Jack Russell terier s PP
Prodám Jack Russell teriéra - Přijímáme rezervace na štěňátka Jack Russell...
25000 Kč
Dobrý den,
Jdu si pro radu. V neděli 28.3.2026 jsme si jeli pro štěně údajně Jack Russell teriér,už z fotky nám bylo patrné že není něco v pořádku a nejedná se čistokrevné stěně. Potvrdilo se my to když jsem poprosila o fotku řidičů... Nejdřív jsem si toho nevšimla ,ale místo maminky byl na fotce pejsek . Když jsem na to upozornila majitele,bylo mi řečeno , že asi ví že doma má fenku ,že jinak by neměli štěňata. Požádala jsem o fotku druhou,stim že tam byl pejsek u kterého nešlo poznat zda jde o fenku či psa . Po tom jsem psala majitely že se mi to nezdá a že teda ať to zkouší na někoho jiného,ale přítel že se majitel mohl splést a že si pro štěně pojedeme. No jak jsme přijeli ,bála jsem se aby to nedopadlo tak jak jsem doufala že to nedopadne,ale bohužel. Předal nám ho pupkaty jednozuby cikán někde u garáží. Štěňátko bylo na první pohled vystrašené,pohublé a hlavně vůbec se nepodobalo té rase co jsme chtěly. Nevím co se nám s přítelem stalo ,ale zaplatili jsme 7500kc a stěně si i přesto odvezly. Jsme oba při smyslech a troufnu si i říct,že i inteligentní,tak jsme na sebe naštvání že jsme dopustili aby jsme tak hloupě skočili na špek. Nicméně včera jsme byli na veterine a štěňátko se snažíme dat do kupy,ale má šelest na srdíčku. Paní doktorka ji podala nějaké antibiotika na průjem , samozřejmě že nemá ani očkování, odčervená taky nebyla a cipovana už vůbec . Proč to tady píšu,je nějaká šance dostat peníze zpět? Máme omezené informace ohledně majitele . Na inzerátu bylo jméno Navrátilová ale jak jsem zmínila výše předával nám jí cikán s jedním zubem . A jsou z Olomouce no pan potom psal že budou u rodičů v Uničově mám sice i adresu ,ale ta může být vymyšlená. Dotaz i zní zda někdo neslyšel o nějaké mnozirne ( aspoň mám doměni že se jedná o množírnu)v okolí Uničova. Vím že je to malá šance a pro nás s přítelem poradna lekce jak v jedné vteřině stratit zdravý rozum. Děkuji za případné rady. Pěkný den p.M.V
Dobrý den, je nám velice líto, že máte takovou zkušenost. Bohužel popisujete typické triky množitelů, na které ještě stále spousta lidí naletí – mimo jiné i proto, že při pohledu na toho zuboženého tvorečka ho tam prostě nedokáží nechat a množiteli zaplatí…
Jakkoliv vím, že je to špatně a jediné správné řešení je odjet, nekupovat (a uvědomit veterinární správu či policii), tak naprosto chápu, že v praxi často převáží impulzivní potřeba zachránit nevinného tvorečka.
Chci se zeptat, ten inzerát byl na iFauně? Snažíme se inzerci maximálně kontrolovat a moderovat, aby k tomuto u nás nedocházelo, nicméně pokud jsme tu něco takového měli, určitě bychom se rádi podívali na věc blíže, aby se to příště už neopakovalo.
Děkuji a držím palce, ať se dá štěňátko co možná do pořádku.
Ještě tu odložím základní pravidla pořízení štěněte pro další čtenáře (Vy už jste poučeni zkušeností):
- Pokud chci konkrétní plemeno, pak volím vždy štěně s průkazem původu. Zvolenou chovatelskou stanici si prověřím - pod jakou organizací chová, jaké má reference, jaké zdravotní testy mají rodiče atd.
- Pokud na konkrétním plemeni až tak netrvám, je fajn dát domov psovi z útulku či dočasky. I tady ale platí, že útulek nebo jinou organizaci si prověřím, protože jsou útulky a "útulky", bohužel.
- Pořídit si "plemeno" bez PP je vždy ta nejrizikovější možnost. Ještě celkem bezpečné je pořízení štěněte od souseda či známého, kde máte jistotu, že štěňata mají veškerou péči (tj. chodíte k němu domů, dobře ho znáte), ovšem zase je tam riziko, že si domů přinesete sice vymazlené štěně, ale zdaleka ne typického představitele vašeho vysněného plemene. Obvykle také rodiče nemají žádná zdravotní vyšetření, což je rizikové zejména u plemen, která v sobě mají výraznější dispozice ke konkrétním chorobám, a proto se na ně čistokrevný chov testuje.
Kupujte zodpovědně.
S pozdravem
Šárka, iFauna.cz
Ještě mě napadá, můžete dát podnět na Policii ČR/Veterinární správu. Úřady mohou kontaktovat inzertní portál, kde byla nabídka zveřejněna, a vyžádat si informace, které nejsou veřejně dostupné (např. IP adresa nebo jiné neveřejné údaje). S trochou štěstí by se takto dali množitelé dohledat, musí to ale jít přes oficiální žádost od státní instituce.
Byli jste podvedeni (nemocné štěně, plemeno neodpovídá) a ještě máte podezření na týrání zvířat - s tím se na policii jít dá.
Šárka