Ňufinka66

XXX.XXX.70.113
Moje jorkšírka má zarostlé drapy a nevím jak to vyřešit Kdysi jsem jí je stříhala, jenže jednou jsem jí střihla do živého a tekla jí krev.. Od té doby se bojím já i ona. Je jí 13 let a každou chvilku si je kouše, už jsem z toho na prášky
Uživatel s deaktivovaným účtem

A co takhle jít na veterinu?
Ňufinka66

XXX.XXX.70.113
napsal(a):
A co takhle jít na veterinu?
Nechce se mi otravovat s takovou "prkotinou". Myslela jsem si, že si ty drápky přestane koustat a přestanou růst, ale asi se tak nestane... Buď koupím tu brusku co tady někdo posílal, nebo poslední možnost - veterinář. Děkuji.

Ňufinka66
napsal(a):
Nechce se mi otravovat s takovou "prkotinou". Myslela jsem si, že si ty drápky přestane koustat a přestanou růst, ale asi se tak nestane... Buď koupím tu brusku co tady někdo posílal, nebo poslední možnost - veterinář. Děkuji.
To mi přijde zvláštní, když píšete, že už z toho jste na prášky. Tak sobě byste dala prášky, abyste z ní neměla nervy, ale vzít ji na veterinu, když má problém, to ne... :)
Drápky kouzelně nepřestanou růst, naopak si je někdy pes přestane samovolně obrušovat, když je starý a chodí méně. Nebo se méně obrušují, když nejsou v ideálním úhlu k zemi. Prostě samo od sebe se to fakt nevyřeší.
Tak snad pomůže ta bruska....
Ňufinka66
napsal(a):
Prkotinou? Víte, jak toho chudáka psa musí bolet záda, když šmatle po takových drápech? Achjo.
Ňufinka66

XXX.XXX.70.113
impact
napsal(a):
Prkotinou? Víte, jak toho chudáka psa musí bolet záda, když šmatle po takových drápech? Achjo.
Pardon. Já jsem nevěděla že to může uškodit
Ňufinka66
napsal(a):
Běžte klidně na veterinu, nikoho obtěžovat nebudete, není to tak drahý.
Já sice doma kleštičky na drápy mám, ale když je moje stará fenka potřebovala ostříhat , stejně jsem na to neměla nervy a vždycky si to nechala udělat ;).

přerostlé drápy můžou krvácet i po zkrácení na veterině - neboť mají přerostlou i "živou část". S tím je třeba počítat. Ale je potřeba to udělat... a dál drápy udržovat v takové délce, aby se nedeformoval postoj tlapky
Ňufinka66
napsal(a):
Asi tak jako na obrázku. Tohle psovi způsobujete přerostlými drápy.
napsal(a):
přerostlé drápy můžou krvácet i po zkrácení na veterině - neboť mají přerostlou i "živou část". S tím je třeba počítat. Ale je potřeba to udělat... a dál drápy udržovat v takové délce, aby se nedeformoval postoj tlapky
No...ono to nějakej čas trvá, než se ta živá část stáhne do patřičných míst. Takže buď zkracovat postupně po pidičástech - doporučuju fb skupinu Jak na drápky - Martina Vondráková - mají to skvěle propracovaný.
Anebo - pokud je to takovej děs, že pes je invalida, tak pak ta veterina, ale v narkóze. Bez anestezie by to bylo týrání a i v anestezii je to celkem velkej zákrok - co prst, to rána do živýho. Do toho bych šla opravdu jenom v krajním případě.

Tak vemte svůj pilník na nehty - ideálně skleněný (po každém broušení vzít vodou a kartáčkem) a každý den jí můžete kousek ubrousit. Živá část bude postupně ustupovat.

Na veterině by drápky ostříhali. Já tam s minulým pejskem pravidelně chodila asi od 13 do 17 let. Drápy rostly rychle a kroutily se. Jednou jí chudince až zarůstaly zpět do masa. Musela jsem chodit každý měsíc. Nenechte to prosím zajít tak daleko.

Dyť jsou černé, jděte na veterinu, dáte jim 50 Kč a je klid. Žádné otravování, veterinář je podnikatel.

Prkotina to rozhodně není, naopak je velmi důležité se starat psu o délku drápů, pokud si je neobrušuje přirozeně. Pes s takto dlouhými drápy není schopen přirozeného pohybu, což dlouhodobě může vést k mnohem horším problémům než "jen" přerostlým drápkům.
Doporučuji sledovat profil "jak na drápky" na fb nebo instagramu, vše tam hezky vysvětluje a i poradí.
Drápy na vámi poslané fotce opravdu nechat ostříhat na veterině a doma se o ně pravidelně starat.
Edit: chápu, že se bojíte stříhat. Ideální je používat pilníček, nebo brusku.

Najrýchlejšie a naj riešenie - ostrihať na veterine. Oni sú tam aj na takéto "prkotiny". Lepšie vyriešiť prkotinu ako potom bolestivý chrbát a pod. A aj keď mám psa s bielymi drápkami tak to nechávam robiť dcéru - veterinárku. Tým že ja sa bojím tak si myslím, že by som narobila viac škody ako úžitku. Nehanbite sa a skočte na tú veterinu

černé drápy bych nestříhala, ani kdyby mi platili
esi bude mít nějaký můj pes černé, tak ho vrátim
napsal(a):
Stříhám bez problémů. Ne teda na přímo, ale jakoby tu špičku olupuju plátek po plátku kolem dokola. Až se bílá tečka přestane uprostřed drolit, jsem u cíle. Pak ještě šikmo sestřihnu přední tvrdou špičku drápu a je hotovo. 🌞

Taky nemám problém s černýma drápkama, i když jich máme na celkem 16 tlapkách málo, jen tři.
napsal(a):
Tím pilníkem se dají udržovat i černé drápy, není třeba reklamace. :)
Tady se evidentně neudržovalo, tak to je opravdu vhodné je ostříhat, a to může být výzva, žejo, ale až sem to zajít vůbec nemuselo.

Varaxi
napsal(a):
Tím pilníkem se dají udržovat i černé drápy, není třeba reklamace. :)
Tady se evidentně neudržovalo, tak to je opravdu vhodné je ostříhat, a to může být výzva, žejo, ale až sem to zajít vůbec nemuselo.
Stříhat se nutně nemusí, bruskou je fuč půlka drápu v řádu sekund.

Ňufinka66
napsal(a):
Veterináři drápky běžně stříhají. Není to pro ně prkotina. Nebo je vám líto peněz?

....jsem skoro slepá, veterinář striha pravidelně kdykoli zajdeme...nikdy nebyl problém....jako ketite zákazníci si je nepočítá,...stejně mu dávám od cesty, tak nula od nuly pojde.....ale s tím skleněným podnikem to zkusím, nenapáchám tolik škody