Psi v ohrožení – domov urychleně hledají

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2006 10:10

Vkládejte prosím SEM fotografie (jednu fotografii pro jednoho psa!!- další toto stejného budu nucena smazat) nejohroženějších pejsků+ průvodní text, kontakt a místo kde se daný pes nachází. Nevkládejte prosím foto pejsků, kteří jsou v nabídce "čerstvě" (ať máme hranice - ne kratší dobu než-li půl roku).
Byla bych ráda, kdyby se to tu hned nezaplnilo celým osazenstvem jednotlivých útulků (pak nebude místo pro ty opravdu ohrožené), ale opravdu jen těmi, kteří mají nejmenší šance na umístnění, nebo kterým dokonce hrozí utracení.
Ten, kdo sem ale vloží fotografii, mě upozorní (meilem, nebo v diskusi), že daný pes má nový domov. Pak pejska vymažu, ať uvolní místečko dalšímu. Upozorňuji, že nebudeme zakládat nové a nové stejné téma (I., II., III....)!
Tímto nabádám, všechny, aby nevkládali nabídky psů k jednotlivým plemenům apod.. Pak tam budou smazány. Děkuji za pochopení.

23.8.2006 16:19

eva nohelova napsal(a):
Vkládejte prosím SEM fotografie (jednu fotografii pro jednoho psa!!- další toto stejného budu nucena smazat) nejohroženějších pejsků+ průvodní text, kontakt a místo kde se daný pes nachází. Nevkládejte prosím foto pejsků, kteří jsou v nabídce "čerstvě" (ať máme hranice - ne kratší dobu než-li půl roku).
Byla bych ráda, kdyby se to tu hned nezaplnilo celým osazenstvem jednotlivých útulků (pak nebude místo pro ty opravdu ohrožené), ale opravdu jen těmi, kteří mají nejmenší šance na umístnění, nebo kterým dokonce hrozí utracení.
Ten, kdo sem ale vloží fotografii, mě upozorní (meilem, nebo v diskusi), že daný pes má nový domov. Pak pejska vymažu, ať uvolní místečko dalšímu. Upozorňuji, že nebudeme zakládat nové a nové stejné téma (I., II., III....)!
Tímto nabádám, všechny, aby nevkládali nabídky psů k jednotlivým plemenům apod.. Pak tam budou smazány. Děkuji za pochopení.

Prestoze o Karantenne stanici Zvolen toho bylo hodne receno, a prestoze psici snad zustavaji v dobrovolne peci provozovatele KS na naklady darcu, presto jsou zde tyden co tyden psici skutecne ohrozeni utracenim. I kdyz se mi nelibi toto citove vydirani, jeste mene se mi libi predstava, ze zdrava stenatka jsou opravdu utracena.

Nebudu vkladat jednotlive fotky psu a jejich nabidku. Stranky jsou aktualizovany vicemene kazdy tyden, obvykle v pondeli.

Proto chce-li nekdo noveho psika a rad by zachranil nejakeho skutecne ohrozeneho, necht sleduje stranky www.kszv.sk .

(P.S. Ano, uvedomuji si, ze pejsku cekajicich na novy domov v utulcich CR je take dost. Presto nad nimi nevisi tentyz damokluv mec jako na Slovensku... Je to i duvod, proc KS nevkladam do tematu o utulcich, ale sem.)

25.8.2006 20:25

eva nohelova napsal(a):

Československý vlčák YAGO, stáří ? (asi 12let,možná méně-více)
Pes byl vyhozen původní majitelkou, která si ho pořídila pouze za účelem nakrytí své feny, pak ho vyhodila (po porodu vyhodila i fenu a později 1 štěně ). Zjistili jsme, že pes původně pochází z pražského útulku (Dolní Měcholupy), kde měl být pro svou bázlivou povahu utracen! V třebíčském útulku je již skoro 4 roky. Je poslušný, k cizím lidem VELMI bázlivý, ke známým přátelský, drží si však odstup a žije ve "svém vlastním světě". Potřebuje bydlet doma nebo v kotci, protože hravě přeskočí 2m plot.
http://loztrebic.wz.cz
info@loztrebic.wz.cz

maťa

25.8.2006 20:29
maťa

xchipsy napsal(a):
Československý vlčák YAGO, stáří ? (asi 12let,možná méně-více)
Pes byl vyhozen původní majitelkou, která si ho pořídila pouze za účelem nakrytí své feny, pak ho vyhodila (po porodu vyhodila i fenu a později 1 štěně ). Zjistili jsme, že pes původně pochází z pražského útulku (Dolní Měcholupy), kde měl být pro svou bázlivou povahu utracen! V třebíčském útulku je již skoro 4 roky. Je poslušný, k cizím lidem VELMI bázlivý, ke známým přátelský, drží si však odstup a žije ve "svém vlastním světě". Potřebuje bydlet doma nebo v kotci, protože hravě přeskočí 2m plot.
info@loztrebic.wz.cz

Za Yaga se moooc přimlouvám, je to krásný, velký pes, který si opravdu zaslouží dožít u bezva pána

25.8.2006 20:46

maťa napsal(a):
Za Yaga se moooc přimlouvám, je to krásný, velký pes, který si opravdu zaslouží dožít u bezva pána

Jestli znáš třebíčský útulek, tak víš, že takových je tam víc než dost...a bohužel hlavně ti velcí (třeba Faro...haskáni Chewan a Cherokee...York...Althea...to jsou ti co jsou tam už vážně dlouho )
Na fotu York, moc hodný a poslušný pes, rád se mazlí, v útulku přes 3 roky...

28.8.2006 14:38

maťa napsal(a):

Taky se za něj přimlouvám. Ale pro zájemce - nechat dožít, netlačit do něj. Nic po něm nechtít. Nechat ho běhat a radovat se ze života. Není na cvičení či něco podobného. Na procházky nosit hodně dlouhou šňůru ať má možnost se proběhnout. Nejlepší by mu bylo někde u polí nebo lesů.

Polštářek

28.8.2006 16:43

polstarek napsal(a):
Taky se za něj přimlouvám. Ale pro zájemce - nechat dožít, netlačit do něj. Nic po něm nechtít. Nechat ho běhat a radovat se ze života. Není na cvičení či něco podobného. Na procházky nosit hodně dlouhou šňůru ať má možnost se proběhnout. Nejlepší by mu bylo někde u polí nebo lesů.

Polštářek

Polštářek................Vy toho pejska také osobně znáte?

29.8.2006 08:54

polstarek napsal(a):

Polštářek

Nevím, zda Yaga znáte osobně, ale pokud ne, prosím neraďte jak se psem zacházet. Yago je i přes svou povahu a věk velmi aktivní pes. RÁD cvičí, takže "nic po něm nechtít" - to je úplný nesmysl. Jakmile po psovi nebudete nic chtít, začne se nudit, demolovat vše v dosahu a hledat kudy utéct za dobrodružstvím. Yago je poslušný, takže jakmile si na nového majitele zvykne, nepotřebuje žádnou dlouhou šňůru.
LOZ ČR, MO Třebíč

29.8.2006 09:04

magie napsal(a):
Polštářek................Vy toho pejska také osobně znáte?

Znám ho. A nebudu o něm více zde psát .......... Znáte ho také. Zná ho spousty lidí. Ten pes má svůj svět - chce klid. Proč mu ho nenechat? Stejně demoluje - vždyť se stačí v Třebíči kouknout do kotce nahoru. Kdo ho zná - řekne to samé - nechat ho žít, netlačit do něj. To je pes který se v ůtulku děsně těší na krmení - jenom jak slintá, těší se na venčení, ale je nejistý když ho jde vyvenčit někdo jiný. Má rád pravidelnost a jistotu. A určitě nechce aby do něj někdo tlačil.

Polštářek

29.8.2006 09:08

xchipsy napsal(a):
Nevím, zda Yaga znáte osobně, ale pokud ne, prosím neraďte jak se psem zacházet. Yago je i přes svou povahu a věk velmi aktivní pes. RÁD cvičí, takže "nic po něm nechtít" - to je úplný nesmysl. Jakmile po psovi nebudete nic chtít, začne se nudit, demolovat vše v dosahu a hledat kudy utéct za dobrodružstvím. Yago je poslušný, takže jakmile si na nového majitele zvykne, nepotřebuje žádnou dlouhou šňůru.
LOZ ČR, MO Třebíč

Proč si ho ten pán nevzal? Proč nebyl některým lidem vydán? V září tam určitě zajedu.

Polštářek

29.8.2006 09:11

polstarek napsal(a):
Znám ho. A nebudu o něm více zde psát .......... Znáte ho také. Zná ho spousty lidí. Ten pes má svůj svět - chce klid. Proč mu ho nenechat? Stejně demoluje - vždyť se stačí v Třebíči kouknout do kotce nahoru. Kdo ho zná - řekne to samé - nechat ho žít, netlačit do něj. To je pes který se v ůtulku děsně těší na krmení - jenom jak slintá, těší se na venčení, ale je nejistý když ho jde vyvenčit někdo jiný. Má rád pravidelnost a jistotu. A určitě nechce aby do něj někdo tlačil.

