Zuřivý štěkot pejska na ostatní psy

Jack Russell teriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.5.2023 13:53
Anahoj

XXX.XXX.238.56

Můj pes zuřivě štěká na ostatní psy a pokud ho vezmu do náruče,hlasitě křičí,naříka,jako když jakousi fyzickou bolest. Jsou mu 2roky a pět měsíců. Neumim mu pomoci a samozřejmě i já jsem hodně nervózní při procházkách. Zvolím pomoc psího odborníka- psychologa. Nemám s tímto zatím žádné zkušenosti,moji dřívější pejsci tenhle problém neměli.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2023 14:26

Jak dosud probíhala socializace a výchova?

17.5.2023 14:26
Anahoj

XXX.XXX.238.56

Byla bych velmi vdecna,pokud by nekdo z Vas,kteri si muj problem prectou,byl ochoten poradit,kam se konkretne obratit. moc Vam dekuji Johana Bastova.

17.5.2023 14:28

Napište, odkud (zhruba) jste.

17.5.2023 14:33
Anahoj

XXX.XXX.238.56

Socializacni prochazky jsem absolvovala cca 3krat a pote jiz nikoliv. Byla to moje chyba,mela jsem vytrvat. Zadna odborna vychova neprobehla, chovala jsem se stejne jako ke svym predchazejicim psum. Ale dnes vim,ze tohle budu muset zmenit a to pravdepodobne radikalne. leka se i kdyz napriklad lehce bouchne viko odpadkoveho kose,prad lidmi je bazlivy,couva,ale neprojevuje zadne negativni reakce. necha se pohladit a doma je velky mazel.

17.5.2023 15:57
Anahoj

XXX.XXX.238.56

A jeste chci dodat, ze muj pejsek Bobik je krizenec-pravdepodobne jack russell terier a jezevcik. Privezla jsem si ho,kdyz mu byly 3mesice.

17.5.2023 16:21

Anahoj napsal(a):
Můj pes zuřivě štěká na ostatní psy a pokud ho vezmu do náruče,hlasitě křičí,naříka,jako když jakousi fyzickou bolest. Jsou mu 2roky a pět měsíců. Neumim mu pomoci a samozřejmě i já jsem hodně nervózní při procházkách. Zvolím pomoc psího odborníka- psychologa. Nemám s tímto zatím žádné zkušenosti,moji dřívější pejsci tenhle problém neměli.

Nejsem odborník, ale vidím to jako nějakou strachovou reakci a samozřejmě znásobenou a podpořenou vaší nervozitou, nejistotou, kterou cítí o to intenzivněji, když ho vezmete do náruče.
Obávám se, že se točíte v takovém začarovaném kruhu...vidíte cizího psa, začnete si říkat "ježíšmarjá pes, to zas bude divadlo", pes cítí vaší obavu, navíc to už je pro něj vzorec chování a štěká a štěká a vy ho vezmete do náruče a váš strach, vaše nervozita je najednou více cítit a pes začne reagovat o to intenzivněji...

Nevím, jestli má nějaké psí kámoše a jak se chová k nim...
Samozřejmě by jsme vám tady mohli poradit, že máte pracovat se vzdáleností, kdy vás pes ještě vnímá, kdy s vámi ještě bude spolupracovat a učit ho jak se má v situaci, kdy potkáte psa chovat a tu vzdálenost postupně zkracovat. Převádět pozornost na sebe, ať už na pamlsek, na hračku....Najít mu bezpečné psí kámoše, kde můžete taky trénovat. Že musíte zapracovat na sobě, že musíte být, jak to nazvat...klidný vůdce, že pes by z vás měl cítit naprostou jistotu, že vy jste ten, kdo všechno na světě zvládne a že on nemusí nic řešit...

Ale taky vím, že tohle všechno se lehko řekne, ale hůř udělá, takže vám budu držet palce, abyste našla někoho (odborníka), kdo vám ukáže, jak na to...

17.5.2023 21:21
fikovnice

XXX.XXX.61.12

Anahoj napsal(a):

Pokud ho nechytnete nějak necitlivě a nemá nějaký zdravotní problém, tak nemá důvod naříkat "fyzickou bolestí". To se asi spíš jen domníváte a on chce dolů a nechce být v náručí. Snad Vám tu holky poradí...

Přidejte reakci

Přidat smajlík