Hezký den,
dostalo se ke mně opuštěný štěňátko a zajímá mě odhad, co mi to za maxipsa z něj vyroste.. :)
Dneska ve 2 měsících má 5,3 kg a docela volnou kůži..
Podle neověřených informací by matkou měl být vipet a otcem bernský ohař (což jsou zdá se zkomolená dvě různá plemena).
Děkuji za odborný názor.. :)
Viktor
Dobrý den,
Plemeno vipet- tedy menší anglický chrt- výška feny min. 44 cm a výška psa max. 51 cm udává standard plemene. Váha plemene 10-15 kg cca.
Bernský ohař podle mně dostupných informací neexistuje, ale nejspíš máte na mysli bernský honič (malinko jiný typ loveckého psa než ohař)- právě po něm má Vaše štěně volnější kůži a delší, klopené uši. Ale samozřejmě ne až tak dlouhé jako čistý bernský honič. V tomto plemeni je fena min. 47 cm vysoká a pes max. 59 cm vysoký. Váha prý kolem 20-25 kg.
Kombinací těchto plemen bych čekala výškou a váhou něco mezi oběma rodičovskými plemeny. Tipnu si 53 cm v kohoutku a váha "baj voko" 18- 20 kg, pokud máte kluka. Fenku bych tipla o maličko míň, ale možná překvapí :-) Dospělácká váha u kluka by byla až cca ve dvou letech, kdy se "chlapácky" nasvalí ( tedy za předpokladu, že mu zůstanou kulky, protože pro samčí osvalení je testosteron potřebný).
Bude to pěkný éro s loveckým "drajvem", asi budou sklony k pronásledování kočiček, zvěře atd... Tak na to myslete a pilujte přivolání už od miminka- budete ho potřebovat:-)
Pěkný den.
S pozdravem Strejčková