Zvrací z hladu ale už nevím jak víc a častěji krmit.

Border kolie
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bor.Der.Ka

18.5.2023 13:17
Bor.Der.Ka

XXX.XXX.68.89

Můj pes (border kolie 4 roky, samec) v poslední době začal pravidelně zvracet nad ránem žaludeční štávy. Dlouze pumpuje a pak zvrací tyto hleny. Pravidelně se to děje tak kolem 4 hodiny ráno. Někdy mě to vzbudí. V ten moment co zvrací je vidět že mu i hodně špatně, nevezme si ani kokynko z ruky.
Ale jakmile se vyzvrací, už je zase v pořádku a s chutí se nažere.
Pročetla jsem důkladně všechny rady, a bohužel na to nemá vliv ani když jsem rozdělila krmnou dávku místo dvou, na 4 menší a poslední krmení dostane těsně před spaním cca v 22:00 - 23:00.taktéž hodně žere trávu, vypozorovala jsem, připadá mi to jako by se nějak zakyseloval a pročišťoval. Krmen je domácí stravou, pestře, vařené maso a přílohy, rýže, těstoviny, zeleniny a žádná změna v poslendí době nenastala. žere dobře a je veselý.

Může te mi nějak poradit co ještě můžu zkusit než to začnu řešit u v eterináře. Děkuji vám. Evča.

JanaJanaJanaJana

18.5.2023 13:31
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

To jako šetříte na něco peníze, že nemůžete jít k veterináři hned, když už to trvá několik dnů?

Moc Váš přístup nechápu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2023 17:19

Určitě běžte hned k veterináři, to může být cokoli, cizí těleso, může to být snadno řešitelné a čekáním si zaděláváte na větší problém. Určitě sono, jaterní testy, a cokoli co vet doporučí.

18.5.2023 18:39

Bor.Der.Ka napsal(a):
Můj pes (border kolie 4 roky, samec) v poslední době začal pravidelně zvracet nad ránem žaludeční štávy. Dlouze pumpuje a pak zvrací tyto hleny. Pravidelně se to děje tak kolem 4 hodiny ráno. Někdy mě to vzbudí. V ten moment co zvrací je vidět že mu i hodně špatně, nevezme si ani kokynko z ruky.
Pročetla jsem důkladně všechny rady, a bohužel na to nemá vliv ani když jsem rozdělila krmnou dávku místo dvou, na 4 menší a poslední krmení dostane těsně před spaním cca v 22:00 - 23:00.taktéž hodně žere trávu, vypozorovala jsem, připadá mi to jako by se nějak zakyseloval a pročišťoval. Krmen je domácí stravou, pestře, vařené maso a přílohy, rýže, těstoviny, zeleniny a žádná změna v poslendí době nenastala. žere dobře a je veselý.

Může te mi nějak poradit co ještě můžu zkusit než to začnu řešit u v eterináře. Děkuji vám. Evča.

Jedině veterináře.

Viz výše.

18.5.2023 18:45

Cokoliv v žaludku, co tam nepatří, kosti, kousky hraček, dřeva, igeliťáku, alobal, kameny.....a ne vše je vidět na RTG...
Blitíčko důkladně prohlížejte, osahejte (pytlík na ruce, rukavice)....jestli tam něco není, co tam nepatří a třeba kousek vyšel.
Buli mi vyblila broskev pecku cca po 14 dnech, rozkousaný tenisák ...

18.5.2023 19:03

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Cokoliv v žaludku, co tam nepatří, kosti, kousky hraček, dřeva, igeliťáku, alobal, kameny.....a ne vše je vidět na RTG...
Blitíčko důkladně prohlížejte, osahejte (pytlík na ruce, rukavice)....jestli tam něco není, co tam nepatří a třeba kousek vyšel.
Buli mi vyblila broskev pecku cca po 14 dnech, rozkousaný tenisák ...

Proto existuje kontrastní znázornění. To může ukázat víc.

18.5.2023 20:14

Bor.Der.Ka napsal(a):

Nehárají vám v okolí feny? Neblemcá po nich značky? (By mě zajímalo, proč to psům, i kastrátům, dělá blbě na žaludek.)
Jinak bych nic víc bych nezkoušela a jela se psem na pořádné vyšetření krve (podobné problémy mohou být i od slinivky), sono nebo kontrast rtg (předmět v žaludku, anomálie v trávicí soustavě). Stejné rady jsou výše, tak ať jich máte víc, nenechala bych psa déle bez diagnozy a vyšetření.
S opakovaným zvracením nemám u psa dobré zkušenosti.

18.5.2023 20:48
Ouško4

XXX.XXX.30.8

Nehárají vám v okolí feny? Neblemcá po nich značky? (By mě zajímalo, proč to psům, i kastrátům, dělá blbě na žaludek.)
Jinak bych nic víc bych nezkoušela a jela se psem na pořádné vyšetření krve (podobné problémy mohou být i od slinivky), sono nebo kontrast rtg (předmět v žaludku, anomálie v trávicí soustavě). Stejné rady jsou výše, tak ať jich máte víc, nenechala bych psa déle bez diagnozy a vyšetření.
S opakovaným zvracením nemám u psa dobré zkušenosti.

No, čím dýl nad tím vším přemýšlím, tak půlka veškerého našeho "blití" asi vznikla lemcáním chcanek po fenách.
Ne že bych ty psy záměrně nechala lízat nachcanou trávu nebo zem, to fakt nedovoluju a snažím se vždycky utnout hned v zárodku, když už vidím, že čuchají s nějak moc velkým zájmem. Ale prostě občas tu vteřinu (než ty psy odervete) neuhlídáte. 😥

Zvlášť když je taková ta doba, kdy se na vsi háraj tři, čtyři zaráz a na veškerých frekventovaných trasách po nejbližším okolí je pro moje testosteróny prostě nevenčitelno (aniž by procházka probíhala v duchu buzerace, cvakajicích zubů a tekoucích slint) 😥

Když si to tak zpětně všechno promítám, tak hodně blití (který jsem neustále řešila po všech čertech) bylo asi fakt z toho.

Co ta moč obsahuje, nevíte někdo? Nějaký hormony, nebo proč je potom těm psům z toho blbě?

18.5.2023 20:52
janaa

XXX.XXX.174.242

Normálnímu zdravému jedinci z toho blbě nebude

18.5.2023 21:22

janaa napsal(a):
Normálnímu zdravému jedinci z toho blbě nebude

Ano, souhlas, zdravý jedinec to zvládne. Pes s citlivým nebo poškozeným trávením z toho může mít velkou polízanici.

18.5.2023 21:35
janaa

XXX.XXX.174.242

Ano, souhlas, zdravý jedinec to zvládne. Pes s citlivým nebo poškozeným trávením z toho může mít velkou polízanici.

Ale tak to může mít z olizování čehokoli. To nebude značkama háravek (že by něco obsahovaly, jak bylo psáno)

18.5.2023 21:52

janaa napsal(a):
Ale tak to může mít z olizování čehokoli. To nebude značkama háravek (že by něco obsahovaly, jak bylo psáno)

Dle mých zkušeností se touto činností psovi s narušeným trávením opravdu snadno může rozjet gastritida. Proč tomu tak je, netuším.

19.5.2023 08:15

Panu Psovi taky nedělalo dobře oblizování po háravkách. Průjmy pak byly skoro jistotou. Ale na druhou stranu musím říct, že on měl zažívání na prdlačku odjakživa. Ale tu spojitost jsem vypozorovala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík