Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2009 09:07
proxima

XXX.XXX.85.1

Ahojky,
měla bych takový dotaz,máme doma skoro roční fenku ausíka a už od štěnátka všechno hrozně komentuje kňučením..
nemá důvod kňučet že by jí něco bylo,ale prostě skoro non stop kňučí..Ze začátku to bylo roztomilé,ale je fakt že když s ní člověk někam jde a ona pořád kňučí,tak je to až nepříjemné..Někteří lidi si musí myslet že jí něco je..Stupňuje se to jak jí něco zaujme-cizí pes,nebo jí utíká z obzoru náš druhý pes,nebo jde do autobusu-prostě u věcí co je pro ní novější ječí ještě víc..Máte s něčím takovým zkušenost??
A jak jí to odnaučit?Když na ní člověk zvýší hlas,tak to nepomáhá,když jí člověk začne hladit tak taky ne..

26.1.2009 09:50
svejdy

XXX.XXX.210.42

proxima napsal(a):
Ahojky,
měla bych takový dotaz,máme doma skoro roční fenku ausíka a už od štěnátka všechno hrozně komentuje kňučením..
nemá důvod kňučet že by jí něco bylo,ale prostě skoro non stop kňučí..Ze začátku to bylo roztomilé,ale je fakt že když s ní člověk někam jde a ona pořád kňučí,tak je to až nepříjemné..Někteří lidi si musí myslet že jí něco je..Stupňuje se to jak jí něco zaujme-cizí pes,nebo jí utíká z obzoru náš druhý pes,nebo jde do autobusu-prostě u věcí co je pro ní novější ječí ještě víc..Máte s něčím takovým zkušenost??
A jak jí to odnaučit?Když na ní člověk zvýší hlas,tak to nepomáhá,když jí člověk začne hladit tak taky ne..

Ahoji...já mám také štěně, 8měs. CC, občas si taky hraje na citlivku, leží, čučí a kňučí...a to je napapanej po procházce, nic by mu nemělo scházet...ale schází-moje pozornost a tak si jí zkouší vynutit. Párkrát jsem se nechala ukecat a šla ho konejšit, pohladit apod. Ale už vím, že NE NE NE...nevšímat si, nehladit, neokřikovat...dělat že nic bylo vždycky nejlepší, po chvíli ho to přestalo bavit a dnes už moc dobře ví, že si kňučením k ničemu nepomůže...je to taky hrozný závislák, ale musel si zvyknout, že se holt netočí svět jen kolem něj...takže na cvičáku ho někdy přivážu a jdu pryč, bavit se s někým, nebo třeba hladit jiné pejsky...zvykat si musí na všechno, i na to že si musí počkat

26.1.2009 12:48
liska

XXX.XXX.71.51

proxima napsal(a):
Ahojky,

S odnaučením ti neporadím, jen řeknu, že mám 12 letýho pudla a ten to dělá odjakživa. Okřikovala jsem ho, utěšovala, nic nepomáhá. Na procházce někdy kňučí protivně, lidi se diví, co mu je, že plače, řikam jim, že si zpívá. On prostě jde a pokńourává si. Někdy víc, někdy míň. A doma je taky ukecanej, umí i znuděně bručet, i si unaveně hekne, ale nekňučí tak, jako na procházce, tam je to nejprotivnější :)

26.1.2009 13:45
magikoira

XXX.XXX.161.16

proxima napsal(a):
Ahojky,

Kňučení je vedlejší projev vzrušení. Systematicky psa odměňuj, když kňučet přestane. Jeden pamlsek za druhým. Postupně prodlužovat pauzy mezi jednotlivými pamlsky. Existují i techniky na nácvik relaxace, ale to není na psaný popis.

26.1.2009 13:58
michel

XXX.XXX.188.216

liska napsal(a):
S odnaučením ti neporadím, jen řeknu, že mám 12 letýho pudla a ten to dělá odjakživa. Okřikovala jsem ho, utěšovala, nic nepomáhá. Na procházce někdy kňučí protivně, lidi se diví, co mu je, že plače, řikam jim, že si zpívá. On prostě jde a pokńourává si. Někdy víc, někdy míň. A doma je taky ukecanej, umí i znuděně bručet, i si unaveně hekne, ale nekňučí tak, jako na procházce, tam je to nejprotivnější :)

Ahoj můj přítel má ovčandu je jí kolem 5 let a je hrozně ukňouraná, též jí nic nechybí.
Řekla bych že je to spíše histerie jevím jak u tvého pejsana ale mi jsme zkoušeli změnit přístup k Sáře zkoušeli jsme z ní udělat pořádného psa dodali jsme jí sebevědomí a každý den měla své hodiny kdy jsme se jí věnovali (kdy měla nás jen pro sebe) občas si zakňourá ale není to tak hrozné docela se to zmírnilo. Chtělo to čas a hodně na ní mluvit ale klidným tonem protože když někdo z nás zvýšil hlas tak zase začala kňourat

26.1.2009 14:08
tweety

XXX.XXX.152.4

svejdy napsal(a):
Ahoji...já mám také štěně, 8měs. CC, občas si taky hraje na citlivku, leží, čučí a kňučí...a to je napapanej po procházce, nic by mu nemělo scházet...ale schází-moje pozornost a tak si jí zkouší vynutit. Párkrát jsem se nechala ukecat a šla ho konejšit, pohladit apod. Ale už vím, že NE NE NE...nevšímat si, nehladit, neokřikovat...dělat že nic bylo vždycky nejlepší, po chvíli ho to přestalo bavit a dnes už moc dobře ví, že si kňučením k ničemu nepomůže...je to taky hrozný závislák, ale musel si zvyknout, že se holt netočí svět jen kolem něj...takže na cvičáku ho někdy přivážu a jdu pryč, bavit se s někým, nebo třeba hladit jiné pejsky...zvykat si musí na všechno, i na to že si musí počkat

Souhlasím s Luckou - Twee se chová taky tak - hlavně si tím vynucuje - mňamku, jít ven kdy chce on apd. - rada: nereagovat, občas říct fuj je to, nebo upřímný pohled do očí a zavrčet. Ahoj

26.1.2009 14:47
sunin

XXX.XXX.126.103

magikoira napsal(a):
Kňučení je vedlejší projev vzrušení. Systematicky psa odměňuj, když kňučet přestane. Jeden pamlsek za druhým. Postupně prodlužovat pauzy mezi jednotlivými pamlsky. Existují i techniky na nácvik relaxace, ale to není na psaný popis.

Ahoj,jak to tak ctu tak musim taky prispet svou troskou do mlyna

Mam dobrmana 19mesicu,do puberty byl naprosto uzasnej,od puberty se zacal bat cizich lidi a hluku venku.Je tez paradne rozmazleny mou vinnou pac sem o nej ve 2 mesicich malem prisla.Je neuveritelne zimomrivy az si obcas rikam ze to neni mozny,kdyz cekame na zastavce jeci jak kdybych mu trhala nozky a to same v autobuse.Sic sedi ale katastrofalne knuci je jsem po jizde zrala na blazinec a nepomaha naprosto nic.
Jak jsem psala je rozmazleny a knuciva i doma ale ne proto ze by mu neco vadilo ale prijde mi to jak kdyby chtel abych na nej aspon mluvila nebo o nem vedela,jak kdyby si chtel povidat,kdyz je toho uz moc staci doma okriknout ale nedelam to moc casto,radsi si s nim pokecamVim je to nekdy obtezujici a nekdy je toho moc ale me prijde ze proste pes neumi mluvit tak se musi projevit jinak.V te MHD je to des a nevim co mu vadi,doma jsou ty jeho projevy regulovatelny,nevim jak Proxime poradit ale venku a treba v lete na zahradce jsem si zvykla to neresit,moje okoli Arona zna a nevnimaji to uz a cizi lidi neresim at si mysli co chteji,ale vetsina ho lituje jakej je chudacek ze se asi boji ze je mu zima.....jeste jsem se nesetkala s nekym zlym nebo protivnym a tem co se ptaj co mu je to vysvetlim tak ze je mladej a neni zvyklej.Necham ho knucet i hodinu a pak uz mu to nekdy prijde zbytecny takze ztichne.Jinak nevim jak na to.
Preju hodne stesti a hlavne PEVNY NERVY

26.1.2009 15:11
rachel

XXX.XXX.236.142

proxima napsal(a):
Ahojky,

Náš pes spíš odmlouvá. Zabručí si když mu dám nějaký povel, když chrápe a my ho okřiknem tak, že na něj zamlaskáme a nebo když je hodně utahaný a spí, tak si taky sem tam povzdychne...
Je to golden a ti jsou tím prý proslulí, že brblají a mručí.
A přijde mi, že čím je starší, tím je to častější.

26.1.2009 15:39
hankaapes

XXX.XXX.101.77

rachel napsal(a):
Náš pes spíš odmlouvá. Zabručí si když mu dám nějaký povel, když chrápe a my ho okřiknem tak, že na něj zamlaskáme a nebo když je hodně utahaný a spí, tak si taky sem tam povzdychne...
Je to golden a ti jsou tím prý proslulí, že brblají a mručí.
A přijde mi, že čím je starší, tím je to častější.

Můj pes píská a opruzuje, když se přiblíží "jeho" doba procházek. Je přesnej jako hodinky

26.1.2009 16:06
mariaanna

XXX.XXX.233.37

proxima napsal(a):
Ahojky,

Ahoj, máme doma jednoho AO a kavkazáka. AO je přesně to co píšeš, doma mi to připadá legrační, opravdu všechno komentuje nějakým zvukem, někdy se i ráno protáhne, v sedě zakloní šíleně hlavu, a vydá takový zvuk, který jsem v životě jinde neslyšela, nedá se to popsat Bohužel procházky s ním jsou utrpení, pokud neštěká jak blázen, tak právě kvičí a kňučí a je to dost nesnesitelné, nepomáhá vůbec nic, je jako smyslů zbavený. I proto chodíme na procházky spíše do pustin, abychom se těchto projevů vyvarovali, ale není to řešení. Kavkazák ten zase srandovně kvičí a mručí a nevím co ještě, ale jen když vyžaduje pozornost, nebo má radost. Beztak to odkoukal od AO. Sice jsem Ti neporadila, ale aspoň teď víš, že v tom nejsi sama

26.1.2009 16:35
rachel

XXX.XXX.236.142

hankaapes napsal(a):
Můj pes píská a opruzuje, když se přiblíží "jeho" doba procházek. Je přesnej jako hodinky

Přesně! Úderem čtvrté začne blbnout a kníkat. Když se snažím ho ignorovat, tak mi strčí čumák do klína a bručí mi tam

Venku kníkne jen když vidí nějakýho svýho kámoše a nebo pejsana, který se mu líbí a chce se s ním seznámit

26.1.2009 17:29
marky88

XXX.XXX.64.236

mariaanna napsal(a):
Ahoj, máme doma jednoho AO a kavkazáka. AO je přesně to co píšeš, doma mi to připadá legrační, opravdu všechno komentuje nějakým zvukem, někdy se i ráno protáhne, v sedě zakloní šíleně hlavu, a vydá takový zvuk, který jsem v životě jinde neslyšela, nedá se to popsat Bohužel procházky s ním jsou utrpení, pokud neštěká jak blázen, tak právě kvičí a kňučí a je to dost nesnesitelné, nepomáhá vůbec nic, je jako smyslů zbavený. I proto chodíme na procházky spíše do pustin, abychom se těchto projevů vyvarovali, ale není to řešení. Kavkazák ten zase srandovně kvičí a mručí a nevím co ještě, ale jen když vyžaduje pozornost, nebo má radost. Beztak to odkoukal od AO. Sice jsem Ti neporadila, ale aspoň teď víš, že v tom nejsi sama

Ahoj, můj rok a půl starý berňák taky pořád kňučí a všechno komentuje, ovšem nejvíc mě dostává do kolen to, když jdeme po procházce, někoho potkáme, já dotyčného pozdravím a pes zakňourá, je to, jako by taky zdravil :) Ale často opravdu kňučí, když ho něco zaujme - srnka, kočka, slepice, kamínek, zajímavý strom, sloup, tráva... Už to ani moc neřeším, aspoň si mám s kým povídat, já mluvím a on mi odpovídá kňouráním

26.1.2009 19:07
proxima

XXX.XXX.85.1

proxima napsal(a):
Ahojky,

Ahojky,
moc díky za názory..
Ono to není jak tu někteří píší,že kňučí že chce aby si jí někdo všímal,nebo že by chtěla na klín,nebo že by něco chtěla,nebo že se jde na vycházku..
Je to fakt jak spíš projev hysterie-vzrušení-jak tu někdo psal..Jako by neudržela nervy na uzdě...Někdy třeba když chcem jít ven,nebo když jí utíká náš druhý pes před očima,tak kňučí a i se klepe-přijde mě to jako od nervů-aby byla první,nebo aby jí něco neuteklo..Když něco vidí,co jí zaujme,tak kňučí -a kňučení se stupňuje s tím jak jí něco víc rozrušuje..
No otázka fakt co s tím..tak tedy zkusit ty pamlsky..??

26.1.2009 19:21
sunin

XXX.XXX.126.103

proxima napsal(a):
Ahojky,
moc díky za názory..
Ono to není jak tu někteří píší,že kňučí že chce aby si jí někdo všímal,nebo že by chtěla na klín,nebo že by něco chtěla,nebo že se jde na vycházku..
Je to fakt jak spíš projev hysterie-vzrušení-jak tu někdo psal..Jako by neudržela nervy na uzdě...Někdy třeba když chcem jít ven,nebo když jí utíká náš druhý pes před očima,tak kňučí a i se klepe-přijde mě to jako od nervů-aby byla první,nebo aby jí něco neuteklo..Když něco vidí,co jí zaujme,tak kňučí -a kňučení se stupňuje s tím jak jí něco víc rozrušuje..
No otázka fakt co s tím..tak tedy zkusit ty pamlsky..??

Muzu poradit zkusit pamlsky a ty stupnovat.....prve psi kokina atd. a nakonec jsme skoncili u masa a to nam taky nezabralo.Doufam ze vam to pomuze.S tim mym dobrousem to mame krom toho co jsem popsala podobne,kdyz se oblekam nebo vyciti ze jdeme ven jeci i treba pul hodiny dopredu,tez mi prijde aby mu neco neuteklo,jeci sotva vidi voditko a vyse popsane situace.Ten muj je veeeelice zvucny,obcas mi to leze na mozek ale tak nejak postupem casu jsem si zvykla a kdyz uz knuci dlouho sam prijde na to ze to nema cenu...a ze to byla ze zacatku dloooouha chvile.Rada bych poradila i sama sobe pac nevi jak na takoveho zvucneho psa ale je to tezke kdyz nemam srovnani co jak na ktereho psa pusobi,muj drivejsi NO byl tichy ze jsem ani nevedela ze je doma,ale kazdy pes je jiny a kazda povaha me neco uci.

27.10.2014 10:36
konnycz

XXX.XXX.158.33

Ahoj, mám štěňátko a pořád kňučí a já nevím co mám dělat, nevšímám si toho ani nereaguju jenže to trhá uši, prosím pomozte mi o mám dělat aby přestala

5.11.2014 20:50
aschmet

XXX.XXX.134.119

Máme tři pejsky dva které máme od štěněte nekňučí vůbec ten který je adoptovaný vždy radostí pískal vyloženě jako píšťalka venku,když vyšel ven i štěkal od radosti
(nutno podotknout doma je úplně ticho)
bez problémů se naučil nepískat štěkat má dovolené venku pouze v době kdy je světlo protože někdy se vyštěkat taky musí, když doma je úplně ticho.
Večer nebo hodně brzo ráno pokud je tma už ho ani nenapadne venku dělat rámus v naprosté tichosti se vyvenčí.
Vše je o tom jak se pes vychovává určitě se i kňučící a štěkající pes dá usměrnit.

Stefaniee

26.4.2017 15:58
Stefaniee

XXX.XXX.160.18

Ahojky
Mám jeden problém s kňučením...máme dva psy skoro roční (a sou venku jsou to psy na ven) no a jeden z nich pořád kňučí nevím co s ním mám dělat, ten druhej jen sedí a pozoruje ho je hodnej. Mohl by ste mi někdo poradit co s ním?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2017 20:45

Stefaniee napsal(a):
Ahojky
Mám jeden problém s kňučením...máme dva psy skoro roční (a sou venku jsou to psy na ven) no a jeden z nich pořád kňučí nevím co s ním mám dělat, ten druhej jen sedí a pozoruje ho je hodnej. Mohl by ste mi někdo poradit co s ním?

Mám dva psy domácí...pejsek byl už odmalička uplakánek, začal kňourat i když zůstal samotinkej opuštěnej uprostřed obýváku, kde byla celá rodina...dnes je mu sedm a půl roku a dodnes je to ukňouraný mimiňo...na rozdíl od jeho sestry která si přijde zakňourat jen když chce na zahradu a jsou zamčený dveře nebo když už je podle ní čas na jídlo a panička se k ničemu nemá
...já jsem chronickej rozmazlovač psů, takže když pes kňourá, tak se pomazlíme a je to dobrý...kňourá i když se mu ze strany jeho sestry děje křivda...když mu fena znárodní jeho kostičku nebo mu zalehne jeho místo...tak si přijde pro mě, abych to vyřešila...
Takže co s tím opravdu nevím, ráda bych vám řekla, že z toho určitě vyroste, ale u nás tomu tak nebylo..

26.4.2017 21:43

Můj pes je taky hodně ukecaný, ale nekňučí. Když něco moc chce nebo naopak nechce, tak bučí. Když chce upoutat pozornost, tak zívá a řve u toho jak lev. Pak při spánku různé hlučné vzdychání, když změní polohu, mručení, když ho něco ruší. Z radosti jódluje, různě kňáká, když není po jeho, nebo ho málo vítám... Všechno kromě štěkání a naštěstí i vytí.

26.4.2017 22:23
Tedysek

XXX.XXX.40.103

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můj pes je taky hodně ukecaný, ale nekňučí. Když něco moc chce nebo naopak nechce, tak bučí. Když chce upoutat pozornost, tak zívá a řve u toho jak lev. Pak při spánku různé hlučné vzdychání, když změní polohu, mručení, když ho něco ruší. Z radosti jódluje, různě kňáká, když není po jeho, nebo ho málo vítám... Všechno kromě štěkání a naštěstí i vytí.

Taky těsně před usnutim udělá zvuk mezi mrucenim, knucenim a vzdycháním?

26.4.2017 22:50

Tedysek napsal(a):
Taky těsně před usnutim udělá zvuk mezi mrucenim, knucenim a vzdycháním?

Spíš jen mručení + vzdychání. Ale to dělá při jakémkoliv pohybu, když spí. Zní to strašně lidsky, už od štěněcího věku, úplně mě to děsilo.