Polštářek

Polštářku, nemluv o věcech, o kterých nic nevíš
V útulku se na krmení těší každý pes. Yago neslintá, když se mu nese miska. Je nejistý když ho jde vyvenčit někdo jiný? Taková blbost! Yago je vděčný že se dostane ven z kotce a pokud už je venku, neřeší, jestli je s ním známej Franta nebo cizí Pepa Nechce aby do něj někdo tlačil? A to jako jak? Yago je nadšený, když může něco dělat. Miluje pohyb, hru. Neúnavně bude běhat za hozeným klackem. I když je to starej pes, nedáme ho někomu, kdo ho nechá "shnít v kotci" a nebude na něj tlačit a nic po něm chtít! Polštářku vzpamatuj se! No a když ho tak znáš, proč o něm nebudeš víc psát??

29.8.2006 09:13

polstarek napsal(a):
Proč si ho ten pán nevzal? Proč nebyl některým lidem vydán? V září tam určitě zajedu.

Polštářek

Jaký pán? Jakým lidem? My opravdu nedáváme psa kdekomu kdo má zrovna zájem. Radši tam psa necháme dožít než ho dát někomu, kdo ho bude mít na řetězu, v kotci, ve sklepě... I takové případy už byly.

29.8.2006 09:17

xchipsy napsal(a):
Polštářku, nemluv o věcech, o kterých nic nevíš
V útulku se na krmení těší každý pes. Yago neslintá, když se mu nese miska. Je nejistý když ho jde vyvenčit někdo jiný? Taková blbost! Yago je vděčný že se dostane ven z kotce a pokud už je venku, neřeší, jestli je s ním známej Franta nebo cizí Pepa Nechce aby do něj někdo tlačil? A to jako jak? Yago je nadšený, když může něco dělat. Miluje pohyb, hru. Neúnavně bude běhat za hozeným klackem. I když je to starej pes, nedáme ho někomu, kdo ho nechá "shnít v kotci" a nebude na něj tlačit a nic po něm chtít! Polštářku vzpamatuj se! No a když ho tak znáš, proč o něm nebudeš víc psát??

Vím ...... znám úplně celý jeho příběh. Vím i kde začal a kdo ho měl první a kdo druhý. Jen napovím zkratku jednoho u kterého byl a kdo vám řekl co je to za psa a zná ho myslím ze všech nejlépe: RD. Stačí? Teď už věříte ........ Tak mu cikněte a on vám řekne to samé.

29.8.2006 09:18

xchipsy napsal(a):
Jaký pán? Jakým lidem? My opravdu nedáváme psa kdekomu kdo má zrovna zájem. Radši tam psa necháme dožít než ho dát někomu, kdo ho bude mít na řetězu, v kotci, ve sklepě... I takové případy už byly.

stavěl dům a chodil za ním dost často a dost dlouho - možná rok.

29.8.2006 09:25

polstarek napsal(a):
Vím ...... znám úplně celý jeho příběh. Vím i kde začal a kdo ho měl první a kdo druhý. Jen napovím zkratku jednoho u kterého byl a kdo vám řekl co je to za psa a zná ho myslím ze všech nejlépe: RD. Stačí? Teď už věříte ........ Tak mu cikněte a on vám řekne to samé.

Tak to je vážně směšný. To si přečte každý na webu, odkud přišel a kdo si ho vzal. A když jsi takový/taková superchytrák, tak nám prozraď, jak se do Prahy dostal? A co třeba jak se jmenoval? Hm? Laskavě se nepleť do záležitostí, o kterých nic nevíš a je ti po nich houby! Nepodávej tady informace o psovi, kterýho jsi viděl/a na webu, nevymýšlej si nějaký nejistoty a slintání a "chce svůj klid a nic po něm nechtít". Znám toho psa víc než ty a vím, že to co tady tvrdíš jsou nesmysly.

29.8.2006 09:27

xchipsy napsal(a):

sami jste doporučovali zajištěný kotec protože je schopen překonat jakoukoliv překážku.

U mě by nebyl ani na řetězu, ani ve sklepě, v kotci by byl jen 6 hodin a to v noci - a přesto jste mi ho nenabídli. Víte, zdá se mi, že moc přemýšlíte než ho někomu dáte. Pro ty psy to není úplně nej. A co ti haskouni - také mohli už být pryč - také byl o ně zájem.

Proto se teď přimlouvám nejen za Yaga ale i za ostatní psy v Třebíčském útulku LOZ - potřebují nové pány, normální psí život s jedním pánem.

Polštářek

29.8.2006 09:35

polstarek napsal(a):
sami jste doporučovali zajištěný kotec protože je schopen překonat jakoukoliv překážku.

U mě by nebyl ani na řetězu, ani ve sklepě, v kotci by byl jen 6 hodin a to v noci - a přesto jste mi ho nenabídli. Víte, zdá se mi, že moc přemýšlíte než ho někomu dáte. Pro ty psy to není úplně nej. A co ti haskouni - také mohli už být pryč - také byl o ně zájem.

Proto se teď přimlouvám nejen za Yaga ale i za ostatní psy v Třebíčském útulku LOZ - potřebují nové pány, normální psí život s jedním pánem.

Polštářek

Ano, haskáni mohli být pryč dávno. Každý pes mohl být dávno pryč. Ale opakuju - nic nevíte, jen děláte chytrého. O haskány byl dosud takový zájem, že by byli buď zavření někde na zahradě, bez možnosti procházek ("A bude pejsek chodit ven?"..."My máme velkou zahradu!") nebo ho chtěli lidé, kteří ani nevěděli co je to za plemeno, chtěli aby hlídal a měl rád slepice. Uvádim jednotné číslo, protože vždy byl zájem jen o Cherokeeho, ne o Chewana. A takové vaše superchytré info jak všechno víte a znáte je vážně směšné, protože všechny informace o psech uvádíme na webových stránkách. takže jsou dostupné všem.

29.8.2006 09:38

polstarek napsal(a):

Polštářek

Ne já toho psa osobně neznám, nevím jak jste na to přišla. Jen mi přišlo divné jak o něm mluvíte a dáváte v souvislosti s ním rady. Tak jsem se zeptala jestli ho osobně znáte. No podle Vámi napsaných informací zřejmě ne - to co jste zde uvedla bych já dokázala na internetu najít také.

29.8.2006 09:52

magie napsal(a):
Ne já toho psa osobně neznám, nevím jak jste na to přišla. Jen mi přišlo divné jak o něm mluvíte a dáváte v souvislosti s ním rady. Tak jsem se zeptala jestli ho osobně znáte. No podle Vámi napsaných informací zřejmě ne - to co jste zde uvedla bych já dokázala na internetu najít také.

Znám ho osobně. Důkaz že to znám i v tomto útulku? Bílá buňka s pověšenými náhubky ihned proti dveřím buňky, v levo je Yago v pravo uličkou mezi dlouhými výběhy - tvaru nudle na konci v levo haskouni. Snad nemusím pokračovat.

maťa

29.8.2006 09:55
maťa

polstarek napsal(a):
Znám ho osobně. Důkaz že to znám i v tomto útulku? Bílá buňka s pověšenými náhubky ihned proti dveřím buňky, v levo je Yago v pravo uličkou mezi dlouhými výběhy - tvaru nudle na konci v levo haskouni. Snad nemusím pokračovat.

No ale to já taky takto znám, a přitom jsem v tom útulku byla jen dvakrát!!!
Znám ten útulek, od vidění znám ty psy, ale o jejich povaze nemůžu ani muknout, to bych si fakt nelajzla, musela bych je mít každý den venku na prochajdě, abych si mohla s klidným svědomím dovolit říct, jací jsou

29.8.2006 09:55

polstarek napsal(a):

Tak proč jste psala že se po něm nesmí nic chtít, když zadavatelka o něm jasně napsala - že rád cvičí? Víte je docela rozdíl, pokud jste se na něj jela jednou podívat a je rozdíl pokud s ním trávíte denně několik hodin.

29.8.2006 09:58

polstarek napsal(a):

Pěkný pokus. Na webu "běhá" spousta fotek našeho útulku. Takže jak to u nás vypadá ví každý. Navíc, náhubky nejsou naproti dveřím, ani být nemůžou, naproti dveřím jsou další dveře Ale to není vůbec podstatné, ne? Spousta lidí u nás byla... Mrzí mě, že tady zaplácáváme diskuzní téma věnované na pomoc psům těmito nesmysly... Yaga znám líp než ty, ať už jsi u nás byl/a nebo ne, takže tak. Ať si ostatní věří čemu chtějí...

29.8.2006 13:07

eva nohelova napsal(a):

JINAM BYLO VLOŽENO:

Plemeno: rotvajler
Pohlaví: fena
Narozena: 2000 ?
Důvod příjmu: 10.01.2006 nalezena spolu s malou fenkou křížence špice Kami v Moravských Budějovicích, okr. TR
Povaha: přestože jejich původní majitel je řezník, Reina byla dosti kachektická. Obě feny měl ubytované v zahrádkářské kolonii a krmit je chodil jednou za 14 dní. Když to obě holky už hlady nemohly vydržet, vydaly se do ulic pro "něco na zub". Po týdenním toulání byly odchyceny a převezeny do útulku. Kvůli zimě se nedařilo dostat Reinu do správné kondice, nyní z ní však je už krásná psí holka a hlavní, co postrádá, je samozřejmě domov plný lásky.

reagovat Datum: 29.08.2006 10:09 | Autor: xchipsy

30.8.2006 20:49

eva nohelova napsal(a):

Boxer, pes, 3 roky.
Krásný pes, v útulku velice psychicky strádá.
Nedoporučuje se k dětem ani dalším zvířatům.
K dospělým je velice milý a život bez pánečka a lásky mu nesvědčí a jeho duše chřadne, začíná být apatický.
Bydlí ve venkovním kotci, ale je vhodný jak na zahradu tak do bytu.
Brno.

www.interpespenzion.estranky.cz

31.8.2006 23:06

katty napsal(a):
Boxer, pes, 3 roky.
K dospělým je velice milý a život bez pánečka a lásky mu nesvědčí a jeho duše chřadne, začíná být apatický.
Brno.

Dovolím si poposunout... včera jsem mluvila s dobrovolnicí co dochází do útulku. Boxer je na tom psychicky stále hůř. Dřív milé zvíře se stává apatickým, s ošetřovatelkou přestává "komunikovat"...nutně by potřeboval nový domov, "svého" pánečka a trochu "vymazlit"...

1.9.2006 00:58

xchipsy napsal(a):
Pěkný pokus. Na webu "běhá" spousta fotek našeho útulku. Takže jak to u nás vypadá ví každý. Navíc, náhubky nejsou naproti dveřím, ani být nemůžou, naproti dveřím jsou další dveře Ale to není vůbec podstatné, ne? Spousta lidí u nás byla... Mrzí mě, že tady zaplácáváme diskuzní téma věnované na pomoc psům těmito nesmysly... Yaga znám líp než ty, ať už jsi u nás byl/a nebo ne, takže tak. Ať si ostatní věří čemu chtějí...

Dovolím se připojit k diskuzi o Yagovi, už jen proto, že kdybych o něm kdysi věděla, mohl u mne najít domov ... našla jsem webovou nabídku moc pozdě na to, abych mu mohla dát nový domov.

Ale - chci tu napsat o ČSV. Polštářku a vy podobní, já tohle plemeno vlastním. Mám zkušenosti i s tou jejich odvrácenou stranou vlka. Pokud ČSV získá špatné zkušenosti s lidmi nebo s čímkoli jiným a hned se to nenapraví, je cesta k nápravě velmi obtížná a pes ponese následky přes všechnu možnou i nemožnou snahu majitele. Nikdy tu jizvu nevyhojíš úplně.
Yago by jistě potřeboval nový domov. Ale takový, ve kterém by mohl být skutečně šťastný, v kontaktu se svým novým člověkem. To dokáže dát jen málo lidí. Myslím, že Yago by mohl být tím typem psa, který se snaží upnout na jednoho svého člobrdu, a nikoho jiného už pak potřebovat nebude. Jenže bude potřebovat být s tím člobrdou. Spát mu u postele, chrápat mu do ucha a ne žádný kotec. Stejně tak je jeho věk v porovnání s jinými plemeny psů nevypovídající. Yago může ještě čile běhat i pět nebo víc let, než z něj bude psí dědek. Má ještě velký díl života před sebou, pokud je zdravý.
Bude to pes vděčný za každý pohled, ale bude vyžadovat ohromnou péči, pozornost a hlavně TRPĚLIVOST majitele vzhledem ke své plachosti. Nikdy se z ní nevyléčí, pouze se stabilizuje v lepším stádiu. Bude potřebovat spoustu pohybu.
Potřebuje po tom všem najít někoho, kdo už ho nikdy nezradí. Pokud si ošetřovatelé nejsou jistí, že by šel do výborných podmínek, je pro takového psa lepší, aby zůstal v útulku. Jistě mu tam není nejlépe, jsou to kontaktní zvířata, která i chvilkovým odloučením od společnosti velmi trpí. Ale asi je to pro něj lepší než opětovný návrat po další špatné zkušenosti.
V případě Yaga apeluji na dobrého člověka. Spousta vás tu píše chovatelům, že by chtěli štěně bez PP, že by jim stačilo. Prosím, do toho. Ráda poradím s jakýmkoli problémem. Mám bohužel své zkušenosti. Pomozte jemu, když to potřebuje. Vemte si ho do bytu, vyčleňte mu antidemoliční klec na dobu vaší nepřítomnosti. Choďte s ním na procházky. Hrajte si s ním, věnujte se mu několik hodin denně. Pak nebudete mít nikdy lepšího přítele. Ale jinak ho nechte vklidu žít, protože byste mu nepomohli. Možná by mu bylo dobře ve společnosti fenky, ale pak by se upnul spíše na ni. O něco déle by si pak na Vás zvykal.

2.9.2006 21:16

eva nohelova napsal(a):

Ahoj! Už jsem psala na téma DAROVÁNÍ PEJSKŮ. Mezitím čas pokročil a té staré paní se ozvali lidé, kteří si chtějí křížence odebrat a SNÍST HO!!! Protože má ale obojek proti blechám a klíšťatům, přijdou si pro něj až na konci září... Takže já zkouším psa nabídnou znovu:
Je to menší kříženec německého ovčáka, starý asi 3 roky. Paní ho našla před 2 roky v lese. Od té doby žije ve velkém venkovním výběhu. Paní má už 76 let a má zdravotní problémy, už se o něj dál nemůže starat. Pes je neagresivní, vděčný za každou pozornost a pohlazení. Nikdo ho však dosud necvičil, takže by byl vhodný pro zkušeného pejskaře. Další foto pošlu e-mailem. Zlínský kraj, okres Vsetín, obec Růžďka. sara.koc@seznam.cz tel:608 581 027

3.9.2006 21:57

eva nohelova napsal(a):

Překopírovala jsem sem příspěvem - na to máme toto založené téma. I když chápu, že se zadavatelka snaží seč může.
...Původní (nové) téma jsem smazala.

Prosím, pomozte
Dobrý den, jmenuji se Karolína, zkouším oslovit, koho to jde.
Moje sestřenka se dostala do velmi zlé situace. Její manžel minulý týden spáchal sebevraždu a jí zůstaly 2 malé děti. A k tomu ještě 2 pejsci. Je pochopitelné, že teď nemá na pejsky čas, ani energii. Příbuzní psy mají nebo k nim nemají vztah a v útulku je nechtějí, protože ze zákona ještě existují pozůstalí. Už přemýšlela, že je snad nechá uspat, ale samozřejmě jsme jí slíbili, že jim pomůžeme najít nový domov. Já ji za ty myšlenky neodsuzuju, protože je teď na tom velmi zle.
Jedná se o fenku dalmatinky (8 let) a jejího synka (4), on je kříženec, menší než ona. Ona je kastrovaná, velmi klidná, on je čilý a neskutečně hodný. Oba jsou zvyklí na malinké děti, když jsem za nimi byla, jsou vděčni za jakoukoliv přízeň člověka. Jsou zvyklí venku, ale určitě není problém ani byt. Pouze by potřebovali trochu času, než by si zvykli ve městě. Myslím, že by vůbec nebyl problém je rozdělit a podle mě by ani nebyl problém, pokud by si je vzal někdo, kdo už má psa. Musím sama říct, že fenečka by se hodila i ke starším lidem (kdyby mí rodiče neměli 2 velké psy, jdou do toho hned) a mně by se líbil pejsek. Jenže jsem sama a mám dominantní fenku. Oba toho moc neumí, ale na pejskovi je vidět, že by ho bavil sport, výcvik, všechno. Ani jeden není ani trochu dominantní. Pokud by chtěl někdo poslat fotky, napište mi. Zkuste se, prosím, pozeptat. Děkuju vám všem. Můj e-mail: k.vaverkova@centrum.cz

reagovat Datum: 02.09.2006 17:29 | Autor: karolina79 (karolina)

Re: Prosím, pomozte
Odkud jste? Kontaktujte útulek v blízkém okolí, nechte jim fotky a popis psů, ať je nabízejí. Dejte si inzerát, do novin, na internet.
Navíc si myslím, že 8let stará klidná fena by mohla v pohodě dožít s paní a dětmi, mladšího psa se vám možná podaří umístit snadněji.

reagovat Datum: 02.09.2006 20:17 | Autor: daisy (Eri)

Re: Re: Prosím, pomozte
nezlob te se ale nevím proč se pejsku zbavuje ,nemužete jí pomoct aspon finančně?,vždyd děti stratili otce ted pejsky mi děti by to teda vzali ode mě jako zradu ,aspon toho staršího at si nechá vždyt němá tvat pomáha,mě taky když mi je nejhuře ,

reagovat Datum: 03.09.2006 08:27 | Autor: maja12 (mája)

4.9.2006 11:10

eva nohelova napsal(a):

Dobrý deň,

je pre mňa veľmi ťažké písať tieto riadky, ale nenašla som v mojom okolí lepšie riešenie. Mám ročného psíka Rikiho (posielam pár obrázkov) je miešancom amerického staforda (mama) a pitbulla (otec) veľmi, veľmi ho mám rada, je mojim priateľom a spovedníkom, ale bohužiaľ ma nedostatok práce v mojom okolí prinútil vycestovať za prácou a nemôžem ho zo sebou zobrať. Je to veľmi prítulný a priateľský psík, žije v byte a je veľmi čistotný. Pozná základné povely a je zvyknutý na ľudí.
Chcela by som mu dopriať pekný život s ľuďmi, ktorý majú radi tieto typy psov, ak by ste jemu aj mne vedeli pomôcť ozvite sa mi, prosím.

S pozdravom

Claudia Gettlerová
mobil: +421/910 981 098

4.9.2006 17:39

eva nohelova napsal(a):
JINAM BYLO VLOŽENO:

Plemeno: rotvajler
Pohlaví: fena
Narozena: 2000 ?
Důvod příjmu: 10.01.2006 nalezena spolu s malou fenkou křížence špice Kami v Moravských Budějovicích, okr. TR
Povaha: přestože jejich původní majitel je řezník, Reina byla dosti kachektická. Obě feny měl ubytované v zahrádkářské kolonii a krmit je chodil jednou za 14 dní. Když to obě holky už hlady nemohly vydržet, vydaly se do ulic pro "něco na zub". Po týdenním toulání byly odchyceny a převezeny do útulku. Kvůli zimě se nedařilo dostat Reinu do správné kondice, nyní z ní však je už krásná psí holka a hlavní, co postrádá, je samozřejmě domov plný lásky.

reagovat Datum: 29.08.2006 10:09 | Autor: xchipsy

Už jsem se na Reinu mockrát koukala , je-li tu někdo z tohoto útulku nechcete o ní napsat něco víc? Jestli může být umístěná venku, snese-li ostatní psy a zvířata.....

5.9.2006 16:21

eva nohelova napsal(a):

Dobrý den, omlouvám se, že jsem založila předtím nové téma, i když je zde pro tyto účely již toto. Proto zde nyní přidávám fotografie pejsků a znovu i svůj dopis pro připomenutí. Jmenují se Endy (pejsek) a Ejmi (fenka - maminka Endyho)

Prosím, pomozte
Moje sestřenka se dostala do velmi zlé situace. Její manžel minulý týden spáchal sebevraždu a jí zůstaly 2 malé děti. A k tomu ještě 2 pejsci. Je pochopitelné, že teď nemá na pejsky čas, ani energii. Příbuzní psy mají nebo k nim nemají vztah a v útulku je nechtějí, protože ze zákona ještě existují pozůstalí. Už přemýšlela, že je snad nechá uspat, ale samozřejmě jsme jí slíbili, že jim pomůžeme najít nový domov. Já ji za ty myšlenky neodsuzuju, protože je teď na tom velmi zle.
Jedná se o fenku dalmatinky (8 let) a jejího synka (4), on je kříženec, menší než ona. Ona je kastrovaná, velmi klidná, on je čilý a neskutečně hodný. Oba jsou zvyklí na malinké děti, když jsem za nimi byla, jsou vděčni za jakoukoliv přízeň člověka. Jsou zvyklí venku, ale určitě není problém ani byt. Pouze by potřebovali trochu času, než by si zvykli ve městě. Myslím, že by vůbec nebyl problém je rozdělit a podle mě by ani nebyl problém, pokud by si je vzal někdo, kdo už má psa. Musím sama říct, že fenečka by se hodila i ke starším lidem (kdyby mí rodiče neměli 2 velké psy, jdou do toho hned) a mně by se líbil pejsek. Jenže jsem sama a mám dominantní fenku. Oba toho moc neumí, ale na pejskovi je vidět, že by ho bavil sport, výcvik, všechno. Ani jeden není ani trochu dominantní. Pokud by chtěl někdo poslat fotky, napište mi. Zkuste se, prosím, pozeptat. Děkuju vám všem. Můj e-mail: k.vaverkova@centrum.c

5.9.2006 16:22

karolina79 napsal(a):
Dobrý den, omlouvám se, že jsem založila předtím nové téma, i když je zde pro tyto účely již toto. Proto zde nyní přidávám fotografie pejsků a znovu i svůj dopis pro připomenutí. Jmenují se Endy (pejsek) a Ejmi (fenka - maminka Endyho)

Prosím, pomozte
Jedná se o fenku dalmatinky (8 let) a jejího synka (4), on je kříženec, menší než ona. Ona je kastrovaná, velmi klidná, on je čilý a neskutečně hodný. Oba jsou zvyklí na malinké děti, když jsem za nimi byla, jsou vděčni za jakoukoliv přízeň člověka. Jsou zvyklí venku, ale určitě není problém ani byt. Pouze by potřebovali trochu času, než by si zvykli ve městě. Myslím, že by vůbec nebyl problém je rozdělit a podle mě by ani nebyl problém, pokud by si je vzal někdo, kdo už má psa. Musím sama říct, že fenečka by se hodila i ke starším lidem (kdyby mí rodiče neměli 2 velké psy, jdou do toho hned) a mně by se líbil pejsek. Jenže jsem sama a mám dominantní fenku. Oba toho moc neumí, ale na pejskovi je vidět, že by ho bavil sport, výcvik, všechno. Ani jeden není ani trochu dominantní. Pokud by chtěl někdo poslat fotky, napište mi. Zkuste se, prosím, pozeptat. Děkuju vám všem. Můj e-mail: k.vaverkova@centrum.c

A tady je Ejmi

6.9.2006 21:46

karolina79 napsal(a):
A tady je Ejmi

Premyslim o adopsi nektereho pejska y utulka, ale nemihu najit seznam vsech utulku, tak kdybyste poradili na jake adrese,.. Dik moc

6.9.2006 21:51

briketa napsal(a):
Premyslim o adopsi nektereho pejska y utulka, ale nemihu najit seznam vsech utulku, tak kdybyste poradili na jake adrese,.. Dik moc

pavliskop.blogspot.com

7.9.2006 07:45

briketa napsal(a):

některé útulky byly uvedeny i tady na fóru, adresy, web, telefony... většina "celkových" seznamů, které jsem viděla, jsou zastaralé (telefony atd...)

11.9.2006 20:03

eva nohelova napsal(a):

Pomozte najít nového pána
Staré téma jsem vymazala a vložila sem. Děkuji za pochopení.
Nohelová

...Ke kamarádce se asi před měsícem "přistěhoval" německý ohař. Ptala se všude možně jestli někomu nechybí, ale nikdo neví, tak ho asi někdo vyhodil. Je to asi dvouletý psí hezoun bez tetování, děsně přátelský, milý k dětem, socializovaný. Jenže ona bydlí na samotě bez plotů a pes štěká na kolemjdoucí a taky se bojí, že bude na jaře dávit kolouchy. Takže pokuď se nenajde nový páníček, tak půjde pes do útulku. Prosím nevíte o někom, kdo by si ho vzal? Je to na Plzni jihu. Děkuji

Datum: 11.09.2006 15:25 | Autor: malachitova (mana)

Re: Pomozte najít nového pána
Zkoušela zjistit jestli je čipovaný? Třeba se někomu ztratil a ten dotyčný není místní. Možná to zní blbě, ale třeba by měl v útulku větší šanci najít svého majitele.

Datum: 11.09.2006 15:28 | Autor: maruska (Maruška)

Re: Re: Pomozte najít nového pána
no to jsme nezkoušeli, ale je to dost nepravděpodobný. Ale je asi možný, že by v útulku našel rychleji nového pána.

Datum: 11.09.2006 16:00 | Autor: malachitova (mana)

Re: Re: Re: Pomozte najít nového pána
Možná byste ho mohli do útulku,přivést,nahlásit,oni by vám mohli kouknout na ten čip,potom byste si ho mohliodvést domů a kdyby se někdo ozval,tak mu ho potom předáte,je to sice složitý,záleží na útulku ale i na vás,co chcete pro psíka udělat

Datum: 11.09.2006 17:41 | Autor: nozka (nožka)

Re: Re: Re: Re: Pomozte najít nového pána
Prosím všechny, co najdou nějakého psa, aby se nejdřív zeptali na polici a v okolních útulcích, zda někomu nechybí. Nám se zrovna ztratila fenka dobrmana a nejvíc se bojíme, že si ji někdo "dobrého srdce" nechá.
Moje babička taky takhle týden hostila zaběhnutého pudla , než jsem jí přesvědčila, že ostříhaný toy pudl asi nebude vyhozený chudák. pak jsme v útulku zjistili, že tam kvůli němu každý den volá rodina s malou ubrečenou holčičkou
to, že o psu nikdo v okolí neví neznamená, že se po něm nikdo neshání o 30 km jinde!

Datum: 11.09.2006 18:09 | Autor: jazzinka (jazzinka)

Re: Re: Re: Re: Re: Pomozte najít nového pána
ptali se na policii i obecním úřadě a nic.

Datum: 11.09.2006 18:35 | Autor: malachitova (mana)

29.9.2006 09:51

eva nohelova napsal(a):

Tessi

Urychleně hledáme domov pro 2 letou fenku, kříženku labradora. Je tmavé barvy s pálením, menší než labrador. Hrozně hodná, veselá, rychlá. Určitě by ji hodně bavilo Agillity. Velmi ráda přes cokoliv skáče. Miluje děti, ostatní pejsky, je velmi aktivní a vděčná za jakkékoliv pohlazení. Hrozně by si přála aktivního člověka, bude vděčná i za psí společnost. Je zvyklá v kotci a nebo venku, ale určitě by si trpělivostí zvykla i doma. Může být na dvorku, zvířata nehoní, chodí i ke slepicím, králíkům, do lesa na volno. Hledáme pro ni nového pána u důvodu, že byla týranná. Našla novou majitelku, ale ta si ji bohužel z důvodu nezkušenosti nemůže ponechat. Nikdy neměli psa a chtěli Tessi na klidné procházky, ona je ale vemi aktivní. Navíc jim dělají problém sousedi, kteří po ní hází nezralá jablka a mají strach, že ji otráví. Proto pro ni urychleně hledáme nový domov.Kdyžtak pište na e-mail Sterkule@centrum.cz všechny její věci dostane s sebou

10.10.2006 18:54

eva nohelova napsal(a):

VLOŽENO Z JINÉHO TÉMATU (to posléze vymazáno-děkuji za pochopení):

pomoc pro Československého vlčáka
Pejska do útulku dovezla MP Dubí, pův.majitel se o něj nestaral,pejsek je velice vyhublý. Potřebuje majitele, který by mu zajistil důstojný život. Nejlépe znalce tohoto plemene.

Pejsek se nachází v Krupce u Teplic.
http://www.lozteplice.cz/odd_psi_kluci.php
tel.:723 489 796

...za tohoto pejska se moc přimlouvám. ČSV je plemeno, které potřebuje především svého pána, kterému by mohl věřit. Útulek ho sice zachránil, ale nejlépe by bylo, kdyby se co nejdříve dostal k někomu, kdo ho bude mít skutečně rád a poskytne mu nejen jídlo, ale hlavně dostatek lásky, péče a psychické podpory.
Pejskovi je deset let, což pro tohle plemeno není nikterak vysoký věk. Má před sebou klidně i šest nebo sedm let života. Ještě to zdaleka není psí senior na polehávání.
ČSV může být nejen na zahradě, ale i v bytě. Naopak, čím více bude mít pes kontakt se svým majitelem, tím spokojenější bude.
Pokud byste někdo z vás měli doma kousek místa, tento týraný psík by vám byl jistě vděčný za nějakou stálost ve svém životě. Jsou to úžasní společníci, budou s vámi sdílet každou radost i smutek. Sama mám tohle plemeno doma, s dotazy poradím, zašlu literaturu... Plemeno zvládne i začátečník, ovšem dospělý - pes potřebuje cítit autoritu, kterou dítě většinou nemá.
Kontakt na mne: csvlk@centrum.cz

Datum: 10.10.2006 12:44 | Autor: csvlk (ČSVlk)

10.10.2006 19:15

wami napsal(a):
Prestoze o Karantenne stanici Zvolen toho bylo hodne receno, a prestoze psici snad zustavaji v dobrovolne peci provozovatele KS na naklady darcu, presto jsou zde tyden co tyden psici skutecne ohrozeni utracenim. I kdyz se mi nelibi toto citove vydirani, jeste mene se mi libi predstava, ze zdrava stenatka jsou opravdu utracena.

Nebudu vkladat jednotlive fotky psu a jejich nabidku. Stranky jsou aktualizovany vicemene kazdy tyden, obvykle v pondeli.

Proto chce-li nekdo noveho psika a rad by zachranil nejakeho skutecne ohrozeneho, necht sleduje stranky www.kszv.sk .

(P.S. Ano, uvedomuji si, ze pejsku cekajicich na novy domov v utulcich CR je take dost. Presto nad nimi nevisi tentyz damokluv mec jako na Slovensku... Je to i duvod, proc KS nevkladam do tematu o utulcich, ale sem.)

wami,prosím o informaci,nebo někdo jiný kdo mi může napsat radu.
Jak to je v současné době s tou karanténní stanicí?Dříve snad bylo možné dovést od nich psa do Brna(kde si ho pak převzal nový majitel),dneska sem se dozvěděla,že se to už nedělá.Jak by to bylo s převozem přes hranice?Je možné přímo u nich vyřídit patřičné doklady,aby se pes vůbec dostal sem do republiky?
Navíc když jsem koukala na jejich stránky tak v sekci podmínky adopce je napsáno,že pes nesmí být umístěn v kotci a musí mít procházky mimo město.
Je mi jasné,že nějakýho malého drobka do kotce určitě ne,ale třeba ovčoun?Mám samozřejmě na mysli pobyt v kotci třeba přes noc,nebo v době když není majitel doma.

10.10.2006 19:46

karolina79 napsal(a):
A tady je Ejmi

Ejmi a Andy jsou teď umístěny v útulku v Lanškrouně - www.caniscentrum.com.
Veškerá charakteristika od Karolíny sedí - Andy je opravdu atlet a super bezkonfliktní pejsek.
Ejmy - možná, že působením útulku se už 2x servala s jinými fenami, takže raději ne k fence.

12.10.2006 08:45

eva nohelova napsal(a):

Kopíruji email, který mi přišel:

Dobrý večer,
mám na Vás prosbu.Hledám akutně nový domov pro křížence am.pitbulteriéra, pravděp. s NO.Je to 5-ti letý pes, statný, ve výborné kondici, povahově vyrovnaný, ale skvělý hlídač. Pejska mají naši známí v sousední vesnici, rozhodli se ho utratit, protože kousl člověka, který k nim šel na návštěvu v době kdy nebyli doma. Bohužel ten člověk byl zrovna starosta oné obce.Snažila jsem se jim vysvětlit, že z mého (a určitě ne pouze z mého) pohledu se pes zachoval skvěle, hlídal svoje území a chlap tam neměl co dělat.Podotýkám, že ho nijak drasticky neserval, jen pár štychů na ruce a na zadní části těla.Zkrátka, pes ho pouze vyhnal, nechtěl ho zlikvidovat.Starosta vyhrožuje, zblbnul je tak, že věří, že je pes jednou zabije atd....a to i přesto, že na svoji rodinu pes za celý život ani nezavrčel! Snažila jsem se jim to vymluvit, ale bohužel Pes musí z domu a nebo půjde na injekci...
Chtěla jsem Vás poprosit, zda by bylo možné dát inzerát na Vaše stránky.Nebo popřípadě pokud Vás nenapadá ještě někdo další na koho se obrátit....Pejsek ( Riky) je u Tábora v Jižních Čechách.Myslím, že by se hodil spíše pro někoho, kdo má se psy více zkušeností, na první kontakt s cizí osobou asi nebude reagovat zrovna vstřícně.

S pozdravem J.Smržová
J.Smrzova@seznam.cz

17.10.2006 18:32

eva nohelova napsal(a):

Brazilská fila.
Jedná se o dvou a půl letou fenku bez PP,kterou musí darovat z rodinných důvodů,je částečně vychovaná,chovaná doma,potřebuje přísněšjší ruku a jmenuje se Eliška.Uvádím kontakt na syna majitele777206488 nachází se v Táboře.Děkuji moc.

20.10.2006 09:28

eva nohelova napsal(a):

Ahoj, tohle mi přišlo mejlem, nic jiného nevím.

Ahoj všichni,
>
> obracím se na Vás s prosbou. Vyskytlo se několik psů (3
> labradorky, zhruba tříleté) s pachovým výcvikem na hledání výbušnin a z
> nějakého důvodu se nehodily a chtějí je dát utratit. Kdyby jste někdo uvažoval o pořízení psa a nevadil by dospělý, tak mi prosím dejte vědět na
> 604 264 909.
>
> Díky Alena (veterinářka)
>

20.10.2006 11:14

haninka napsal(a):
Ahoj, tohle mi přišlo mejlem, nic jiného nevím.

Ahoj všichni,
>
> obracím se na Vás s prosbou. Vyskytlo se několik psů (3
> labradorky, zhruba tříleté) s pachovým výcvikem na hledání výbušnin a z
> nějakého důvodu se nehodily a chtějí je dát utratit. Kdyby jste někdo uvažoval o pořízení psa a nevadil by dospělý, tak mi prosím dejte vědět na
> 604 264 909.
>
> Díky Alena (veterinářka)
>

Ahoj, nemá někdo další informace ?

Moc se mi líbí pejsek dobrmana Nero, ale nevidím tu věk, váhu, velikost, povahu !?

http://www.znojmocity.cz/article.php?sid=3799

Myslíte, že pro tyto základní informace tam musím volat ? Nebo někde jsou a já jen špatně vidím ? Mám o pejska velký zájem !

20.10.2006 20:45

briketa napsal(a):
Ahoj, nemá někdo další informace ?

Moc se mi líbí pejsek dobrmana Nero, ale nevidím tu věk, váhu, velikost, povahu !?

http://www.znojmocity.cz/article.php?sid=3799

Myslíte, že pro tyto základní informace tam musím volat ? Nebo někde jsou a já jen špatně vidím ? Mám o pejska velký zájem !

Nevíte někdo jak to dopadlo s tou Pyrenejskou mastinkou ????

20.10.2006 22:22

eva nohelova napsal(a):

Daruji fenku křížence labradora - Reti. Je moc milá, ale žárlivá a hlídá si své lidi. Potřebuje pevné vedení aby konečně věděla kam patří. Je vhodná spíše na zahradu, ale určitě by si zvykla i v bytě. Psalo se o ní a o jejím kámošovi Benovi v diskusi "umřel páneček". Původně jsme se domnívali, že Reti má alespoň osm let, ale je jí určitě míň. Je ve výborném zdravotním stavu. Ben už pánečky má, ale Reti pořád čeká. Momentálně je v útulku v Troji, protože na svém přechodném bydlišti už nemohla zůstat. Nemáte zájem?
mail: jaronok@post.cz

21.10.2006 21:04

eva nohelova napsal(a):

Tak mám další nabídku - týraný belgický ovčák s PP - Katovsko. V případě zájmu předám kontakt.

21.10.2006 21:20

haninka napsal(a):
Tak mám další nabídku - týraný belgický ovčák s PP - Katovsko. V případě zájmu předám kontakt.

Omyl - Klatovsko.

22.10.2006 21:08

eva nohelova napsal(a):

PŘEVEDENO Z JINÉ DISKUSE:

Toto mi přišlo před chvíli v mailu....já už bohužel svou smečku mám.

Ahoj všichni,
# # >
# # > obracím se na Vás s prosbou. Vyskytlo se nekolik psů (3
# # > labradorky, zhruba tríleté) s pachovým výcvikem na hledání
# # > výbušnin a z nejakeho důvodu se nehodily a chteji jí
# # > je dát utratit.
# # > Kdyby jste nekdo uvažoval o porízení psa a nevadilo by ze je
# # > dospelý, tak mi prosím dejte vedet na 604 264 909.
# # > Díky Alena

Datum: 21.10.2006 22:49 | Autor: m (M)

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.10.2006 18:03

eva nohelova napsal(a):
PŘEVEDENO Z JINÉ DISKUSE:

Toto mi přišlo před chvíli v mailu....já už bohužel svou smečku mám.

Ahoj všichni,
# # >
# # > obracím se na Vás s prosbou. Vyskytlo se nekolik psů (3
# # > labradorky, zhruba tríleté) s pachovým výcvikem na hledání
# # > výbušnin a z nejakeho důvodu se nehodily a chteji jí
# # > je dát utratit.
# # > Kdyby jste nekdo uvažoval o porízení psa a nevadilo by ze je
# # > dospelý, tak mi prosím dejte vedet na 604 264 909.
# # > Díky Alena

Datum: 21.10.2006 22:49 | Autor: m (M)

tenhle mail mi přišel taky, několikrát... psi jsou už prý všichni rozebraný.

29.10.2006 19:28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tenhle mail mi přišel taky, několikrát... psi jsou už prý všichni rozebraný.

Dobrý den, doma už mám jednoho pejska z útulku ( velkého, 45kg ) a rozhodla jsem se k němu pořídit pejska druhého,ale tentokrát pouze malého, spíše mladšího, do 10kg, klidně štěně, středočeský kraj,.. neměli byste nějaký tip ? Děkuji !!!

30.10.2006 18:20

eva nohelova napsal(a):

Tak já taky přidám - Tor - plemeno grónský pes s PP, 2 letý, zabaven pro týrání spolu se 3 fenami. V útulku je tři měsíce - jeho fyzička jde opět nahoru - dostali jsme od sponzorů vitamíny na jeho zadní nohy - bohužel dolů to jde s jeho povahou - nečinný život v útulku mu neprospívá. Nesnáší se se psy, musheři si ho těžko vezmou do své smečky, protože to je dospělý pes, který by smečku asi rozhádal. Byl by vhodný i na výstavy a chov. Více informací a foto na www.caniscentrum.com.

30.10.2006 18:58

pibi´s napsal(a):
Dobrý den, doma už mám jednoho pejska z útulku ( velkého, 45kg ) a rozhodla jsem se k němu pořídit pejska druhého,ale tentokrát pouze malého, spíše mladšího, do 10kg, klidně štěně, středočeský kraj,.. neměli byste nějaký tip ? Děkuji !!!

Zrovna jsem chtěla nabídnout štěně překrásnou kuličku Elišku - je od
sousedky která není na internetu a požádala mě o pomoc . Fenečka
je kříženec jezevčíka ale má huňatou a jemňounkou srst , je neskutečně milá , no jako každé dvouměsíční štěně , je zvyklá na psy , i na velké , tedˇ váží asi dvě kila - možná necelé , tak myslím že to bude prcek tak akorát do těch 10kg.
Moc bych jí přála aby se dostala do lepších podmínek , jinak i ona
bude vrhat štěňata každé hárání jako její matka.Jestli máš trošku zájem , nebo kfdokoliv jiný zítra bych ji nafotila , okr.KH , pokud bys chtěla víc info tak mi napiš na mail cibiskova@seznam.cz

31.10.2006 12:42

peggyna napsal(a):
Tak já taky přidám - Tor - plemeno grónský pes s PP, 2 letý, zabaven pro týrání spolu se 3 fenami. V útulku je tři měsíce - jeho fyzička jde opět nahoru - dostali jsme od sponzorů vitamíny na jeho zadní nohy - bohužel dolů to jde s jeho povahou - nečinný život v útulku mu neprospívá. Nesnáší se se psy, musheři si ho těžko vezmou do své smečky, protože to je dospělý pes, který by smečku asi rozhádal. Byl by vhodný i na výstavy a chov. Více informací a foto na www.caniscentrum.com.

HLEDAJÍ SE NOVÍ PÁNÍČCI:
ATOS Svítící hvězda (CMKU/SP/5472/01) Černý pětiletý šarpej s PP musel být vzhledem k nemoci majitele umístěn v útulku v Maršovicích u Benešova.
telefon 317 744 394
Pejsek je umístěn v kotci v útulku a chřadne, nechce jíst, je vystresovaný. Vlivem stresu začal být agresivní na ošetřovatele.
Hledáme proto někoho, kdo pejskovi zajistí nový domov.

31.10.2006 12:44

HLEDAJÍ SE NOVÍ PÁNÍČCI:
ATOS Svítící hvězda (CMKU/SP/5472/01) Černý pětiletý šarpej s PP musel být vzhledem k nemoci majitele umístěn v útulku v Maršovicích u Benešova.
telefon 317 744 394
Pejsek je umístěn v kotci v útulku a chřadne, nechce jíst, je vystresovaný. Vlivem stresu začal být agresivní na ošetřovatele.

Ještě odkaz:
http://www.volny.cz/marsovice.utulek

31.10.2006 17:34

Ještě odkaz:
http://www.volny.cz/marsovice.utulek

Ahoj,ale bylo psáno, že pejska do 10kg,.. ale zapoměla jsem napsat, že ty 2,5 kg, jsou hodně málo, bylo by to moc maličké, .. Ale děkuji za tip !

31.10.2006 17:54

HLEDAJÍ SE NOVÍ PÁNÍČCI:
telefon 317 744 394

Zachraňte Maxe!!!
Psí útulek Malý Jeníkov daruje německého krátkosrstého ohaře. Maxovi je deset let, na svůj věk je vitální, hodný, temperamentní a zdravý. Nedávno mu náhle zemřela mladá panička, kterou měl moc rád a on musel do útulku. Netušil, že už ji nikdy neuvidí, a tak na ni čekal a čekal. Až po čase mu náhle došlo, že už se s ní nikdy víc nesetká. Od té doby jen chřadne, ztratil zájem dokonce i o fenky a jen leží a je apatický. Jediné, co by jej mohlo zachránit, je nový domov. Dáte mu někdo naději?

31.10.2006 17:58

kamca napsal(a):
Zachraňte Maxe!!!
Psí útulek Malý Jeníkov daruje německého krátkosrstého ohaře. Maxovi je deset let, na svůj věk je vitální, hodný, temperamentní a zdravý. Nedávno mu náhle zemřela mladá panička, kterou měl moc rád a on musel do útulku. Netušil, že už ji nikdy neuvidí, a tak na ni čekal a čekal. Až po čase mu náhle došlo, že už se s ní nikdy víc nesetká. Od té doby jen chřadne, ztratil zájem dokonce i o fenky a jen leží a je apatický. Jediné, co by jej mohlo zachránit, je nový domov. Dáte mu někdo naději?

kontakty k Maxovi: tel. 607 221 907; 606 856 483, e-mail: utulekjenikov@seznam.cz, http://www.utulekmalyjenikov.estranky.cz

31.10.2006 20:42

pibi´s napsal(a):
Ahoj,ale bylo psáno, že pejska do 10kg,.. ale zapoměla jsem napsat, že ty 2,5 kg, jsou hodně málo, bylo by to moc maličké, .. Ale děkuji za tip !

Jj , už to vidím , promiň , psala jsem to v rychlosti , že by snad holčina mohla mít štěstí .. Tak tedy nabídka trvá , dvouměsíční fenečka , krásná ,
je velmi malinká ..kontakt cibiskova@seznam.cz

1.11.2006 11:38

kamca napsal(a):
kontakty k Maxovi: tel. 607 221 907; 606 856 483, e-mail: utulekjenikov@seznam.cz, http://www.utulekmalyjenikov.estranky.cz

Ahojky, nevíte prosím nikdo o nějakém páníčkovi pro Maxe? Je opravdu nezbytné mu najít rychle nový domov, páníčka, ke kterému by mohl přilnout a najít tak ztracený smysl života. Jinak je nebezpečí, že to úplně vzdá a zemře... Jinak je to moc veselý pes, energický, aktivní a hodný. Jen potřebuje najít ztracený smysl života.

Kdybyste o někom věděli nebo si Maxe chtěli sami vzít, kontaktujte prosím Malý Jeníkov - viz. kontakty výše. Nebo napište sem či na můj e-mail kamca.ko@seznam.cz .
Díky moc.

1.11.2006 14:07

kamca napsal(a):
Ahojky, nevíte prosím nikdo o nějakém páníčkovi pro Maxe? Je opravdu nezbytné mu najít rychle nový domov, páníčka, ke kterému by mohl přilnout a najít tak ztracený smysl života. Jinak je nebezpečí, že to úplně vzdá a zemře... Jinak je to moc veselý pes, energický, aktivní a hodný. Jen potřebuje najít ztracený smysl života.

Kdybyste o někom věděli nebo si Maxe chtěli sami vzít, kontaktujte prosím Malý Jeníkov - viz. kontakty výše. Nebo napište sem či na můj e-mail kamca.ko@seznam.cz .
Díky moc.

rozeslala jsem tuto informaci s kontaktem na útulek u nás na fakultě. Moc mu držím palce, aby se někdo pro něj našel včas. Strašně ráda bych se ho ujala, ale bohužel, nemám kde ho ubytovat přes noc když jsem v Budějovicích.

1.11.2006 16:32

rozeslala jsem tuto informaci s kontaktem na útulek u nás na fakultě. Moc mu držím palce, aby se někdo pro něj našel včas. Strašně ráda bych se ho ujala, ale bohužel, nemám kde ho ubytovat přes noc když jsem v Budějovicích.

Děkuju za pomoc, taky doufám, že se páník pro Maxe najde včas..

2.11.2006 12:38

eva nohelova napsal(a):

Převedeno z jiného témata:

3 labradoři hledají domov
Dobrý den! Sprostředkovaně jsem se dozvěděla, že tři přibližně roční labradoři původně cvičení na hledání výbušnin neuspěli ve výcviku. Díky tomu by měli být utraceni. Zřejmě by měli být pro zájemce, kteří by jim chtěli pomoct a zachránit je, zadarmo. Zařizuje to nějaká paní veterinářka. Číslo na její mobil je : 604 264 909. Bohužel více informací nevím, proto v případě zájmu se obraťte na výše zmíněné telefonní číslo. Chtěla bych jim pomoct...

reagovat Datum: 02.11.2006 09:56 | Autor: zvířátková (zvířátková)

Re: 3 labradoři hledají domov
už jsou rozdaní

reagovat Datum: 02.11.2006 10:00 | Autor: sofa (sofa)

2.11.2006 12:47

eva nohelova napsal(a):

Ahojte lidi. Retinka (viz výše) pořád čeká na svého pána. Nikomu se nelíbí?

6.11.2006 13:03

kamca napsal(a):
Děkuju za pomoc, taky doufám, že se páník pro Maxe najde včas..

Max včera našel domov! Odvezly si ho dvě hodné paní z Netolic, které již mají s ohaři zkušenosti .

7.11.2006 14:17

eva nohelova napsal(a):

tak Tessinka má už nový domov.Díky všem.

7.11.2006 15:28

sterkule napsal(a):
tak Tessinka má už nový domov.Díky všem.

Ahojky KATTY...chci se zeptat jestli ma uz ten 3lety boxer jmenem FELIX nové páníčky...gdyby bylo na me tak bych si ho vzala ke me, ale pred pul rokem sem si koupila 2 pejska a rodice uz mi dalsiho nedovoli...mozna bych je premluvila ale jak se pise ze pejsem by mel jit do rodiny tam kde nejsou jina zvirata tak proto by to take neslo ptz my mame doma hodne zviratek...prosim dej vedet jak se Felix ma...predem moc dekuji

8.11.2006 09:59

nicolll napsal(a):
Ahojky KATTY...chci se zeptat jestli ma uz ten 3lety boxer jmenem FELIX nové páníčky...gdyby bylo na me tak bych si ho vzala ke me, ale pred pul rokem sem si koupila 2 pejska a rodice uz mi dalsiho nedovoli...mozna bych je premluvila ale jak se pise ze pejsem by mel jit do rodiny tam kde nejsou jina zvirata tak proto by to take neslo ptz my mame doma hodne zviratek...prosim dej vedet jak se Felix ma...predem moc dekuji

Ahoj Nicolll.
Bohužel, Felix stále nový domov nemá, možná právě proto, že není vhodný k dalším psům ani jiným zvířatům. Je to s ním složitější, byl odebrán jedné početné rodině, kde sloužil dětem "ke hraní" . Proto nemá rád ani děti /kolem 6-7 let/. Co asi musel zažít boxer, který nemá rád děti....
Ale děti tak od 12,13 let už bere v pohodě. I k dospělým je velmi milý.
Bohužel začala zima a krátkosrstého Felixe čeká několik měsíců venku v kotci...
Katty

8.11.2006 18:40

karolina79 napsal(a):
A tady je Ejmi

Andy i Eimy už našli nový domov. Díky!

10.11.2006 11:51

katty napsal(a):
Ahoj Nicolll.
Bohužel, Felix stále nový domov nemá, možná právě proto, že není vhodný k dalším psům ani jiným zvířatům. Je to s ním složitější, byl odebrán jedné početné rodině, kde sloužil dětem "ke hraní" . Proto nemá rád ani děti /kolem 6-7 let/. Co asi musel zažít boxer, který nemá rád děti....
Ale děti tak od 12,13 let už bere v pohodě. I k dospělým je velmi milý.
Bohužel začala zima a krátkosrstého Felixe čeká několik měsíců venku v kotci...
Katty

Ahoj, od kamarádky mi přišel mail, který ji poslala kamarádka. Jde krásného pejska, kterého si zřejmě absolutně bez uvážení vzala nějaká slečna z útulku a v podstatě se o něj vůbec nestará, pejsem je zavřený cely den doma, byl údajně podviživený atd,.proto pro pejska hledáme urychleně nový domov a hlavně rozumného páníčka, který si je vědom, co péče o psa obnáší. Tak a teď něco o zmíněném hafanovi (budou to jen info z mailu, víc bohužel nevím). Pejsek se jmenuje Alf, nachází se v Praze, věk bohužel nevím, ale podle fotek odhaduji cca 2-3 roky, zkrátka mladý pes. Vypadá na křížence RTW, je temperamentní, Nechová se ostražitě nebo nepřátelsky, má rád společnost. I když nemá zažité základní povely, kamarádka zkoušela sedni, k noze a Alf brzy pochopil, co se po něm chce a povel splnil. Z mailu jsem pochopila, že je to zkrátka mladý temperamentní pes, ktery by rád plnil povely svého pána a rád by se něčemu učil. Pokud byste o Alfovi chtěli více info. Kontaktujte Lindu Zelenkovou : LZelenkova@arnika.oreahotels.cz

10.11.2006 11:52

misha napsal(a):
Ahoj, od kamarádky mi přišel mail, který ji poslala kamarádka. Jde krásného pejska, kterého si zřejmě absolutně bez uvážení vzala nějaká slečna z útulku a v podstatě se o něj vůbec nestará, pejsem je zavřený cely den doma, byl údajně podviživený atd,.proto pro pejska hledáme urychleně nový domov a hlavně rozumného páníčka, který si je vědom, co péče o psa obnáší. Tak a teď něco o zmíněném hafanovi (budou to jen info z mailu, víc bohužel nevím). Pejsek se jmenuje Alf, nachází se v Praze, věk bohužel nevím, ale podle fotek odhaduji cca 2-3 roky, zkrátka mladý pes. Vypadá na křížence RTW, je temperamentní, Nechová se ostražitě nebo nepřátelsky, má rád společnost. I když nemá zažité základní povely, kamarádka zkoušela sedni, k noze a Alf brzy pochopil, co se po něm chce a povel splnil. Z mailu jsem pochopila, že je to zkrátka mladý temperamentní pes, ktery by rád plnil povely svého pána a rád by se něčemu učil. Pokud byste o Alfovi chtěli více info. Kontaktujte Lindu Zelenkovou : LZelenkova@arnika.oreahotels.cz

Ještě mám jednu fotku. Tak ji posílám, je moooc krásný, škoda, že si ho nemůžu vzít k tý mojí malý mršce.

10.11.2006 12:06

xdiana napsal(a):
Už jsem se na Reinu mockrát koukala , je-li tu někdo z tohoto útulku nechcete o ní napsat něco víc? Jestli může být umístěná venku, snese-li ostatní psy a zvířata.....

REINA UŽ NENÍ K ADOPCI- zemřela na náročnou operaci žaludku !!

10.11.2006 12:45

misha napsal(a):
Ještě mám jednu fotku. Tak ji posílám, je moooc krásný, škoda, že si ho nemůžu vzít k tý mojí malý mršce.

Tak se mi podařilo zjistit ještě ten věk, jsou mu skutečně 2 roky.
Tady jsou další kontakty pro bližší info o Alfovi:
Linda Zelenková, tel.:724 333 202
zelenkova.l@seznam.cz

3.1.2007 12:15

katty napsal(a):
Boxer, pes, 3 roky.
Brno.

Máme velikou radost - Felix včera odcestoval s novou paničkou, doufáme, že jim to spolu bude klapat .

7.1.2007 10:59

arsiela napsal(a):
wami,prosím o informaci,nebo někdo jiný kdo mi může napsat radu.
Jak to je v současné době s tou karanténní stanicí?Dříve snad bylo možné dovést od nich psa do Brna(kde si ho pak převzal nový majitel),dneska sem se dozvěděla,že se to už nedělá.Jak by to bylo s převozem přes hranice?Je možné přímo u nich vyřídit patřičné doklady,aby se pes vůbec dostal sem do republiky?
Navíc když jsem koukala na jejich stránky tak v sekci podmínky adopce je napsáno,že pes nesmí být umístěn v kotci a musí mít procházky mimo město.
Je mi jasné,že nějakýho malého drobka do kotce určitě ne,ale třeba ovčoun?Mám samozřejmě na mysli pobyt v kotci třeba přes noc,nebo v době když není majitel doma.

