Energetický příjem psa

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2026 14:38
Ki.a.ra

XXX.XXX.27.0

Ahoj,

ráda bych se zeptala ohledně příjmu kcal u štěněte.

Mám fenku 3,5 měsíce starou, american bully xl. Jsem v kontaktu s majiteli sourozenců, takže vím, co krmí a jak štěňata prospívají. A je to tedy obrovský rozdíl. Naše (původně druhé největší štěně z vrhu) má jen 12,95Kg. naopak vůbec nejmenší fenečka má teď 15Kg. Největší kluk 19kg, ostatní všichni nad 16kg. Žádné štěně není tlusté. Mají ideální kondici, naše je spíš hubená - viditelná zadní žebra, trochu viditelné pánevní hrboly a hmatatelná páteř.

Naše fenka před 3 týdny prodělala střevní infekci s průjmem a zvracením, byla na kapačce. Ale průjem trval jen 2 dny, veterinární dieta jen týden. Takže přikládat hubenost nemoci moc nechci.

Porovnala jsem si naše krmení s krmením některých sourozenců a energetický příjem naší fenky je podstatně nižší a to i při dodržování dávkovaní podle výrobce. Jak je tohle možné? Granule dáváme kvalitní všichni, tak jak je možné, že jedna značka má vyšší energetickou hodnotu a zároveň s tím i vyšší dávkování, než druhá? Naše fenka momentálně má 1.079kcal denně, sestra má příjem 1.908kcal denně. Já i druhá majitelka dodržujeme dávkování a vzhledem k tomu, že naše fenka vypadá hubeně, tak je problém s naším dávkováním.

Jaká je tedy vhodná energetická hodnota pro štěně velkého plemene?

Díky

22.8.2026 16:20
avatorvictory@gmail.com

XXX.XXX.224.217

Your 3.5‑month‑old female American Bully XL weighs only 12.95 kg, while her littermates are already 15–19 kg. At 1,079 kcal per day, she’s getting far less than the typical 1,800–3,000 kcal recommended for large/giant‑breed puppies. That difference alone explains most of the gap.

Why do feeding guides vary so much? Because kibble energy density differs wildly – some foods pack 4 kcal per gram, others only 2. So a “cup” from brand A is not the same as a cup from brand B. Always compare total daily calories, not just volume.

The recent intestinal infection is another key factor. Even after recovery, her gut may not absorb nutrients as efficiently, and she needs extra energy to “catch up” growth. That’s why she looks thinner (visible ribs, pelvic bones) despite a seemingly adequate diet.

For more in‑depth guides on puppy nutrition, growth tracking, and breed‑specific feeding, feel free to visit my website [ www.forseepet.com ] – I regularly share evidence‑based tips to help you raise a healthy, happy Bully.

Přidejte reakci

Přidat smajlík