Alergik a astmatik + Jezevčík

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2005 10:24

Dobrý den!
Koupili jsme si malý dům a chceme se pořídit pejska, jelikož ten k domečku patří a máme k nim kladný vztah! Nejvíce se nám zamlouvá jezevčík! Myslíte si, že ho mohu mít přestože jsem alergik na srst a astmatik? Doktorka rika ze ne, ale vemte si, ze bude cele pekne pocasi (takze tak pul roku) venku v boude a v zime bude v predsini (velice prostorna). Dal by ho mama nepustila:-)! Bude tam mit svou boudicku a mistecko. Ale stejne by si asi casem nasel misto u nas doma. Mate s tim nekdo zkusenosti? Ma alergie neni moc silna, ale zajima mne, jak jsou na tom jini, co treba jsou alergicti a maji u domku pejska! Nechci si ho pordit a pak jej musetdat pryc. Vim, Jorksirek je hypoalergeni, ale my chceme pejska a ne krysu na provazku:-)! Moc dekuju za rady! S pozdravem Drakor!

20.3.2005 23:00

drakor napsal(a):
Dobrý den!
Koupili jsme si malý dům a chceme se pořídit pejska, jelikož ten k domečku patří a máme k nim kladný vztah! Nejvíce se nám zamlouvá jezevčík! Myslíte si, že ho mohu mít přestože jsem alergik na srst a astmatik? Doktorka rika ze ne, ale vemte si, ze bude cele pekne pocasi (takze tak pul roku) venku v boude a v zime bude v predsini (velice prostorna). Dal by ho mama nepustila:-)! Bude tam mit svou boudicku a mistecko. Ale stejne by si asi casem nasel misto u nas doma. Mate s tim nekdo zkusenosti? Ma alergie neni moc silna, ale zajima mne, jak jsou na tom jini, co treba jsou alergicti a maji u domku pejska! Nechci si ho pordit a pak jej musetdat pryc. Vim, Jorksirek je hypoalergeni, ale my chceme pejska a ne krysu na provazku:-)! Moc dekuju za rady! S pozdravem Drakor!

Dobrý den, jsem také alergik a navíc mám občas atopický ekzém.Doma v bytě máme křížence jezevčíka a před rokem jsem si pořídila ještě svého vlastního jezevčíka, drsnosrstého.Alergie se mi nezhorsila, a to spim se svým jezevcikem denne v posteli,veskery volny cas travim se svou feneckou.Obcas me doma svedi chlupy toho starsiho jezevcika, ktery je hladkosrsty a chlupy ma tvrde, ale jelikoz drsnosrstý jezevcik se trimuje(vytrhání staré podsady)tak chlupy nepousti a me to vubec nedrazdi.Dokonce mi moje fenka pomaha psychicky(cetla jsem, ze to je bezne)takze od te doby co ji mam se mi ekzem uplne vytratil a rozhodne jsem rada ze jsem si ji poridila
Když moje doktorka slyší, ze mam doma pejsky chyta se za hlavu, ze to alergik nesmi, ale myslim, ze kdyz si predem vyzkousite, jestli vam zrovna srst jezevcika nevadi, tak hodne snizite sanci na to, ze byste ho pripadne museli dat pryc.
Jestli se chcete jeste na neco zeptat, klidne mi napiste na e-mail(veronika.siegelova@centrum .cz)rada Vam zodpovim cokoli ohledne jezevciku:-)
Veronika a jezevcice Cherinka

20.3.2005 23:05

drakor napsal(a):
Dobrý den!

Tak především jork není krysa na provázku anebo si neviděl toho správného jedince.A pokud ti doktorka nedoporučuje pejska,tak si ho nepořizuj.Těch inzerátů prodávajících psy z důvodu alergie je už tak dost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.3.2005 09:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

drakor napsal(a):
Dobrý den!

Ja jsem taky alergik a astmatik a rozhodne bych ti radila si nejdriv vse vyzkouset. Pohlidej znamym psa, kdyz pojedou na dovolenou, nebo vyzkousej nejaky podobny "zatezovy zkousky" pro tvoji alergii. Me se treba problemy dostavi az po pul roce, protoze chvili trva, nez se mi astma zhorsi pod vlivem alergenu natolik, ze to zaregistruju. Ale zhorsuje se to pak porad dal a pozor - kazda astmaticka reakce zanechava na plicich trvale stopy.
Pokud si psa poridis, radsi by mel fakt zustat na zahrade nebo v te predsini. Brat ho domu bych zkusila az kdyz budes mit doopravdy jistotu, ze to nebude delat problemy a i tak bych zainvestovala do preventivnich opatreni, jako cisticka vzduchu, co nejmin kobercu a calouneneho nabytku, zavesu a tak. Tohle je vazne vec ktera pomaha hodne.

21.3.2005 11:57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ja jsem taky alergik a astmatik a rozhodne bych ti radila si nejdriv vse vyzkouset. Pohlidej znamym psa, kdyz pojedou na dovolenou, nebo vyzkousej nejaky podobny "zatezovy zkousky" pro tvoji alergii. Me se treba problemy dostavi az po pul roce, protoze chvili trva, nez se mi astma zhorsi pod vlivem alergenu natolik, ze to zaregistruju. Ale zhorsuje se to pak porad dal a pozor - kazda astmaticka reakce zanechava na plicich trvale stopy.
Pokud si psa poridis, radsi by mel fakt zustat na zahrade nebo v te predsini. Brat ho domu bych zkusila az kdyz budes mit doopravdy jistotu, ze to nebude delat problemy a i tak bych zainvestovala do preventivnich opatreni, jako cisticka vzduchu, co nejmin kobercu a calouneneho nabytku, zavesu a tak. Tohle je vazne vec ktera pomaha hodne.

U alergie nemůže nikdo předpokládat,jak se budu vyvíjet dál.Pokud už jí na psa máš a pořídíš si ho,může ti zůstat mírná nebo ti vyletí,ale těžko vymizí.A pokud jsi asmatik,měli by mít rodiče rozum a nepořizovat ho.Teď mysli na psa a ne na sebe.Co s ním potom bude?

21.3.2005 19:22

drakor napsal(a):
Dobrý den!

Ja vim, jasne ze si ho od nekoho zkusim. Ale mam zkusenosti s tim, ze v lete mi treba kocici srst nedela nic, ale v zime je to des! Zaciname uvazovat o Malamutovi, maji ho i nasi pratele a ten muze byt celou zimu venku! To by pak nebyl takovy problem. Jinak co je Yorksir vim, ale ja to nepovazuji za psa:-)! Ale je to jen muj nazor! Diky!

22.3.2005 09:41

drakor napsal(a):
Ja vim, jasne ze si ho od nekoho zkusim. Ale mam zkusenosti s tim, ze v lete mi treba kocici srst nedela nic, ale v zime je to des! Zaciname uvazovat o Malamutovi, maji ho i nasi pratele a ten muze byt celou zimu venku! To by pak nebyl takovy problem. Jinak co je Yorksir vim, ale ja to nepovazuji za psa:-)! Ale je to jen muj nazor! Diky!

Asi bych také doporučovala si psa nejdřív vyzkoušet nanečisto, ale znám dost případů, kdy se alergikovi naopak při mírném působení alergenu nemoc vylepšila.
Zkus se podívat na http://artemis.erbak.com, tenhle dnes napravovatel agresivních psů trpěl dřív velmi těžkou alergií, popisuje to myslím v diskuzi "co o mě ještě nevíte". Klidně mu zavolej a můžete si o tom popovídat.
PS: jorka sice taky považuju za krysu, ale neuchylujme se k takovým urážkám veřejně. Tvůj budoucí jezevčík bude zas pro někoho jitrnice s nožičkama a taky to nebudeš chtít slyšet

22.3.2005 23:18

jazzinka napsal(a):
Asi bych také doporučovala si psa nejdřív vyzkoušet nanečisto, ale znám dost případů, kdy se alergikovi naopak při mírném působení alergenu nemoc vylepšila.
Zkus se podívat na http://artemis.erbak.com, tenhle dnes napravovatel agresivních psů trpěl dřív velmi těžkou alergií, popisuje to myslím v diskuzi "co o mě ještě nevíte". Klidně mu zavolej a můžete si o tom popovídat.
PS: jorka sice taky považuju za krysu, ale neuchylujme se k takovým urážkám veřejně. Tvůj budoucí jezevčík bude zas pro někoho jitrnice s nožičkama a taky to nebudeš chtít slyšet

Jato nemyslel spatne, ani nevim proc jsem to tam psal ! Jinak diky za zajimavou adresu! Pa

24.3.2005 09:54

drakor napsal(a):
Jato nemyslel spatne, ani nevim proc jsem to tam psal ! Jinak diky za zajimavou adresu! Pa

U mě se bohužel projevuje alergie i s jorkšírama, většinou zvýšeným smrkáním. Ale je to lepší než třeba s kokrem, to mi po rukách (na vnitřní straně zápěstí) naskákaly ty svědící bílé tečky a kolem toho červená kůže, o rýmě ani nemluvím. Z boxera jsem taky skoro nic neměla, ale třeba z pudla zatím vůbec nic

9.4.2005 00:38

drakor napsal(a):
Dobrý den!

Nedá mi to nevyjádřit se.
Jako malá jsem prodělala oboustranný zápal plic. Z toho vyšly poškozené plíce, astma a později se přidala alegrie na vše možné (velmi velká rýma). Dodnes bývám často nemocná, asi jsem jeden z těch jedinců, co by v přírodě dlouho nebyl.
Babička měla psa, když jsme tam přijeli, vždy jsem si s ním hrála a nevadil mi.
Chtěla jsem svého, doktoři řekli ne. Když mi bylo 7, daroval mi hodný člověk v podstatě proti vůli rodičů drsnosrstého jezevčíka. Sama bych ho tak brzo nevybojovala. Bylo mi líp.
Když umřel, pořídila jsem si dalšího psa. Bylo mi líp.
Nyní mám svého třetího psa. Měla jsem předchozí ráda, ale za tohoto bych dýchala. Tolik, že jsem začala chodit na cvičiště i přes to, že tam bylo mnou nesnášené seno. Světe div se. Rýmu už nemám, ne ze sena. A je mi líp.
Během svého života jsem měla spoustu zvířat, křečky, morčata, několik koček. Nic. Všecko to spávalo se mnou v bytě. A mě bylo dobře.
Ale může se stát i mě, že natrefím na jedno zvíře z 50, a mám z něj rýmu, nebo vyrážku. Časem jsem vydedukovala - vadí mi dlouhosrsté kočky, pach kočičího záchoda!!!! (dlouhodrstá kočka = více pachu po potřebě v chlupech!!!!!) a zablešení psi, nebo spíš obecně psi žijící v horších hygienických podmínkách (neuklizený dvůr). Z nově příchozích koček jsem měla tak měsíc rýmu a pak to bylo v pohodě.
Léky, které mám brát na dýchání, dnes nepotřebuji. A myslím, že za to mohu poděkovat jedině a jen svým všem zvířatům. Člověk především MUSÍ ZJISTIT, ŽE MU ZVÍŘE NEVADÍ, NEŽ SI JE POŘÍDÍ!!!!
Test třeba takto: v létě jsem spala na svém psovi místo na polštáři v jednom stanu.
Vyhla bych se dlouhosrstým zvířatům, popřípadě bych častěji koupala. Psa bych klidně vzala do bytu. Já mám chlupy i v kafi. Něž si pořídíte štěně, DŮKLADNĚ se seznamte minimálně s matkou a choďte často k pelíšku, jestli se nevyskytnou potíže. Pokud ano, hledejte jiná štěňata.
Uvědomte si, že pokud chcete psa a z důvodu alergie k němu nebudete moci chodit, nepořizujte si ho. Pes potřebuje denně několik hodin kontaktu s lidmi. Tyto hodiny mu nikdy nedáte, pokud ho necháte jenom na dvorku. Udělal byste z něj sociálního mrzáčka. Pes tedy musí nutně domů do bytu. Lze například domluvit, že nebude chodit do vaší ložnice. Ale více bych netolerovala, to už si ho raději nepořizujte.
Uvědomte si, že pokud musí pes změnit majitele, je to to nejhorší, co ho může v životě potkat. Otřese to jeho důvěrou k celému světu.
Uvědomte si, že jezevčík bude žít třeba 15 let. Na dvorku, až váš zájem omrzí, by to bylo smutných 15 let živoření. Netvrďte mi, že budete se psem v zimních měsících 4 hodiny denně venku. To nezvládneme nikdo. Ať tedy venku spí, ale odpoledne je s vámi doma.
Lékaři Vám zakáží vše. Uvědomte si, že plošně mají pravdu. Nemají ji v jednotlivcích. Důležitá je podle mne ta touha zvíře mít a být s ním. Na nějakou alergii tu pak prostě není místo.

Nakonec, mohl byste chodit pomáhat třeba do útulku a tam sám nejlépe uvidíte, co s vámi psi dělají.

Přeji hodně štěstí. Uvědomte si, že není odvaha si psa nepořídit, ale je odvaha si přiznat, že mu nemohu dát vše, co potřebuje, a tak ho raději přenechám šťastnějšímu osudu. Hřát pak může vědomí, že jsme mu nezkazili život.

9.4.2005 01:51

drakor napsal(a):
Dobrý den!

Nedelej to, fakt to neni dobry napad. Jednak ta alergie nemusi vypuknout hned, ale rozvijet se postupne, takze takove ty testy, kdy jdou rodice s deckem pul hodky posedet k chovateli a kdyz jim neotece a nekycha, zakoupej stene, jsou nanic.
Pak - zdravi mas jen jedno, alergie ti prejde v pruduskove astma a to je pak teprve tanec, predstav si se nekde dusit parkrat do roka na ARU na dejchaku.
Ja vim, je to kruty, ale zkus tu lasku ke psum prenest na neco jineho.
Nestaci kolem alergenu chodit po spickach, je to zvirene po celem byte, kousky roztocich telicek poletuji po byte, nepomuze nebyt se psem v jedne mistnosti.

9.4.2005 02:04

drakor napsal(a):
Dobrý den!

A co pořídit nějakého naháče? Mě osobně se líbí i víc než jezevčíci. Hlavně by bylo jisté, že u rodičů uspějete. Pejsek bez srsti by alergii nevyvolával a časem si myslím by mohl i dál než do předsíně . Nemá srst- nepouští chlupy a aby mu v chodbě nebyla zima (no doufám, že tu ten tajný návod nebudou rodiče číst)

9.4.2005 08:34

drakor napsal(a):

Promin, ale zrovna jork je pes se všim všudy, je to pořád terier, to,ž e si ho pořizujou lidi a dělají z něj gaučáka je věc jiná, ale takovej pes asi moc šťastnej nebude.... Znám jorky, kteří jsou naprosto v pohodě...
Pokud má někdo rád psy, tak má rád psy všechny, bez ohledu na rasu, kdo rád psy nemá, tak by si je neměl radši ani pořizovat...

9.4.2005 08:38

lerry napsal(a):
A co pořídit nějakého naháče? Mě osobně se líbí i víc než jezevčíci. Hlavně by bylo jisté, že u rodičů uspějete. Pejsek bez srsti by alergii nevyvolával a časem si myslím by mohl i dál než do předsíně . Nemá srst- nepouští chlupy a aby mu v chodbě nebyla zima (no doufám, že tu ten tajný návod nebudou rodiče číst)

Já myslim, že jde i o to, na co ta alergie je... Nemusí být jen na srst a to je potom problém... ;)
Jinak pořizovat si psa, protože prostě k domku patři mi přijde jako trend současné doby... Pak se čtou dotazy, jako že někomu utíká pes ze zahrady a že ho teda asi dá pryč atd.

Jinak ještě pro zadavatele...
Pokud nevíš, co od psa chceš, tak si zatím žádnýho nepořizuj. Protože rozdíl mezi jezevčíkem a malamute je hodně velkej. Malamut potřebuje spoustu aktivního pohybu, ne že by ho jezevčík nepotřeboval, ale bude ho potřebovat přece jen míň...
Napřed si uvědom, co od psa chceš, co seš ochotnej mu nabídnout (jen běhání po zahradě žádnýmu psovi stačit nebude) a pak se teprve rozhodni....

9.4.2005 10:24

lerry napsal(a):

Nahac nic neresi, bohuzel, sice ma mene srsti, ale stejne ji ma, jemnoukou, broskvovou, ale kozni supiny, ulomky srsti a drobny prach z roztocich telicek je stejny. Cetla jsem o tomhle clanek nejakych alergologu, ze prave chovatele nahacu ho inzerujou jako psa pro alergiky a ze je to nesmysl a obchodni trik.

Přidejte reakci

Přidat smajlík