impact
napsal(a):
Prosím inzerenty darovacích štěňat, aby se drželi jednoho tématu. Zadejte si inzeráty sem.
Děkuji
PS: Pouze darovací psi. Placené psy prosím do klasické inzerce.
Hned tohoto tématu využiju :)
Hledáme domov pro osmi měsíční fenku plemene brazilská fila. Je moc hodná a nekonfliktní k jakýmkoliv zvířatům. Dnes je akorát po operaci, takže odběr bude možný nejdřív za 4-5 týdnů.
impact
napsal(a):
Prosím inzerenty darovacích štěňat, aby se drželi jednoho tématu. Zadejte si inzeráty sem.
Děkuji
Nabízím štěňata, kříženci výmarského ohaře, očkovaná, odčervená, k odběru ihned. Pouze do dobrých podmínek! Více info na: zuzana.tittlova@seznam.cz
impact
napsal(a):
Děkuji
Daruji štěňata, voříšci, fenka a pejsek. V dospělosti max.8kg... Pro jedno ze štěňat je nachystána i nová zateplená bouda..
tel. 608349329
fenka...
stroup
napsal(a):
Daruji štěňata, voříšci, fenka a pejsek. V dospělosti max.8kg... Pro jedno ze štěňat je nachystána i nová zateplená bouda..
tel. 608349329
fenka...
pejsek..
impact
napsal(a):
Děkuji
Hledá se domov pro tři malá štěňátka labradora., která jsou nyní umístěna ve psím útulku ve Studénce. Jejich maminku nějaký šmejd uvázal ke stromu a týden po té co byla přivezena do útulku porodila. Štěňátka jsou 5 týdnů stará.
info: Radovan Todič Bc. , todic@mesto-studenka.cz tel.: 556 414 321
impact
napsal(a):
Děkuji
Darujeme dva čtyřměsíční křížence rotvíků.
Očkovaní,odčervení..
impact
napsal(a):
Děkuji
Štěňata - bernský salaš. pes x cane corso
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 5061051/DEJTE-NAM-NADEJI.php
kachnicka

XXX.XXX.221.254
impact
napsal(a):
Děkuji
Nedaruje nebo levně neprodá někdo, jezevčíka nebo křížence jezevčíka v Plzeňském kraji?
kachnicka
napsal(a):
Nedaruje nebo levně neprodá někdo, jezevčíka nebo křížence jezevčíka v Plzeňském kraji?
kamarádka má štěnátka z neplánovaného spojení..Maminka jezevčík hl. černý s pálením,tatínek jezevčík hl. tygrovaný ale ještě 3den po krytí jezevčíkem jim ji překryl sousedů westík.Na 90% vypadají jako jezevčíci v barvě tygra.Volná ještě jedna slečna.Vyrůstá v dom.prostředí zvyklá na děti už i aportuje ,říkají ji Princezna.
asteka
napsal(a):
kamarádka má štěnátka z neplánovaného spojení..Maminka jezevčík hl. černý s pálením,tatínek jezevčík hl. tygrovaný ale ještě 3den po krytí jezevčíkem jim ji překryl sousedů westík.Na 90% vypadají jako jezevčíci v barvě tygra.Volná ještě jedna slečna.Vyrůstá v dom.prostředí zvyklá na děti už i aportuje ,říkají ji Princezna.
kachnicka

XXX.XXX.221.254
kachnicka
napsal(a):
Posouvám hledáme štěňátko (pejska) jezevčíka nebo křížence jezevčíka (ne dlouhosrstého), v okolí Klatov - kdo daruje nebo levně prodá? Děkujeme
kachnicka
napsal(a):
Posouvám hledáme štěňátko (pejska) jezevčíka nebo křížence jezevčíka (ne dlouhosrstého), v okolí Klatov - kdo daruje nebo levně prodá? Děkujeme
Nabízím také jednoho malého žíhánka. Je to kříženec jezevčíka nyní starý 8 týdnů. Pravidelně odčervovaný a naočkovaný, je zvylký na děti, psy a kočky, papá granulky a venčí se na podložku. Bližší informace o něm na tel.: 604 843 973. Jsme z okresu Písek.
oslik
napsal(a):
Nabízím také jednoho malého žíhánka. Je to kříženec jezevčíka nyní starý 8 týdnů. Pravidelně odčervovaný a naočkovaný, je zvylký na děti, psy a kočky, papá granulky a venčí se na podložku. Bližší informace o něm na tel.: 604 843 973. Jsme z okresu Písek.
Dobrý den,pokud chcete mohu Vám zaslat kontakt na pána který chtěl Princeznu-žíhaná fenečka kříženka jezevčíčka...Ale bohužel nakonec chtěl pejska..
Tak předešlé založené téma bylo smazáno,tudíž zakládám znovu.. Nejedná se o inzerci jako takovou, hledáme pouze někoho, kdo by byl ochoten pomoci s hledáním, nebo si štěně i dočasně vzít..
Takže znova:
dostala se ke mě prosba mé kamarádky o pomoc při udání nechtěných štěňátek..Krytí rozhodně nikdo neplánoval, ale jak to tak občas na vesnici a zvlášť u koní je...Každopádně jsem přislíbila pomoc, poněvač pokud se nenajdou majitelé pro štěňátka, budou velmi nehumánním způsobem zprovozeny ze světa a tomu chcem zabránit..
Zde je to, co mi poslala kamarádka:
DO DOBRÝCH RUKOU DARUJEME ŠTĚŇATA, jsou to kříženci Belgiského ovčáka a Bernského salašnického psa, k odběru asi za 5 týdnů. Štěňata jsou hnědá, některá s bílými nebo černými znaky.
Předem děkujeme všem za případnou pomoc, či zájem..
Fota dodám, stejně jako v případě zájmu i kontakt..
Kristýna
Taky se přidám s dvěma pejskama. Nejsou to už úplně malé štěňata, Aramis má asi tak kolem roku, Porthos tak šest-osm měsíců.
Více info o nich je na www.canisterapie.net
Aramis
V záchytných kotcích Budišov na d Budišovkou je odrostlé štěně, umazlené moooc hodné, je to kluk
Do dobrých rukou daruji křížence setra (matka kříženka NO), 10 měsíční, čipovaný, očkovaný. Pejsek je bezproblémový, vzhledem k původu a postavě ideální pro aktivního páníčka. Původní majitel ho chtěl nechat v útulku a protože mám jeho otce a bratra, nechtěla jsem to dovolit... ale nechat si ho dlouhodobě taky nemůžu:-( Bližší info a další fotky na 724569729 nebo mismonka@seznam.cz
Posouvám nahoru u koní se nám narodili 4 štěnatka maminka Kavkazák otec kříženec bordel colie x ridgeback( oba rodiče k vidění), je jim pár dní.Bohužel už je u koní tolik pesanu ,že pokud se nenajdou nový hodný paníčkové tak budou štěnatka utracení Majitele chtějí nechat jen jedno tak pokud by jste měli zájem tak se ozvěte co nejdřív na email Larisska@email.cz
PS: oba rodiče strášně hodný vyrůstají s malými dětmi,výborný ke koním a k ostatním zvířatům.Jsme z Ústecka
Dobrý den,
Chtěla jsem se jménem kamaráda zeptat,zda-li by neměl někdo zájem o štěńátka křížence zlatý X labradorský retrivr ?
Štěňata by měla být jen za cenu očkování a DO DOBRÝCH RUKOU.
Stalo se to omylem a štěnda by se měla narodit cca za tři týdny.
Kontakt na mne: llucinkaa2@seznam.cz ,já kamarádovy veškeré otázky,informace které napíšete dodám.
Darujeme ročního Ťapina
Do dobrých rukou darujeme rok starého pejska jménem Ťapin. Je to nejspíš kříženec špice (povaha i vzhled tomu nasvědčují) menšího vzrůstu (45cm v kohoutku). Je to neskutečný mazel a vyžaduje neustále lidskou společnost. Velmi rychle se fixuje na lidi a je věrným společníkem. Snáší se s každým zvířetem (kočka, králík, pes), ale je hodně žárlivý, takže nejlépe jako psího jedináčka. Rád aportuje a hraje si, byl by vhodný například na agility (velice rád a dobře skáče). Jediný problém je, že špatně snáší samotu - kňučí, štěká a devastuje (když je hodně unavený - vylítaný - je hodný).
Kontakt: 776 153 415 nebo dočasná pečovatelka: 777 742 272
Darování bude podloženo písemnou smlouvou.
ferrarif50
napsal(a):
Darujeme ročního Ťapina
Do dobrých rukou darujeme rok starého pejska jménem Ťapin. Je to nejspíš kříženec špice (povaha i vzhled tomu nasvědčují) menšího vzrůstu (45cm v kohoutku). Je to neskutečný mazel a vyžaduje neustále lidskou společnost. Velmi rychle se fixuje na lidi a je věrným společníkem. Snáší se s každým zvířetem (kočka, králík, pes), ale je hodně žárlivý, takže nejlépe jako psího jedináčka. Rád aportuje a hraje si, byl by vhodný například na agility (velice rád a dobře skáče). Jediný problém je, že špatně snáší samotu - kňučí, štěká a devastuje (když je hodně unavený - vylítaný - je hodný).
Kontakt: 776 153 415 nebo dočasná pečovatelka: 777 742 272
Darování bude podloženo písemnou smlouvou.
Jee ten je krásnej... ale už mám dva psy..tak by to nešlo.
Ať brzo najde někoho hodného, kdo se mu bude věnovat
Daruji fenečku cca 8 měsíců, 10 kg; zdravá, neprosto bezproblémová, rychle se učí; má ráda děti a i kočky. Majitelé ji vyhodili z auta a odjeli (nejlepší způsob jak se zbavit psa před dovolenou). Je to ještě hravý štěnisko, užívá si u nás každou minutu; je vidět, že se jí nikdo nevěnoval, ale po týdnu už krásně chodí na vodítku, přiběhne na zavolání, sedni.
Ahoj.
Tady je to samá změna.
Sousedka daruje do dobrých rukou tři štěňátka kříženců. Otec, kříženec špice. Matka Kříženka. Její otec neznámý, matka kříženka border kolie. Předpokládáná velikost štěňat kolem 30 cm.
K darovámí v půlce srpna. Krásné Loučky okr. Bruntál.
tel. : 773 150 544
Bígl, 2,5 měsíce
http://sumpersky.rej.cz/inzerce/inzerat-26178/
Petrono

XXX.XXX.151.121
Dobrý den,prosím vás pošlete mi více foto..To je NO a tibetská doga?? Prosím na Petrono@seznam.cz děkuji
Kamarádka daruje 2-letého GR, je ochotna jej vykoupit ze špatných podmínek (kotec, vyhublý). Je to pes bez PP, prý krásný, nemůžu posoudit, neviděla jsme jej. Kdo by měl zájem, mohu sehnat více info: foto, snášenlivost, dát přímo na ní telefon, sem jej psát nebudu. Vím, že v dnešní době je těžké udat jakéhokoliv psa. Sama bych si jej vzala, ale s naší pidizahradou v řadovce, 2 psama na ní a 3 doma.
Kamarádka daruje 2-letého GR, je ochotna jej vykoupit ze špatných podmínek (kotec, vyhublý). Je to pes bez PP, prý krásný, nemůžu posoudit, neviděla jsme jej. Kdo by měl zájem, mohu sehnat více info: foto, snášenlivost, dát přímo na ní telefon, sem jej psát nebudu. Vím, že v dnešní době je těžké udat jakéhokoliv psa. Sama bych si jej vzala, ale s naší pidizahradou v řadovce, 2 psama na ní a 3 doma.
PS: Kdyby to někdo mohl hodit na cz-psa, já tam nemám přístup. Díky.
OS Místo Nová Paka, domácí depozitum v Praze, daruje do dobrých rukou štěňátko křížence, fenku, cca 2 měsíce starou..Aktuální váha 2 kg, v dospělosti pravděpodobně kolem cca 6ti kilo..
Fenečku (pojmenovali jsme ji Julie) darujeme pouze do těch nejlepších rukou, aktivním lidem - je to malá dračice. Fenečka slyší na jméno, je učena základní hygieně - čůrá venku a na plínku - je dvakrát očkovaná a odčervená.
Po dohodě možno dovézt.
Darování bude podloženo smlouvou.
info na meilu hlozi@seznam.cz
Border kolie
http://sumpersky.rej.cz/inzerce/inzerat-27993/
http://www.bazarus.cz/20248-daruji-3-mesice-stare-stene-labradora
3-měsíční labrador
Daruji štěňátko, pejska malého vzrůstu. Mám ho u sebe v DO, původem je z KS Zvolen. Přivezli mi ho společně s fenečkou, ale a našla ihned trvalý domov u mého souseda. Pejsek je maličký, má kolem 2 kg a cca 7 týdnů. Vypadá na křížence pudla a špice, možná tam bude i šeltie, nebo něco takového. Je super aktivní, mazlivý, na pejsky zatím trochu přecitlivělý (bojí se o sebe, jak je maličký), ale to se zpraví správnou socializací V noci spinká, neruší, nepočůrává se. Je to šikula, moc chytrý pejsek. Podle mě v dospělosti velice vhodný na agility a podobné sporty. Být to fenka, neváhám si ho nechat. Ale bohužel, psy samce už mám dva. Dnes dám jen nějakou provizorní fotku, zítra snad dodám foto z dnešního psího srazíku, kde pejsek mimo jiné vyhrál Nejroztomilejšího psíka srazu
Pro jakékoliv info se prosím obraťte na mail: Dominika.Miskovska@centrum.cz
Taky hledám domov pro nalezeneho kříženečka http://zvirata.bazos.cz/inzerat/11992739/Daruji-stenatko.php moc se přimlouvám je to užasný psíček pro aktivní lidi
Z vážných rodinných důvodů daruji rok a půl starého křížence kavkazáka a hovavarda.Pejsek je nekonfliktní,naučenej jak na zahradě,tak v bytě.Miluje děti,k ostatnim psům je nekonfliktní,kočky zvládá.Mainadir@seznam.cz,momentálně je v Praze
adelka
napsal(a):
Z vážných rodinných důvodů daruji rok a půl starého křížence kavkazáka a hovavarda.Pejsek je nekonfliktní,naučenej jak na zahradě,tak v bytě.Miluje děti,k ostatnim psům je nekonfliktní,kočky zvládá.Mainadir@seznam.cz,momentálně je v Praze
Nezlobte se, ale jak může být rok a půl starý, když na fotkách je časové razítko z roku 2007? Jinak pejsek je to nádherný, o tom žádná.
whiter
napsal(a):
Holky mám na vás prosbu, sháním pro kamarádku štěndo bígla, nejlépe darované. Nechce žádný zázrak, psi už měla, uživit ho taky zvládne. Spíše chce zachránit nějaké nechtěné štěně. Dojedem pro něj kamkoliv :)
Děkuji za pomoc
A co třeba tohle?
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/12404741/Daruji-stenata-Bigla.php
whiter
napsal(a):
Holky mám na vás prosbu, sháním pro kamarádku štěndo bígla, nejlépe darované. Nechce žádný zázrak, psi už měla, uživit ho taky zvládne. Spíše chce zachránit nějaké nechtěné štěně. Dojedem pro něj kamkoliv :)
Děkuji za pomoc
Kdyby to nemuselo být štěndo, tak tady je ještě moc hezká fenečka
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/12389629/Daruji-fenu-bigla.php
A taky křížená štěňátka v útulku
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/12343499/bigl-fenka-krizenec.php
A tady další útulkáček
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/12243415/Najde-stene-bigla-z-utulku-brzy-domov.php
Jelikož se nenašel původní majitel, darujeme pejska, křížence světle plavé barvy, cca 6-8měsíců starého(45cm a 11kg), nalezeného u silnice (4.12.2011). (Měli jsme dva zájemce, ale ti bez udání důvodu najednou "zmizeli"...)
Pejsek je veliký mazel, poměrně klidný, ale stále ještě „mimino“, které potřebuje vychovávat.
Je velice vhodný k dětem, ke kterým je až překvapivě něžný. Je naprosto nekonfliktní, zvyklý na ostatní zvířata (u nás psi, koně, kočky, králíci). Již bez problémů cestuje autem (z počátku se bál nastupovat, zřejmě jej někdo z auta vyhodil), kde si lehne na sedačku a spí. Hodný při jakémkoli ošetřování. Slyší na jméno Žofík.
Ráda podám další info na emailu hlozi@seznam.cz nebo na tel. 777 578 674 (raději email nebo SMS, v práci telefony nezvedám).
Hledáme zájemce na nenarozená štěňata. Do dobrých rukou. Narodí se koncem dubna, začátkem května. K odběru bodou kolem poloviny června. Budou to kříženci velikosti dnešního německého ovčáka cca 25-35kg. Rodiče jsou hodní, poslušní, aktivní, dobří hlídači. Matka-kříženec československého ovčáka. Otec-dingo.
Pokud nenajdeme včasně zájemce, budou některá štěňata utracena.
Přiložila bych fotku rodičů, ale nejde mi to.
waignerka
napsal(a):
Hledáme zájemce na nenarozená štěňata. Do dobrých rukou. Narodí se koncem dubna, začátkem května. K odběru bodou kolem poloviny června. Budou to kříženci velikosti dnešního německého ovčáka cca 25-35kg. Rodiče jsou hodní, poslušní, aktivní, dobří hlídači. Matka-kříženec československého ovčáka. Otec-dingo.
A proč jste tedy nezabránili jejich narození?..kastrace, případně potrat stojí peníze, že?...fakt děs!!! a Ještě hrát na city ohledně utracení.
Chudáci malí...takový hloupý vstup do života. Psi mají malý mozeček, pudům neporučí a jsou oddaní pánovi...ovšem lidé - ti už by rozum mít mohli. Škoda.
P.S. Fakt mě to zase dostalo .
waignerka
napsal(a):
Obávám se, že pokud se tito kříženci dostanou do nezkušených rukou, stanou se z nich dost těžko ovladatelní a nevyzpytatelní psi! Bůh ochraňuj naše ovčí stáda od podobných kříženců.
Protože jsme to zjistili až po měsíci březosti, až jí začalo růst břicho a struky, jinak bychom to nedopustili. Fenku máme krátce a pejskovi je něco přes rok, tak jsme nečekali, že se to stane. My to nechceme uděla, ale když nebude zbytí, tak budeme muset. Mimochodem, dělá se to normálně.
waignerka
napsal(a):
Protože jsme to zjistili až po měsíci březosti, až jí začalo růst břicho a struky, jinak bychom to nedopustili. Fenku máme krátce a pejskovi je něco přes rok, tak jsme nečekali, že se to stane. My to nechceme uděla, ale když nebude zbytí, tak budeme muset. Mimochodem, dělá se to normálně.
Mimochodem, dělá se to normálně.
Jo, dělají to normálně nezodpovědní lidé.
Jinak (asi trochu naivně) doufám, že je tohle jen provokace. Přeci lidé nemůžou být takhle blbí.
zuzina
napsal(a):
Jinak (asi trochu naivně) doufám, že je tohle jen provokace. Přeci lidé nemůžou být takhle blbí.
jak si může někdo myslet, že roční pes není schopen nakrýt fenu ? O ostatních výplodech raději nemluvím. Hlupec zůstane hlupcem a bohužel nemnoží jen psy ale i sebe
waignerka
napsal(a):
můžu se zeptat-asi jsem blbá ale OTEC DINGO?proboha kde jste vzali dinga
?jinak pokud je to opravdu dingo,tak je to vražedná kombinace.
zuzina
napsal(a):
A takových inzerátu typu darujeme štěnata nebo je utratíme je tady víc.No co chcete od lidí....psa si muže pořídit každý pitomec.
Uživatel s deaktivovaným účtem

waignerka
napsal(a):
Není to čistý dingo, jen tak vypadá. A jsou velice hodní. Ale každý pes je nebezpečný, když není v těch správných rukou. Nejvíce napadení je od jezevčíků. Ale medializují se jen ta od velkých plemen.
To je provokace nějaké ..náctileté.
waignerka
napsal(a):
"Pokud nenajdeme včasně zájemce, budou některá štěňata utracena."
Pokud to nevíte, tak utracení zdravého dospělého zvířete zakazuje zákon na ochranu zvířat proti týrání! To, že veterinář za poplatek zabije zvíře, kterého se chce majitel jen zbavit, je velmi rozšířená fáma. A pokud nějaký pro vidinu peněz přeci jen tento krok udělá, páchá trestný čin a měl by být ohlášen na policii.
Zvíře není bráno jako věc doslova, to by potom nikdo neřešil týrání, vždyť ničení vlastní věci trestné není, ale ubližování (nejen) psům ano!
traffias
napsal(a):
"Pokud nenajdeme včasně zájemce, budou některá štěňata utracena."
Pokud to nevíte, tak utracení zdravého dospělého zvířete zakazuje zákon na ochranu zvířat proti týrání! To, že veterinář za poplatek zabije zvíře, kterého se chce majitel jen zbavit, je velmi rozšířená fáma. A pokud nějaký pro vidinu peněz přeci jen tento krok udělá, páchá trestný čin a měl by být ohlášen na policii.
Zvíře není bráno jako věc doslova, to by potom nikdo neřešil týrání, vždyť ničení vlastní věci trestné není, ale ubližování (nejen) psům ano!
Utracení štěněte je zcela legální regulace chovu (termín ze zákona na ochranu zvířat proti týrání).
Já naopak doufám, že zadavatelka bude mít nakonec dost zodpovědnosti a opravdu utratí většinu neplánovaných štěňat rovnou, zejména pokud jde o křížence čsv. Utracení narozeného štěněte lze za týrání považovat rozhodně míň než několikaletý pobyt takového psa v útulku, jakmile dospěje.
jazzinka
napsal(a):
Utracení štěněte je zcela legální regulace chovu (termín ze zákona na ochranu zvířat proti týrání).
Já naopak doufám, že zadavatelka bude mít nakonec dost zodpovědnosti a opravdu utratí většinu neplánovaných štěňat rovnou, zejména pokud jde o křížence čsv. Utracení narozeného štěněte lze za týrání považovat rozhodně míň než několikaletý pobyt takového psa v útulku, jakmile dospěje.
Děkuji, přesně tak jsem to myslela, ale stejně to dělat nebudeme, protože už teď jsem našla dost zájemců na ještě nena rozená štěňat.
Tak to pardon. Četla jsem zákon na ochranu zvířat proti týrání a byla jsem přesvědčena, že tento problém souvisí se zněním zákona: "Účelem zákona je chránit zvířata, jež jsou živými tvory schopnými pociťovat bolest a utrpení, před týráním, poškozováním jejich zdraví a jejich usmrcením bez důvodu, pokud byly způsobeny, byť i z nedbalosti, člověkem." a také " Nikdo nesmí bez důvodu usmrtit zvíře." Nenapadlo mě, že náš zákon umožňuje kdykoliv požádat o zabití zvířete veterinářem. A překvapuje mě o to víc, že česká advokátka JUDr. Klára Samková protestuje proti slovenské legislativě umožnující svévolné vyhlazování zvířat, kdy "Primeraným dôvodom na usmrtenie zvieraťa je usmrtenie nechcených zvierat, ak pre ne nie je možné zabezpečiť náhradnú starostlivosť." Proč neprotestuje u nás, když je to vlastně to samé?????!!!!!
A překvapuje mě i tato výpověď veterinářky: http://neviditelnypes.lidovky.cz/psi-sos-z-veterinarni-ordinace-dzu-/p_zviretnik.asp?c=A090609_222635_p_zviretnik_dru
Ono to chce občas ten zákon přečíst celý:
§ 5
(1) Nikdo nesmí bez důvodu usmrtit zvíře.
(2) Důvodem k usmrcení je:
...
g) regulování populace zvířat v lidské péči a volně žijících zvířat;
...
(6) Utracení smí provádět pouze veterinární lékař, odborně způsobilá osoba podle § 17 odst. 1 nebo zletilá osoba, tato však pouze pod odborným dohledem veterinárního lékaře nebo odborně způsobilé osoby podle § 17 odst. 1.
Následuje výčet nepovolených způsobů utracení.
waignerka
napsal(a):
Děkuji, přesně tak jsem to myslela, ale stejně to dělat nebudeme, protože už teď jsem našla dost zájemců na ještě nena rozená štěňat.
Nechci Vám brát iluze, ale počítejte s tím, že z těch zájemců zbude ke dni odběru tak třetina. Opravdu doporučuji většinu štěňat utratit a případné přebytečné zájemce odkázat na přeplněné útulky, tím psům prospějete víc.
Love vera

XXX.XXX.68.148
Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)
Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.
zajemce

XXX.XXX.3.194
Dobry den ja bych mela zajem o ty dva psy :).
xerxes

XXX.XXX.13.62
Chcete si je sníst? Za těch pár let už určitě dosáhli jateční váhu, ale netuším jestli už nemají příliš tuhé maso.
simona2222

XXX.XXX.4.174
Daruji štěňata (4 feny a 2 psy) křížence - otec jack russel teriér, matka kříženec jacka russla a tibetského teriéra. Narozena 13.4.2016 - k odběru od 25.5. Kontakt 602691245.

25.5. do světa nemůžou.

Odběr, dle zákona, od 50ti dní věku, ne dříve

Mezi lidmi je pořád zažité 6 týdnů, nedělají to všichni schválně.

Žaneta kocková
napsal(a):
To má být omluva, že někdo odchovává štěňata, aniž by měl nastudováno, co všechno je potřeba?
Fakt není možné, že to slyší poprvé ? třeba když na tyhle lidi hned nevyjedeme jako obvykle...

Do světa můžou nejdřív začátkem června.
Matka na křížence JRT a TT rozhodně nevypadá, ale to je fuk, hlavně ať štěňata najdou dobrý domov.
MikesJan1

XXX.XXX.225.73
Bude maleho vzrustu, nevite? A odkud jste
Dekuji za odpoved.
fantom474

XXX.XXX.82.254
Zdravim měl bych zájem o štene rotvika jsou ještě k dispozici ?

fantom474
napsal(a):
Zdravim měl bych zájem o štene rotvika jsou ještě k dispozici ?
Po skoro sedmi letech už jsou možná někteří po smrti.
ladovec

XXX.XXX.12.252
Mel bych zajem o stene prosim zavolej te na toto cislo 732 852 441.
Dianadavidova

XXX.XXX.22.248
Dobry den mela bych zajem o stenatko. Mate i holcicku ? Dekuji za odpoved. Davidova.
Štěnakto

XXX.XXX.220.248
Dobrý den, měla bych zájem je ještě volný
Děkuji

Protože je to tu mrtvé, neregistrovaný klient nadhodí pravěké téma, které mělo hodně příspěvků a opět to tu žije...... nic víc nic míň. Shlédnutá reklama, počet zobrazení.....
sivakovaeliska

XXX.XXX.4.29
Dobrý den, nedaruje někdo štěně menšího vzrůstu?? V okolí Brna. Moc děkuji za případnou odpověď. Pište prosím na číslo 601523122.
sivakovaeliska
napsal(a):
Dobrý den, nedaruje někdo štěně menšího vzrůstu?? V okolí Brna. Moc děkuji za případnou odpověď. Pište prosím na číslo 601523122.
Tady není inzerce. Myslím, že "štěně menšího vzrůstu" seženete - třeba i za nějakou symbolickou částku, když prostě projdete inzerci a do filtru si dáte co hledáte: kříženec, kolik jste ochotná zaplatit, odkud psa chcete...
Ale chtěla bych upozornit, že "štěňat menšího vzrůstu" bude spousta v mnoha útulcích. Možná tam zaplatíte nějaký adopční poplatek, ale zase uděláte dobrý skutek. A tím, že máte zájem o štěně, tak máte docela šanci najít zvíře, které ještě nebude zprasené nějakým týráním či jiným nepěkným zacházením lidí...

Já teda nevím, ale pokud bych chtěla psa zadarmo, tak hledám v inzerci sama a nebudu psát do diskuze, ať mi někdo napíše sms. To si jako fakt někdo myslí, že případný dárce bude brouzdat po diskuzích, kde by štěně udal?

napsal(a):
Já teda nevím, ale pokud bych chtěla psa zadarmo, tak hledám v inzerci sama a nebudu psát do diskuze, ať mi někdo napíše sms. To si jako fakt někdo myslí, že případný dárce bude brouzdat po diskuzích, kde by štěně udal?
Čím větší jsou možnosti přístupu k informacím, tím jsou lidi línější.

napsal(a):
Čím větší jsou možnosti přístupu k informacím, tím jsou lidi línější.
Já než udávat štěně na netu bych se ho právě snažila udat někde fyzicky nebo zadala inzerát. A pokud bych štěně zdarma hledala, tak se poohlídnu po inzerci a nebudu čekat, až mně někdo písne sms. Už jsem to nakonec párkrát tak udělala, přijde mně to rychlejší a spolehlivější.

GAELLE
napsal(a):
i v útulcích se dají najít štěňata
Jo, přesně, a docela krásný, jak jsem kolikrát viděla. Myslím si, že v lidech je dost zakořeněná představa, že útulek rovná se starý nesocializovaný a nevychovaný vořech.
napsal(a):
Jo, přesně, a docela krásný, jak jsem kolikrát viděla. Myslím si, že v lidech je dost zakořeněná představa, že útulek rovná se starý nesocializovaný a nevychovaný vořech.
náš pes se původně v útulku s dalšími sourozenci narodil ............a hodně psů je tam jen zatoulaných ke kterých se nikdo nehlásí. Těch opravdu starých a nemocných tam moc vidět není. Pak tam jsou ti co je páníčci z nějakých důvodů odložili, většinou velikost nebo nezvládnutá výchova. Ale to není chyba těch psů...........
ZdenaS

XXX.XXX.91.139
Okolí Českého Brodu. Věnuji fenku kříženec tibestské dogy narozená 28. 12. 2019. K odebrání za 14 dnů, očkovaná, odčervená, očipovaná.
Niki1235

XXX.XXX.115.251
Měla bych zájem prosím .
Venca2121

XXX.XXX.136.32
Dobrý den. Sháním štěňátko německého ovčáka nebo belgického ovčáka budu moc rád když se my někdo ozve kdo by daroval děkuji mockrát z pozdravem: Michel Václav
Ajualili

XXX.XXX.82.41
Dobrý den měli bychom s přítelem zájem o fenečku. Je opravdu moc krásná
Žijeme s přítelem v bytečku a chtěli bychom poskytnout domov a zároveň mít psího parťáka 😊 již jsme měli yorksirka ale bohužel sme o něj přišli :( měl nemocné nožičky a bohužel sme ho museli předat do nebe :(
tato fenečka se nám opravdu moc líbí. Budeme rádi za kazdou odpověď děkuji A.

Ajualili
napsal(a):
Dobrý den měli bychom s přítelem zájem o fenečku. Je opravdu moc krásná
Žijeme s přítelem v bytečku a chtěli bychom poskytnout domov a zároveň mít psího parťáka 😊 již jsme měli yorksirka ale bohužel sme o něj přišli :( měl nemocné nožičky a bohužel sme ho museli předat do nebe :(
tato fenečka se nám opravdu moc líbí. Budeme rádi za kazdou odpověď děkuji A.
O kterou? Tu z 2.2.? Ta už asi někde "v bytečku" žije a možná je velká jako maminka :-))
Jarunka99592455

XXX.XXX.201.189
Dobrý den měla bych zájem ale odkud jste já jsem z karvine
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3688073/daruji-pejska/
Tak to je síla!!! Už jsem volala příbuzným, zda náhodou nedávají pryč našeho vestajíka ... U inzerátu je i krátké video, nevěřícně jsem si je pouštěla snad 3x. Kopie našeho psa jak vyšitá! Já vím, že náš pes je prostě typický klapouchý černý univerzální pes s pálením, ale i tak mě to překvapilo...
Foto 1 a 2 = inzerovaný pes
Foto 3 a 4 = náš pes
fikovnice
napsal(a):
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3688073/daruji-pejska/
Tak to je síla!!! Už jsem volala příbuzným, zda náhodou nedávají pryč našeho vestajíka ... U inzerátu je i krátké video, nevěřícně jsem si je pouštěla snad 3x. Kopie našeho psa jak vyšitá! Já vím, že náš pes je prostě typický klapouchý černý univerzální pes s pálením, ale i tak mě to překvapilo...
Foto 1 a 2 = inzerovaný pes
Foto 3 a 4 = náš pes
Edit: teta se velmi vyptávala na podrobnosti a že prý, zda si jej nevzít ke stávajícímu pesanovi.... To jsem rezolutně zamítla - on ten náš nějak rychle stárne, je mu "teprve" 12 a už je hluchej jak poleno, věčně se jen vyvaluje na gauči a je to takový nejrozmazlovanější člen rodiny! Myslím, že kdyby k němu přibyl nový pes, velmi velmi by žárlil a chátral by ještě víc...
Co myslíte, vy zkušenější...???

fikovnice
napsal(a):
Edit: teta se velmi vyptávala na podrobnosti a že prý, zda si jej nevzít ke stávajícímu pesanovi.... To jsem rezolutně zamítla - on ten náš nějak rychle stárne, je mu "teprve" 12 a už je hluchej jak poleno, věčně se jen vyvaluje na gauči a je to takový nejrozmazlovanější člen rodiny! Myslím, že kdyby k němu přibyl nový pes, velmi velmi by žárlil a chátral by ještě víc...
Nejsem sice zrovna moc zkušenější, ale bígloida jsme jako štěně!! brali ke 13letému psovi a neřekla bych, že by chátral. Ale ze začátku nějakou dobu žárlil, ale to bylo asi jen 2-3 týdny, než se zaběhl nový režim.
Ale on nebyl do té doby jedináčkem v pravém slova smyslu. Brali jsme si ho k fence podobné velikosti, byli u nás spolu cca 10 let. Po smrti fenky byl rok sám a teprve pak přišlo štěně.

fikovnice
napsal(a):
Já bych k svýmu důchodcovi - ještě velmi vitálnímu a venku zdatně magořícímu - psa nepořídila. Psy hrozně rád potkává, ale doma to mít prý rozhodně nemusí. Ne že by žárlil (to nesvede), jen by to jednoduše prohlásil za jasné týrání a hned by googlil číslo na ochránce zvířat, SVS, ústavní soud a linku bezpečí, aby někdo co nejdříve zasáhl. Má rád svůj klid.
Pokud si nejste jistí, zkuste si půjčit nějakýho pejska na hlídání na jeden den, jednu noc. Uvidíte, jaká bude reakce, až bude mít starouš psa doma.
napsal(a):
Já bych k svýmu důchodcovi - ještě velmi vitálnímu a venku zdatně magořícímu - psa nepořídila. Psy hrozně rád potkává, ale doma to mít prý rozhodně nemusí. Ne že by žárlil (to nesvede), jen by to jednoduše prohlásil za jasné týrání a hned by googlil číslo na ochránce zvířat, SVS, ústavní soud a linku bezpečí, aby někdo co nejdříve zasáhl. Má rád svůj klid.
Pokud si nejste jistí, zkuste si půjčit nějakýho pejska na hlídání na jeden den, jednu noc. Uvidíte, jaká bude reakce, až bude mít starouš psa doma.
No, já v podstatě s Vámi souhlasím! S tím rozdílem, že ten náš je navíc velmi žárlivý. A to i na vlastní kočky... Bohužel to v něm poněkud vypěstovala teta - milovnice zvířat, která se přes plot neustále kamarádí se sousedovic pastevcem... A to ten náš pak těžko vydýchává, obzvlášť, když pastevec od tety dostane nějakou mňamku. Já vím, krmení cizího psa, přes plot, atd.atd. - ale někteří lidi jsou nepoučitelní!
Na stranu druhou náš pes miluje veškerá mláďata! Lidská i zvířecí, je to ten typ psa - chůva. Takže kdyby to byl štěník, tak snad, možná... Dospělce nee.
napsal(a):
Nejsem sice zrovna moc zkušenější, ale bígloida jsme jako štěně!! brali ke 13letému psovi a neřekla bych, že by chátral. Ale ze začátku nějakou dobu žárlil, ale to bylo asi jen 2-3 týdny, než se zaběhl nový režim.
Ale on nebyl do té doby jedináčkem v pravém slova smyslu. Brali jsme si ho k fence podobné velikosti, byli u nás spolu cca 10 let. Po smrti fenky byl rok sám a teprve pak přišlo štěně.
Děkuji moc za zkušenost a moc se omlouvám - nějak jsem se stále nedostala k napsání SZ.

fikovnice
napsal(a):
Děkuji moc za zkušenost a moc se omlouvám - nějak jsem se stále nedostala k napsání SZ.
V pohodě, za chvíli máme lockdown a času bude habaděj

fikovnice
napsal(a):
Já osobně bych dalšího psa pořídila pouze v případě, že by to pro stávajícího byl nějaký přínos.
Když mi odešla Sára, tak prvotně jsem si myslela, že nechám mýho důchodce dožít v klidu, že si prostě budeme užívat spolu a že bude mít veškerou mojí pozornost. Ale u něj to nešlo, on byl v takovým stavu, že jsem o něj měla strach...takže v tomhle případě to byla nutnost.
Kdyby mi zbyla Sára, tak bych dalšího psa k ní nepořizovala, protože jsem si jistá, že ona ke svému životu psího kámoše nepotřebuje a že by si naopak užívala, že mě má jen pro sebe.

fikovnice
napsal(a):
Ježiš, nestraš! Stran mojí práce se ale lockdown nikdy týkat nebude...a možná je to dobře, i když bych teda odpočinek potřebovala jako sůl!
Já si nedělám iluze, bohužel politici podlehli tlaku prodejců na otevření obchodů kvůli vánočním nákupům a povolili to příliš brzo. Nevím, jestli jim to stálo za to

napsal(a):
Já si nedělám iluze, bohužel politici podlehli tlaku prodejců na otevření obchodů kvůli vánočním nákupům a povolili to příliš brzo. Nevím, jestli jim to stálo za to
Já vidím jako největší problém tu nejistotu...nikdo neví, co bude...zavřou ty krámy znovu-nezavřou. Sice se teď každej dušuje, že ne, ale víme jak to je, co se řeklo včera, tak zítra nemusí být pravda.
A jak se lidi bojí, aby se to zase nezavřelo, tak blázní a snaží se nakupovat teď, hned všichni, aby se náhodou nestalo, že nebudou mít kde nakonec nakoupit.
Nám už v půlce prosince návštěvnost a tržby klesaly, protože to už lidi začínali mít jiný starosti, než měnit doma koberce, ale teď to je masakr, kterej za deset let v táhle práci nepamatuju.
A byť teda u nás pravidlo 1 šlověk na 15m2 plníme, tak pokud bych měla na krámě dle tohoto pravidla maximální počet zákazníků, tak je defakto narváno...ono už s polovinou lidí mám docela slušně zaplněnej krám.
Takže díky těm neustálým změnám a nejistotě se ti lidi v těch krámech kumulujou o dost víc.
napsal(a):
Já osobně bych dalšího psa pořídila pouze v případě, že by to pro stávajícího byl nějaký přínos.
Když mi odešla Sára, tak prvotně jsem si myslela, že nechám mýho důchodce dožít v klidu, že si prostě budeme užívat spolu a že bude mít veškerou mojí pozornost. Ale u něj to nešlo, on byl v takovým stavu, že jsem o něj měla strach...takže v tomhle případě to byla nutnost.
Kdyby mi zbyla Sára, tak bych dalšího psa k ní nepořizovala, protože jsem si jistá, že ona ke svému životu psího kámoše nepotřebuje a že by si naopak užívala, že mě má jen pro sebe.
Nám když odešla vlkodavka a zůstal 9letej pes, tak jsem myslela, že tak půl roku počkáme, až budeme mít po rekonstrukci, protože jsme potřebovali náhradní bydlení a s jedním psem by to bývalo bylo jednodušší. Ale pes vypadal, že se odebéře za ní, takže jsme štěně pořizovali už asi po 2 měsících. Dodnes si myslím, že nebýt štěněte, tak už ho nemáme, on má dost zdravotních problémů a drží jen silou vůle, o kterou ho ten odchod čuby připravil (teď mu táhne na 14). Být to od dva roky později, tak už bych štěně nepořizovala, i při značný korekci by to štěně byl pro něj prostě moc velkej záhul.
Kdyby to bylo naopak, tak si myslím, že k feně bych štěně nepořizovala, tu by bylo asi dost nas*alo. I když našeho psa měla hodně ráda, tak by to určitě nebrala tak, že ten novej vetřelec je jeho náhrada.

napsal(a):
Já vidím jako největší problém tu nejistotu...nikdo neví, co bude...zavřou ty krámy znovu-nezavřou. Sice se teď každej dušuje, že ne, ale víme jak to je, co se řeklo včera, tak zítra nemusí být pravda.
A jak se lidi bojí, aby se to zase nezavřelo, tak blázní a snaží se nakupovat teď, hned všichni, aby se náhodou nestalo, že nebudou mít kde nakonec nakoupit.
Nám už v půlce prosince návštěvnost a tržby klesaly, protože to už lidi začínali mít jiný starosti, než měnit doma koberce, ale teď to je masakr, kterej za deset let v táhle práci nepamatuju.
A byť teda u nás pravidlo 1 šlověk na 15m2 plníme, tak pokud bych měla na krámě dle tohoto pravidla maximální počet zákazníků, tak je defakto narváno...ono už s polovinou lidí mám docela slušně zaplněnej krám.
Takže díky těm neustálým změnám a nejistotě se ti lidi v těch krámech kumulujou o dost víc.
Protože jsou lidi magoři. Co by se asi stalo, kdyby koberec vyměnili v lednu, únoru ?
Nebo se bojí měnové reformy? ( na EURO ?)
Současná spotřební společnost je dost tragédie.

napsal(a):
Protože jsou lidi magoři. Co by se asi stalo, kdyby koberec vyměnili v lednu, únoru ?
Jako ono se asi nestane nic.
My se třeba stěhovali koncem října. Je pulka prosince a nové bydlení máme zařízené sotva z poloviny i proto, že nebylo kam jít co vybrat. Na internetu člověk nábytek moc nenakoupi, pokud ho nevidí v obchodě.
Teď to na chvíli otevřeli, a sice není nutné mít hned šatní skříň, ale je fakt únavné se furt hrabat v krabicích a pytlích a hledat něco. Tak samo někdo třeba už dva měsíce čeká na koberec, třeba do dětského pokojicku, tak ho nutné jde koupit teď, když nevi, jestli zase nebude čekat dva měsíce.
fikovnice
napsal(a):
Tohle je ale hroooozně individuální.
Předešlému psovi (Maxovi) bylo 11 let a zdravotně už na tom nebyl nejlépe, spíš naopak na tom byl dost bídně. Přesto jsem k němu pořídila hyperaktivní štěně. Ale s tím, že psy dokážu oddělovat, protože jinak by ho štěně "uhnalo". Ze štěněte byl nadšený, jako z každého psa, on je miloval. No a musím teda říct, že jeho zdravotní stav se veeelmi zlepšil. Do té doby celý den tak nějak bez zájmu ležel, na procházkách ušel kousek a už se zadýchával. No a se štěnětem tak nějak úplně ožil, postupně ušel takovou vzdálenost, že třeba ještě před půl rokem neušel ani půlku toho. Fakt hrozně ožil. No a byl tu potom ještě rok, ale opravdu v o dost lepším stavu, než před pořízením štěněte. I vet se tenkrát divil, co jsme s ním udělali .
Ale musím k tomu teda podotknout, že to vůbec nebyl typ psa, který by chtěl mít páníčka pro sebe, který by žárlil. No a pak taky když jsem jezdila s mladým psem na cvičák nebo chodila na dlouhé procházky, tak starý pes nezůstával nikdy sám. V baráku byli ještě rodiče a vedle na společné zahradě babička. Později i když jsem se odstěhovala (s oběma psy) do stejné vesnice, tak když jsem někam jela nebo šla s mladým, a starý by to nezvládl, tak jsem ho vyložila u rodičů a on to měl jako výlet . Ale myslím si, že ani to není úplná nutnost. Znám lidi, co pořídili štěně ke starému psovi, a když se jde s mladým na nějakou delší prochajdu, nebo někam, co by prostě starý nezvládl, tak zůstává doma a je to v klidu. A vlastně ono to tak funguje u nás třeba už i teď. Taky občas beru psy ven sólo, aby byli zvyklí fungovat každý sám, a taky čekat doma každý sám. Už jsme to dokonce dopilovali do fáze, že můžu na zahradě s jedním psem trénovat nebo si hrát, a druhý to v klidu pozoruje zevnitř prosklenými dveřmi
Jinak u nás už asi vždycky budou psi minimálně dva
marcelaamax
napsal(a):
Tohle je ale hroooozně individuální.
Předešlému psovi (Maxovi) bylo 11 let a zdravotně už na tom nebyl nejlépe, spíš naopak na tom byl dost bídně. Přesto jsem k němu pořídila hyperaktivní štěně. Ale s tím, že psy dokážu oddělovat, protože jinak by ho štěně "uhnalo". Ze štěněte byl nadšený, jako z každého psa, on je miloval. No a musím teda říct, že jeho zdravotní stav se veeelmi zlepšil. Do té doby celý den tak nějak bez zájmu ležel, na procházkách ušel kousek a už se zadýchával. No a se štěnětem tak nějak úplně ožil, postupně ušel takovou vzdálenost, že třeba ještě před půl rokem neušel ani půlku toho. Fakt hrozně ožil. No a byl tu potom ještě rok, ale opravdu v o dost lepším stavu, než před pořízením štěněte. I vet se tenkrát divil, co jsme s ním udělali .
Ale musím k tomu teda podotknout, že to vůbec nebyl typ psa, který by chtěl mít páníčka pro sebe, který by žárlil. No a pak taky když jsem jezdila s mladým psem na cvičák nebo chodila na dlouhé procházky, tak starý pes nezůstával nikdy sám. V baráku byli ještě rodiče a vedle na společné zahradě babička. Později i když jsem se odstěhovala (s oběma psy) do stejné vesnice, tak když jsem někam jela nebo šla s mladým, a starý by to nezvládl, tak jsem ho vyložila u rodičů a on to měl jako výlet . Ale myslím si, že ani to není úplná nutnost. Znám lidi, co pořídili štěně ke starému psovi, a když se jde s mladým na nějakou delší prochajdu, nebo někam, co by prostě starý nezvládl, tak zůstává doma a je to v klidu. A vlastně ono to tak funguje u nás třeba už i teď. Taky občas beru psy ven sólo, aby byli zvyklí fungovat každý sám, a taky čekat doma každý sám. Už jsme to dokonce dopilovali do fáze, že můžu na zahradě s jedním psem trénovat nebo si hrát, a druhý to v klidu pozoruje zevnitř prosklenými dveřmi
Jinak u nás už asi vždycky budou psi minimálně dva
Děkuju za zkušenost...ale víš, on ten náš pes je hodně fixovaný na svoje lidi - hlavně na tetu (ale třeba na mě taky opravdu moc). No, a je žárlivý - sice hlavně stran žrádla, ale bojím se, že by žárlil i stran obyčejné náklonnosti k novému psu. Myslím nakonec, že by bylo veliké riziko do toho jít.
Jinak ale podmínky by byly - oni bydlí v RD s velkou zahradou a kromě "staré" generace s nimi v baráku bydlí i mladí. Takže vlastně současný pes snad ani neví, co to je být doma sám.
napsal(a):
Co je nepochopitelného na tom, že na konci tohohle dementního roku, si někdo chce vyměnit koberec, aby měl na svátky doma hezky? Nic moc jiného, než zkrášlovat příbytek, už nezbývá.

@fikovnice Před časem jsem také přemýšlela o tom, zda si k psovi nepořídit ještě jednoho. Ale když jsem k sobě byla upřímná, došlo mi, že je to jen obraz nějaké mojí frustrace z toho, že mi chybí aktivity, které jsme provozovali “za mlada”. A nemyslím to nikterak zle, svého psa miluju, ale deset let s těžkou epilepsií a to stáří... někdy to není snadné, někdy mě to přepadne... I když by u nás psí sourozenec jistě slavil úspěch (obzvlášť pokud by si pes mohl vybrat plemeno), myslím si, že ve svém věku by z toho příliš nebenefitoval - neumím si představit, jak bych mu vysvětlovala, že jdu s přírůstkem pryč (socializace, cvičák, zvíře plné sil - jiné nároky na fyzickou i psychickou aktivitu), zatímco on zůstane doma. Cítím to tak, že bych ho tím ze svého života “vystřihla”, což je pro mě nepřijatelné. Takže místo pořizování druhého psa se o to víc věnuji svému seniorovi. Zhubnul, díky Celandrinu zase normálně chodí, cvičíme málo používané povely (pro zábavu, už má hrozně dlouhý reflexní oblouk), chodíme do lesa, řešíme víc výživu - prostě se máme hezky, užíváme si to.
Jediný pes, kterého bych si k tomu svému vzala, je sousedovic pejsek malého společenského plemene, pokud by jej byli ochotní darovat/prodat. Nelíbí se mi, jak s ním zacházejí, rve mi to srdce. Stále přemýšlím, jak a jestli vůbec to s nimi naťuknout (jsou to vzdálenější sousedé, se kterými jsem mluvila pouze párkrát a povrchně, když jsem venku potkala jejich psíka na útěku, a nesla jim ho zpátky).
napsal(a):
@fikovnice Před časem jsem také přemýšlela o tom, zda si k psovi nepořídit ještě jednoho. Ale když jsem k sobě byla upřímná, došlo mi, že je to jen obraz nějaké mojí frustrace z toho, že mi chybí aktivity, které jsme provozovali “za mlada”. A nemyslím to nikterak zle, svého psa miluju, ale deset let s těžkou epilepsií a to stáří... někdy to není snadné, někdy mě to přepadne... I když by u nás psí sourozenec jistě slavil úspěch (obzvlášť pokud by si pes mohl vybrat plemeno), myslím si, že ve svém věku by z toho příliš nebenefitoval - neumím si představit, jak bych mu vysvětlovala, že jdu s přírůstkem pryč (socializace, cvičák, zvíře plné sil - jiné nároky na fyzickou i psychickou aktivitu), zatímco on zůstane doma. Cítím to tak, že bych ho tím ze svého života “vystřihla”, což je pro mě nepřijatelné. Takže místo pořizování druhého psa se o to víc věnuji svému seniorovi. Zhubnul, díky Celandrinu zase normálně chodí, cvičíme málo používané povely (pro zábavu, už má hrozně dlouhý reflexní oblouk), chodíme do lesa, řešíme víc výživu - prostě se máme hezky, užíváme si to.
Jediný pes, kterého bych si k tomu svému vzala, je sousedovic pejsek malého společenského plemene, pokud by jej byli ochotní darovat/prodat. Nelíbí se mi, jak s ním zacházejí, rve mi to srdce. Stále přemýšlím, jak a jestli vůbec to s nimi naťuknout (jsou to vzdálenější sousedé, se kterými jsem mluvila pouze párkrát a povrchně, když jsem venku potkala jejich psíka na útěku, a nesla jim ho zpátky).
No já bych řekla, že štěně a senior právě takový problém není, teda co se týče režimu venku. Protože tam oboum bude vyhovovat více kratších procházek. Horší to bude až bude mlaďák v "plné síle", ale ani to mi nepřijde tak dramatické. Současného psa jsem k psímu seniorovi pořizovala právě ze stejného důvodu jako vy - chyběl mi cvičák, chyběli mi dlouhé procházky, akčnost atd.... A on teda starší pes už velkou většinu dne prospal a nezdálo se mi, že by mu vadilo že zůstává doma. Ale samozřejmě je to dost o jedinci.
A vlastně i u současných psů - tam sice není velký věkový rozdíl, ale taky jsem třeba s fenou coby štěndem jezdila do psí školky, a pes nejezdil. Na klasický cvičák oba a střídali se v autě. Ale třeba na kolobku šel zas jen pes a štěně zůstávalo doma - prostě nejdřív krátká procházka se štěndem, pohrát si, utahat, no a pak vzít mlaďáka a makat.... Kolikrát i teď jdou na kolobku sólo. Nebo jdu s fenou na louku s dalším "cizím" psem vylítat, pes je doma a pak jdu vylítat jeho samotného. A někdy o víkendu je jen tak vezmu samostatně - mám z toho pak takový dobrý pocit, že mě měli jen pro sebe .
No a tím, že jsou od sebe jen 3 roky, tak se dá počítat s tím, že až jeden odejde, tak druhý bude starý. Ale i tak si k němu štěně nejspíš pořídím (teda pokud si ho nepořídím ještě dřív, i to je možné, a vlastně docela pravděpodobné ) . Jenže asi je to trochu jiné, protože on už bude zvyklý, že někdy se jde ven sólo s druhým psem . Ale zas na druhou stranu třeba pro mého psa to byla úplná novinka a naučil se...nebo teda ani se nijak extra učit nemusel, prostě uměl být doma sám. A jakmile štěně přišlo tak se nastolil režim, že někdy jdou oba a někdy jen jeden.
Neřekla bych, že to bylo náročné psy psy (ani pro toho seniora), ale náročné je to spíš pro člověka, hlavně časově.
Tím vás samozřejmě nechci do ničeho tlačit, to vůbec. Je to jen na vás a pokud to cítíte takhle ,tak je to tak určitě správně

Já myslím, že to je hrozně pes od psa. Můj hyperaktivka má kontakt se psy cca do 3. místa žebříčku priorit (žrádlo je až za tím), i v těch skoro 13 letech to pořád řeší, komentuje, že už jsme dlouho nikoho nepotkali, prostě fakt středobod zájmu.
A přesto, jakmile se z potkanýho kámoše stane "teď tu bude s nám pár hodin bydlet", okamžitě nasazuje těžkej ignor, ublíženost, předstírá, že nemůže projít do obýváku, páč by musel jít kolem toho psa, prostě jedno příkoří za druhým.
Ani nevím, kdy se mu tohle přihodilo, kdysi jsme pár týdnů "spolubydlícího" pejska měli a v nějaký době jsem i o druhým psovi uvažovala. Možná je to fakt stářím, nevím no

Tak on ten můj je ještě starší než byl Max - klepe nám na dveře čtrnáctka. :-) Kvůli té epilepsii ho nemůžu nechat doma samotného, je pod neustálým dohledem. A asi i díky tomu spolu máme specifický vztah, vím, že tohle by ho prostě mrzelo. I když by se to jistě dalo nějak vymyslet a zvládnout, chci si ten čas, který nám zbývá, doopravdy užít.
Třeba se mi vesmír nakloní a dostane se ke mně ten sousedovic mlaďas, to by bylo fajn - pes, kterého bych si sama nepořídila, ale s minimálními nároky. A mají se s tím mým rádi. Ale nevím, jak na to.
Jojo, určitě je to pes od psa . A taky myslím, že je dost rozdíl v tom, když už je pes zvyklý fungovat v režimu, že jsou dva a občas se páníček věnuje jen tomu druhému - ať už jde o cvičení, kdy jeden cvičí a druhý je odložený a nebo o celou procházku.
No a jinak teda můj pes nikdy nebyl milovník psů, to tady asi většina lidí ví . Psy nesnesl, feny měl i oblíbené, ale klidně některé ignoroval, v případě nějakého sporu si myslím, že by šel i proti feně (cizí).. Neřekla bych ,že by by byl vyloženě ze psů (fen) nadšený. Krom štěněcího období... Ale tak nějak jsem věděla ,že "domácí" fena bude úplně něco jiného. A taky že je. No ale je mi jasné, že u někoho je to přesně naopak :-)
Třeba se mi vesmír nakloní a dostane se ke mně ten sousedovic mlaďas, to by bylo fajn - pes, kterého bych si sama nepořídila, ale s minimálními nároky. A mají se s tím mým rádi. Ale nevím, jak na to.
A jak to s tím psem mají oni?

Já si myslím, že ho asi pořídili dětem. První měsíc je bavil (během prvního půl roku ho asi pětkrát přejmenovali), od té doby je buď pod zámkem nebo na vydlážděném dvoře, odkud několikrát do týdne utíká (fakt nevím kudy, už si s tím lámu hlavu dlouho). Bydlí kousek od rušnější křižovatky, bojím se, že ho něco přejede. Když ho potkám, beru ho do náruče a odnáším ho domů, kde nikdy ani nevědí, že utekl...
Protože ho moc nevenčí (mimo dvůr), je natěšený a jančí, jakmile ho vezmou na vodítko. To je situace (+ když štěká na dvoře), kdy ho bijí. Do hlavy. I děti. Je to hrozně milý a hodný pes, jemný - společenské plemeno. Rodina velmi dobře situoavaná. Nechali si ho od nějaké paní vycvičit, mně poslouchá (oni s ním moc neumí jednat, místo aby řekli “k noze”, koukají do telefonu a škubou vodítkem). A vůbec se se mnou chová normálně, když ho najdu na ulici samotného. Když si ho vezmu do náruče, tak je vždycky takový vděčný, dobře naladěný.
Já vím, že spousta psů je na tom mnohem hůř, ale hrozně špatně se mi na to dívá... :-(

Včera jsme se o tom bavili s manželem - kdyby to nebyl “společník” do šesti kilogramů, ale nějaká sebevědomá, velká, silná potvora, tak už by nejspíš byli roztrhaní na kusy...
Zatím nebyla příležitost. A také trochu váhám - nevím, jestli to není jen nějaká moje projekce, nevím, jak to s nimi naťuknout. Vůbec je neznám. Taky nejsem příliš konfrontační typ a je mi hloupé se vměšovat. Ale zároveň už k tomu jejich psovi mám nějaký vztah, byla bych ochotná ho i odkoupit (kdyby si ev. nepořídili místo něj dalšího, pak by to asi celé nemělo žádný smysl).
napsal(a):
Včera jsme se o tom bavili s manželem - kdyby to nebyl “společník” do šesti kilogramů, ale nějaká sebevědomá, velká, silná potvora, tak už by nejspíš byli roztrhaní na kusy...
Zatím nebyla příležitost. A také trochu váhám - nevím, jestli to není jen nějaká moje projekce, nevím, jak to s nimi naťuknout. Vůbec je neznám. Taky nejsem příliš konfrontační typ a je mi hloupé se vměšovat. Ale zároveň už k tomu jejich psovi mám nějaký vztah, byla bych ochotná ho i odkoupit (kdyby si ev. nepořídili místo něj dalšího, pak by to asi celé nemělo žádný smysl).
A co to zkusit nějak nenápadně, že se vám líbí to plemeno a uvažujete o jeho pořízení? Odkud ho mají, případně jestli neví, kde byste takového sehnala, ale že nechcete štěně ale už dospělého? Třeba by se sami nabídli... Ale těžko říct, ono je taky dost možný (i když pro nás nepochopitelné), že toho psa mají svým způsobem rádi a přijde jim to takhle naprosto normální.

Ale těžko říct, ono je taky dost možný (i když pro nás nepochopitelné), že toho psa mají svým způsobem rádi a přijde jim to takhle naprosto normální.
Tohle mě děsí úplně nejvíc a myslím, že je to hlavní důvod, proč jsem se zatím k žádné velké akci neodhodlala...

sisi58
napsal(a):
Co je nepochopitelného na tom, že na konci tohohle dementního roku, si někdo chce vyměnit koberec, aby měl na svátky doma hezky? Nic moc jiného, než zkrášlovat příbytek, už nezbývá.
Až se v tom krámě nakazí a po Novém roce půjdou do nebe, to jim bude ten nový koberec hodně platný.
To já čekám jak na smilování, až konečně napadne sníh a koberec v něm krásně vyklepu.
napsal(a):
Až se v tom krámě nakazí a po Novém roce půjdou do nebe, to jim bude ten nový koberec hodně platný.
To já čekám jak na smilování, až konečně napadne sníh a koberec v něm krásně vyklepu.
Hele,ja nikam nechodim. V dobe,kdy jsem se nakazila jsem byla buď doma nebo jsem jezdila na kole ke koním. Tam to nikdo neměl. A nema. Miň kontaktu,nez ja,snad ani mit nelze a prece jsem onemocnela. To proste buď chytnete nebo ne. A nejaky koberec na to nema vliv.
sisi58
napsal(a):
Hele,ja nikam nechodim. V dobe,kdy jsem se nakazila jsem byla buď doma nebo jsem jezdila na kole ke koním. Tam to nikdo neměl. A nema. Miň kontaktu,nez ja,snad ani mit nelze a prece jsem onemocnela. To proste buď chytnete nebo ne. A nejaky koberec na to nema vliv.
No, přesně.
Já jsem pravej opak - víc kontaktů než já už ani nelze - denně v práci mraky lidí, jezdím tam převážně narvaným MHD už od jara, nakupuju normálně a bez obav - a od doby, co víme o existenci covidu jsem neměla ani nudli, rýmičku, nic.
Pokud bych měla potřebu koupit si koberec, proč ne.

Tady, ale nešlo o to....koupit či nekoupit koberec...
Já psala v souvislosti s tím, že jak jsou lisi v nejistotě, jestli zase náhodou nebudou krámy zavírat...poté, co se otevřelo a čísla s covidem narůstala, tak že se prostě lidi nahrnuli do krámů, aby to eventuelně nakoupit stihli, než se zase zavře....
Takže díky nejistotě, se v obchodech....nejenom v kobercích nakumulovalo hóódně lidí, kteří by se jinak, kdyby byla jistota, že zůstane otevřeno, tak nějak rozzložili do delšího časového úseku a nebylo by jich tolik pohromadě....
napsal(a):
Tady, ale nešlo o to....koupit či nekoupit koberec...
Já psala v souvislosti s tím, že jak jsou lisi v nejistotě, jestli zase náhodou nebudou krámy zavírat...poté, co se otevřelo a čísla s covidem narůstala, tak že se prostě lidi nahrnuli do krámů, aby to eventuelně nakoupit stihli, než se zase zavře....
Takže díky nejistotě, se v obchodech....nejenom v kobercích nakumulovalo hóódně lidí, kteří by se jinak, kdyby byla jistota, že zůstane otevřeno, tak nějak rozzložili do delšího časového úseku a nebylo by jich tolik pohromadě....
Právě. Dělají všechno přesně naopak než by měli. A po vánocích to teprve bude mela
napsal(a):
V podstatě s Vámi plně souhlasím!
Terven
napsal(a):
No, přesně.
Já jsem pravej opak - víc kontaktů než já už ani nelze - denně v práci mraky lidí, jezdím tam převážně narvaným MHD už od jara, nakupuju normálně a bez obav - a od doby, co víme o existenci covidu jsem neměla ani nudli, rýmičku, nic.
Pokud bych měla potřebu koupit si koberec, proč ne.
No to já se držela a držela. A dnes (teda už včera) jeden telefonát za druhým od studentů, co jsem od pondělí učila. Už z telefonu jsem slyšela ty nakřáplé a nachrmlané hlasy, ale hlavně všichni pozitivní. Během asi dvou hodin 6 lidí. A mně je od večera taky fest blbě, respektive opakuje se mi to, co nedávno - naprosto ŠÍLENÁ bolest hlavy... Nemůžu ani spát, nevím, jak to zítra pracovně dopadne!

fikovnice
napsal(a):
No to já se držela a držela. A dnes (teda už včera) jeden telefonát za druhým od studentů, co jsem od pondělí učila. Už z telefonu jsem slyšela ty nakřáplé a nachrmlané hlasy, ale hlavně všichni pozitivní. Během asi dvou hodin 6 lidí. A mně je od večera taky fest blbě, respektive opakuje se mi to, co nedávno - naprosto ŠÍLENÁ bolest hlavy... Nemůžu ani spát, nevím, jak to zítra pracovně dopadne!
Tak to držím palce, ať jste v pořádku.
Já jsem aktuálně po operaci srůstu tenkého střeva, chválabohu je to za mnou.
Štěpulka

XXX.XXX.168.237
Dobrý den . Mely by chom zajem o pejska.Jiz delší dobu schanime a nedaří se .Předem děkuji

Hodím to sem. Na tohle jsem dneska narazila na jiné diskuzi. 2 štěňata - fenky z neplánovaného početí, matka v odkazu, otec neznámý. Darování za náklady.
https://www.vinted.cz/forum/domaci-mazlicci/1094171-hledame-domov-pro-stenatka?page=1
Maty1106

XXX.XXX.119.83
Dobrý den odkud jste a scim jsou rotvici křížení měli bychom zájem ☺️
Jirka1986

XXX.XXX.56.12
Dobrý den měl bych velký za jem o toto štěňátko děkuji jestli můžete napsat od kut jste děkuji Král
Přivést

XXX.XXX.168.208
Dobrý den ,mám zájem

Přivést
napsal(a):
Dobrý den ,mám zájem
Kolik toho chcete a kam? Přivést. Za ručičku do Bohnic :-)
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Ster

XXX.XXX.210.175
Je ještě k příjmu nebo už ne.dekuji ohař miminko

Ster
napsal(a):
Je ještě k příjmu nebo už ne.dekuji ohař miminko
Megý, těší mě. Ne, na oddělení už není místo.
darování

XXX.XXX.140.138
dobrý den.Mamince odešel partak pejsek a hrozně těžce to nese .Potřebuji pro ni sehnat stene ohaře kříženého strašně strádá a pláče.NEVÍM SI RADY PROTO SCHANÍM .Aby mněla,zase milujícího partáka. Děkuji,za pochopení.775074000.

