Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2005 22:23

Zdravím všechny.
Na konci května jsem nechala očipovat svoji fenku. Dneska jsem si všimla, že nad pravou přední packou má jakoby váleček velkej cca 1cm... Mohlo by se stát, že se čip svezl takhle nízko? (Měla ho aplikovanej na krku)
Dneska večer plánuju zavoalt k vetovi a zítra za ním s největší pravděpodobností zajít. I tak by mě zajimalo, jestli někdo s takovouhle situací máte zkušenost nebo jestli se to vůbec stát. Jestli si tam třeba nezapíchla něco uplně jinýho (ale stopa po v pichu nikde není).
Dík moc všem za odpovědi.

23.8.2005 21:57

k.ate napsal(a):
Zdravím všechny.
Na konci května jsem nechala očipovat svoji fenku. Dneska jsem si všimla, že nad pravou přední packou má jakoby váleček velkej cca 1cm... Mohlo by se stát, že se čip svezl takhle nízko? (Měla ho aplikovanej na krku)
Dneska večer plánuju zavoalt k vetovi a zítra za ním s největší pravděpodobností zajít. I tak by mě zajimalo, jestli někdo s takovouhle situací máte zkušenost nebo jestli se to vůbec stát. Jestli si tam třeba nezapíchla něco uplně jinýho (ale stopa po v pichu nikde není).
Dík moc všem za odpovědi.

Nemám s tím zkušenost, ani neznám konkrétní případ. Přesto mi kdysi bylo (už nevím kým) řečeno, že je proti čipování, protože se může stát, že čip může putovat po těle a dostat se až nebezpečně blízko k srdci. Tehdy mě to od čipů hodně odradilo a netoužila jsem po tom, abych své pejsky čipovala. Časem, ze mě ale obavy spadly, protože jsem z jiných úst podobnou informaci neslyšela.

Moc by mě zajímalo, jak to u vás dopadlo. Dějte sem prosím vědět, co na to veterinář. Byl to tedy pochodující čip?

23.8.2005 22:23

eva nohelova napsal(a):
Nemám s tím zkušenost, ani neznám konkrétní případ. Přesto mi kdysi bylo (už nevím kým) řečeno, že je proti čipování, protože se může stát, že čip může putovat po těle a dostat se až nebezpečně blízko k srdci. Tehdy mě to od čipů hodně odradilo a netoužila jsem po tom, abych své pejsky čipovala. Časem, ze mě ale obavy spadly, protože jsem z jiných úst podobnou informaci neslyšela.

Moc by mě zajímalo, jak to u vás dopadlo. Dějte sem prosím vědět, co na to veterinář. Byl to tedy pochodující čip?

Děkuju za reakci, sem jsem vyjadření "jak to dopadlo" nedávala, protože se nikdo neozval.

Ale... Byla jsem o veta a pani doktorka říkala, že ten čip se tam posunul. Že někteří pejsci mají podkoží pevnější, někteří volnější a právě u těch se může stát, že se čip pohne, protože se vlastně v podkoží nemá jak zachytit. Pejsanovi by to nemělo nijak ublížit, protože čip se pohybuje jen v podkoží a slovy paní dkotorky řečeno tak, abych to pochopila tam:"Není žádná díra, kterou by se to dostalo dovnitř".
Je možnost, kdyby se čip dostal na hodně blbý místo (třeba do podpaží), čip vyříznout a aplikovat čip znovu, samozřejmě novej, s jiným číslem...
Říkala mi taky, že k ní přišli s pejskem, čipovaným asi 3 roky (na levé straně krku) s tím, že mu nemužou najít čip a ona čip čtečkou našla až na pravé straně psa.
Takže shrnuto čip cestovat může, ale psa by na zdraví nebo na životě neměl nijak ohrozit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík