Jak pomoct psímu seniorovi, který špatně chodí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kajaa

Včera 08:40
kajaa

XXX.XXX.70.43

Dobrý den, máme labradora 13 let a už někdy od 9ti let kulhá. V roce 2021 mu byly zjištěny menší bouličky na předních kloubech. Podle veterinářů nebylo potřeba řešit, hlavně i díky tomu, že by šel na další dvě narkózy a rodiče to víc řešit nechtěli. Pejsek bydlí u rodičů ve druhém patře v bytě a přes víkendy jezdí na chatu. Postupem času začal kulhat víc a víc a začal mít problém se schody, několikrát denně scházet a vycházet tolik schodů mi nedělá dobře. Dopadlo to tak, že v pátek odmítl schody vyjít, takže ho teď mám u sebe v paneláku, kde máme výtah. Pajdá furt hodně, má problém se vstáváním, ale když se rozejde tak jde, sice pomalu ale jde. Dávali jsme mu Aptus, teď má 10 dní Alavis 5 ale zatím oboje bez rozdílu, dostal i několikrát Librelu. Ta první injekce mu zabrala nejvíce, pak už žádné viditelné zlepšení nebylo. Jde mi o to jak mu to mám co nejvíce zpříjemnit? Neřekla bych že trpí bolestmi, ale tak on mi nic neřekne že Vím že to je věkem, ale celou dobu máme za to, že má prostě problémy s klouby, artózu apod, ale žádnou oficiální zprávu kromě těch bouliček nemáme. Tak si teď říkám, co když to vůbec nejsou klouby (protože podle videí došlapuje na všechny 4 bez problému), co když to je páteř, kyčle? Má cenu ho tahat po doktorech? Rodiče to nijak extra nezajímá a chodit po doktorech a na všechny vyšetření moc nechtějí. To spíš já si říkám, že třeba ten problém je úplně někde jinde a že 100% nevíme nic a že bychom mu pak mohli víc pomoct. A udělají rentgen i bez narkózy, mám docela strach ho do ní dávat. Ještě jsem přemýšela nad fyzio, pomohla by mu hydroterapie? Škoda že nejde vložit video, tak aspoň fotka :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík