Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.10.2006 12:16

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost jak seznámit dva psy, z nich oba dva jsou trošku agresivní. Chtěla bych totiž připojit k žárlivému psu střežícímu svoje lidi a jejjich majetek k psu z útulku, který je trochu agresivní vůči psům.

Tak pokud můžete někdo poradit :)

Přikládám foto obou psů

Fena Sarah (původní pes :)),kastrovaná, kříženec No-jezevčík-Chodský pes, 2roky

28.10.2006 12:28

asharka napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost jak seznámit dva psy, z nich oba dva jsou trošku agresivní. Chtěla bych totiž připojit k žárlivému psu střežícímu svoje lidi a jejjich majetek k psu z útulku, který je trochu agresivní vůči psům.

Tak pokud můžete někdo poradit :)

Přikládám foto obou psů

Fena Sarah (původní pes :)),kastrovaná, kříženec No-jezevčík-Chodský pes, 2roky

A toto je druhá fena, bude vykastrována, roční fena kříženec NO

No neni boží? :)

28.10.2006 12:35

asharka napsal(a):

Myslím si, že by bylo nejlepší seznámení na neutrální půdě - to znamená, nechat střetnou psi až tam, kde není ani jeden z nich na svém území!

28.10.2006 12:35

asharka napsal(a):

Tak bohužel teď jsem se dozvěděla že fena už byla z útulku dána novému majiteli :-( Ale chtěla bych poradit, jak mám teda seznámit tu žárlivou fenu, buď s agresivním, nebo i normálním psem, na kterého by mohla i zaútočit (teda na psy i na feny).

Díky

28.10.2006 16:44

sabina napsal(a):
Myslím si, že by bylo nejlepší seznámení na neutrální půdě - to znamená, nechat střetnou psi až tam, kde není ani jeden z nich na svém území!

Problém je v tom že Sarah je agresivní i třeba tam, kde nikdy nebyla. A když už tam byla, tak si myslí že je to její. Babička jí totiž šíleně rozmazluje, a já cvičím, takže teď na mně začíná prdět i když jsem s ní měla bezva vztah, ale teď jí babička rozmazluje ještě víc, takže už vůbec neposlouchá... i ven chodí s náhubkem.

28.10.2006 22:39

asharka napsal(a):
Tak bohužel teď jsem se dozvěděla že fena už byla z útulku dána novému majiteli :-( Ale chtěla bych poradit, jak mám teda seznámit tu žárlivou fenu, buď s agresivním, nebo i normálním psem, na kterého by mohla i zaútočit (teda na psy i na feny).

Díky

Myslím, že základem je umět zvládnout jednoho psa. Pak si teprve můžete pořizovat druhého! Pokud jeden pes neposlouchá, dva na to budou vysloveně ***. Tolik pro zadavatelku.
K seznamování: pokud se agresivní pes něčeho bojí, je dobré zneužít jeho strachu a seznámení patřičně situovat, stresovou situaci vyvolat - třeba rány petard, siréna, jízda MHD, cokoli.
Seznamovat na neznámém území, zásadně s dobře zajištěnými koši, nehladit si psa-oponenta, ani si ho jinak nevšímat. Psi se nesmí dostat do statického postoje, takže neustále za chůze (psy s psovody zásadně souběžně!), vyhnout se pózám, vrčení a očnímu kontaktu. Každý pes by měl být veden psovodem, který psa zvládá!
Jsou psi, kteří mají sklony k agresivitě pouze na vodítku a jinak znejistí. Někdy může být řešením psy prostě pustit na volno (třeba v kombinaci se stresovou situací), ale to je pak nutná dobrá ovladatelnost bez vodítka a autorita psovoda. Jinak se servou.
Pokud by došlo ke rvačce, psy chyťte za ocasy a odtrhněte je protitahem. Pokud jsou (chraň bůh) vzájemně zakousnutí, počkejte na překus mordy.
Uvědomte si jedno - to, že se psi chovají 10minut jako kamarádi, nemusí nutně znamenat, že za dalších pět minut se neservou na krev. Buďte hlavně opatrní a neriskujte. Každá nová situace může vyvolat jejich střet.
A když se vrátím k zadavatelce: jaký má smysl brát si druhého psa, když automaticky předpokládám rvačky? A když nezvládám jednoho? Možná to bude znít tvrdě, ale ve stávající situaci si drzhého psa dovolit nemůžete. Vychovejte prvně řádně prvního psa a babičku. A i po převýchově bude rozumnější vzít si k feně psa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík