Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

26tt

3.7.2025 13:23
26tt

XXX.XXX.5.210

Ahoj,

Už cca 2 měsíce se mi pes strašně loudá. Myslel jsem si, že to je skrz nastupující léto, protože mi to tak dělal vlastně každý rok. No tento rok se mi začal loudat i ráno a večer, kdy ty teploty nebyly nijak vysoké.
Prvně jsem si myslel, že to je prostě lenost, pač při aktivitách, které ho baví a nebo v místech, kde to nezná, má energie kolikrát až moc. Jenže včera jsem si všimnul, že má skoro polovinu drápků zpilovaných až do živého.

Nevím, jestli si to udělal třeba když jsem s ním chodíme k vodě, kde lítá jak maniak a nebo jestli je to dlouhodobější problém a já to prostě nezaregistroval. Je ale pravda, že krom paspárků jsem mu drápky nikdy nestříhal, vždy si je brousil sám o povrch, tím pádem má strašně dlouhé lůžka.

Má smysl s tím chodit na veterinu? Nebo bude stačit, když se nachvili omezí pohyb a bude se to mazat hojivou mastí (betadina např.) a pak se začně se stříháním, aby se lůžka zkrátily?

Díky

9.7.2025 13:04
Hazentla87

XXX.XXX.39.167

Takhle to nevypadá nijak hrozně, ale konzultací na veterině nic nezkazíte, ať máte jistotu. btw pokud myslíte "paspárky" na předních nohou, tak to nejsou paspárky, ale normálně pátý prst - paleček, který není v kontaktu se zemí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík