mazilek
napsal(a):
Kde v Brne bych sehnala tady tohoto pesanka??? Kolik by stal s PP a bez PP??? diiky...
když my si kupovali westu s PP stávali tehy i kolem 20.000,-Kč, teď bych si tipla, že pejska s PP seženeš i za 13.000 - 15.000,-Kč podle toho odkad pochází, co má za rodiče atd. Bez PP si tipuju, že kolem těch 4. 000,- - 5.000,-Kč ale konrétně u westa bych spíš vsázela na PP, hlavně kvůli povaze a taky hlavně zdraví.
mazilek
napsal(a):
Kde v Brne bych sehnala tady tohoto pesanka??? Kolik by stal s PP a bez PP??? diiky...
Já bych ještě trošku "slevila" - my kupovali našeho divocha před 5 lety za 13.000,- ..... teďka koupíš průměrný štěndo už od 8 tis., ale samozřejmě taky se dá koupit za 20 a výš. Pokud chceš skutečně kvalitu, tak v Brně doporučuju ch. st. of Marzipan - manželé Machkovi
MM
mmarcela
napsal(a):
Já bych ještě trošku "slevila" - my kupovali našeho divocha před 5 lety za 13.000,- ..... teďka koupíš průměrný štěndo už od 8 tis., ale samozřejmě taky se dá koupit za 20 a výš. Pokud chceš skutečně kvalitu, tak v Brně doporučuju ch. st. of Marzipan - manželé Machkovi
MM
Ahoj, já mam mrňavou za 5.000,- bez PP, ale oba rodiče jsem viděla, taťka byl šampion, ale mimina neuchovnili, protože chtěli, aby byli jenom na mazly. Z holky vyrostla krásná slečna a máme z ní jenom radost, westíci jsou moc šikovný a chytrý pejsci
hekate
napsal(a):
Ahoj, já mam mrňavou za 5.000,- bez PP, ale oba rodiče jsem viděla, taťka byl šampion, ale mimina neuchovnili, protože chtěli, aby byli jenom na mazly. Z holky vyrostla krásná slečna a máme z ní jenom radost, westíci jsou moc šikovný a chytrý pejsci
hekate máš v tom trochu zmatek. Štěňata se pochopitelně neuchovňují. Uchovňují se až dospělí jedinci s PP, za splnění podmínek chovnosti a odpovídající standardu danného plemena. Štěňatům po uchovněných rodičích se automaticky vydává PP. Že je otec šampion, ještě nic neznamená. Na mazla můžeš mít i PP štěňata, takže zase někdo nakrmil uši.
verivery
napsal(a):
hekate máš v tom trochu zmatek. Štěňata se pochopitelně neuchovňují. Uchovňují se až dospělí jedinci s PP, za splnění podmínek chovnosti a odpovídající standardu danného plemena. Štěňatům po uchovněných rodičích se automaticky vydává PP. Že je otec šampion, ještě nic neznamená. Na mazla můžeš mít i PP štěňata, takže zase někdo nakrmil uši.
a někdo chytrý to snědl i s naviákem, že prý proto, že je chce jen na mazlíka
verivery
napsal(a):
Ty jó, nebudete věřit, ale jela jsem se podívat do chovné stanice na Cane Corso a měli tam kus za plotem, takže mimo pozemek nějaké malé, připláclé k zemi ohrádky jako pro králíky. Ale strašně nizoučké. Já se ptala, cože jsou to za králíky. Takoví celí bílí a proč je mají tak mimo. A paní úplně normálně, že to jsou Westíci !!!!
Pěkně jsme se chytli a přešla mě chuť i na jejich odchovy Cane Corso !
verivery
napsal(a):
Nojo, mam v tom trošku čurbes. Ale pokud mam oba rodiče s PP, tak to snad ještě neznamená, že štěňata maj automaticky PP, o to se musí žádat, ne? (Omlouvam se, ale vždycky jsme měli psy - většinou útuláky - takže o tom nic moc nevim, fenu máme prvně, takže o formalitách ohledně odchovu nemam moc páru).
hekate
napsal(a):
Nojo, mam v tom trošku čurbes. Ale pokud mam oba rodiče s PP, tak to snad ještě neznamená, že štěňata maj automaticky PP, o to se musí žádat, ne? (Omlouvam se, ale vždycky jsme měli psy - většinou útuláky - takže o tom nic moc nevim, fenu máme prvně, takže o formalitách ohledně odchovu nemam moc páru).
Pokud mají oba rodiče PP to vážně neznamená, že musejí mít štěňata PP. Především musí být uchovněni rodiče. Teď se omlouvám, že neřeknu chovné podmínky (z WHWT zkušenost nemám, mám LR), ale většinou je to nějaká výstava, bonitace, případně nějaké zdravotní podmínky - pokud rodiče toto splňují, jsou uchovněni a jejich VŠECHNA štěňata z vrhu dostanou PP.
Pokud nejsou uchovněni je to určitě z nějakého důvodu (ať už zdravotního nebo nevyhovují standardu, jsou agresivní atd. nebo jsou jejich páníččci líny)
Pokud chceš podmínky chovnosti určitě na stránkách klubu je najdeš.