Fenka málo pije a má problémy s jídlem

Jack Russell teriér
Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2026 18:51
luciearte

XXX.XXX.251.206

Dobrý večer,můžete mi prosím poradit máme fenečku 1,5 roku,ale máme problém moc nepije vodu a od mala problémy s jídlem.Granule vubec nechce,když uz si vezme,tak vydrzi chvíli,ale obcas jsme dávali konzervy,ty jedla,ale jak uz to bylo druhý den nic.Ted máme značku Yoggies granule na začátku jedla i jogurty a teď jogurty vubec,ale jakmile dam maso,tak to se může zbláznit.Pred tím měla granule i s antibiotikama.Je dost hubená.Zkouseli jsme i olej rybí nechce.Jí pangamin a vubec nepribira..uz nevim co s ní.Muze mi prosím někdo poradit.I jak často krmit psa.Pokud by měl někdo zájem,jsem z Brna na rady,výlety,ráda I chaty,když někdo pořadí.Děkuji moc Lucie

8.1.2026 10:47
anahubobr

XXX.XXX.94.213

Dobrý den,trochu mě zaráží ,že se divíte když dáte maso"že se fenka může zbláznit". To bude asi tím, že se chová přirozeně-pes je totiž masožravec. Granule nejsou přirozená psí strava.Kromě toho zkuste si tu granuly alespoň olíznout-některé druhy jsou přímo přesolené a vzhledem k tomu ,že by pes neměl dostávat nic slaného jí vlastně solí krmíte každý den. Proto psi kteří jsou krmeni výhradně granulemi většinou předčasně umírají na vypovězení ledvin. Ano-pro Vás je to pohodlné,to samé jsou konzervy-je to pro Vás pohodlné,ale pro psa jen nutné zlo . To že je hubená je odrazem stravy-po granulích svalovou hmotu určitě nenabere!!! Např. Chovatelé větších psů kteří chodí na výstavy krmí své psy především masem . A to z důvodu aby se pes dobře osvalil. Takže moje rada která jediná bude fungovat-netrapte fenku granulemi,odhoďte svoje pohodlí a krmte ji masem. Když už se Vám nechce pro ni vařit,tak kupujte tzv. BARF-to je mleté syrové maso doplněné o zeleninu-jen rozmrazíte a krmíte -koupíte např v Hornbachu (samozdřejmě ne úplně studeným ). A ještě takové dloubnutí do Vás-pokud se člověk nechce o psa starat a mít s ním nějakou práci,tak by si ho neměl ani pořizovat. Pes =velká radost ,ale taky starost a práce.Už jsem prostě taková-co na srdci,to na jazyku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík