Znala jsem fenu, u které veterinář tvrdil, že bude mít tři čtyři štěňata, a ona rodila další a další a dohromady jich bylo sedm. Ale to se současnou veterinární péčí nejspíš nehrozí.
Jinak ne, nemám žádnou veselou historku. Jednak nejspíš proto, že nechovám, a jednak proto, že pokud se něco nečekaného stane, obvykle to není v pozitivním slova smyslu a modlíte se, aby to mělo co nejmenší následky. Přejete si, aby všechno klaplo podle plánu, nespíte a fenu hlídáte, kdyby náhodou, na telefonu připravené číslo na veta nebo aspoň zkušeného chovatele, a trnou Vám zuby strachy, aby bylo
Uživatel s deaktivovaným účtem

Á, Varaxi je dnes pozitivní. :-) :-)

Nora a všichni její sourozenci se narodili stylem "ju, štěňata" ale veselá historka to teda není.

překvapení u narození štěňat znamená, že to zcela jistě plánovaný vrh nebyl a majitel ani netuší, že se mu fenka někde spustila... Takže to spíš vidím na příběhy smutné... (viz. Nora - Bodlinko, dík za ni i její sourozence).
Pokud jako překvápko berete to, že bylo třeba na sonu předpovídáno jedno štěně a narodilo se jich víc - pak ano, to se stává.

No, u nás to teda do poslední chvíle vypadalo, že je ještě fůra času, fenka se vyvalovala na gauči a že by odtekla voda nebo cokoliv jiného, jsem si vůbec nevšimla, ačkoliv jsem ji hlídala na každém kroku. Předzvěstí asi mělo být to, že si naráz zničehonic vlezla do porodního boxu, když předtím tam chodit moc nechtěla a nechápala, k čemu ta bedna vlastně asi je. Že je první štěndo venku, jsem si všimla, až když se hlasitě hlásilo, mělo překousnutou pupeční šňůru a bylo pečlivě olízané. Já totiž nečekaně po probdělé noci usnula. A veselý mně to nepřišlo ani náhodou, měla jsem hrozný strach, že za tu chvilku prochladlo, takže jsem nevěděla co dřív, naštěstí jsem měla k ruce pomocníky.
Jinak zrovna dnes slaví ve zdraví všech našich 11 prcků svoje 1. narozeniny.
Varaxi
napsal(a):
Znala jsem fenu, u které veterinář tvrdil, že bude mít tři čtyři štěňata, a ona rodila další a další a dohromady jich bylo sedm. Ale to se současnou veterinární péčí nejspíš nehrozí.
Jinak ne, nemám žádnou veselou historku. Jednak nejspíš proto, že nechovám, a jednak proto, že pokud se něco nečekaného stane, obvykle to není v pozitivním slova smyslu a modlíte se, aby to mělo co nejmenší následky. Přejete si, aby všechno klaplo podle plánu, nespíte a fenu hlídáte, kdyby náhodou, na telefonu připravené číslo na veta nebo aspoň zkušeného chovatele, a trnou Vám zuby strachy, aby bylo
Tak před sedmi lety na utz vet po půl hodině našel jedno, bylo jich tam jedenáct ale na feně to bylo samozřejmě vidět,že tam fakt není jedináček.
Jinak nevěřím,že fena porodí "jen tak",nicméně po letošku věřím, že někdo je schopen přehlídnout i kontrakce. Kamarádka prvochovatelka, tolerka prvorodička. Byly jsme domluvené, že budu od začátku u porodu. Už týden předem,jak si fena prdla,kamarádka volala a viděla blížící se porod, už jsem z ní byla krapet na prášky. No a pak jednoho dne ráno mi posílala video, jestli může čubu dát na pár hodin ven na zahradu, že jak topí,tak je jí asi od jedný ráno horko a furt funí

"kuriózny" zážitok - no ja som odchovávala len raz dalmatíncov pred 30 rokmi. Nikto netušil koľko by ich malo byť - to sa vtedy nedalo bežne zistiť. No a naša krásavica - rodila a rodila - konečný počet 12. Asi siedme šteniatko v rade sa narodilo bez známok života, položili sme ho len tak vedľa lebo už sme riešili ďalšie. Keď bolo po všetkom, iba sme "upratovali" a hľadáme, že kde to je mŕtve šteňa tak sme ho našli pekne zamuchlané pri mamine - rozdýchala ho a tak sme mali nakoniec predsa len plný počet.

Našli jsme fenku v žalostném stavu, kost a kůže, boláky, slabé zadní nohy. Nikdo se k ní nehlásil, útulky se moc netvářily a manžel, který má pořád záchranářské pudy, zkonstatoval, no tak místo se najde, tak zatím zůstane u nás. Měsíc jsme běhali po veterinářích, aby se zdravotně dala dohromady, rozkrmovala se a hezky srovnávala, i psychické šrámy se dařilo řešit. Po 5 týdnech u nás, když jsem ráno přišla do přízemí, kde bydlela, tak na pelechu měla 12 štěňat. Bohužel 2 nepřežily. Intenzivně jsme pomohli s dokrmováním, fenku vykastrovali a všechny načipované, naočkované, odčervené ..... rozdali napříč republikou do prověřených rodin. Klinika, kde jsme byli týden před porodem a kde potom očkovali štěňátka, tak taky nevěřili, že jsme to všichni přehlédli. Fakt neměla žádné břicho A nebyli jediní. Fenka byla velká, kolem 45kg, když byla tak akorát, a díky její tragické podvýživě a taky díky tomu, že ze začátku byla velmi plachá tak prostě opravdu překvapila porodem 🙈. No toto dobrodružství nás stálo část úspor, ale do dneška ještě dostáváme fotky zbylých štěňat. ( Jsou už jen 2 a mají 13 let), to za to stálo 😁.
napsal(a):
No, u nás to teda do poslední chvíle vypadalo, že je ještě fůra času, fenka se vyvalovala na gauči a že by odtekla voda nebo cokoliv jiného, jsem si vůbec nevšimla, ačkoliv jsem ji hlídala na každém kroku. Předzvěstí asi mělo být to, že si naráz zničehonic vlezla do porodního boxu, když předtím tam chodit moc nechtěla a nechápala, k čemu ta bedna vlastně asi je. Že je první štěndo venku, jsem si všimla, až když se hlasitě hlásilo, mělo překousnutou pupeční šňůru a bylo pečlivě olízané. Já totiž nečekaně po probdělé noci usnula. A veselý mně to nepřišlo ani náhodou, měla jsem hrozný strach, že za tu chvilku prochladlo, takže jsem nevěděla co dřív, naštěstí jsem měla k ruce pomocníky.
Ali, velká gratulace prckům!
U mě nejen, že jsem na neschopence já, ale hodně mi onemocněl Fido.
Dnes ke mně přijde vetka...

fikovnice
napsal(a):
Ali, velká gratulace prckům!
U mě nejen, že jsem na neschopence já, ale hodně mi onemocněl Fido.
Dnes ke mně přijde vetka...
Jani, a co mu je? To je ten kocourek, co měl ten absces?
napsal(a):
Jani, a co mu je? To je ten kocourek, co měl ten absces?
Ano, tento - můj nejmilejší, moje milovaná bytost nejbližší!
Myslela jsem, že má cukrovku a odkládala jsem vyšetření (málo času, málo peněz). Teď, když jsem na PN, tak jsem udělala rozhodnutí, že už to MUSÍM řešit. A zrovna v této době se velmi zhoršil - včera mi pozvracel celý byt, průjmuje...
Tím, jak je mi strašně blízký, je mi z jeho stavu až fyzicky špatně. Prosím, mysli na nás.
fikovnice
napsal(a):
Myslela jsem, že má cukrovku a odkládala jsem vyšetření (málo času, málo peněz). Teď, když jsem na PN, tak jsem udělala rozhodnutí, že už to MUSÍM řešit. A zrovna v této době se velmi zhoršil - včera mi pozvracel celý byt, průjmuje...
Tím, jak je mi strašně blízký, je mi z jeho stavu až fyzicky špatně. Prosím, mysli na nás.
Ještě dodávám, že měl příznaky polydipsii a polyurii (hrozně moc pil a hodně močil). Já to telefonicky konzultovala s vetkou s tím, že jde o jasný diabetes, ale vetka mi řekla, že ještě je ve hře třeba štítná žláza.
Nechci ani pomyslet na CRI.
napsal(a):
Přesně něco takového jsem měla na mysli. ☺️Jak říkám znám to jen od koní tyhle situace a tak mě napadlo jestli se něco takové může stát i u psů.
Letos mě ponicka krásné převezla...vždy rodiva na termín a tentokrát si to rozmyslela o 13 dní dříve 🙈😀 a to ještě půl hodiny před ohrebenim bych neřekla že bude rodit🙈 naštěstí vše v pořádku. 🙏

fikovnice
napsal(a):

Já jsem u porodu našich štěňat zjistila, že jsem alergická (asi) na plodovou vodu. Po asistenci fence mi otekly všechny sliznice, oči jsem měla oteklé tak, že jsem vůbec neviděla a skončila jsem na pohotovosti.
Po pár letech se mi to potvrdilo, když jsem tahala tele z krávy a ruce, které jsem do krávy strčila, se mi osypaly až k ramenům...
napsal(a):
Já jsem u porodu našich štěňat zjistila, že jsem alergická (asi) na plodovou vodu. Po asistenci fence mi otekly všechny sliznice, oči jsem měla oteklé tak, že jsem vůbec neviděla a skončila jsem na pohotovosti.
Po pár letech se mi to potvrdilo, když jsem tahala tele z krávy a ruce, které jsem do krávy strčila, se mi osypaly až k ramenům...
A máte vlastní biologické děti? Pokud ano, měla jste takové problémy také?
Omlouvám se za všetečné dotazy, jen jsem o alergii na plodovou vodu v životě neslyšela.
napsal(a):
Tak to je mazec.
Jinak já jsem alergik na psy a když mám štěňata,tak první týden,než si tělo zvykne na nový přírůstky, mám zhnisaný oči

fikovnice
napsal(a):
..to je mi strašně moc lito, držím palce...

fikovnice
napsal(a):
Ještě dodávám, že měl příznaky polydipsii a polyurii (hrozně moc pil a hodně močil). Já to telefonicky konzultovala s vetkou s tím, že jde o jasný diabetes, ale vetka mi řekla, že ještě je ve hře třeba štítná žláza.
Nechci ani pomyslet na CRI.