Ahoj,
ráda bych se zeptala ohledně příjmu kcal u štěněte.
Mám fenku 3,5 měsíce starou, american bully xl. Jsem v kontaktu s majiteli sourozenců, takže vím, co krmí a jak štěňata prospívají. A je to tedy obrovský rozdíl. Naše (původně druhé největší štěně z vrhu) má jen 12,95Kg. naopak vůbec nejmenší fenečka má teď 15Kg. Největší kluk 19kg, ostatní všichni nad 16kg. Žádné štěně není tlusté. Mají ideální kondici, naše je spíš hubená - viditelná zadní žebra, trochu viditelné pánevní hrboly a hmatatelná páteř.
Naše fenka před 3 týdny prodělala střevní infekci s průjmem a zvracením, byla na kapačce. Ale průjem trval jen 2 dny, veterinární dieta jen týden. Takže přikládat hubenost nemoci moc nechci.
Porovnala jsem si naše krmení s krmením některých sourozenců a energetický příjem naší fenky je podstatně nižší a to i při dodržování dávkovaní podle výrobce. Jak je tohle možné? Granule dáváme kvalitní všichni, tak jak je možné, že jedna značka má vyšší energetickou hodnotu a zároveň s tím i vyšší dávkování, než druhá? Naše fenka momentálně má 1.079kcal denně, sestra má příjem 1.908kcal denně. Já i druhá majitelka dodržujeme dávkování a vzhledem k tomu, že naše fenka vypadá hubeně, tak je problém s naším dávkováním.
Jaká je tedy vhodná energetická hodnota pro štěně velkého plemene?
Díky