Povaha anglických kokršpanělů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2009 11:48
jowana

XXX.XXX.218.83

Dobrý den, chtěla bych se zeptat majitelů jednobarevných kokrů, jakých povah jsou vaši hafani? Zda jsou hodně temperamentní, tvrdohlavý, zda dobře poslouchají, hodní, či agresivní, prostě popsat, jak se chovají..Můžete také uvést, zda jsou s PP nebo bez?

15.4.2009 14:56
sivelina

XXX.XXX.99.34

jowana napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat majitelů jednobarevných kokrů, jakých povah jsou vaši hafani? Zda jsou hodně temperamentní, tvrdohlavý, zda dobře poslouchají, hodní, či agresivní, prostě popsat, jak se chovají..Můžete také uvést, zda jsou s PP nebo bez?

Hezký den,
bratránek má rezatého kokra s PP a je příšerně zlý. Každého pokouše, dokonce i je, jako pánečky... Neposlouchá vůbec, z vodítka ho nepustí, páč zdrhne. Má 4 roky. Nevím, jak je to u nich s výchovou a cvičením, ale mám pocit, že se mu nijak extra nikdy nevěnovali.
Bojí se ho fakt všichni, k nikomu na návštěvu ho nesmí brát. Teď se pokouší o mimi, tak jsem zvědavá, jak a kde chudák zkončí... S.

15.4.2009 15:09
sunin

XXX.XXX.126.103

sivelina napsal(a):
Hezký den,
bratránek má rezatého kokra s PP a je příšerně zlý. Každého pokouše, dokonce i je, jako pánečky... Neposlouchá vůbec, z vodítka ho nepustí, páč zdrhne. Má 4 roky. Nevím, jak je to u nich s výchovou a cvičením, ale mám pocit, že se mu nijak extra nikdy nevěnovali.
Bojí se ho fakt všichni, k nikomu na návštěvu ho nesmí brát. Teď se pokouší o mimi, tak jsem zvědavá, jak a kde chudák zkončí... S.

kdyz mi bylo 10 meli jsme doma take zlateho kokra.Nasi o psech nic moc nevedeli a ja byla na zodpovednou vychovu mala.No a z pejsa se stal rozmazlenej majetnickej zmetecek,bracha od nej ma na ocnim vicku pamatku do ted.Bylo to blbou vychovou a spatnym vycvikem,ale pejsovi to nasi vynahradili nejlepe jak mohli.Vzal si ho od nas myslivec s tim ze ho bude vest lovecky a pejsan prozil krasnej zivot v lese jako spravny lovecak a delal myslivci radost.
Fotky mam bohuzel jen klasicke taknemuzu ukazat

15.4.2009 16:30
rude

XXX.XXX.13.149

sunin napsal(a):
kdyz mi bylo 10 meli jsme doma take zlateho kokra.Nasi o psech nic moc nevedeli a ja byla na zodpovednou vychovu mala.No a z pejsa se stal rozmazlenej majetnickej zmetecek,bracha od nej ma na ocnim vicku pamatku do ted.Bylo to blbou vychovou a spatnym vycvikem,ale pejsovi to nasi vynahradili nejlepe jak mohli.Vzal si ho od nas myslivec s tim ze ho bude vest lovecky a pejsan prozil krasnej zivot v lese jako spravny lovecak a delal myslivci radost.
Fotky mam bohuzel jen klasicke taknemuzu ukazat

co jsem vždy slyšela, nic moc povaha. znám asi 3 lidi, co měli zlaté a jeden černýho kokra, vždy to byli ostří psi, dovolovali si na lidi i na děti, nesmělo se k nim když žrali , vrčeli když je někdo káral atd... nevím, zda všichni nezvládli výchovu,ale dle mě je to u kokrů dost častý problém za který ne vždy může majitel. myslím, že mají špatné povahy. jo a byli všichni bez PP.

15.4.2009 17:02
sunin

XXX.XXX.126.103

rude napsal(a):
co jsem vždy slyšela, nic moc povaha. znám asi 3 lidi, co měli zlaté a jeden černýho kokra, vždy to byli ostří psi, dovolovali si na lidi i na děti, nesmělo se k nim když žrali , vrčeli když je někdo káral atd... nevím, zda všichni nezvládli výchovu,ale dle mě je to u kokrů dost častý problém za který ne vždy může majitel. myslím, že mají špatné povahy. jo a byli všichni bez PP.

jj take mam takovou zkusenost jak jsem psala jiz vyse ale zas sem zapomela dodat abych kokrum nekrivdila ze teta ma kokrika s PP je mu 12 let,ten je sice hrozne hodny mouse by neublizil,ale zas od mala trpi na zanety usi je alergik apod.takze same radosti.A taky maji dost sklon k obezite.

15.4.2009 18:57
pupulu

XXX.XXX.124.1

sunin napsal(a):
jj take mam takovou zkusenost jak jsem psala jiz vyse ale zas sem zapomela dodat abych kokrum nekrivdila ze teta ma kokrika s PP je mu 12 let,ten je sice hrozne hodny mouse by neublizil,ale zas od mala trpi na zanety usi je alergik apod.takze same radosti.A taky maji dost sklon k obezite.

Tak kokři jsou všeobecně tvrdohlavý,panovační.Ale vše je o výchově.Protože kokr je typ.představitelem domácího mazla jak pro důchodce,tak do rodiny-páč je malý,dobře udržovatelný a tím trpí jeho pověst.Většinou jsou z nich rozmazlenci a tlusťoši !!Jinak kontaktní,živý pes-ochotný pracovat. kamarád měl kokra,který dělal základní výcvik-lítal po překážkách-trochu i agiliti a byl naprosto ok.!Co do psa dáte to má.

15.4.2009 18:58
pupulu

XXX.XXX.124.1

pupulu napsal(a):
Tak kokři jsou všeobecně tvrdohlavý,panovační.Ale vše je o výchově.Protože kokr je typ.představitelem domácího mazla jak pro důchodce,tak do rodiny-páč je malý,dobře udržovatelný a tím trpí jeho pověst.Většinou jsou z nich rozmazlenci a tlusťoši !!Jinak kontaktní,živý pes-ochotný pracovat. kamarád měl kokra,který dělal základní výcvik-lítal po překážkách-trochu i agiliti a byl naprosto ok.!Co do psa dáte to má.

jinak ten kamarádův je černý s PP-ale právě mu je už 13 let.Tím jak celý život lítal a makal,je ve skvělé kondici.

15.4.2009 21:17
dingo

XXX.XXX.192.170

pupulu napsal(a):
jinak ten kamarádův je černý s PP-ale právě mu je už 13 let.Tím jak celý život lítal a makal,je ve skvělé kondici.

Tak já se jich musim trošku zastat.Můj první pes byla černá kokřice bez pp a povahově jeden z nejlepších psů jaké jsem kdy poznala.Znala jsem i její mámu a ta byla taky skvělá.Obě byly tvrdohlavé,ale neuvěřitelně milé a hodné.Říká se,že kokři jsou po 7mém roce života zlí.Džině je už 9let,žije u mojí maminy a je pořád stejně hodná.

18.4.2009 19:43
jowana

XXX.XXX.218.83

dingo napsal(a):
Tak já se jich musim trošku zastat.Můj první pes byla černá kokřice bez pp a povahově jeden z nejlepších psů jaké jsem kdy poznala.Znala jsem i její mámu a ta byla taky skvělá.Obě byly tvrdohlavé,ale neuvěřitelně milé a hodné.Říká se,že kokři jsou po 7mém roce života zlí.Džině je už 9let,žije u mojí maminy a je pořád stejně hodná.

Jsem ráda, že alespoň někdo má s nimi pozitivní zkušenost Najde se tady nějaký majitel, který i přes to, že se kokříkovi věnoval, tak ten byl neposlušný a agresivní?

18.4.2009 20:24
jessie

XXX.XXX.58.240

jowana napsal(a):

Nejlepší kamarádka má anglického kokršpaněla - zlatého, bez PP. Pejsek nebyl nikdy cvičený a to ani trošku. Byl pouze vychovávaný (dělat potřebu venku atd.). Pejsek je neuvěřitelně hodný, poměrně poslušný, na zavolání přijde, občas se jen zastaví a musí se pro něj dojít, ale je to zlatíčko, které můžete vzít mezi děti, mezi lidi, mezi psi, je opravdu fajnový. Je mu 7,5 roku, absolutně neagresivní, pohodový a akční.
Jediná jeho neřest, má tendenci "obskakovat" všechny fenky, pokud si s nimi hraje déle

20.4.2009 10:02
marcha

XXX.XXX.166.72

jowana napsal(a):

Co jsem poznala pár kokrů, vesměs byli dost divocí a tvrdohlaví, velké osobnosti. Poslouchali úměrně tomu, jak důsledný byl páníček. Myslím, že problém bývá v tom, že kokr "klame tělem". Lidé v něm vidí roztomilého rodinného psa (hlavně štěňátka, ta jsou k sežrání) a podcení výchovu a zaměstnání psa. Jako když si lidé řeknou, že bígl je krásně tříbarevnej a roztomilej a pak se děsně diví, že jim v lese zmizí po stopě...

20.4.2009 10:04
hankaapes

XXX.XXX.101.77

marcha napsal(a):
Co jsem poznala pár kokrů, vesměs byli dost divocí a tvrdohlaví, velké osobnosti. Poslouchali úměrně tomu, jak důsledný byl páníček. Myslím, že problém bývá v tom, že kokr "klame tělem". Lidé v něm vidí roztomilého rodinného psa (hlavně štěňátka, ta jsou k sežrání) a podcení výchovu a zaměstnání psa. Jako když si lidé řeknou, že bígl je krásně tříbarevnej a roztomilej a pak se děsně diví, že jim v lese zmizí po stopě...

Mám stejné zkušenosti i názor

21.4.2009 09:48
jowana

XXX.XXX.218.83

marcha napsal(a):

Takže myslíte, že poud je důsledná výchova, tak je to pes bez problémů?Nebo máte zkušenost, že i přes výchovu bývají tak tvrdohlavý, že si stejně dělají co chtějí?

21.4.2009 11:50
luciekol

XXX.XXX.205.26

jowana napsal(a):
Takže myslíte, že poud je důsledná výchova, tak je to pes bez problémů?Nebo máte zkušenost, že i přes výchovu bývají tak tvrdohlavý, že si stejně dělají co chtějí?

Fakt myslím,že je to o výchově-a taky o tom,zda mají dost pohybu a psychického zaměstnání.Jsou to lovečtí psi, krátké procházky jim nestačí,potřebují dost pohybu a práci, ať už loveckou nebo nějakej psí sport atd, bez toho nebudou šťastní a ani v pohodě, pak mohou být i "protivnější".Mám jak barevného tak jednobarevného - zlatého kokra.Zlatý mi přijde klidnější, flegmatičtější, ale taky malinko paličatější.Nic co by se ale nedalo zvládnout.Zlatému je deset měsíců, oranžovi 2 roky.Oba jsou s PP, samozřejmě.
www.benji.websnadno.cz

21.4.2009 11:53
hankaapes

XXX.XXX.101.77

jowana napsal(a):

moje kamarádka má CHS angl.kokrů. Jsou to lovecky vedení psi a vidět tahle poměrně drobná stvoření, jak na honech ve vysokém sněhu, obalení zmrazkama, nesou bažanta, stojí za to. Jsou při výcviku poněkud tvrdohlaví, ale jejich lovecké geny nakonec zvítězí, a jsou perfektně ovladatelní u zvěře i v běžném životě. Je to pes, který rád pracuje, nesmí se nudit a páníček musí být ve výchově důsledný. Jak už tady psali, klamou tělem, ale nejsou to hračky ani gaučáci, jsou to vytrvalí lovečtí psi.

