nozka
napsal(a):
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,k jakým sportům se dá toto plemeno využít,jakou mívají povahu?Kolik asi SKUTEČNĚ v dospělosti váží?Ptám se jen tak,toto plemeno zaujalo taťku,já už o nich něco četla,ale chtěla bych znát názor odborníků,díky!
Zavolejte chovatelům určitě se tam dozvíte vše co potřebujete. Mám dva CC ,jsou to zlatíčka.
nozka
napsal(a):
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,k jakým sportům se dá toto plemeno využít,jakou mívají povahu?Kolik asi SKUTEČNĚ v dospělosti váží?Ptám se jen tak,toto plemeno zaujalo taťku,já už o nich něco četla,ale chtěla bych znát názor odborníků,díky!
Doporučuji zadat ve vyhledavači cane corso a prolézt jednotlivé webové stránky, chovatelských stanic, ale hlavně majitelů. Na některých stránkách najdete i standard plemene, kde je samozřejmě uvedená i váha.
Mám dvě fenečky, starší je 3 a 3/4 roku a váží 44 kg, mladší je 8 měsíců pryč. Naše stránky jsou ty o Valentince (starší fenka), je tam povídání o výchově, výcviku, mraky fotek. Vřele doporučuji prolézt stránky, které na internetu najdete, každý caník je trošičku jiný, hodně záleží na tom, jaké máte zkušenosti. Rozhodně nečekejte, že budete s caníkem lítat u kola, na lyžích, chodit 50-ti km túry, agility taky asi není to pravé (i když naši Valentinu moc baví a občas si tunel, slalom, houpačku apod. zaběhne ..
Na jednotlivých stránkách máte kontakty, tak se klidně na kohokoli z majitelů či chovatelů obraťte, pokud plánujete papírové štěndo, tak vám každý rád odpoví, poradí apod.
Přeju hodně štěstí!
nozka
napsal(a):