Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2023 07:27

Jsem dlouholetý - až na výjimky mlčící, čtoucí - i-fauny. Chtěla bych poděkovat všem diskutujícím, jejichž rady byly pro mě přínosné, poučné a někdy i zábavné. I-fauna mi dala moc nejenom tady na psech, ale i ve spoustě dalších chovatelských kategorií. Po čase člověk poznal řadu skvělých chovatelů, vážila jsem si jejich rad a zkušeností, o které se tu ochotně podíleli.
Naučila jsem se tu hodně a je mi zániku i-fauny líto víc, než si její noví majitelé umí představit.

25.5.2023 07:52
Nizer

XXX.XXX.226.6

To je hezký

Novým majitelům je nějaká lítost zcela šumák. Natož potom fakt, že se zde najde skutečně nepřeberný množství cenných informací a rad - zcela zdarma, zcela zdarma a to je ten šutr úrazu. Nemají vůbec ponětí jakou hodnotu má dobrá zkušenost a rada, jakým přínosem - nejen pro nás, kteří něco málo víme, ale pro ty budoucí, mohla tahle studnice být. Spešl zkušenosti v oblasti zdraví, potíží a problémů.
Myslím si, že kdyby přišli s návrhem, tak jako třeba Wikina, třeba nějakýho každoročního poplatku, aby bylo možné udržet pokračování, že by nikdo nebyl proti. A mohli z toho něco doopravdy mít, takhle to cípne a čert vem to, že se zde lidi scházeli i na ten pokec, nejdůležitější jsou ty věci, které se tu daly najít i zpětně.

25.5.2023 07:57

Dobré ráno všem, i já se chci přidat s rozloučením.
Je mi smutno z toho, že hloupost a krátkozrakost lidí opět zničí něco, co jiní budovali roky.....
Přeji Vám, ať vám Vaši zvířecí parťáci dělají jen samou radost... A aby těch srážek s hlupáky a sobci bylo co nejméně.
Děkuji Vám za rady a pomoc, kterou jsem zde v diskuzi za ty dlouhé roky nasla (jsem tu od roku 2007). Hezký den všem Vlaďka.

25.5.2023 08:03

Ano.
Umím pochopit zrušení sekcí Zahrada, Seznamka, Krmiva, Chovatelské potřeby,
Exotiční savci a další zastupitelné.
Nějaké sloučit (Akvaristika, Teraristika, Bezobratlí) - barevně rozlišit témata,
vlákna, možnost filtrovat.
Ovce a kozy, Skot a prasata - sloučit do Hospodářská zvířata velká.
Králíci, Holubi, Drůbež, Včelaření - sloučit do Hospodářská zvířata malá.
To vše by šlo a bylo by to normální řešení.
Založit sbírku na fungování (plat Admina). Klidně přispěju nebo to budu dělat.
A mohlo to dál fungovat.

Nyní ale noví zaměstnanci v ČR, pod novými majiteli (Švédsko)
neumí vyhodnotit, co je a co není vhodné např. v sekci Drůbež.
Chybí tam ty zkušenosti, kapacita.
Takže - jak by to vlastně fungovalo do budoucna, když nyní nemají
člověka na svém místě?
Bude to vyhodnocovat umělá inteligence?
A když je "problém", musí personál v ČR přes jazykovou bariéru
komunikovat se Švédskem, čekat na stanovisko (které nezná podrobnosti,
případně zaniknou v překladu), přeložit si (po svém) vyčkané stanovisko
a podle toho jednat - toto nefunguje a fungovat nebude.
Už ta pachuť neodbornosti byla cítit nějaký čas po prodeji novým maj.

25.5.2023 08:48
assil

XXX.XXX.225.195

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano.
Umím pochopit zrušení sekcí Zahrada, Seznamka, Krmiva, Chovatelské potřeby,
Exotiční savci a další zastupitelné.
Nějaké sloučit (Akvaristika, Teraristika, Bezobratlí) - barevně rozlišit témata,
vlákna, možnost filtrovat.
Ovce a kozy, Skot a prasata - sloučit do Hospodářská zvířata velká.
Králíci, Holubi, Drůbež, Včelaření - sloučit do Hospodářská zvířata malá.
To vše by šlo a bylo by to normální řešení.
Založit sbírku na fungování (plat Admina). Klidně přispěju nebo to budu dělat.
A mohlo to dál fungovat.

Nyní ale noví zaměstnanci v ČR, pod novými majiteli (Švédsko)
neumí vyhodnotit, co je a co není vhodné např. v sekci Drůbež.
Chybí tam ty zkušenosti, kapacita.
Takže - jak by to vlastně fungovalo do budoucna, když nyní nemají
člověka na svém místě?
Bude to vyhodnocovat umělá inteligence?
A když je "problém", musí personál v ČR přes jazykovou bariéru
komunikovat se Švédskem, čekat na stanovisko (které nezná podrobnosti,
případně zaniknou v překladu), přeložit si (po svém) vyčkané stanovisko
a podle toho jednat - toto nefunguje a fungovat nebude.
Už ta pachuť neodbornosti byla cítit nějaký čas po prodeji novým maj.

Ono hlavně Švédsko funguje jinak, zkušenosti z práce, takže podrobnosti nezaniknou jen v překladu, ale i prostě a jednoduše v nepochopení.

25.5.2023 21:29
fikovnice

XXX.XXX.62.5

"Inspektorko", zrovna Vám, i když se nějak extra neznáme, chci moc poděkovat!
Vnímala jsem Vás jako extraprofesionálku, ale absolutně se nepovyšující a poskytující rady, kdy a kde to jen šlo!

Prosím Vás, Vy tam...někde...nejste/nebudete??

25.5.2023 21:35

..ja Vám chci moc poděkovat, kdykoli jsem se v SZ zeptala, měla jste trpělivost a poradila...děkuji a hodně štěstí po všech stránkách

Pozn

25.5.2023 21:39
Pozn

XXX.XXX.39.157

Nizer = Zrzavci

neverend

25.5.2023 23:07
neverend

XXX.XXX.213.247

Teda ale jako vážně pochybuju, že to někdy někde bude takové jako tady. Sešla se tu taková fakt zajímavá směska lidí a za ty roky už mi hodně z nich připadalo jako bychom se znali od nepaměti. Mnoha lidem dlužím omluvu a dík za to, že to tu semnou vydržela. Tak to už je opravdu vše co jsem ještě všem milým lidem chtěl říct. Stýskat se mi po vás bude.

26.5.2023 00:15
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Fauna pro mě byla nejen studnicí informací, ale vlastně mě protáhla jedním z nejtěžších období mého života.
Chodím sem jen kvůli těm diskuzím a není dne, abych si nevyšetřila aspoň chvilku a nepodívala se, co je tu nového.
Často třeba myslím na to, jak tu Sardullah píše o té její srdcové kavkazance, že to bylo děsný štěně a pak super pes. To a ostatní příspěvky mi pomohly dost se smířít s tím, že Malina je prostě jiná, ale neznamená to, že to nakonec nebude super.
V mém okolí ani moc pejskaři nejsou. Jediná kamarádka, co má psa, tak k němu přistupuje stylem, procházka 2 km a divím se, že je tak divoký a nevybouřený a ten pes je prostě divný... že má málo pohybu a všeho jí vůbec nějak nedochází.
Dívala jsem se na ten Chov. Bohužel to není tak přehledné jako tady. Díky diskuzím tady neskončila Malina na Brit care v domění, že pro ní dělám to nejlepší, páč to psali na jedněch stránkách.
Škoda, že jsem Faunu neobjevila dřív.., až když zemřel Timík a já se s tím nemohla nějak vyrovnat, jsem našla "Jak se vysmutnit" a celou Faunu a stala jsem se na ní okamžitě závislou...
Nemám slov, ale taky díky všem tady.

6.5.2025 21:47

Milí chovatelé a příznivci iFauny,
mám obrovskou radost, že vám mohu oznámit důležitou novinu – web iFauna.cz se po třech letech vrací do českých rukou!
Českému týmu se podařilo odkoupit web od zahraničního vlastníka a naším cílem je navázat na více než 25 let dlouhou tradici podpory etického chovu a slušných chovatelů.
Od této chvíle je opět plně v provozu celé diskusní fórum (včetně neocenitelného archivu) a veškeré inzertní rubriky, které znáte z původní iFauny. Vaše účty i inzeráty byly převedeny na nový web – zvýhodněné inzeráty zůstávají zvýhodněné i nadále.
Oproti minulé verzi jsme lehce pozměnili strukturu kategorií, abychom inzeráty řadili co nejpřesněji podle jejich obsahu. Prosíme vás proto o trpělivost – je možné, že narazíte na drobné chyby nebo nejasnosti. Dejte nám o nich vědět! Buďto jednoduše napište sem do vlákna, nebo nás můžete kontaktovat na e-mailu redakce@ifauna.cz či na našich sociálních sítích.
Důležité upozornění: Pokud na iFauně vystupujete v rámci podnikání (např. prodej chovatelských potřeb, profesionální chov zvířat), prosíme vás o aktualizaci profilu – označení podnikatelské činnosti a doplnění IČO a názvu. Je to důležité z legislativních důvodů (nařízení P2B).
Děkujeme, že jste s námi. Uděláme maximum pro to, aby se iFauna vrátila ke svému původnímu poslání – být bezpečným a přínosným místem pro všechny zodpovědné chovatele.
Těšíme se na vaše příspěvky a společné pokračování tohoto krásného příběhu! 🐕🐦🐍🐠
Za tým iFauny zdraví
Šárka

Včera 16:09
pvc

XXX.XXX.97.76

Díky, musím se přiznat, že diskuse na Ifauně opravdu chyběla a web jsem v podstatě přestala sledovat. Takže ještě jednou díky a ať to klape.

Přidejte reakci

Přidat smajlík