Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Siskin9

11.7.2026 21:05
Siskin9

XXX.XXX.105.44

Dobrý den,
mám nalezence, který ke mě přišel ve zbědovaném stavu. Evidentně mu lidé ubližovali, přišel s prasklými žebry a velkou boulí na hlavě. Stále, když vezmu do ruky hrábě, koště se přikrčí a je ve střehu.
Bohužel je agresivní na ostatní psy a nemohu s ním v podstatě nikam chodit. Je kastrovaný, ale ani to nepomohlo ke zklidnění.
Uvažoval jsem o el. obojku, ale v různých fórech jsem se dočetl, že to situaci ještě více zhorší.
Můžete mi prosím poradit?

Děkuji

13.7.2026 05:15
Housenka2

XXX.XXX.51.32

Dobrý den, chtít týraného psa ještě víc týrat elektrickým obojkem má mít nějaký smysl??? Elektrický obojek není něco co způsobuje zázraky, je to věc co psovi způsobí bolest, i když vám spousta "výcvikářů" bude tvrdit jak jsou skvělé. Je to stejné, jak kdyby jste ho začal opět mlátit a zničíte ho úplně.

Pes má nejspíš strachovou agresi, která se násilím jen zhorší a narušenou psychiku. Je to práce na dlouho a potřebujete k tomu patřičné vědomosti, ne rady od mistrů světa z internetu a z hospody. Doporučuji vám najít si nějaký kurz pro reaktivce nebo trenéra s pozitivním přístupem. Anebo, pokud do toho nechcete nebo nemůžete investoval čas a peníze, nechte ho doma v klidu dožít a na procházkách se snažte psům vyhýbat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík