Lagotto23

XXX.XXX.27.254
Dobrý den,
koupili jsme štěně italského vodního psa, který by v dospělosti měl mít kolem 14 kilo, teď má 6 kg. Jsme rodina pejskařů - začátečníků. Jelikož jsme však aktivní rodina, potřebovala bych prosím poradit od těch co mají trochu většího pejska, jaké koupit nosítko / batoh, aby to bylo alespoň trochu příjemné pro pejska. Za měsíc až dva může mít do 10 kilo. U malých pejsků je to asi jednodušší. Nás by se to týkalo jen pro letošní rok, příští rok už bude ťapat po svých :-).
Moc děkuji.
Lagotto23

XXX.XXX.27.254
Právě je ještě malá, ujde 2 km a je unavená. Od veterinářky máme pokyn nepřetěžovat a ani sama bych to nechtěla. Potřebuji prosím poradit od těch, kteří mají pejska podobné váhy 8 kg a mají rádi turistiku, co koupit, aby si pejsek kousek odpočinul a nám to na zádech sedělo. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já jsem si teď na základě kladných recenzí koupila toto
https://www.amazon.de/-/en/G-Train-backpack-integrated-compartment-waterproof/dp/B09KMFZKTR/ref=sr_1_5?crid=38N3DRLNVOA04&keywords=Kurgo&qid=1684132728&sprefix=kurgo%2Caps%2C320&sr=8-5&th=1
Ale já mám fenku 5-6kg, má tam pohodlí, má to pevné plastové a polstrované dno. A taky se to dobře nosí, je to pohodlné na zádech. Zatím jsem to měla jen na zkušební vycházce, v létě jedeme do Alp, tak snad se osvědčí. Je to dost drahé, ale zase já to mám doufám na dlouho 😊
Lagotto23

XXX.XXX.27.254
Děkuji za dobrý tip, tohle nosítko vypadá opravdu kvalitně. Jelikož to bude nosička na rok, chtěla jsem něco levnějšího. Mrknu se ale na Amazonu, mají tam velký výběr. Děkuji.
Lagotto23
napsal(a):
Děkuji za dobrý tip, tohle nosítko vypadá opravdu kvalitně. Jelikož to bude nosička na rok, chtěla jsem něco levnějšího. Mrknu se ale na Amazonu, mají tam velký výběr. Děkuji.
Tak rok ho nosit snad netřeba...
Něco bych zaimprovizovala, nějak upravila krosnu třeba..

no já nevím - mám už pátého obra - a jsme hodně "chodící". Přesto jsem nikdy (pochopitelně s ohledem na kila štěníka) štěně v batohu netahala. Jasně - se štěnětem jsme desítky kilometrů neabsolvovali - ale naučit ho chodit terénem, být opatrným v kamenných polích, hledat si cestu v zarostlém terénu, brodit potoky, učit ovladatelnost... a hlavně ho přirozeným pohybem nasvalovat, zpevňovat vazy a šlachy, zlepšovat činnost srdce a plic... to je všechno nesmírně důležité. Zavřené štěně v batohu nadšené nebude... To raději udělat delší "odpočívací" přestávku...
Na roce už mamuti zvládli patnáct a výjimečně i dvacet kilometrů. Vaše plemeno je oproti doze lehké, aktivní (vždyť je to lovecká rasa)... Holt bych teď chvíli pokrátila výlety na rozumnou mez, ale myslím, že brzy vám bude v pohodě stačit.

A jak to je s polohou toho psa v batohu? To tam sedi? Aby mel takhle tu hlavu ven?
Jsem majitel velkych psu a tak si asi nedokazu predstavit, jak se tohle pouziva.
Se stenetem chodim primerene a podle jeho potreb a pomalu se navyka na delsi vzdalenosti.

napsal(a):
A jak to je s polohou toho psa v batohu? To tam sedi? Aby mel takhle tu hlavu ven?
Jsem majitel velkych psu a tak si asi nedokazu predstavit, jak se tohle pouziva.
Se stenetem chodim primerene a podle jeho potreb a pomalu se navyka na delsi vzdalenosti.
Pokud Vás to zajímá, mrkněte např. sem https://youtu.be/0D_L_Xd6Z0Q

