stala se mě teď taková nemilá věc,jela jsem k vetovi s jezevčinkou mejch rodičů,ochrnula od zad.A když jsem ji vykládala u našich s auta,tak jsem ji nějak blbě chytla a čubinka mi bolestí kousla do prstu.Poměrně hodně,mám tam docela šlehu,lilo mi z toho krve.Musím nějak na ošetření k doktorovi?Na šití to není,už krev neteče,ani to nijak moc nebolí.Fena samozřejmě očkovaná je,já mám protitetanovku z minulého roku.Hrozí nějaké riziko infekce?
Nechce se mi nikam chodit,abych pak nemusela tahat čubinu k vetovi na kontroly,je ji dost zle.
arsiela
napsal(a):
stala se mě teď taková nemilá věc,jela jsem k vetovi s jezevčinkou mejch rodičů,ochrnula od zad.A když jsem ji vykládala u našich s auta,tak jsem ji nějak blbě chytla a čubinka mi bolestí kousla do prstu.Poměrně hodně,mám tam docela šlehu,lilo mi z toho krve.Musím nějak na ošetření k doktorovi?Na šití to není,už krev neteče,ani to nijak moc nebolí.Fena samozřejmě očkovaná je,já mám protitetanovku z minulého roku.Hrozí nějaké riziko infekce?
Nechce se mi nikam chodit,abych pak nemusela tahat čubinu k vetovi na kontroly,je ji dost zle.
mně prokousnul pes ruku nad zápěstím , krve také jak z prasete , takže myslím, že se nečistoty vyplavily , pes byl očkovaný ( očkovák jsem neviděla, ale dotyčného majitele psa znám, věřila jsem mu ) , zalepila jsem takovou tou náplastí s nějakým gelem,nelepí se na rány a každý den natírala tea tree olejíčkem, netvrdím, že ruka nebolela, ale nezhnisalo to ,sice jsem tam měla ještě dobře 3 měsíce malé zatvrdlinky, ale pak se to nějak úplně vstřebalo.Nicméně netroufám si říci,že nemusíte nikam chodit , uvidíte sama ,jak to bude vypadat
mac1
napsal(a):
mně prokousnul pes ruku nad zápěstím , krve také jak z prasete , takže myslím, že se nečistoty vyplavily , pes byl očkovaný ( očkovák jsem neviděla, ale dotyčného majitele psa znám, věřila jsem mu ) , zalepila jsem takovou tou náplastí s nějakým gelem,nelepí se na rány a každý den natírala tea tree olejíčkem, netvrdím, že ruka nebolela, ale nezhnisalo to ,sice jsem tam měla ještě dobře 3 měsíce malé zatvrdlinky, ale pak se to nějak úplně vstřebalo.Nicméně netroufám si říci,že nemusíte nikam chodit , uvidíte sama ,jak to bude vypadat
jj díky moc,uvidím jak to bude vypadat do rána,zatím to je dobrý,pokud by mě to nějak nateklo nebo začalo bolet,tak holt budu muset.
iveta navrátilová

arsiela
napsal(a):
jj díky moc,uvidím jak to bude vypadat do rána,zatím to je dobrý,pokud by mě to nějak nateklo nebo začalo bolet,tak holt budu muset.
Už několikrát mě pokousal pes a taky jsem pár pokousání viděla.Většinou to trochu oteče a taky hnisá .nejhorší je to druhej a třetí den.pokud máš píchnutou tetanovku tak by to neměl být problém.Ránu je dobré vyčistit .Já bych asi k doktorovi hned nešla.Tak přeju at se to brzy zahojí.
arsiela
napsal(a):
Souhlasím. Řešila bych to v tomto případě domácím ošetřením a vyčkávala.
Uživatel s deaktivovaným účtem

mac1
napsal(a):
jj, pokud máte ještě platný očkování proti tetanu a o psovi víte, že je očkovaný, a rána nehnisá, není oteklá, tak je k doktorovi zbytečný chodit.
Jen pozor, pokud si to budete mazat tím olejíčkem, u hlubších ran se někdy stává, že na povrchu se to díky němu zhojí, ale hloubš, kam se ten olejíček nedostane se tvoří hnis a nemůže nikam odtéct.
eva nohelova
napsal(a):
Souhlasím. Řešila bych to v tomto případě domácím ošetřením a vyčkávala.
Díky,nechce se mi hlavně nikam s ohledem na tu fenku,aby nemusela k vetovi na kontrolu kuli vzteklině,už takhle je to s ní hodně blbý,tak nechci aby bylo ještě hůř.Upřímě mám teď mnohem větší starch o ní než o sebe.
arsiela
napsal(a):
Mně nedávno pes prokousl malíček na levé ruce, ihned jsem byla odvezena do nemocnice, tam mi ale řekli, že psí kosnutí se nesešívají, protože i po důkladném vyčištění tam zůstane trochu slin a stehy by vyhnisaly, takže mi prst jen vyčistili a zavázali a já chodila na kontroly. Takže podle mě je chození s menším kousnutím k lékaři zbytečné, stačí, jestli máte doma kysličník, tak si to řádně vyčistíte sami