Pokud je maminka svéprávná a schopná se o ohaře řádně postarat (aktivní, racionální...), tak si sežene štěně jistě sama, až k tomu bude vhodný čas. Pokud maminka předem uvedené nesplňuje, nepatří jí žádný pes. Pokud si nevíte rady, kontaktujte linku bezpečí, má už i oddělení pro dospělé, a telefon přisuňte mamince do ruky.
napsal(a):
Pokud je maminka svéprávná a schopná se o ohaře řádně postarat (aktivní, racionální...), tak si sežene štěně jistě sama, až k tomu bude vhodný čas. Pokud maminka předem uvedené nesplňuje, nepatří jí žádný pes. Pokud si nevíte rady, kontaktujte linku bezpečí, má už i oddělení pro dospělé, a telefon přisuňte mamince do ruky.
Já jednou kontaktovala Krizovou linku...a zkušenost teda nic moc. A to jsem jim říkala o úmrtí mně extrémně blízké osoby, nějak jsem nevěděla jak dál. Tak nevím, jak by zareagovali na toto ;-). Ale třeba tehdy jen osoba na telefonu neměla dobrý den, těžko říct...

taky chci štěně zadarmo

napsal(a):
taky chci štěně zadarmo
Osobně si myslím, že žádná zoufalá maminka není.
napsal(a):
Osobně si myslím, že žádná zoufalá maminka není.
No.. Já měla kdysi k adopci pár cca tři měsíce starých štěňat bígla. Kontaktoval mě pán, že má zájem o štěně pro maminku, že jí umřel šestnáctiletý bígl a chtěl by pro ni nové štěňátko. Napsala sem mu, že se tedy musí i s maminkou dostavit na nezávaznou osobní návštěvu. A on mě sprdnul, že on žije v Praze, ale maminka bydlí sama v domečku na Vysočině a že rozhodně ona nikam na nezávaznou návštěvu nepojede, protože je na vozíku.
Takže jeho představa byla, že přijede, naloží štěně, vyhodí ho vozíčkářce doma a pojede do Prahy. Problém samoty maminky vyřešen.
impact
napsal(a):
No.. Já měla kdysi k adopci pár cca tři měsíce starých štěňat bígla. Kontaktoval mě pán, že má zájem o štěně pro maminku, že jí umřel šestnáctiletý bígl a chtěl by pro ni nové štěňátko. Napsala sem mu, že se tedy musí i s maminkou dostavit na nezávaznou osobní návštěvu. A on mě sprdnul, že on žije v Praze, ale maminka bydlí sama v domečku na Vysočině a že rozhodně ona nikam na nezávaznou návštěvu nepojede, protože je na vozíku.
Takže jeho představa byla, že přijede, naloží štěně, vyhodí ho vozíčkářce doma a pojede do Prahy. Problém samoty maminky vyřešen.
Bígla jo? No ale pravda, ten se krásně umí vyvenčit sám i na několik hodin a zase pěkně trefí domů .
Trickyvoo
napsal(a):
Bígla jo? No ale pravda, ten se krásně umí vyvenčit sám i na několik hodin a zase pěkně trefí domů .
Jj, bígla. Právě, že jí ten šestnáctileý umřel, tak pro ni chtěl nového. Ale v jaké kondici byla maminka před šestnácti lety a v jaké kondici byl teď bígl v šestnácti letech, to už chlapec asi nepřemýšlel. Jako já bych hrozně ráda udělala šťastnou starší paní na vozíku. Ale ne za tu cenu, že zničím život štěněti.

Už jsem to tu asi psala. V našem vencicim prostoru se vyskytoval bígl. Majitel vypustil, usedl s knihou, nebo se prošel. Do lesů bylo blízko. Večer měli sraz na Skalce :-)).
Je mi smutno z pár příspěvků na konci. Někdo se zeptá - pravda, hodně, hodně neohrabaně, ale zeptá, a Vy byste ho hnedka posílali do Bohnic. Místo, abyste slušně odpověděli: "Můžete to prosím ještě upřesnit? Jaké štěně nebo dát citaci?" Kdyby takhle někdo někam posílal Vás. Pravda, příspěvky vypadají dost počítačově negramotně, autoři nebudou ani dost velcí psavci, ale nejen slušnou, ale jemnou reakcí by snad šlo některého z nich povzbudit, aby napsal víc. Takhle nejenže už nenapíše, ale také si něco o osazenstvu ifauny pomyslí. A už sem nepůjde. Nepůjde sem pro radu či pomoc, pokud ji bude potřebovat. Z krátkého, a to uznávám i já, víc než neobratného příspěvku nelze vyčíst moc, kdo z Vás má křišťálovou kouli? Nezastávám se těch lidí proto, že bych sama psala podobným stylem, já bych ten příspěvek podala jinak a o mnoho lépe, ale nechci někoho odsuzovat jen proto, že napsal něco kusého. Jo, agresivní nebo sprosté příspěvky, to je jiná káva. A o hloupém přispěvateli si něco pomyslím až ve chvíli, kdy jeden hloupý komentář potvrdí/ obhájí dalšími hloupými komentáři. No dobře, třeba si na nějakou hloupost udělám za počítačem názor hned na první dojem. Ale s odesíláním mnohých příspěvků vyčkávám, většina z toho, co já si pomyslím při čtení, za počítačem taky zůstane. Ifauna je taková, jakou si ji uděláme a už více lidí volalo po starých zlatých časech, kdy byli diskutující k sobě jemnější.

No jo, to jsem byla já. Ale když tady je poslední inzerát 6 let starý.
A mně přijde, že každý hledá psa zadarmo. A nedá si ani tu práci, aby vlákno přečetl celé, nebo alespoň všimnout si data.
Když něco chci, překecat někoho, aby mi dal dort, tak se snažím komunikovat nějak normálně. A ne že "mám zájem, zavolejte mi, dovezte".
Řeknu někomu, ať mi text zkontroluje. Nebo aspoň řeknu "prosím".
Dřív byla tráva zelenější, no :-) pamatuji rok 2016... nářez. Dnes je to daleko lepší, někoho změnil věk a někoho pes. Ale mohu z fleku jmenovat pět deset lidí, co se ke mně chovali uboze... a dnes si to už nedovolí :D Častý argument byl - bereš drogy, seš vypatlanost... a tak.
Většinou slabší chráním. Ale tj. ne tak chytrý, mladý a jinak zranitelný tvor. Ne hruboš buran.
A řeknu to zkráceně: většina si nejde pro radu, aby se jí řídila. Chce slyšet jen to, co jí hodí do krámu.
Tak na to je mateřská školka (nebo placená poradna nahoře na liště).
florindela
napsal(a):
Je mi smutno z pár příspěvků na konci. Někdo se zeptá - pravda, hodně, hodně neohrabaně, ale zeptá, a Vy byste ho hnedka posílali do Bohnic. Místo, abyste slušně odpověděli: "Můžete to prosím ještě upřesnit? Jaké štěně nebo dát citaci?" Kdyby takhle někdo někam posílal Vás. Pravda, příspěvky vypadají dost počítačově negramotně, autoři nebudou ani dost velcí psavci, ale nejen slušnou, ale jemnou reakcí by snad šlo některého z nich povzbudit, aby napsal víc. Takhle nejenže už nenapíše, ale také si něco o osazenstvu ifauny pomyslí. A už sem nepůjde. Nepůjde sem pro radu či pomoc, pokud ji bude potřebovat. Z krátkého, a to uznávám i já, víc než neobratného příspěvku nelze vyčíst moc, kdo z Vás má křišťálovou kouli? Nezastávám se těch lidí proto, že bych sama psala podobným stylem, já bych ten příspěvek podala jinak a o mnoho lépe, ale nechci někoho odsuzovat jen proto, že napsal něco kusého. Jo, agresivní nebo sprosté příspěvky, to je jiná káva. A o hloupém přispěvateli si něco pomyslím až ve chvíli, kdy jeden hloupý komentář potvrdí/ obhájí dalšími hloupými komentáři. No dobře, třeba si na nějakou hloupost udělám za počítačem názor hned na první dojem. Ale s odesíláním mnohých příspěvků vyčkávám, většina z toho, co já si pomyslím při čtení, za počítačem taky zůstane. Ifauna je taková, jakou si ji uděláme a už více lidí volalo po starých zlatých časech, kdy byli diskutující k sobě jemnější.
Florindelo, víte v čem je problém? že člověk, kterému jde opravu o psa, se neptá tímhle způsobem.
Ano Ifaune je taková, jakou si jí uděláme a proto pravděpodobně starý bardové a bardky odpovídají tak, jak čtete. Protože už jim dochází trpělivost se stupdními dotazy, s tím, jak lidi nevidí psa, ale sebe a svoje představy a požadavky.
Projeďtě si tady velmi starý dotazy a příspěvky a pochopíte. Pár lidí tady je fakt
Ifauňácky "starejch jak Metuzalém"
Hurtova

XXX.XXX.168.186
Mam zaje gdis zdarma zavolajtemi na číslo 608 802 982

Jdete na to zhurta!
Marusska

XXX.XXX.255.7
Dobry den mela bych zajdm o stene pros8m zavolejte mi na me telefoni cislo 730665387