No ja neviem, som stará škola a akosi považujem tieto nosítka za zbytočnosť. Pokiaľ som turista a kupujem si psa na turistiku tak v šteňacom čase trochu skrátim trasy, pridám dlhšie prestávky na oddych v najhoršom ho chvíľu ponesiem. Pokiaľ psa zvykám postupne a primerane, veľmi skoro ubehá on mňa Xerxová to má rovnako ako ja - psov veľkých, veľa chodiaciach a nikdy sme nosítka nepotrebovali. Ja si ani neviem predstaviť ako by som toho psa presviedčala, aby sedel v batohu.

napsal(a):
No ja neviem, som stará škola a akosi považujem tieto nosítka za zbytočnosť. Pokiaľ som turista a kupujem si psa na turistiku tak v šteňacom čase trochu skrátim trasy, pridám dlhšie prestávky na oddych v najhoršom ho chvíľu ponesiem. Pokiaľ psa zvykám postupne a primerane, veľmi skoro ubehá on mňa Xerxová to má rovnako ako ja - psov veľkých, veľa chodiaciach a nikdy sme nosítka nepotrebovali. Ja si ani neviem predstaviť ako by som toho psa presviedčala, aby sedel v batohu.
Vidím to podobně. Batůžek jsem pro fenečku párkrát použila. A to z důvodu, že nemám auto a potřebovala jsem dojít dál na autobus, např. když jsme jely na očkování. Část z cesty pesanka šla po svých, část jsem ji nesla.
Neumím si představit použití na tůrách. Ráda chodím naší přírodou. Počítala jsem s tím, že letos délku kvůli štěněti omezím.

napsal(a):
Vidím to podobně. Batůžek jsem pro fenečku párkrát použila. A to z důvodu, že nemám auto a potřebovala jsem dojít dál na autobus, např. když jsme jely na očkování. Část z cesty pesanka šla po svých, část jsem ji nesla.
Neumím si představit použití na tůrách. Ráda chodím naší přírodou. Počítala jsem s tím, že letos délku kvůli štěněti omezím.
To je přesně ono - beru to jako batoh, do kterého se v případě potřeby (autobus, lanovka, obtížný terén…) dá kromě jiných věcí uložit pes. Ťapka bez problémů zvládne 15km bez přestávky, v batohu ji tahat jen tak z plezíru nebudu 😊 A zadavatelka má svoje důvody, proč nosítko řeší 🌷
Lagotto23

XXX.XXX.184.201
Asi každý zná možnosti svého pejska a svoje vlastní. Nemyslím, že by za dva měsíce ta naše zvládla ujít za den 15 km, když dnes ujde 2 km a už ji nikdo nedonutí chodit a a ni to po ni nechci. Je štěně. Na druhou stranu jsme aktivní rodina, neřeším krátké venčení, ale často a rádi vyrážíme na celý den do přírody a přijde mi škoda nechat pejska doma. Ti co nechodí jen "kolem domu", ale opravdu mají rádi turistiku mi budou rozumět. Záměr je nechat naše štěně ujít kolik zvládne, uděláme přestávku a půjde do "batohu" než si trochu odpočine a bude chtít zase běhat, žádné násilí. Viděla jsem spoustu chovatelů malých plemen, kteří mají tašku přes rameno a když pejsek nemůže, jde do tašky. Nikdo se nepozastavuje nad tím, proč je pes v tašce. Akorát pro nás by taková taška byla malá. Věřte, že v náručí 6 kg pes se pronese a není to komfortní vůbec pro nikoho. Proto bych byla ráda, aby se k mému dotazu vyjadřovaly osoby, které mají s podobným nosítkem zkušenost (děkuji za tip @Ťapinka) . Budu jim vděčná za každý názor, jak pejsek v nosítku vydrží nebo se naopak neosvědčilo a nedoporučují ho používat nebo tip na konkrétní nosítko. Tak zněl i dotaz. Pro ty, kteří zkušenosti nemají s nosítkem, batohem atd. a potřebují diskutovat, prosím založte si vlastní téma, tuto diskuzi jsem pro vás nezakládala. Děkuji.
napsal(a):
Vidíte, já to za zbytečnost nepovažuju...i když já teda plánuju rovnou koupi kočárku. Jsem zvyklá, že spousta lidí se nad tím pozastaví, protočí oči v sloup "bože...kočár pro psa..."
Těch důvodů vidím hned několik.
Bydlím ve městě a nechci se smířit s tím, že v seniorským věku, kdy už to psu nebude tak šlapat jako dřív, se bude venčit jen kolem paneláku. Pamatuju se, jak jsem předchozí fenu nosívala v náručí k lesu, aby se vyvenčila mimo beton, v přírodě. Měla 10 kg a nebylo to nic moc.
U současných dvou fen mám jasno, vyřeším to kočárem.
Jednak může nastat situace, kdy jedna bude ještě relativně fit a druhá už méně mobilní - to bych právě ideálně vyřešila kočárkem, abych je nemusela venčit rozděleně. Bude to lepší jak pro mě z časového hlediska, tak pro ně, že nebudou trávit čas o samotě.
Jak píše šutřík
tak to já právě taky ráda chodím naší přírodou - a psice chodí se mnou. Jenomže zatímco omezení kvůli štěněti je záležitost pár měsíců, omezení v případě psa seniorskýho věku může být klidně 5 let i víc. A kolikrát ti psi jsou v pohodě, něco i ujdou, ale prostě, dvě hodiny jsou na ně už moc. A přitom výlety by si stále užívali.
Potkala jsem kdysi ženskou s kočárem, v něm měla dvě maltézačky. Poznamenala jsem tenkrát, že na stáří fenám taky pořídím kočár a ona odpověděla, že ty její starý ještě nejsou. Jen jedna z nich má špatný pately. A oni jsou s manželem zvyklí výletovat a takhle můžou všichni společně.
Do batohu bych nešla...pokud by tam měli mít dva psi opravdu pohodlí, asi bych to na zádech neunesla
Terven
napsal(a):
Vidíte, já to za zbytečnost nepovažuju...i když já teda plánuju rovnou koupi kočárku. Jsem zvyklá, že spousta lidí se nad tím pozastaví, protočí oči v sloup "bože...kočár pro psa..."
Těch důvodů vidím hned několik.
Bydlím ve městě a nechci se smířit s tím, že v seniorským věku, kdy už to psu nebude tak šlapat jako dřív, se bude venčit jen kolem paneláku. Pamatuju se, jak jsem předchozí fenu nosívala v náručí k lesu, aby se vyvenčila mimo beton, v přírodě. Měla 10 kg a nebylo to nic moc.
U současných dvou fen mám jasno, vyřeším to kočárem.
Jednak může nastat situace, kdy jedna bude ještě relativně fit a druhá už méně mobilní - to bych právě ideálně vyřešila kočárkem, abych je nemusela venčit rozděleně. Bude to lepší jak pro mě z časového hlediska, tak pro ně, že nebudou trávit čas o samotě.
Jak píše šutřík
tak to já právě taky ráda chodím naší přírodou - a psice chodí se mnou. Jenomže zatímco omezení kvůli štěněti je záležitost pár měsíců, omezení v případě psa seniorskýho věku může být klidně 5 let i víc. A kolikrát ti psi jsou v pohodě, něco i ujdou, ale prostě, dvě hodiny jsou na ně už moc. A přitom výlety by si stále užívali.
Potkala jsem kdysi ženskou s kočárem, v něm měla dvě maltézačky. Poznamenala jsem tenkrát, že na stáří fenám taky pořídím kočár a ona odpověděla, že ty její starý ještě nejsou. Jen jedna z nich má špatný pately. A oni jsou s manželem zvyklí výletovat a takhle můžou všichni společně.
Do batohu bych nešla...pokud by tam měli mít dva psi opravdu pohodlí, asi bych to na zádech neunesla
Mně se právě líbilo, jak tu dávala Atheira, že vozili psího seniora v tom vozítku.
K zadavatelce. Omlouvám se, že sem píší bez zkoušenosti s batohem, ale sama mám 15-ti kilovou fenu a tu svou velikost měla už v sedmi měsících a musím říct, že bych si nedovedla představit batoh, do kterého by se mi pohodlně vešla. Přece jen takový pes je poměrně podlouhlý a má i dlouhé nohy. No ale kdybych uvažovala podnobným směrem jako vy, tak mě se docela líbí tohle vozítko https://www.pepu.cz/p/6578/kocarek-pro-psa-2v1?gclid=CjwKCAjw9pGjBhB-EiwAa5jl3Iq6ZVIXEI_JNjlvxlSa6iYLXv3RCxAqu3s_2VBZ5bUk8jdFQIJ32BoCJ-MQAvD_BwE
Psa můžete tahat a v nesjízdných místech ponosit. Osobně vyzkoušeno ale nemám.