sabina
napsal(a):
napište vaše názory a živ. zkušenosti - Jak na toto plemeno
Ahoj,
jednoho caníka mám doma. Jsou mu dva roky.
Doma je to velikánský mazlík a zlatíčko, má rád celou rodinu a lidi, které dobře zná. Je hodně nedůvěřivý vůči cizím. Nestojí o velké kamaráčov s cizími. Je perfektní hlídač. Většinou mu u cizích lidí trvá déle, že pozná, že jsou to přátelé, poté je má moc rád. S našimi ostatními psi i kočkami se snáší moc dobře.
S tímto plemenem jsem moc spokojená, svého psa bych nevyměnila za nic na světě :o).
Přikládám foto mého miláčka.
sabina
napsal(a):
Plemeno je to krasne, ale asi narocne na duslednou vychovu. Znami ho maji a totalne to nezvladaji. Rocni pes sefuje cele rodine. Je to skoda, pes je to dobry, ale ne pro tyto lidi ..Diky jeho povaze je pes postrachem cele ulice.
krtcice
napsal(a):
Plemeno je to krasne, ale asi narocne na duslednou vychovu. Znami ho maji a totalne to nezvladaji. Rocni pes sefuje cele rodine. Je to skoda, pes je to dobry, ale ne pro tyto lidi ..Diky jeho povaze je pes postrachem cele ulice.
Každý pes potřebuje důslednost.
Měla jsem kdysi velký zájem o toto plemeno a snad nejdůležitější co jsem zjistila bylo, že vrh by měl být bezpodmínečně odchován v bytě s majitelem. Pokud jsou štěňata někde "vzadu na dvorku" nikdy si nenajdou správný vztah k člověku.
Jinak je to pes jako každý jiný. My si to rozmysleli z důvodu jeho krátké srsti. Přeci jen v zimě by nemohl hlídat venku,to bych neměla to srdce.
veras
napsal(a):
Každý pes potřebuje důslednost.
Měla jsem kdysi velký zájem o toto plemeno a snad nejdůležitější co jsem zjistila bylo, že vrh by měl být bezpodmínečně odchován v bytě s majitelem. Pokud jsou štěňata někde "vzadu na dvorku" nikdy si nenajdou správný vztah k člověku.
Jinak je to pes jako každý jiný. My si to rozmysleli z důvodu jeho krátké srsti. Přeci jen v zimě by nemohl hlídat venku,to bych neměla to srdce.
Přesně souhlasím,štěnata by měla být odchována s co nejužším kontaktem s lidmi a i ostatními členy směčky,pokud je v rodině vícero psů.Pak jsou to skvělí společníci a i k dětem.Není problém,aby můj skoro osmyletý syn vystavoval dospělého caníka na výstavě v soutěži dítě a pes.
Je třeba hodně zvážit odkud si člověk štěně bere a to nejen u tohoto plemene a je lepší si na štěně počkat,než neuváženě koupit hned co je po ruce a nebo nejlevnější.
To je jeden z našich berušek
krtcice
napsal(a):
Caník potřebuje socializaci a výchovu jako každé plemeno. Vaší známí si nechali pejska přerůst přes hlavu a to je problém u každého plemene, ne jen u cane corso. Měli by si ujasnit postavení ve "smečce". Je nepřípustné, aby pes "šéfoval" celé rodině.
masoterianka
napsal(a):
Caník potřebuje socializaci a výchovu jako každé plemeno. Vaší známí si nechali pejska přerůst přes hlavu a to je problém u každého plemene, ne jen u cane corso. Měli by si ujasnit postavení ve "smečce". Je nepřípustné, aby pes "šéfoval" celé rodině.
Jsou to krádní, šlechetní a moudří psi. Sama bych caníka brala hned, ovšem také bych si dala pozor, odkud ho beru, a také na výchovu je třeba klást velký důraz - to je ale samozřejmost u všech plemen. Je nádhera se dívat na psy Cane Corso, samotný pohled na jejich stavbu těla, pohyb a pochopení jejich charakteru přináší radost.
sabina
napsal(a):
Řeknu to poměrně zkráceně. Za poslední půlrok jsem se seznámila s 2 caníkama. Jeden, úžasně vyrovnaný, poslušný a bezproblémový pes, ale výborný hlídač, chová se v kontaktu s lidmi a zvířaty bezproblémově. Má rok a půl. Druhý, devítiměsíční, rodinu má mimo své území zcela "v paži" (nevím, jak výstižněji to nazvat), ne to takový ubublaný despota, nic ho nebaví a je uzavřen do svého světa. Jsem přesvědčena, že mu zcela chybí socializace a z toho podle mě pramění nevhodné chování. Při prvním kontaktu s ním (bez fyzického kontaktu z mé strany) mě kousl do obličeje. Naštěstí nic vážného. A doma je prý také dobrý hlídač (ale toho tak dobře v domácím prostředí neznám).
Tedy dvě, zcela odlišné povahy jednoho plemene. Nebudu tedy soudit, ale věřím, že při dobré výchově a socializaci se jedná a vyrovnané, poměrně bezproblémové plemeno, avšak vhodné pro alespoň středně zkušeného (kynologicky) majitele.