přemýšlím nad tím, že bych začala svému pesovi vařit. psovi je devět a je krmen granulema Calibra. přečetla jsem si o tom několik článků, diskusi apod., ale furt se "obávám" toho, abych mu dodala potřebné množství živin, kt potřebuje, kolik mu toho dávat, co konkrétně... neporadíte mi? vím že se to už probíralo nesčetněkrát, i jsem si to pročítala, ale stejně...
silesa
napsal(a):
přemýšlím nad tím, že bych začala svému pesovi vařit. psovi je devět a je krmen granulema Calibra. přečetla jsem si o tom několik článků, diskusi apod., ale furt se "obávám" toho, abych mu dodala potřebné množství živin, kt potřebuje, kolik mu toho dávat, co konkrétně... neporadíte mi? vím že se to už probíralo nesčetněkrát, i jsem si to pročítala, ale stejně...
Probíralo se to opravdu už hodně i na nemoderce. Velikost dávky podle velikosti psa, jelikož už mu je devět, tak masa méně jak 1/2 dávky. Jinak v dávce maso, příloha a zelenina.
Dávat můžeš skoro vše. Např. rýži, těstoviny, tvrdý chleba, suché rohlíky, ovesné vločky, piškoty, hovězí srdce, jazyky, slepice, kuřata, vepřové pacičky, vnitřnosti (játra, žaludky, ledviny), zvěřinu, ryby, rybičky, kosti, sádlo, mléko, tvaroh, jogurty, vejce, tvrdý sýr, olivový a slunečnicový olej, zeleninu a všechno ovoce.