Vetsina KS na Slovensku to ted resi tak, ze pracuji se Slobodou zvierat a nejakym zpusobem psy z karanteny vykupuji. Tito psi ale stale vetsinou cekaji na novy domov, jejich krmeni a opatera je financovana z daru a sponozoringu, navic se na Slovensku nejak da zaridit, aby se KS a utulkum posilaly 2% z dane.

S tim bydlenim v kotci - ted mam pejska z Komarna. V podminkach, ktere clovek dostane pri adopci pejska, je popsano, jakym zpusobem se o psa starat - myslim, ze velmi rozumne, kez by se toho drzel kazdy. Mimo jine v casti o kotcovani psa se pise, ze neni-li jina moznost, nez psa kotcovat, mel by mit tento pes narok na 4 hodiny vybehu denne + 2 hodiny prochazek mimo vybeh. Podobne u psa, ktereho nelze zajistit jinak, nez uvazem. Uvaz musi mit delku 6 metru a pes musi mit na nem moznost pohybovat se nejmene 3 metry do stran. Pricemz opet ma narok na nejmene 2 hodiny prochazek mimo vybeh.

Podminky prevzeti psu z CR vetsinou jsou pouze takove, ze zaplatite EUpas a cipovani.

14.3.2007 06:52

eva nohelova napsal(a):

PŘELOŽENO DO VHODNÉHO TÉMATU:

Dobrý den, sousedi hledají nový domov pro svého osmiletého pinče, je zvyklý na byt, ale zahradu by uvítal také. Je zdravý a vitální. Kdo by měl zájem, ať volá 602486855.

14.3.2007 11:18

katty napsal(a):
Máme velikou radost - Felix včera odcestoval s novou paničkou, doufáme, že jim to spolu bude klapat .

http://www.interpespenzion.estranky.cz/ clanky/dopisy-od-majitelu/felix

14.3.2007 11:33

eva nohelova napsal(a):
PŘELOŽENO DO VHODNÉHO TÉMATU:

Dobrý den, sousedi hledají nový domov pro svého osmiletého pinče, je zvyklý na byt, ale zahradu by uvítal také. Je zdravý a vitální. Kdo by měl zájem, ať volá 602486855.

Na toto téma jsem úplně zapomněla hledám domov pro křížence BSP který se k nám přistěhoval jsme z vyškovska Je mladý tipuju tak do 3 let

15.3.2007 10:33

danemary napsal(a):
Na toto téma jsem úplně zapomněla hledám domov pro křížence BSP který se k nám přistěhoval jsme z vyškovska Je mladý tipuju tak do 3 let

Píšu za svoji kamarádku,která je na dně.
Shání pro 3 letého dobrmana(černého s pálení, kup. uši,nadst.očkování, zdravý) hodného,ale opravdu hodného pánička. Včera dostala nůž na krk od svého manžela,který psa pořídil a nestará se o něj. Napadl ho 2x, poprvé asi před rokem,kdy z toho byla jen modřina a včera znovu,roztržená kombinéza,žádná krev...dle svědků se oba případy odehrály-že byl pes zahnaný do kouta. Pán se ke psu nikdy nechoval hezky, častoval ho slovy ..ty zkurvenče, ty sráči..pes je hodný,mazlivý,nikdy nikomu neublížil, nechá se hladit a lísá se...paní 2x viděla,jak manžel psa nakopl..kvůli psu jsou na dennodením pořádku hádky typu..dej ho sráče pryč nebo ho zabiju..atd..paní je na dně..včera to vyrcholilo další hádkou, kdy manžel necháva schválně otevřená vrat,aby psa něco přejelo(pracuje doma)...proto paní žádá opravdu hodného člověk,který by se pejska ujal a měl ho rád...sama nemůže psát, je vyřízená a bojí se nadávek zde,že by se zhroutila,proto prosím o pochopení a případné zájemce na můj emil,popř přepošlu foto pejska.JInak paní se pejskovi každý den věnuje, bere ho na procházky a hraje si s ním, dává mu nažrat a stará s o něj...má strach,že manžel psovi něco udělá,nebo ho fakt něco přejede, pokud je paní doma,pes za otevřená vrata nejde...už prostě nemůže dál...
Děkuji za pochopení

emil: nikka.007@sezanm.cz

16.3.2007 08:15

alexxa napsal(a):
Shání pro 3 letého dobrmana(černého s pálení, kup. uši,nadst.očkování, zdravý) hodného,ale opravdu hodného pánička. Včera dostala nůž na krk od svého manžela,který psa pořídil a nestará se o něj. Napadl ho 2x, poprvé asi před rokem,kdy z toho byla jen modřina a včera znovu,roztržená kombinéza,žádná krev...dle svědků se oba případy odehrály-že byl pes zahnaný do kouta. Pán se ke psu nikdy nechoval hezky, častoval ho slovy ..ty zkurvenče, ty sráči..pes je hodný,mazlivý,nikdy nikomu neublížil, nechá se hladit a lísá se...paní 2x viděla,jak manžel psa nakopl..kvůli psu jsou na dennodením pořádku hádky typu..dej ho sráče pryč nebo ho zabiju..atd..paní je na dně..včera to vyrcholilo další hádkou, kdy manžel necháva schválně otevřená vrat,aby psa něco přejelo(pracuje doma)...proto paní žádá opravdu hodného člověk,který by se pejska ujal a měl ho rád...sama nemůže psát, je vyřízená a bojí se nadávek zde,že by se zhroutila,proto prosím o pochopení a případné zájemce na můj emil,popř přepošlu foto pejska.JInak paní se pejskovi každý den věnuje, bere ho na procházky a hraje si s ním, dává mu nažrat a stará s o něj...má strach,že manžel psovi něco udělá,nebo ho fakt něco přejede, pokud je paní doma,pes za otevřená vrata nejde...už prostě nemůže dál...
Děkuji za pochopení

Prosím ,napište mi kontakt na můj email...Ráda bych pomohla.Místo mám a když bych si ho nenechala sama..zkusím sehnat kvalitního majitele.Tam už zůstt nemůže...

můj email je : zgipova@seznam.cz

19.3.2007 20:05

tasy napsal(a):
Prosím ,napište mi kontakt na můj email...Ráda bych pomohla.Místo mám a když bych si ho nenechala sama..zkusím sehnat kvalitního majitele.Tam už zůstt nemůže...

můj email je : zgipova@seznam.cz

Plemeno: kříženec rotvajler x labrador
Pohlaví: fena, kastrovaná
Narozena: 08/2001
Důvod příjmu: nalezena 24. 01. 2005 v Jaroměřicích n./R., původní majitel drogově závislý
Povaha: ostražitá, poslušná, dobrý hlídač, všestranně upotřebitelná

Nevhodná k dětem. Pouze pro zkušeného majitele !!!

19.3.2007 20:10

wottan napsal(a):
Plemeno: kříženec rotvajler x labrador
Pohlaví: fena, kastrovaná
Narozena: 08/2001
Důvod příjmu: nalezena 24. 01. 2005 v Jaroměřicích n./R., původní majitel drogově závislý
Povaha: ostražitá, poslušná, dobrý hlídač, všestranně upotřebitelná

Nevhodná k dětem. Pouze pro zkušeného majitele !!!

Kontakt :předchozí fena Althea-

Liga na ochranu zvířat ČR
místní organizace Třebíč
Hrádek 964, poštovní přihrádka 57
674 01 Třebíč
Útulek pro opuštěné psy LOZ ČR Třebíč
(areál bývalého školního statku nad bazilikou sv. Prokopa)
Nad Zámkem 5
674 01 Třebíč

telefon: +420 568 824 241
Pohotovost NONSTOP ANIMAL EMERGENCY
+420 774 804 242
POZOR - ZMĚNA EMAILOVÉ ADRESY
Vaše dotazy a zprávy související s činností LOZ ČR
- místní organizace Třebíč
a Útulkem pro opuštěné psy Třebíč pište na e-mail:
loztrebic@seznam.cz

e-mail loz.cr@seznam.cz

20.3.2007 13:14

alexxa napsal(a):
Děkuji za pochopení

Zdravím a doufám, že dobrman našel nový a láskyplný domov - moc mě tento osud dojal. Paní, jejíž manžel je evidentní hovado, přeju pevné nervy, hodně síly a odvahy a třeba i ona si najde lepší domov.
P.S.: Kdyby můj manžel nakopl psa, tak mu okamžitě sbalím kufry.

28.3.2007 15:18

eva nohelova napsal(a):

www.rottka.pl - je to sice organizace v Polsku, ale kdyby se Vám nějaký pejsek zalíbil tam, větší problém s adopcí nebude.

23.8.2007 17:58

eva nohelova napsal(a):

Aljašsky malamut 3-4roky starý ( respektive mlady), hledá nové páničky nejlépe s dobře zajištěnou zahradou. Pes je hodný, vhodný k dětem.
Byl dost dlouho zavřený v kotci a jen krmen, ale i tak je to moc hodný psan. Před časem byl dán do služby k bezpečnostní agentuře, kde měl jen budit respekt, což sice plnil, ale využije každou možnost k tomu aby zdrhnul. Možná by jen stačilo mu dát dostatečný prostor k vybití energie, pak snad by neměl takové ambice vzít roha.
V pondělí 23.8.07 jde do útulku a je místo něho brán výměnou jiný pes co se bude více hodit ke strážní službě.
Prosím ozvěte se kdo by mu poskytl domov plný lásky, určitě si ho zaslouží... Ostravsko
602 565773

Přidejte reakci

Přidat smajlík