokážou odejít. Řešení neznám, to je pravda, ale tak nějak si myslím, že dřív na tom byli i ti, co je máme tady, stejně a teď tu chatrče nemáme. Jo, stojí to peníze z našich daní. A Slovákům to taky nezávidím, přesto si myslím, že něco by se s tím dělat mělo. ČR je na západě neustále terčem kritiky, jak se k této minoritě chová, přitom u nás se mají dobře.

U nás, tedy v českých zemích, nikdy nebyly takové osady. Cikáni kočovali až do cca poloviny padesátých let dvacátého století. Stejně tak na Slovensku, byli jsme jeden stát. Dřív, za Rakouska a Rakouska-Uherska byli cikáni pronásledováni, protože se živili krádežemi a podvody. Byli ze země vyháněni, byli popravováni. Jejich asimilace se nedařila a nedaří. Ani dnes. Respektive vynaložená námaha není úměrná výsledku. Však to pěkně ilustruje seriál ČT "Třída 8.A" natočený v Brně v převážně cikánské škole.
V Brně byli po druhé světové válce nastěhováni do do té doby celkem luxusních secesních domů na Cejlu a Bratislavské a v okolních ulicích, které zničili a ničí, když je město nechává pořád dokola opravovat, a lokalita se díky nim stala vyloučenou.
Jinak třeba takový Chánov, to je osada na výšku...

18.5.2023 13:05
lupus4

XXX.XXX.205.61

impact napsal(a):

kastraci

18.5.2023 13:18

U nás, tedy v českých zemích, nikdy nebyly takové osady. Cikáni kočovali až do cca poloviny padesátých let dvacátého století. Stejně tak na Slovensku, byli jsme jeden stát. Dřív, za Rakouska a Rakouska-Uherska byli cikáni pronásledováni, protože se živili krádežemi a podvody. Byli ze země vyháněni, byli popravováni. Jejich asimilace se nedařila a nedaří. Ani dnes. Respektive vynaložená námaha není úměrná výsledku. Však to pěkně ilustruje seriál ČT "Třída 8.A" natočený v Brně v převážně cikánské škole.
V Brně byli po druhé světové válce nastěhováni do do té doby celkem luxusních secesních domů na Cejlu a Bratislavské a v okolních ulicích, které zničili a ničí, když je město nechává pořád dokola opravovat, a lokalita se díky nim stala vyloučenou.
Jinak třeba takový Chánov, to je osada na výšku...

Netuším, jak je na tom právě teď ten Cejl, ale v Ostravě údajně dělali největší problémy právě přistěhovaní Cikáni ze Slovenska. V Chánově, co tak vím, už zbourali 5 těch vybydlených paneláků, další nejspíš budou následovat. Prý to vyjde levněji, než je opravovat, což chápu.
Nemyslím si, že všichni Cikáni jsou stejní, ale těch, kteří jsou bezproblémoví a pracují, je málo a jsou míň vidět, víc jsou vidět ti, co dělají binec, nezačlenili se, nepracují a pracovat nechtějí. Znám jich několik osobně a jsou fakt úplně normální, někteří pracují dokonce i při důchodu.
Ale pravda, několikrát jsem jela tramvají přes ten vyhlášený Cejl a necítila jsem se vůbec bezpečně, jejich chování bylo přinejmenším zvláštní.

19.5.2023 01:00
Doron

XXX.XXX.16.33

Ono je to složitější.
Dost jsem se s tou komunitou v rámci svojí profese stýkala ..
Zamlada jsem jezdila s romskýma dětma na tábory.
Když jsem rodila , dostavila se do porodnice nečekaně velká romská rodina z Ústí, aby to se mnou oslavili :))).
Jsou úžasní a příšerní a jiní.
Vzdělání pro ně není hodnota.
Když byste je chtěla vzdělávat a vychovávat, musela byste je vytrhnout z rodinného prostředí a to je eticky nepřijatelné.
Je to fakt složitý, věřte mi,.
Vy jste takový idealista..

19.5.2023 05:48
impact

XXX.XXX.114.148

lupus4 napsal(a):
kastraci

Tak myslela jsem řešení hodné civilizované společnosti v jednadvacátém století. Jeden pán s knírkem už tu byl a myslím stačilo.

Neregistrovaný uživatel

19.5.2023 07:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.89

Doron napsal(a):
Ono je to složitější.
Dost jsem se s tou komunitou v rámci svojí profese stýkala ..
Zamlada jsem jezdila s romskýma dětma na tábory.
Když jsem rodila , dostavila se do porodnice nečekaně velká romská rodina z Ústí, aby to se mnou oslavili :))).
Jsou úžasní a příšerní a jiní.
Vzdělání pro ně není hodnota.
Když byste je chtěla vzdělávat a vychovávat, musela byste je vytrhnout z rodinného prostředí a to je eticky nepřijatelné.
Je to fakt složitý, věřte mi,.
Vy jste takový idealista..

Ale to je jejich problem. Bud at se prizpusobi nebo smolik. Nevidim smysl v jejich hojnem dotovani jako ted

19.5.2023 07:46

Jaký smolík? Co uděláte tentokrát? Smolík udělali na Slovensku, proto tam stále, v 21. století, mají osady.
Část těch lidí poslali komunisté sem, ale také hloupě - nacpali je na hromádky v pohraničních městech. Proto máte Litvínov, Krupku, Chomutov, Most, Ostravu, část Brna a LB, okolí KV a ČB.
Kastraci také zařídili. Dělo se to od 1966 do 2010. Takže také v 21. století.
Vy se tu bouříte proti kastracím psů, ale ještě v 21. století kastrujete lidi?
Nejdřív cikánům Masaryk zakázal vstup do města - tak ten tomu pomoh, to se jen tak nevidí - pak je nechali umřít v koncentráku, poté v jiném táboře oddělili děti od rodičů (děti se už nikdy nevrátili),
ženy byly sterilizovány pod záminkou jednoduché nutné operace, pak se tu cikáni topí v řece a zapalují, v mezičase ale vyhrává pálení celých táborů v Oděse, to jo, zas tak vynalézavý tento národ není, už se opakuje... a nakonec, kdo na Slovensku už nechce psa, vysadí ho v osadě.
Tak jako polovina cikánů je hloupých, tak je polovina hloupých Čechů. Nikdy nepřestanete přemýšlet takhle.

19.5.2023 07:53

....doporučuji přečíst si knihu od Martina Šmause Děvčátko, rozdělej ohníček.....

19.5.2023 10:26
lupus4

XXX.XXX.205.61

impact napsal(a):
Tak myslela jsem řešení hodné civilizované společnosti v jednadvacátém století. Jeden pán s knírkem už tu byl a myslím stačilo.

to byl pouze černý humor ( viz smajlíci ) a narážka na oblíbené řešení impact u "nežádoucích" psů, místo cílené výchovy lidí...která selhává ve všech směrech
máme v domě rodinu, je čistotná, slušná - na soužití zcela bez závad -
jen s drobným zádrhelem - nikdy nepracovali, žijí stylem viz foto a mohli by dělat "kouče" na získání všech možných i nemožných dávek

19.5.2023 10:51

Todle nikdy nepochopím. Proč nedat peníze jen na určitou dobu.
Nemáme tu Balkán jak na Slovensku. Nic by se nestalo. Prostě jen ti, co tu nic nedělají, odejdou jinam. Čau.

19.5.2023 10:57
impact

XXX.XXX.114.148

lupus4 napsal(a):
to byl pouze černý humor ( viz smajlíci ) a narážka na oblíbené řešení impact u "nežádoucích" psů, místo cílené výchovy lidí...která selhává ve všech směrech
máme v domě rodinu, je čistotná, slušná - na soužití zcela bez závad -
jen s drobným zádrhelem - nikdy nepracovali, žijí stylem viz foto a mohli by dělat "kouče" na získání všech možných i nemožných dávek

Hloupěji jste se z toho vykroutit nemohl. 🤦🏼‍♀️

19.5.2023 11:23

Lily2 napsal(a):

https://www.youtube.com/watch?v=VXpq8jfyRqE

Takhle to dopadne, když je nastěhujete do města ! To snad osady jsou lepší.

19.5.2023 11:38

https://www.youtube.com/watch?v=VXpq8jfyRqE

Takhle to dopadne, když je nastěhujete do města ! To snad osady jsou lepší.

Ne, takhle to dopadne, když je nastěhujete na jedno sídliště
a nejste schopní vymoct dodržování zákonů a udělit normální trest.
Nejde dítě do školy - vězení, nazdar.
Nechápu, co je na tom těžkého.

19.5.2023 12:27
assil

XXX.XXX.121.3

Ono hlavně se nesmí nastěhovat na jedno místo. To už věděli i v asyrské říši.

19.5.2023 13:01
Varaxi

XXX.XXX.191.80

Co se týče tohoto, tak já jsem zastánce pracovní terapie pro vězně. Dokonce bych zavedla takvou terapii pro většinu vězňů povinnou. To si myslím by byla solidní motivace alespoň pro jistou skupinu lidí, aby se do basy nechtěli dostat.
Můžeš makat a nechceš? Dobře, dostaneš granule pro lidi, vodu, žádná cigára, žádný internet.
Pracuješ? Dostaneš podmínky, jaké jsou dnes ve vězení standardem.
Hezký plán, ne?

19.5.2023 13:22
lupus4

XXX.XXX.205.61

impact napsal(a):
Hloupěji jste se z toho vykroutit nemohl. 🤦🏼‍♀️

nepotřebuju se vykrucovat, holt každá věc se dá vysvětlit, ale evidentně ne každému...
že vám chybí smysl pro humor, si nelze nevšimnout...

19.5.2023 14:07

Varaxi napsal(a):
Co se týče tohoto, tak já jsem zastánce pracovní terapie pro vězně. Dokonce bych zavedla takvou terapii pro většinu vězňů povinnou. To si myslím by byla solidní motivace alespoň pro jistou skupinu lidí, aby se do basy nechtěli dostat.
Můžeš makat a nechceš? Dobře, dostaneš granule pro lidi, vodu, žádná cigára, žádný internet.
Hezký plán, ne?

Ano, hezký, jaká značka granul?

19.5.2023 14:09
assil

XXX.XXX.121.3

Varaxi napsal(a):
Hezký plán, ne?

Ono dřív to tak bylo, když jsem byla dítě, u nás na maloměstě stavěli vězni paneláky, staveniště bylo obehnaný vysokým plotem a hlídaný strážema, chodila jsem kolem.

19.5.2023 14:13

Třídírnu (komunálního) odpadu do každé věznice :-)

19.5.2023 14:28
impact

XXX.XXX.114.148

lupus4 napsal(a):
nepotřebuju se vykrucovat, holt každá věc se dá vysvětlit, ale evidentně ne každému...
že vám chybí smysl pro humor, si nelze nevšimnout...

Bla bla bla. 🤦🏼‍♀️

19.5.2023 14:30
Varaxi

XXX.XXX.191.80

Ano, hezký, jaká značka granul?

Z Many se dají určitě udělat granule. :)

19.5.2023 17:10
Doron

XXX.XXX.16.33

Varaxi napsal(a):
Hezký plán, ne?

Ve věznicích mají opačný problém.
Vězni pracovat chtějí a není práce.
Práce je spíš za odměnu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík