sabina
napsal(a):
Tak je to tak, jak jsem napsala nahoře -
1.Novofundlák - 50 - 68kg
2.Středoasiat - 40 - 50kg
3.Berňák - 40 - 44kg
To je blbost, co? Pak že knížky nelžou
Tak to je vážně blbost, nebo jen teorie...
Znám 70kg středoasiaty a nejsou tlustí!
Takže můj tip ze zkušenosti by byl, kdybych to stihla:
1.Středoasiat
2.Fundlák(těsně za ním, někdy před ním:)))
3.Berňák (40-44 je hezké číslo, ale spíše jako průměrná hmotnost fen BSP. Pes má běžně přes 50!:))))
iveta navrátilová

sabina
napsal(a):
Dokážete si představit psa - vysokýho 69cm a vážícího - 45kg?
teda že by měl berník a nebo středoasiat jen 40 kg.to má moje ovčanda tu jsme ted vážili kvuli odčervení,a to je ted docela hubená.,jinak byvá jednou tak široká.
berny
napsal(a):
Tak to je vážně blbost, nebo jen teorie...
Znám 70kg středoasiaty a nejsou tlustí!
Takže můj tip ze zkušenosti by byl, kdybych to stihla:
1.Středoasiat
2.Fundlák(těsně za ním, někdy před ním:)))
3.Berňák (40-44 je hezké číslo, ale spíše jako průměrná hmotnost fen BSP. Pes má běžně přes 50!:))))
jó, jsou to srandy - Znám bordynu, co má skoro 80kilo a taky není tlustá, nevím, co by dělala se 45kg
Jinak další -
Argentina - 45kg
Fila - 50kg
NEJVĚTŠÍ SRANDA - ŠARPLANIC -25 - 37KG
sabina
napsal(a):
Můj 7 měsíční pes má 40kilo -
Jo, mám jí doma taky, jen půjčenou,.. taky jsem si všimla těch nesmyslů =o !! A není 40kg v 7 měsících málo na bordinu ? Já myslela že m,ají víc,ale to je jedno =) A dej si pozor na tosu !!! 89.,5 - 90,5 nebo nejak tak ,..
To by se nemelo ani prodavat, informce taky nic moc, co ?
maťa

sabina
napsal(a):
Tipněte si, kdo je nejtěžší - jak půjdou váhově po sobě
1.Novofudlanský pes
2.Středoasijský
3.Bernský salašnický
Kristovanoho!!!! Koukám, že dneska může napsat knihu o psech kdejakej cvok a vesele mu to vydají
Pak se divte, že nějakej laik člověk, co si svého prvního psa vybere dle takové knihy, ho ve dvou letech flákne kamsi do útulku, neb nečekal, že z něj vyroste "taková vobluda co furt žere a jde z ní strach"!!
Ach joooo.....
maťa
napsal(a):
Kristovanoho!!!! Koukám, že dneska může napsat knihu o psech kdejakej cvok a vesele mu to vydají
Pak se divte, že nějakej laik člověk, co si svého prvního psa vybere dle takové knihy, ho ve dvou letech flákne kamsi do útulku, neb nečekal, že z něj vyroste "taková vobluda co furt žere a jde z ní strach"!!
Ach joooo.....
moje slova
iveta navrátilová

sabina
napsal(a):
moje slova
Vy si děláte srandu ale fakt je že si lidi přečtou nějakou blbost v knížce a pak si jedou vybírat štěndoJá bych vám mohla někdy vykládat co lidi si přijedou pro štěně a jaké mají někdy naivní požadavky a představy.Ono je spoustu lidí co o psech moc neví,koupí si knížku a to co tam přečtou berou jako pravdu.Když vám pak přijede kupec na štěně a pejska prohlíží se slovy že v knížce je to tak napsané .
iveta navrátilová
napsal(a):
Vy si děláte srandu ale fakt je že si lidi přečtou nějakou blbost v knížce a pak si jedou vybírat štěndoJá bych vám mohla někdy vykládat co lidi si přijedou pro štěně a jaké mají někdy naivní požadavky a představy.Ono je spoustu lidí co o psech moc neví,koupí si knížku a to co tam přečtou berou jako pravdu.Když vám pak přijede kupec na štěně a pejska prohlíží se slovy že v knížce je to tak napsané .
kolik ma kerry blue terier ? Tady pisou 17kg,.. jak je to ? Ja myslela ze tak deset,ale fakt nevim,.. !
sabina
napsal(a):
Tipněte si, kdo je nejtěžší - jak půjdou váhově po sobě
1.Novofudlanský pes
2.Středoasijský
3.Bernský salašnický
Tu knizku mam doma a je tam fakt dost preklepu na to, kolik stala Kouknete se spolecenske plemeno Kyi leo - 28cm a na obrazku s porovnanim psa a cloveka je jeho vetsi varianta Kyi apso
Pusobi to fakt komicky
Akbasch - 86cm/55kg
Cuvac - 70cm/45kg
anorekticky Aidi - 62cm/25kg
Tahisky ridgeback - 66cm/34kg
.
.
.
Jedina vyhoda teto knihy je, ze tam je opravdu hodne psich plemen
nickdo
napsal(a):
Tu knizku mam doma a je tam fakt dost preklepu na to, kolik stala Kouknete se spolecenske plemeno Kyi leo - 28cm a na obrazku s porovnanim psa a cloveka je jeho vetsi varianta Kyi apso
Pusobi to fakt komicky
Akbasch - 86cm/55kg
Cuvac - 70cm/45kg
anorekticky Aidi - 62cm/25kg
Tahisky ridgeback - 66cm/34kg
.
.
.
Jedina vyhoda teto knihy je, ze tam je opravdu hodne psich plemen
Brej den,mohla bych se přidat do diskuze???Tuto knihu jsem dostala k vánocům se slovy,je to to nejlepší co se dá sehnat..A pak že babička nemá smysl pro muhor
.
No teda u Cane cod¨rsa,takové vahové rozmezí:36-63,5 kg
A překvapilo mě plemeno:Horský kur (voříšek)
nozka
napsal(a):
Brej den,mohla bych se přidat do diskuze???Tuto knihu jsem dostala k vánocům se slovy,je to to nejlepší co se dá sehnat..A pak že babička nemá smysl pro muhor
.
No teda u Cane cod¨rsa,takové vahové rozmezí:36-63,5 kg
A překvapilo mě plemeno:Horský kur (voříšek)
a kolik tam má váhu dobrman? Jinak kamarádky berňák má 60 kg a tlustý určitě není
csvlk
napsal(a):
Můj československý vlčák - výška 69cm a váha v ideální kondici asi 36kg. Docela jste mne tím pobavili. Ne všichni psi jsou těžkotonážní telátka, jak dnes bývá zvykem.
I když faktem je, že ta čísla v encyklopedii jsou u některých plemen fakt úžasná.
U československých vlčáků se udává jen spodní hranice, u psů minimálně 26kg a minimálně 65cm výška.
nozka
napsal(a):
Dobrman=30-40 kg
Tak to je dost tragikomické. Náš asiat (80 cm v kohoutku) v roce vážil 63 kg. Teď už nemá nikdy pod 70 kg a mohu říci, že patří k těm hubenějším.
berta
napsal(a):
Tak to je dost tragikomické. Náš asiat (80 cm v kohoutku) v roce vážil 63 kg. Teď už nemá nikdy pod 70 kg a mohu říci, že patří k těm hubenějším.
Beníčka už radši nikdo nezvedá,ale v 8 měsících měl 64kg.
dex
napsal(a):
Beníčka už radši nikdo nezvedá,ale v 8 měsících měl 64kg.
Někdy informace z různých knížek člověk nemůže brát vážně. Mám encyklopedii psů od Hanse Räbera a docela se nestačím divit. Nenašla jsem vůbec v ní středoasijského pasteveckého psa. V celé encyklopedii je pouze jedna fotka asiata a je u ní popisek, že se jedná o formu kavkazáka a je zařazena k plemeni kavkazský pastevecký pes. Zato třeba plemena čuvač a podhalaněc jsou zde podrobně rozebírány, která podle mého názoru mají k sobě daleko blíže než asiat a kavkazák.
berta
napsal(a):
Někdy informace z různých knížek člověk nemůže brát vážně. Mám encyklopedii psů od Hanse Räbera a docela se nestačím divit. Nenašla jsem vůbec v ní středoasijského pasteveckého psa. V celé encyklopedii je pouze jedna fotka asiata a je u ní popisek, že se jedná o formu kavkazáka a je zařazena k plemeni kavkazský pastevecký pes. Zato třeba plemena čuvač a podhalaněc jsou zde podrobně rozebírány, která podle mého názoru mají k sobě daleko blíže než asiat a kavkazák.
Můžete mi prozradit, kolik má podle té knížky briard? :-)