Nepsí dotaz - řezná rána

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2023 10:41
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Mám dotaza - určitě nejsem jediná na světě. Blbě jsem si kuchla ukazováček na levý ruce - přes kloub, pilovým zubatým nožem. Bylo to nejspíš na šití, ale nechtěla jsem, aby mi do říznutýho ještě někdo bodal jehlou, takže jsem si nakázala, že srostu sama. Což jsem úspěšně splnila . Ale - možná jsem ránu nechala zavřít moc brzo - použila jsem HAgel, který to velmi rychle celý zavřel. Negativní na tom ovšem je, že pod ranou se udělal takovej zbytnělej fald. Celkem bolestivej a obča to svinsky bodá do toho kloubu. Tuhle jsem ho nemohla dobrovolně ohnout, musela jsem mu to krutopřísně přikázat.
Nemáte někdo nějakou vychytávku - bylinu, mast, postup - kterak ten fald rozehnat? Masíruju resp. snažím se rozmasírovávat zatím na sucho, když si vzpomenu, ale nevidím žádnýho účinku. Přijde mi, že to tvrdne ešče víc kdyby měl někdo nějaký nápad, zkušenost, uvítám. Jinak prostě počkám co s tím tělo udělá. Je jen divný, že to teď bolí jakoby víc, než když to bylo čerstvý.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2023 10:48

jizevnatí to jak prase

může to klidně skončit nepohyblivostí toho kloubu, srůsty se šlachovou pochvou a nazdar

24.5.2023 10:49

Omlouvám se, ale první co mě napadlo bylo: "Běžte okamžitě k veterináři! Teda k doktorovi!"

Přijde mi vtipné, jak se zvířetem každý hned (včetně mě) letí na veterinu s každým divným prdem a u sebe to je "hmmm prst mi ještě neupadl, to bude dobrý, počkám, to se spraví samo" ...

Jinak vám přeji rychlou regeneraci prstu a ať o něj nepřijdete

24.5.2023 10:52
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jizevnatí to jak prase

může to klidně skončit nepohyblivostí toho kloubu, srůsty se šlachovou pochvou a nazdar

To jsem nechtěla číst, můžete to prosím zkusit napsat znova a lépe? jako nějak optimističtějš?

se tohoto trochu bojím právě.

Ne, ale je něco co můžu udělat?

24.5.2023 10:53
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Omlouvám se, ale první co mě napadlo bylo: "Běžte okamžitě k veterináři! Teda k doktorovi!"

Přijde mi vtipné, jak se zvířetem každý hned (včetně mě) letí na veterinu s každým divným prdem a u sebe to je "hmmm prst mi ještě neupadl, to bude dobrý, počkám, to se spraví samo" ...

Jinak vám přeji rychlou regeneraci prstu a ať o něj nepřijdete

Máte naprostou pravdu, ale já jsem ten, kdo se dochtorů bojí jak čert kříže, takže když nemusím - tedy mě tam neodvezou, tak nejdu.

24.5.2023 11:01

Můžete dojít k lidskému Dr. na chíru a nechat si to zrevidovat (RTG). Třeba je tam něco, co se dá operativně řešit (čip...).

24.5.2023 11:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Můžete dojít k lidskému Dr. na chíru a nechat si to zrevidovat (RTG). Třeba je tam něco, co se dá operativně řešit (čip...).

neciiii aby do mě řezali, budu klidně masírovat jako blásen od rána do večera, ale tohle bojim, bojim.

24.5.2023 11:14

Zrzavci napsal(a):

neciiii aby do mě řezali, budu klidně masírovat jako blásen od rána do večera, ale tohle bojim, bojim.

No, asi takhle, kdybych fakt s tím nechtěla k doktorovi, tak řeknu další osobě a společně bychom to nějak zaštupovali. Teď vám asi nezbude nic jinýho, než do toho znovu říznout, no.

24.5.2023 11:16
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No, asi takhle, kdybych fakt s tím nechtěla k doktorovi, tak řeknu další osobě a společně bychom to nějak zaštupovali. Teď vám asi nezbude nic jinýho, než do toho znovu říznout, no.

Pomoooc!!

nemáte tam někdo nějakou neinvazivní babskou radu - jako namaž v pět třicet opodeldokem, ovaž čistým prostěradlem a v sedm dvacet pět to rozvaž, namaž další vrstu opodeldoku......

musí přece něco být, musí existovat něco, kdy mi nikdo nebude ubližovat.

24.5.2023 11:20

masírovat :D tak to fakt ne :D jaké prostěradlo :D :D to tvrdé musí pryč, no
hele, když nechytnete ožralou doktorku s mezokainem jako já, tak se Vám nic nestane
tadle totiž mí to píchla až někam do kosti a něčeho jako nervů, jak se říká, tak jsem pak půl roku nehýbala prstama :D
ale říkám, když netrefíte ožralu, tak v pohodě
a víte co? bez injekce by Vás tenkrát blbé odborné šití nebolelo tak, jako teď bude bolet tohle

24.5.2023 11:23
janaa

XXX.XXX.174.242

Masírovat třezalkovým olejem,na noc klidně olej,mikroteňák,hadr. Třezalkový olej je přímo na jizvy. Samozřejmě, pokud uvnitř není něco poškozenýho,překuchnutýho

24.5.2023 11:23
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

hele, když nechytnete ožralou doktorku s mezokainem jako já, tak se Vám nic nestane
tadle totiž mí to píchla až někam do kosti a něčeho jako nervů, jak se říká, tak jsem pak půl roku nehýbala prstama :D
a víte co? bez injekce by Vás tenkrát blbé odborné šití nebolelo tak, jako teď bude bolet tohle

Ty jo další!

Dámy, copak se mezi Vámi nenajde jediná optimistka nesadistka?

Co se stane, když teda neudělám nic?
budu mít z prstu bakuli, kterou neohnu?

24.5.2023 11:26
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Masírovat třezalkovým olejem,na noc klidně olej,mikroteňák,hadr. Třezalkový olej je přímo na jizvy. Samozřejmě, pokud uvnitř není něco poškozenýho,překuchnutýho

NO KONEČNĚ!!! KDYBYCH NEBYLA ČISTEJ HETERÁČ, NAPÍŠU, ŽE VÁS MILUJU!!

Překuchnutýho myslím ne, hybnost je v pořádku, jen jsem to asi nechala zavřít moc brzo - to mě nenapadlo, že takhle dopadne a udělal se tam ten buřtik blbej. Zvláštní bylo, že přes ten hnusnej řez - ten nůž je přes svou pilovatost fakt ostrej -to vlastně nějak moc nebolelo - a to nejsem zrovna picbům, můj práh bolestivosti je velmi nízký. A teď, když je to zavřený to občas bolí, mrcha jedna. Takže fajn, pojedu tohle, HURÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

NOBELOVU CENU ZA ZDRAVOTNICKOU POMOC ZÍSKÁVÁ JANAA

Moc díky, opravdu.

24.5.2023 11:28

Tak jasná, můžete mazat nějakým tím voltarenem a podobnými věcmi (neublíží, nejspíš nepomůže), a rozhýbávat a rozhýbávat. Lidská vůle je nekonečná. Můžete i docílit toho, že to přestane bolet, resp. přesvědčit svoje tělo, že to nebolí. Můžete dosáhnout i toho, že to nebude mít omezenou hybnost. Jogíni taky umějí různé věci :-)

Ono i kdyby vám do toho fikli, není jisté, že se to zhojí do míry, kdy to nebude bolet a omezovat. Jen pokud tam je něco, co trvale způsobuje nové záněty, urychluje degen. změny a tak, tak to může být vyndatelné. RTG to uvidí nebo neuvidí. RTG je neinvazivní, na základě vyšetření se můžete rozhodnout, co dál. Třeba tam nic zajímacího není, a poradí vám mazat voltarenem a rozhýbávat.

Já bych pod kudlu taky nešla.

24.5.2023 11:30

Ožralu
U nás jsou doktoři blbí a vůbec nemusejí chlastat.
Zrovna jsem v posledních týdnech řešila vyšetření u odborníka kvůli předoperačnímu vyšetření. Byla jsem u něj před rokem, letos potřebuju znovu, ale je třeba nová žádanka. Takže jsem navštívila praktickou dr. s žádostí o novou žádanku. No, překvapila mě, prý NE, nenapíše, ať mi ji napíše ten, kdo ji potřebuje. OK, zavolala jsem na chirurgii, kde to vyšetření potřebují, ne, nenapíšou, musí to napsat praktik nebo neurolog. OK, volám k neurologovi, dobře, vezme mě bez žádanky, protože jsem tam kdysi chodila, ale objednací lhůta je 3 měsíce, tak dlouho čekat nemůžu. Takže volám k odborníkovi, že žádanka prostě nebude a tak dlouho jsem škemrala, že mě nakonec vezmou i bez ní a to hned příští týden.
Chápete to? Já ne.
Jinak u nás ve městě (cca 16 tis. obyvatel) je cca 10 praktických lékařů, možná víc, ale ani jeden nebere nové pacienty, všude plno.

24.5.2023 11:32

Mi to dle popisu přijde jako granulom a to fakt nerozmasírujete. Měla jsem po operaci halluxu v jizvě a musela jsem na revizi a vyndání. Ale je to brnkačka, v lokálce, není se čeho obávat.

24.5.2023 11:33
janaa

XXX.XXX.174.242

Na tu bolest by ještě asi zabralo mazání z mochomůrky,ale to neseženete to si vyrábím na podzim. Jinak vyrobit domácí třezalkový olej doporučuju všema deseti, dělám každoročně

24.5.2023 11:34

janaa napsal(a):
Na tu bolest by ještě asi zabralo mazání z mochomůrky,ale to neseženete to si vyrábím na podzim. Jinak vyrobit domácí třezalkový olej doporučuju všema deseti, dělám každoročně

Z jaké, z té červené s bílýma puntíkama?

24.5.2023 11:40
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Mi to dle popisu přijde jako granulom a to fakt nerozmasírujete. Měla jsem po operaci halluxu v jizvě a musela jsem na revizi a vyndání. Ale je to brnkačka, v lokálce, není se čeho obávat.

Efe - hluboce jste mě zklamala!

24.5.2023 11:41
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):

Tak to je cajk - muchomůrku mám jako svoje celostní homeopatikum, tak si lupnu agaricum a bude.
Ale mazání z muchomůrky neznám - mohla byste se, prosí podělit?
Třezalku taky zpracovávám pravidelně, díky tomu olej mám. Zbytek sice, ale to bude asi stačit.

24.5.2023 11:43

já jsem si rozseklý prst šila sama a nic to není. v podstatě jsem k tomu byla donucená představou, že bych čekala hodiny na pohotovosti a pak to chtěli opichovat lokálem, kterej teda imho fakt bolí. takhle pěknou řezací jehlou jsem tam vrazila čtyři stehy a bylo hotovo

ale samozřejmě jsem si prohlídla ty šlachy a kdyby jim něco bylo, to už bych jednou rukou nedala

ale jizva na kloubu je prostě špatná a tu hybnost zásadně omezí, klidně trvale. přiroste kloub ke kůži a je vymalováno. klidně i nějaká kontraktura se může udělat.

24.5.2023 11:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

já jsem si rozseklý prst šila sama a nic to není. v podstatě jsem k tomu byla donucená představou, že bych čekala hodiny na pohotovosti a pak to chtěli opichovat lokálem, kterej teda imho fakt bolí. takhle pěknou řezací jehlou jsem tam vrazila čtyři stehy a bylo hotovo

ale samozřejmě jsem si prohlídla ty šlachy a kdyby jim něco bylo, to už bych jednou rukou nedala

ale jizva na kloubu je prostě špatná a tu hybnost zásadně omezí, klidně trvale. přiroste kloub ke kůži a je vymalováno. klidně i nějaká kontraktura se může udělat.

Když já jsem srab. Musim přesvědčit svoje tělo, že vystačíme s třezalkáčem. zatím jsme se dycinky dohodli, tak třeba mě nenechá ve štychu ani tentorkát. Ešivá nejni pozdě teda. uvidíme.

24.5.2023 11:55
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Tak to je cajk - muchomůrku mám jako svoje celostní homeopatikum, tak si lupnu agaricum a bude.
Ale mazání z muchomůrky neznám - mohla byste se, prosí podělit?
Třezalku taky zpracovávám pravidelně, díky tomu olej mám. Zbytek sice, ale to bude asi stačit.

Mochomůrku červenou s co nejvíc puntíkama (ve strupech je léčivá látka) jen nakrájet, zalít alpou nebo co nejvíc procentním alkoholem a dát louhovat, cca měsíc,občas protřepat,pak slít. Nejvíc se používá na revmatické klouby, hlavně drobné, já si s tím i mažu nohy na noc,bo mám syndrom neklidných nohou a pomáhá mi to Když se to dává na bolavý kloub,tak se doporučuje namočit plátýnko,dát na kloub, zavázat a nechat působiit přes noc.

24.5.2023 12:02

Zrzavci napsal(a):
Efe - hluboce jste mě zklamala!

Myslela jsem si to, i přes to jsem to riskla!

24.5.2023 12:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Mochomůrku červenou s co nejvíc puntíkama (ve strupech je léčivá látka) jen nakrájet, zalít alpou nebo co nejvíc procentním alkoholem a dát louhovat, cca měsíc,občas protřepat,pak slít. Nejvíc se používá na revmatické klouby, hlavně drobné, já si s tím i mažu nohy na noc,bo mám syndrom neklidných nohou a pomáhá mi to Když se to dává na bolavý kloub,tak se doporučuje namočit plátýnko,dát na kloub, zavázat a nechat působiit přes noc.

Děkuju, děkuju, děkuju.Moc. Muchomůrka je moje oblíbená houba, mám ji ráda od dětství, do doby, než jsem se potkala s homeopatií jsem netušila, že krom krásy je i prospěšná, jsme kámošky, takže to mi holka bude doma ku prospěchu. Výroba tedy jako jakákoliv jiná tinktura třeba z bylin, to je supr, to umim.

Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Myslela jsem si to, i přes to jsem to riskla!

Jste statečná žena!

janaa napsal(a):

No super, tyhlety potvory totiž nejvíc nalézám, když jdu na sbírat hřiby.

24.5.2023 12:04
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Zrzavci napsal(a):
Děkuju, děkuju, děkuju.Moc. Muchomůrka je moje oblíbená houba, mám ji ráda od dětství, do doby, než jsem se potkala s homeopatií jsem netušila, že krom krásy je i prospěšná, jsme kámošky, takže to mi holka bude doma ku prospěchu. Výroba tedy jako jakákoliv jiná tinktura třeba z bylin, to je supr, to umim.

Janaa - ještě - nechat macerovat na světle, nebo ne? Ve světlý, nebo tmavý sklenici? dík.

24.5.2023 13:06
fikovnice

XXX.XXX.62.210

Ožralu
U nás jsou doktoři blbí a vůbec nemusejí chlastat.
Zrovna jsem v posledních týdnech řešila vyšetření u odborníka kvůli předoperačnímu vyšetření. Byla jsem u něj před rokem, letos potřebuju znovu, ale je třeba nová žádanka. Takže jsem navštívila praktickou dr. s žádostí o novou žádanku. No, překvapila mě, prý NE, nenapíše, ať mi ji napíše ten, kdo ji potřebuje. OK, zavolala jsem na chirurgii, kde to vyšetření potřebují, ne, nenapíšou, musí to napsat praktik nebo neurolog. OK, volám k neurologovi, dobře, vezme mě bez žádanky, protože jsem tam kdysi chodila, ale objednací lhůta je 3 měsíce, tak dlouho čekat nemůžu. Takže volám k odborníkovi, že žádanka prostě nebude a tak dlouho jsem škemrala, že mě nakonec vezmou i bez ní a to hned příští týden.
Chápete to? Já ne.
Jinak u nás ve městě (cca 16 tis. obyvatel) je cca 10 praktických lékařů, možná víc, ale ani jeden nebere nové pacienty, všude plno.

Ali, na toto jsem Ti neodpověděla, ptž jsem vážně onemocněla sama. Teď čtu, že už to máš vyřešené. Každopádně je to otřes! Opravdu škoda, že nebydlíš blíž, zařídila bych Ti to.

24.5.2023 13:08
fikovnice

XXX.XXX.62.210

Předpokládám, že na levé ruce...?
Já jsem tak dominantní pravák, že levou ruku mám totálně levou!

24.5.2023 13:28
Doron

XXX.XXX.15.233

A jak je to dlouho?
Co jste se řízla?
A nemůžete poslat fotku?

To mi vyprávěla kožařka: za kovidu se k ní jedna paní bála jít, aby se v čekárně třeba nenarazila, a měla starosti s nějakým ekzémem.
Kožařka ji povídá : " Tak mi aspoň pošlete fotku."
No, a opravdu za chvíli měla v mobilu fotku, a na ní jí milá paní s úsměvem z dálky mává :)).

24.5.2023 13:35
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Doron napsal(a):
A jak je to dlouho?
Co jste se řízla?
A nemůžete poslat fotku?

To mi vyprávěla kožařka: za kovidu se k ní jedna paní bála jít, aby se v čekárně třeba nenarazila, a měla starosti s nějakým ekzémem.
No, a opravdu za chvíli měla v mobilu fotku, a na ní jí milá paní s úsměvem z dálky mává :)).

Doron, no zamávát taky ešče můžu, to by šlo
Na tý fotce by nic moc vidět nebylo, ten buřtik je uvnitř, Vně je začervenala jizva a lehká boule přes ní.

Já nevím, tak tři neděle? 14 dní? Jak rekonstruujeme žiju v jiný časový dimenzi, všechno se mi slejvá. takže vím, že se mi to stalo, ale kdy to nevim teda. Edit, ale vázat drátky při armování k pozednímu věnci zvládnu.

24.5.2023 13:56
Doron

XXX.XXX.15.233

Jako je divný, že ta bolest je bodavá, spíš by měla být tahavá ..
Z neinvazivních metod mám úplně skvělou zkušenost s rázovou vlnou, za mě úplnej zázrak.
Zkusím se ještě zeptat kamaráda ortopeda.
Je to oteklý?
Teplý?
Ztuhlý?
A bolest bodavá teda?
Uvidíme jestli udělá diagnózu na dálku..

24.5.2023 14:02
Varaxi

XXX.XXX.191.80

Máma se řízla při zabíjení slepice přes první kloub ukazováku. Tak dokuchala a odvezla se na pohotovost. Jela tam k velkému pobavení doktora a sestry, její památná věta (Kdybych já vážila tři kila a ta slepice pětasedmdesát, myslíte, že by zaváhala, jestli mě má sežrat?) tam obveseluje dosud.
Každopádně dva stehy, ošetření a nějaký obvaz nebo co, dva týdny nenamáčet a hotovo. Jizvu má viditelnou, to jo, ale jinak prakticky bez následků. Prý to ani nebolelo, normálně se odvezla domů a šla dát tu slepici vařit. Pohoda.

24.5.2023 14:09

Bych řekla, co je bodavá, ale Zrzavci by se pomátla, tak nic. :-)

24.5.2023 14:38
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Doron napsal(a):
Jako je divný, že ta bolest je bodavá, spíš by měla být tahavá ..
Z neinvazivních metod mám úplně skvělou zkušenost s rázovou vlnou, za mě úplnej zázrak.
Zkusím se ještě zeptat kamaráda ortopeda.
Je to oteklý?
Teplý?
Ztuhlý?
A bolest bodavá teda?
Uvidíme jestli udělá diagnózu na dálku..

Ona ta bolest není pořád, prostě jen tak, sem tam někdy si prostě prst vzpomene. Určitě to není, jako když člověka bere zub.Oteklý nad míru to není, teplý trošilinek, nehicuje to, ale ta teplota je jiná, než u jinýho prstika. Ztuhlý právě trošánek je, ten pohyb nemůžu dotáhnout do konce, ale! jak říkám dokážu vázat malý silnější drátky při armování železa.
Já bych se nestudovala, ale mám pocit, že to má horšící se tendenci - neměla jsem to blbka asi zavírat tím rychlým zhojením, si myslím. Tak nechci promeškat případnou možnost to vyhojit domácně a nemuset se nechat zdrogovat a odvézt k lékařský vědě. Páč jinak mě tam nejspíš nedostanou asi. Zas na druhou stranu jsem taková v lecčems samohojivá, udělal se mi na zápěstí jakejsi výpotek, MŮDrák to chtěl říznout, tak jsem odešla a po čase odešel i výpotek, tak třeba vodejdou tetkonc i ty granule, co jste mi tu diagnostikovaly?
kamaráda nezatěžujte, lepčí asi že nevim tu diagnózu a pak budu překvapená, až to přijde.

24.5.2023 14:38
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Bych řekla, co je bodavá, ale Zrzavci by se pomátla, tak nic. :-)

Neci, neci vědět. Máte pravdu. páč sem totiž boserón

24.5.2023 14:59
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci - informace se rozchází,někdo říká v temnu,někdo na slunci. Já to nechávám pocitově jako jakoukoli bylinku,co se koupe,na parapetu na sluníčku v klasický zavařovačce

24.5.2023 15:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Zrzavci - informace se rozchází,někdo říká v temnu,někdo na slunci. Já to nechávám pocitově jako jakoukoli bylinku,co se koupe,na parapetu na sluníčku v klasický zavařovačce

Díky, taky myslím, že slunce tomu pomůže. Možná se to vztahuje jen na třezalku? Tu nechávám v tmavý lahvi od bernarda z klasickým porcelánovým uzávěrem.

24.5.2023 15:25
janaa

XXX.XXX.174.242

Neee,naopak,třezalku vždycky na sluníčko pomáhá vytáhnout ten pigment. To mě děsně baví,pozorovat,jak se ten olej zbarvuje. Když je hotový,tak pak teprve schovat mimo světlo

24.5.2023 20:08

Zrzavci napsal(a):

Tak jděte k veterináři, máte-li známého. Já to už udělala několikrát.

24.5.2023 20:14
Doron

XXX.XXX.4.24

Zrzavci napsal(a):
Ona ta bolest není pořád, prostě jen tak, sem tam někdy si prostě prst vzpomene. Určitě to není, jako když člověka bere zub.Oteklý nad míru to není, teplý trošilinek, nehicuje to, ale ta teplota je jiná, než u jinýho prstika. Ztuhlý právě trošánek je, ten pohyb nemůžu dotáhnout do konce, ale! jak říkám dokážu vázat malý silnější drátky při armování železa.
Já bych se nestudovala, ale mám pocit, že to má horšící se tendenci - neměla jsem to blbka asi zavírat tím rychlým zhojením, si myslím. Tak nechci promeškat případnou možnost to vyhojit domácně a nemuset se nechat zdrogovat a odvézt k lékařský vědě. Páč jinak mě tam nejspíš nedostanou asi. Zas na druhou stranu jsem taková v lecčems samohojivá, udělal se mi na zápěstí jakejsi výpotek, MŮDrák to chtěl říznout, tak jsem odešla a po čase odešel i výpotek, tak třeba vodejdou tetkonc i ty granule, co jste mi tu diagnostikovaly?
kamaráda nezatěžujte, lepčí asi že nevim tu diagnózu a pak budu překvapená, až to přijde.

No, asi byste to neměla namáhat, sakryš :))!
Nemohla byste se k sobě chvíli chovat, jako byste byla svůj pes :))?

Jináč Vás plně chápu, já se taky léčím sama a zatím úspěšně!

24.5.2023 20:24
Zrzavci

XXX.XXX.11.41

janaa napsal(a):
Neee,naopak,třezalku vždycky na sluníčko pomáhá vytáhnout ten pigment. To mě děsně baví,pozorovat,jak se ten olej zbarvuje. Když je hotový,tak pak teprve schovat mimo světlo

žiš já su pako. jasně! prdon.

Cestou v autě jsem muži svému přetlumočila, co tu píše klub sadistek v čele s Bodlinkou, Efe a dalšíma............ sadisticky se radoval, že on má vždycky pravdu. Tak mu musim dokázat, že nemá, že do mě nikdo řezat nebude a sadistkám budu strouhat mrkef! Díky Janaa za tu radu. I za tu muchomůrku.

24.5.2023 20:24
Zrzavci

XXX.XXX.11.41

Tak jděte k veterináři, máte-li známého. Já to už udělala několikrát.

Jo a vy si myslíte, že veterinář by do mě neříznul? Určo by se přidal do tohodle sadistickýho kroužku taky.

24.5.2023 20:28
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Jo a vy si myslíte, že veterinář by do mě neříznul? Určo by se přidal do tohodle sadistickýho kroužku taky.

Ale veterinář by to dělal s citem
Nikdo mi nezašil líp řeznou ránu, než veterinářka. A že tehdy byla vidět i kost v palci jenže já neměla čas jezdit na chíru,jela jsem tehdy na kontrolu se Samouškem po operaci oka. Vetka se teda tehdy bránila,a šít nechtěla,ale bo to furt teklo a pochopila,že k doktorovi s tím nepůjdu,tak nakonec šila. A obvaz s tlapičkama jsem dostala,heč

24.5.2023 20:38

Zrzavci napsal(a):

Mí veterináři jsou velmi ohleduplní a bezbolestní.

24.5.2023 20:39

jo, humánníci hřeší na to, že je běžně nikdo nechce pokousat, když to bolí

takže mají štiplavé dezinfekce a tak

24.5.2023 20:41
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

To chce natrénovat ošetření se souhlasem.

24.5.2023 21:26

Rronjabutterfly napsal(a):
To chce natrénovat ošetření se souhlasem.

bych nesouhlasila nikdy

od té doby, co mě nepřeperou, dobrovolně nikam nelezu.

24.5.2023 21:32
Zrzavci

XXX.XXX.11.41

janaa napsal(a):
Ale veterinář by to dělal s citem
Nikdo mi nezašil líp řeznou ránu, než veterinářka. A že tehdy byla vidět i kost v palci jenže já neměla čas jezdit na chíru,jela jsem tehdy na kontrolu se Samouškem po operaci oka. Vetka se teda tehdy bránila,a šít nechtěla,ale bo to furt teklo a pochopila,že k doktorovi s tím nepůjdu,tak nakonec šila. A obvaz s tlapičkama jsem dostala,heč

obvaz s ťapičkama?? no............ to by stálo za úvahu kdybych ovšem nebyla ten boserón

24.5.2023 21:32
Zrzavci

XXX.XXX.11.41

bych nesouhlasila nikdy

od té doby, co mě nepřeperou, dobrovolně nikam nelezu.

A mě by tady řezala!

24.5.2023 21:33
Zrzavci

XXX.XXX.11.41

Moje pani žubažka taky a stejně se jí bojim. Už dole na zastávce, když vystoupim řvu hlasitě Drogyyyyyyyyy!

25.5.2023 12:27

Zrzavci - vitajte v klube " Umriem aj bez lekárskej pomoci ! " - to založila moja už nebohá mama a ja som rovnaká. K lekárovi iba naozaj keď je zle, a to ma tam vždy iba slušne povedané na..hnevajú. A začne to ešte v čakárni . Potom ma vytáčajú tie ich reči, že načo som prišla a čo vlastne od nich chcem... Keby som si vedela rady sama, tak ma tam teda nevidia! Ale k téme boľavého pršteka - skúšali ste to vytlačiť - mohlo by sa tam niečo aj zbierať. Vychádzam z vlastnej skúsenosti, keď som umývala kachličky a jedna prasknutá ma porezala - potieklo trochu krvi a vcelku rýchlo sa to zahojilo - len tiež ma občas v dlani niečo "pichlo" - nebolelo to vôbec nejak hrozne a trochu sa tam časom tiež robila hrčka. No a raz keď som si to - masírovala - viete tak ako keď si pošúchate niečo citlivé tak som mierne viac pritlačila, že čo to spraví - a ono spravilo - vytieklo vcelku dosť hnisu a za tým kus glazúry z tej kachličky dosť veľký normálne som to vytiahla prstami . Tak som to opláchla vydezinfikovala a pomaly vyhojila. Myslím, že je dosť pravdepodobné, že vám to dnu hnisá - hlavne ak sa to zvrchu zahojilo rýchlo. To mali aj v okolí s jedným pánom čo mu amputovali nohu - rýchlo zahojili a dnu prebiehal masaker - nakoniec mu to dcéra trochu "pošpárala" - lebo ujovi už tvrdili, že je magor a nemôže ho to bolieť - a vytieklo tiež kvantum hnisu - hojili potom pomaly - denne umývali v repíku, kapucínke (lichořerišnice) a prikladali biele ľaliové lupienky macerované v alkohole. Keďže to bolo zhnisané až až tak kapucínkovú tinktúru aj užíval - namiesto antibiotík. Uja zázračne prešli lekármi diagnostikované fantómové bolesti a zmizol aj MRSA bacil. Požil chudák ešte v pohode pekných pár rokov.

25.5.2023 12:37
Nizer

XXX.XXX.226.6

Zrzavci - vitajte v klube " Umriem aj bez lekárskej pomoci ! " - to založila moja už nebohá mama a ja som rovnaká. K lekárovi iba naozaj keď je zle, a to ma tam vždy iba slušne povedané na..hnevajú. A začne to ešte v čakárni . Potom ma vytáčajú tie ich reči, že načo som prišla a čo vlastne od nich chcem... Keby som si vedela rady sama, tak ma tam teda nevidia! Ale k téme boľavého pršteka - skúšali ste to vytlačiť - mohlo by sa tam niečo aj zbierať. Vychádzam z vlastnej skúsenosti, keď som umývala kachličky a jedna prasknutá ma porezala - potieklo trochu krvi a vcelku rýchlo sa to zahojilo - len tiež ma občas v dlani niečo "pichlo" - nebolelo to vôbec nejak hrozne a trochu sa tam časom tiež robila hrčka. No a raz keď som si to - masírovala - viete tak ako keď si pošúchate niečo citlivé tak som mierne viac pritlačila, že čo to spraví - a ono spravilo - vytieklo vcelku dosť hnisu a za tým kus glazúry z tej kachličky dosť veľký normálne som to vytiahla prstami . Tak som to opláchla vydezinfikovala a pomaly vyhojila. Myslím, že je dosť pravdepodobné, že vám to dnu hnisá - hlavne ak sa to zvrchu zahojilo rýchlo. To mali aj v okolí s jedným pánom čo mu amputovali nohu - rýchlo zahojili a dnu prebiehal masaker - nakoniec mu to dcéra trochu "pošpárala" - lebo ujovi už tvrdili, že je magor a nemôže ho to bolieť - a vytieklo tiež kvantum hnisu - hojili potom pomaly - denne umývali v repíku, kapucínke (lichořerišnice) a prikladali biele ľaliové lupienky macerované v alkohole. Keďže to bolo zhnisané až až tak kapucínkovú tinktúru aj užíval - namiesto antibiotík. Uja zázračne prešli lekármi diagnostikované fantómové bolesti a zmizol aj MRSA bacil. Požil chudák ešte v pohode pekných pár rokov.

