Naftaline

XXX.XXX.136.202
Máme doma už skoro dvanáct let pejska, je úžasný, a s určitostí víme, že jeho maminka byla irský vlkodav s PP. Nicméně o tátovi nikdo nic neví. Bydlíme v rodinném domě, když jsme si ho pořídili, bylo mi sedm a strašně jsem psa chtěla, bylo mi úplně jedno, jakého. Tak mamka sehnala od kamarádky štěnátko.
Běhá(no,ted už tolik ne) šíleně rychle, taky stavbu těla, čumák má úplně jako vlkodav, jenom je celkově mohutnější a menší(ale pořád je to obrovský pes.) Srst má taky delší a hnědší než normální vlkodav. Ale povahově naprosto splňuje kritéria vlkodava, řídí se hlavně zrakem, je velice přátelský i k dětem, má hrubý hlas a neštěká příliš, ale když začne, lidi se bojí(ale většinou není čeho:)). je hrozně hodný, trpělivý. nikdy jsme se nesetkali s nějakými projevy agrese vůči lidem. jednou se u něho projevil lovecký pud,když zabil vrabce, který mu vletěl do kotce. jinak nikdy nic.
Nenapadá vás, jaká rasa by mohla případně být otec? Je mi jasné, že už se to nezjistí nikdy přesně, ale tipy..:)?
Briard je dobrý tip! Fotek mám spousty, ale bohužel můžu přiložit vždy jen jednu fotku k jednomu příspěvku.Tak třeba tady ještě v plné polní:
Vlastně nejlepší by bylo tady ukázat rovnou video: http://www.youtube.com/watch?v=XRly0VwMMDA&list=UUtpO6tZSIAeZvbCOL5hxoXg&index=1&feature=plcp
Je po operaci uší, ztratil z velké části sluch.
Kikajs

XXX.XXX.72.183
Taky byl briard prvni co me napadlo. Nicmene krizence zboznuju nejvic ze vsech psu a hodne se jimi zabyvam, tim padem vim, ze krizenec muze pripominat i uplne jine rasy nez z jakych pochazi. Myslim, ze by ve hre mohl byt jeste knirac, bearded kolie...
Je moc pekny ;-)
naftaline
napsal(a):
Vlastně nejlepší by bylo tady ukázat rovnou video: http://www.youtube.com/watch?v=XRly0VwMMDA&list=UUtpO6tZSIAeZvbCOL5hxoXg&index=1&feature=plcp
Je po operaci uší, ztratil z velké části sluch.
Super pesan! Jen - já myslím, že můžete přiložit klidně i vic fotek k jednomu příspěvku...teda mně to jde.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hihi, tak si taky přihodím rasu: zlatý retrívr....