26.4.2017 23:00
Tedysek

XXX.XXX.40.103

Spíš jen mručení + vzdychání. Ale to dělá při jakémkoliv pohybu, když spí. Zní to strašně lidsky, už od štěněcího věku, úplně mě to děsilo.

To chápu. :D u nás psi remcaj a zpívají a povídají furt. Kolikrát jim vyhrozuju, že je nechám zaměstnat v call centru.

Neregistrovaný uživatel

27.4.2017 07:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Naši psi jsou taky občas ukecaní a co měli moji rodiče fenku boxera tak ta jim dokonce nadávala za to když dojeli pozdě dom z práce byla to vždycky strašná sranda, chodila jim za zadkem s našpulenou tou svou sploštělou hubičkou a mumlala a bručela

27.4.2017 09:44

Můj pes nekňučí, nýbrž píská, když není s něčím spokojen. Třeba na výletě zastavíme a on by přitom chtěl jít dál. S věkem a růstem vzájemnýho porozumění se to hodně zlepšilo, ale zamlada jsem to docela řešila, jak ty jeho projevy zmírnit. Beru to tak, že pokud je pes zdravý a nic mu nechybí (tj. je řádně vyvenčený, nakrmený, a podobně), stěžuje si a vyjadřuje názor tam, kde se ho nikdo neptal. Takže třeba když si hodinu po procházce začne vymýšlet, že se doma nudí a chtěl by jít zase ven, upozorním ho na existenci hraček nebo ho pošlu na místo. Určitá forma napomenutí může fungovat, ale to už člověk i pes musejí trochu vědět, co se jak myslí.
Je potřeba taky rozeznat, jestli si pes fakt jen vymýšlí a bezdůvodně si stěžuje, nebo objektivně něco potřebuje.

10.10.2018 17:45
mnika

XXX.XXX.195.227

Ahoj,máme nyní taky problémy s kňučenim jorkširce skoro 3 ,před třemi dny začala zalezat pod gauč a tam příšerně kňučí,nevime proč vyvenčena,nažrana,vyblbnuta,jdu si večer lehnout a dřív šla hned za mnou ale teď zaleze a kňučí....vydrží i hodinu..pak vyleze jako by nic.a pak to udělá třeba i ve tři ráno,odejde z postele(spinká s námi) a zaleze pod gauč a zase kňučí.....proč to dělá a co s tím?myslim že kdybych ji vylakala na mlsku tak to bude dělat ještě vic,a odejít v noci a zavřít za sebou dveře a ignorovat je dost těžké,neznam duvod proč se tak chová 😕a do práce jdu ráno polomrtvá... poradite??diky

Miuek

1.2.2020 11:57
Miuek

XXX.XXX.96.216

Dobrý den.

Máme čivavího kluka Gucciho stáří 1,5let. Začal strašně hodně knučet a brečet, někdy i dokonce píská ale pouze na mě. Na přítelkyni nijak zvlášť, můžou to být hormony, naznačuje že bych chtěl skákat po ruce nebo po noze ale to já ho nenechám, když se přikryju dekou tak se snaží dát deku pryč. Čím by to mohlo být? Mám s tímhle jít na veterinu? Děkuji moc.

1.2.2020 12:13
Atheira

XXX.XXX.181.160

Miuek napsal(a):
Dobrý den.

Máme čivavího kluka Gucciho stáří 1,5let. Začal strašně hodně knučet a brečet, někdy i dokonce píská ale pouze na mě. Na přítelkyni nijak zvlášť, můžou to být hormony, naznačuje že bych chtěl skákat po ruce nebo po noze ale to já ho nenechám, když se přikryju dekou tak se snaží dát deku pryč. Čím by to mohlo být? Mám s tímhle jít na veterinu? Děkuji moc.

A vy se háráte?
Radila bych vám udělat to stejně jako ostatní fenky. Dát psovi jasně najevo, že o takovýho vobšourníka nestojíte a odkázat ho pryč.

sara6

19.6.2020 11:48
sara6

XXX.XXX.23.141

Dobrý den,mam dotaz moje fenka začla kňučet zničeho nic nechce si hrat ale kdyz si začne hrát na cca 1minutu tak pak knučí ja nevím proč nechce jíst granule .Prosím poraďte

19.6.2020 11:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

sara6 napsal(a):
Dobrý den,mam dotaz moje fenka začla kňučet zničeho nic nechce si hrat ale kdyz si začne hrát na cca 1minutu tak pak knučí ja nevím proč nechce jíst granule .Prosím poraďte

Chtělo by to psát trochu míň zmatečně. Kňučí, nehraje si, nežere granule? Pro začátek: kolik je jí let?

19.6.2020 21:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

no já jsem zvědavá baba

19.6.2020 21:01
rapotacka11

XXX.XXX.212.184

Pardon.
Všimla jsem si, že to tu je už pár hodin, tak jsem to smázla.
Třeba už
radu ani nepotřebuje.

19.6.2020 21:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

rapotacka11 napsal(a):
Pardon.
Všimla jsem si, že to tu je už pár hodin, tak jsem to smázla.
Třeba už
radu ani nepotřebuje.

Ježíš, co se omlouváte, vždyť je to legrace

ZADEK

21.8.2021 18:19
ZADEK

XXX.XXX.255.108

AHOJ mám teš problém s psem jménem šuša a on tak neskutečne Fňuká hladíme ho říkamemu at´ přestane ale on né on pořád fňuká

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Evžena

23.2.2022 12:55
Evžena

XXX.XXX.1.194

Dobrý den. Mám 2 letého psa, křížence. Loni i letos touto dobou přestal být veselý, kňučí, nejí, nehraje si. Na procházky chodíme 2x denně. Ujdeme 2-5 km. To běhá, hrabe a je šťastný . Přijdeme domů a opět kňučí a je bez nálady. Může to být třeba háravou fenou v okolí? A jeho pubertou?

23.2.2022 13:00

Evžena napsal(a):
Dobrý den. Mám 2 letého psa, křížence. Loni i letos touto dobou přestal být veselý, kňučí, nejí, nehraje si. Na procházky chodíme 2x denně. Ujdeme 2-5 km. To běhá, hrabe a je šťastný . Přijdeme domů a opět kňučí a je bez nálady. Může to být třeba háravou fenou v okolí? A jeho pubertou?

Může. Ve dvou letech už pubertu nemá. OT - 2x denně 2-5 km se mi zdá dost málo.

23.2.2022 13:27
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Evžena napsal(a):

Může být. Pokud je pes jinak zdravý, bez potíží a v okolí má háravky, tak asi jo. Přidejte mu zátěž - pohybovou i psychickou, cvičte s ním, aby se unavil psychicky, dejte mu do těla fyzicky tak, aby až přijde domů, byl rád, že je rád. Doma zkuste dát nějaké hlavolamy, aby přišel na jiné myšlenky.

23.2.2022 13:28

Může. Ve dvou letech už pubertu nemá. OT - 2x denně 2-5 km se mi zdá dost málo.

To se Vám opravdu zdá :-) Záleží, co je to za psa, co dělají o víkendu třeba,
mně 2 km s mým psem zaberou minimálně hodinu. My nejdeme. Hrabou se myši, aportuje, cvičí a samozřejmě kolem naběhá 2x tolik. Průměr lidské vzdálenosti teda tady u toho psa je 3,5 km ráno a 3,5 večer, to se Vám zdá málo?
Pokud je tam háravá fena, bude to chtít jinou taktiku venčení, ale vzdálenost to podle mě úplně neřeší.
Občas mi ty kilometry, co lidé říkají, přijdou dost ustřelené.

Přidejte reakci

Přidat smajlík