Díkec, jsem ráda, že nejsem sama. už kdysi, když si mě přehazovali na karláku s děsnou bolestí v břiše a chovali se, řekněme eufemisticky nehezky, jsem se nakonec sebrala a sdělila jim, že ešivá bych měla i umřít v tramvaji, bude to lepší než u nich a odešla jsem. Pak jsem ešče dva dny trpěla a nakonec to "rozchodila"

v tom prstu by nic být nemělo, byl to čistej řez pilovatým ostrým nožem, problém bude, jako měl váš strýček si myslím, moc rychle zhojeno.Včera na třezalku nedošlo protože mi rozhodilo sandály to, že naší stařence není dobře. Momentálně prstik nepíchá, jen táhne, dostane "do držky" a bude

Zrzavci = Nizer, neb se Ifauně nelíbilo, že jsem ostatním řekla, kde se můžeme bavit dál, až se to tady zavře

25.5.2023 13:02
assil

XXX.XXX.225.195

Nizer napsal(a):
Díkec, jsem ráda, že nejsem sama. už kdysi, když si mě přehazovali na karláku s děsnou bolestí v břiše a chovali se, řekněme eufemisticky nehezky, jsem se nakonec sebrala a sdělila jim, že ešivá bych měla i umřít v tramvaji, bude to lepší než u nich a odešla jsem. Pak jsem ešče dva dny trpěla a nakonec to "rozchodila"

v tom prstu by nic být nemělo, byl to čistej řez pilovatým ostrým nožem, problém bude, jako měl váš strýček si myslím, moc rychle zhojeno.Včera na třezalku nedošlo protože mi rozhodilo sandály to, že naší stařence není dobře. Momentálně prstik nepíchá, jen táhne, dostane "do držky" a bude

Zrzavci = Nizer, neb se Ifauně nelíbilo, že jsem ostatním řekla, kde se můžeme bavit dál, až se to tady zavře

Na boule se přikládají svišti, našla jsem to teď úplnou náhodou
https://www.jukl.cz/p/uni-krem-se-svistem

25.5.2023 13:48
Nizer

XXX.XXX.226.6

assil napsal(a):
Na boule se přikládají svišti, našla jsem to teď úplnou náhodou
https://www.jukl.cz/p/uni-krem-se-svistem

Pako!

25.5.2023 13:51
fikovnice

XXX.XXX.62.5

Nizer! Uvědomujete si, jak šíleně příznačný je název "Vašeho" vlákna pro současnou situaci??

25.5.2023 13:52
Nizer

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
Nizer! Uvědomujete si, jak šíleně příznačný je název "Vašeho" vlákna pro současnou situaci??

No ano, podřízlli se sami to sem vjédma, co?
edit - jako vono jim je to jedno, což není překvapivý,páč prostě........nevědi. Tak v Apatyce nenakoupěj.

25.5.2023 14:20
fikovnice

XXX.XXX.62.5

Nizer napsal(a):
No ano, podřízlli se sami to sem vjédma, co?
edit - jako vono jim je to jedno, což není překvapivý,páč prostě........nevědi. Tak v Apatyce nenakoupěj.

Jj, jste vjédma!

25.5.2023 14:22
Nizer

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
Jj, jste vjédma!

Sibulla jest má mladší sestra, vyučila jsem ji

Vážení, udělejte mi tu osobní radost, prosím a neodhlašujte se. Času zatím dost. Děkuji převelice, předem, zadem i bokem.

25.5.2023 17:41
Dája6

XXX.XXX.46.62

Doron napsal(a):
A jak je to dlouho?
Co jste se řízla?
A nemůžete poslat fotku?

Jsem fakt popraskala smíchem manžela, to si myslíte, že to je fakt🤣? Opravdu jsou lidičky tak bl.ý? Super.
Dája

25.5.2023 17:51
Dája6

XXX.XXX.46.62

Nizer napsal(a):
Pako!

Zrzavci jste velice statečné děvče 👌a vaše psaní super, po hodně dlouhé době jsem se pobavila.
Dája

25.5.2023 18:07
Dája6

XXX.XXX.46.62

Zrzavci nebojte, přežijete🙏, v prací mi stroj uřízl ukazovaček totál, mám ho jen půlku a k tomu 6stehů, a dobrý ani to nebolelo.
Dája

Přidejte reakci

Přidat smajlík