Jeho potrava a moje ruka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2006 22:11

Hezký den, mám malý dotaz. Máme doma velkého psa, nikdy s ním nebyly problémy, ale bohužel jak procházel pubertou tak začalo to, že jakmile on žere a já bych náhodou prošla okolo, tak by mě asi sežral taky. Je šance naučit psa, kterému je 2,5 roku, aby mu mohl člověk při jídle sahat do misky? Jako malého jsme ho to učili, pes je jinak poslušný, má za sebou výcvik na cvičáku, ale tohle nezvládáme a ráda bych to napravila. Za vaše rady budu vděčná.

3.11.2006 22:22

marky napsal(a):
Hezký den, mám malý dotaz. Máme doma velkého psa, nikdy s ním nebyly problémy, ale bohužel jak procházel pubertou tak začalo to, že jakmile on žere a já bych náhodou prošla okolo, tak by mě asi sežral taky. Je šance naučit psa, kterému je 2,5 roku, aby mu mohl člověk při jídle sahat do misky? Jako malého jsme ho to učili, pes je jinak poslušný, má za sebou výcvik na cvičáku, ale tohle nezvládáme a ráda bych to napravila. Za vaše rady budu vděčná.

Tak stejný problém se tady už řešil. Podle mne to jde naučit v každém věku. Osobně považuji za nejlepší metodu podávání žrádla po hrstech do misky. Neházet, ale položit hrst žrádla do misky. Až to sežere, koukne na Vás, chvíli počkejte, ať ví, že záleží na Vás, jestli dostane víc. Pokud zavrčí, neměl by dostat už ani ťuk. Takto psovi časem dojde, že Vy jse ti dobří, co mu dají žrádlo a nemá proč na Vás vrčet. Vy budete vládnout, pokud budete ovládat emoce psa v každé situaci. U žrádla to podle mne není žádná vyjímka. Držím palce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík