"zájmový kroužek" pro dospělou osobu

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2006 11:30

Pěkný den, já vím, že to nepatří zrovna do psí rubriky, ale víc hlav víc ví (a pak, psa nemůžu znova mít jen ke své velké lítosti): tedy se chci zeptat, nevíte o něčem takovém jako "zájmový kroužek" pro dospělou osobu? V Brně. Pro osobu, která to nestihla v patřičném mládežnickém věku, chodit do přírodovědného kroužku v zoo, a přece by se ve volném čase ráda něčemu takovému věnovala mezi lidmi podobných zájmů (ač nemá žádné odpovídající vzdělání, aby mohla nabízet odbornou činnost)?

25.11.2006 11:20

12345 napsal(a):
Pěkný den, já vím, že to nepatří zrovna do psí rubriky, ale víc hlav víc ví (a pak, psa nemůžu znova mít jen ke své velké lítosti): tedy se chci zeptat, nevíte o něčem takovém jako "zájmový kroužek" pro dospělou osobu? V Brně. Pro osobu, která to nestihla v patřičném mládežnickém věku, chodit do přírodovědného kroužku v zoo, a přece by se ve volném čase ráda něčemu takovému věnovala mezi lidmi podobných zájmů (ač nemá žádné odpovídající vzdělání, aby mohla nabízet odbornou činnost)?

Tak já zkusím odepsat, když se nikdo neozval.
Podle mě zájmové kroužky pro dospělé nejsou. Takže to chce hledat nějakou organizaci, kde by vás vzali mezi sebe a postupně něco naučili, s tím, že vy jim to budete muset oplatit buď finančním příspěvkem, nebo prací. Zezačátku pro ně budete spíš zátěž, protože vás budou muset všechno naučit, ale jak půjde čas, stanete se při správném přístupu ze své strany plnohodnotným členem téhle skupiny lidí.
A kam zajít? To už si musíte určit podle svého zájmu a hledat a hledat. V úvahu připadá jezdecký oddíl, psí útulek, psí výcvikové středisko, záchranná stanice volně žijících živočichů, zoo, větší soukromý chovatel čehokoliv, ekologické či jiné občanské sdružení... Možností je hodně.

27.11.2006 13:45

12345 napsal(a):

přímo nějaký zájmový kroužek mě nenapadá, ale zkuste různé "akce pro veřejnost" od různých přírodovědných institucí. U nás třeba fakulta provozuje různé "zoologické vycházky", semináře, atd. Koukněte se na web přírodovědecké fakulty, zoo, muzea, ochranářské spolky. často se něco pořádá i přímo přes město, takže i nějaký místní server, noviny. Konkrétně neporadím, jsem z Tábora, takže znám spíš Jižní Čechy. Určitě je i v Brně spousta takovýhle akcí, na kterých se pak dál můžete seznámit s lidmi podobných zájmů. Ne všechny informace jsou na webech, často kolují jen ústní formou nebo visí někde na nástěnce (jak kde).

Přidejte reakci

Přidat smajlík