21.4.2009 12:21
jowana

XXX.XXX.218.83

luciekol napsal(a):
Fakt myslím,že je to o výchově-a taky o tom,zda mají dost pohybu a psychického zaměstnání.Jsou to lovečtí psi, krátké procházky jim nestačí,potřebují dost pohybu a práci, ať už loveckou nebo nějakej psí sport atd, bez toho nebudou šťastní a ani v pohodě, pak mohou být i "protivnější".Mám jak barevného tak jednobarevného - zlatého kokra.Zlatý mi přijde klidnější, flegmatičtější, ale taky malinko paličatější.Nic co by se ale nedalo zvládnout.Zlatému je deset měsíců, oranžovi 2 roky.Oba jsou s PP, samozřejmě.
www.benji.websnadno.cz

Jak vychází s dětmi? Trochu mám obavy, aby nebyl agresivní, i když co jsem tak četla, tak se prý v chovu s PP už agresivita takřka nevyskytuje..nebo máte nkdo jinou zkušenost?

21.4.2009 14:15
luciekol

XXX.XXX.205.26

hankaapes napsal(a):
moje kamarádka má CHS angl.kokrů. Jsou to lovecky vedení psi a vidět tahle poměrně drobná stvoření, jak na honech ve vysokém sněhu, obalení zmrazkama, nesou bažanta, stojí za to. Jsou při výcviku poněkud tvrdohlaví, ale jejich lovecké geny nakonec zvítězí, a jsou perfektně ovladatelní u zvěře i v běžném životě. Je to pes, který rád pracuje, nesmí se nudit a páníček musí být ve výchově důsledný. Jak už tady psali, klamou tělem, ale nejsou to hračky ani gaučáci, jsou to vytrvalí lovečtí psi.

Mí psi - oba - jsou na tom s dětmi jako jejich panička, tj obloukem se jim vyhnou, nehnrou se k nim, ale když už není zbytí, drží a nechají se pohladit.když je to ale na nich,kon¨takt dvakrát nevyhledávají.Jak já:-).Ale ani u jednoho z nich jsem nikdy nezažila jakýkoliv náznak agrese...
Hanko, nejmenuje se kamarádka Libka? nebo Martina...tak si tipuju...

21.4.2009 15:09
hankaapes

XXX.XXX.101.77

luciekol napsal(a):
Mí psi - oba - jsou na tom s dětmi jako jejich panička, tj obloukem se jim vyhnou, nehnrou se k nim, ale když už není zbytí, drží a nechají se pohladit.když je to ale na nich,kon¨takt dvakrát nevyhledávají.Jak já:-).Ale ani u jednoho z nich jsem nikdy nezažila jakýkoliv náznak agrese...
Hanko, nejmenuje se kamarádka Libka? nebo Martina...tak si tipuju...

Je to Libka Dobrý tip

21.4.2009 15:43
luciekol

XXX.XXX.205.26

hankaapes napsal(a):
Je to Libka Dobrý tip

Ono CHS kokrů, kde s nima dělaj, není moc. Znám slovy dvě, tv ětch ostatních mají tak ZV kvůli šampionovi. No a já jezdím cvičit s Mirkem Horáčkem a Libku trochu znám taky, samozřejmě...
Jinak kokr by jako skoro žádnej lovečák agresi neměl mít v povaze, jsou to smečkoví psi, na honu se ti to nesmí servat.U kokra není požadována ani ostrost, i když byla a tím se částečně dostala do chovu zvířata s narušenou psychikou. V PP chovu už to není (bylo, tak před dvaceti lety).V chovu bez PP ale potomci psů neuchovněných pro agresi dál působí, samozřejmě, tam je to vždycky sázka do loterie, aby to vypadalo jak kokr a mělo to pohodovou povahu...
Ilustrační foto - kokr je njšťatsnější při práci aneb náš Teddík

21.4.2009 15:59
hankaapes

XXX.XXX.101.77

luciekol napsal(a):
Ono CHS kokrů, kde s nima dělaj, není moc. Znám slovy dvě, tv ětch ostatních mají tak ZV kvůli šampionovi. No a já jezdím cvičit s Mirkem Horáčkem a Libku trochu znám taky, samozřejmě...
Jinak kokr by jako skoro žádnej lovečák agresi neměl mít v povaze, jsou to smečkoví psi, na honu se ti to nesmí servat.U kokra není požadována ani ostrost, i když byla a tím se částečně dostala do chovu zvířata s narušenou psychikou. V PP chovu už to není (bylo, tak před dvaceti lety).V chovu bez PP ale potomci psů neuchovněných pro agresi dál působí, samozřejmě, tam je to vždycky sázka do loterie, aby to vypadalo jak kokr a mělo to pohodovou povahu...

Máš pravdu, všichni lovečáci jsou nejšťastnější při práci

23.4.2009 09:41
jowana

XXX.XXX.218.83

luciekol napsal(a):

A čím kokříky krmíte? Popř. značku a už mají za sebou vyšetření na DKK?

23.4.2009 19:03
ibiska

XXX.XXX.180.120

jowana napsal(a):
A čím kokříky krmíte? Popř. značku a už mají za sebou vyšetření na DKK?

Já měla deset let zlatou kokřici bez p.p., super povaha, agresivní nebyla, dobře se vychovávala. Nyní mám roční černou kokřici a tříměsíční zlatou. Zase super povahy. Potřebují důslednost ve výcviku, ale když už je člověk jednou vychová, tak je na ně spoleh a není sebemenší problém. Mám 1,5 roku starého synovce a ten je honí, leze jim do misky se žrádlem a žádný problém. Co se týká agresivity, tak jsem četla, že se prováděl výzkum a zjistilo se, že jednobarevní jsou agresivnější jako ti vícebarevní a z jednobarevných jsou zlatí agresivnější jako černí.... Co znám ale kokry, tak agresivní jedinci jsou vyjímkou. A že jsou tvrdohlaví...? To já jsem taky.

23.4.2009 20:23
lucies

XXX.XXX.6.3)__

ibiska napsal(a):
Já měla deset let zlatou kokřici bez p.p., super povaha, agresivní nebyla, dobře se vychovávala. Nyní mám roční černou kokřici a tříměsíční zlatou. Zase super povahy. Potřebují důslednost ve výcviku, ale když už je člověk jednou vychová, tak je na ně spoleh a není sebemenší problém. Mám 1,5 roku starého synovce a ten je honí, leze jim do misky se žrádlem a žádný problém. Co se týká agresivity, tak jsem četla, že se prováděl výzkum a zjistilo se, že jednobarevní jsou agresivnější jako ti vícebarevní a z jednobarevných jsou zlatí agresivnější jako černí.... Co znám ale kokry, tak agresivní jedinci jsou vyjímkou. A že jsou tvrdohlaví...? To já jsem taky.

Měla jsem kokra s PP, černobílého, z jedné známé chov. stanice. Byl to kryptorchid a byl hodně agresivní. Byť jsme na něm bohužel zkazili co se dalo, ta agrese by tam dle veta byla i tak - splňoval všechny znaky kokřího "syndromu zuřivosti" - tj. skelný pohled a útok bez příčiny... Navíc byl kryptorchid a měl další vleklé zdravotní problémy.
Takže být zájemce o štěně, dám si velký pozor, odkud si ho beru.

Ivs

20.6.2019 08:42
Ivs

XXX.XXX.249.128

Bohuzel i ja mam špatnou zkušenost s kokrem. Nemel pp a mel zlatou barvu. Velmi jsme ho meli rádi a nebyli jsme na neho prisni. Vsechny v rodine alespoň 1x kousnul a nemělo to zvláštní příčinu. Vzdycky jsme byli tak překvapeni,ze jsme ho ani nestihli potrestat. Veterinarka rikala,ze je to velmi časté a ze kokri maji v sobe gen agresivity. Ja sama jako majitelka jsem byla pokousana asi 4x,ale stejne na neho rada vzpominam. Byl hodne nekonfliktní k ostatním psům, byl chytrý,mel stale dobrou náladu,krasny a moc fajn pes. Stejne na neho vzpominam s velkou láskou.

20.6.2019 22:58
Šerry

XXX.XXX.32.116

Já mám již třetího kokříka a všichni s bezva povahou. První byl pes, černý s pálením bez PP. Povahu měl dobrou, ale potřeboval důslednou výchovu,ale i jako začátečník jsem ho zvládla dobře.Bohužel
brzy zemřel, nebyl od začátku zdráv. Proto jsem příště volila psa s PP, modrý bělouš. asi do dvou let potřeboval běžnou, důslednou výchovu. Byl to moc hodný,milovaný parťák pro celou rodinu a to jsme měli 2 děti a pohoda. Ale i děti museli dodržovat, jak se chovat!! Dožil se 14ti let a všichni na něj s láskou vzpomínáme i naši přátelé.Nyní máme tříletou holčičku (taky barevná) a povaha ještě milejší, bezvadnější, prostě miláček všech. A to máme malá vnoučátka a bezva. Ale děti se musí hlídat, aby něco nevyvedli ( je jim rok a dva)

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2019 07:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to sice reinkarnované téma, ale budiž - kdysi se stali módními zlatí - červení kokršpanělé. A jak to tak bývá, chovalo se na všem co se dalo uchovnit, a množili se psi bez PP na povahově nevhodných jedincích. Jejich potomci byli často kousaví a agresivní. Boom zlatých kokrů opadl, ale jejich špatná pověst zůstala. Jak je to dnes v PP chovu s povahami zlatých nevím, není to plemeno, o které bych se hlouběji zajímala. Ale třeba se ozve nějaký chovatel.

21.6.2019 09:17
tero

XXX.XXX.100.102

Měla jsem kdysi hodně dávno, černého kokra, s PP, byl skvělý, neagresivní, ale je to spousta let .

Mav98

21.6.2019 13:22
Mav98

XXX.XXX.211.243

V první řadě je to lovecký pes, a ten potřebuje zaměstnání, přemýšlet, a samozřejmě i důslednou výchovu, pes z kvalitního chovu by rozhodně špatnou povahu mít neměl, jelikož agresivní psi se z chovu vyřazují, samozřejmě všude jsou vyjímky, ale je potřeba se dívat na kvalitní chovy, a myslet na to, že to je lovecký!! Pes.

Kaťulda

1.7.2019 19:08
Kaťulda

XXX.XXX.54.129

My měli doma zlatého kokra a byl to miláček, k dětem se choval moc hezky. 😍

Latová

24.8.2019 12:42
Latová

XXX.XXX.182.36

Měla jsem zlatýho kokra fenu,dožila se 15 let nikdy jsem se nebála že by někoho napadla,lidi a psi měla ráda,byla extrémě temperamentní,vydržela běhat v kuse dvě hodiny a nejlépe když po cestě byli překážky,ke stáří když už ji nohy tak nesloužily bylo smutné pozorovat jak chce běhat ale už jí to tolik nešlo a občas upadla a zas se zvedla a pokračovala dál.Chodila jsem s ni na volno,ale ne vždy poslechla,člověk musí svého psa znát, monitorovat a vyhodnocovat situaci.Spíš jsem se musela bát aby někdo neublížil jí.Výhoda byla že i ona si hlídala mě a když nešla na zavolání,protože se ji prostě nechtělo,stačilo se sebrat a jít pryč a ona pak běžela za mnou.

Hrivňáková

25.12.2019 17:43
Hrivňáková

XXX.XXX.167.39

S manželem jsme měli 1 rok anglickou kokřici, umřela na chybu veterináře. 12 let druhou a po ní jsme dostali rok a půl starou americkou kokřici, která se po všech zdravotních trablech (měla snad vše špatně a 8x narkózu) dožila 12,5 roků. Všechny 3 byly bneskutečně hodná zlatíčka. Milovaly nás, lidi, děti a dlouhé tůry. Teď jsme se rozhodli zase pro anglickou fenku od stejného chovatele jako před lety. Ejhle, máme kouzelné štěnátko, ale také tvrdohlavou, kousavou potvůrku. Takže jsme se ozbrojili trpělivostí. Trošičku jsme přitvrdili a musíme být důslední, pokud chceme zase na další léta mít milého a věrného parťáka.

26.12.2019 18:02
tero

XXX.XXX.237.131

Kokra jsem měla před mnoha lety. Byl úžasný, chytrý, lehce cvičitelný a agresivní vůbec.I ten lovecký pud se dal docela lehce zvládnout.

Didijv

22.4.2020 14:18
Didijv

XXX.XXX.145.10

Za mě je to úžasný pejsek, ale výchova musí být důsledná..... S černými kokry mám lepší zkušenosti než se zlatými, ale nwm čím to je 🤷 Jakého si ho uděláte, takového ho máte

Zuza1234

7.5.2021 12:16
Zuza1234

XXX.XXX.158.2

Nejsem z chovatelské stanice, ale doma máme už několikátého kokra a došli jsme názoru, že to není "dětský" pes! I přes svou roztomilost a naši tendenci je pořád mazlit, jsou to pořád hodně samostatní, lovečtí psi, kteří si nenechají nic líbit. Každý z našich psů (měli jsme je od štěňátka) byl dobře vychovaný super kámoš a člověku by neublížil (všichni zlaťáci), nicméně ani jeden neměl potřebu se socializovat (jsou to poměrně samostatné jednotky) a když za nimi dlouho lezl jiný pes, o kterého neměli zájem tak je dokázali po psím zbůsobu usměrnit a odehnat, ale nikdy to nešlo do krve. Jediná vyjímka byla když se potkal pes kokra se psem kokrem....v tom případě vypukala pomalu třetí světová.
Teď jsem si vzala od jedné rodiny kokřího puběrťáka, kterého nezvládali. Dle mého názoru se k němu jen neuměli chovat. Já s ním od první chvíle neměla problém a po měsíci do rodiny zapadl, tak jako by byl vždy náš. Lidí i psů si nevšímá a po agresivitě ani památky. Já vím, že je schopný kousnout a znám spouštěč je, když ho chce pohladit cizí člověk. Snažím se mít oči všude, ale lidi jsou bodužel lidi, tak prosím kdo to neví, nebo má kamarády ignoranty, pravidlo je: NESAHÁM NA CIZÍHO PSA, specialně ne na kokra.
Když se podíváte na internet, takových psů je tam plno. Většinou: kokr, 1,5-3 roky, darujeme z rodinných důvodů, atd. Prosím, kdo nad kokrem přemýšlíte, posuďte zda bude schopni ho POCHOPIT, jsou to individuality, sebevědomí psi, kteří se ničeho nebojí, nenechají si nic líbit (od dětí, dospělých, důchodců, jiných mazlíčků, to je jedno). Důležité je být k nim spravedlivý a všímat si signálů, které kokři vysílají velice dobře. Pokud jim budete naslouchat a necháte jim jejich osobnost (přeci jen jsou to lovečáci), jsou to nejlepší psi na světě. 100% parťáci na výlety a neunavní ocásci. Je asi důvod, že o jiném plemenu ani nepřemýšlíme.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík