mam taky podobny "problem". az na to, ze muj pes neni z utulku a neni uvazany u boudy.
ale taky knuci. knuci ale "jen" rano a k veceru, kdyz dojdu z prace.
rano, kdyz vstanu, zacne knucet. knuci , nez se obleknu, nez udelam snidani az do momentu nez dostane obojek a jdu s nim ven.
kdyz prijdu navecer z prace, zacne knucet jakmile zalezu do baraku. prevlekam se, organizacne pošteluju domacnost - knuci. prestane, az kdyz vylezu ven a kdyz mu dam obojek.
nikomu z rodiny pod dverma neknuci. jenom mne.
ja s nim chodim ven. ja mu davam zradlo. ...
nevim proc to dela. - tolik se tesi? je schopny knucet nevim, jak dlouho, ale urcite do doby, nez vyrazime do prostoru. a to mne docela čílí.
je to normal?
psovova
napsal(a):
mam taky podobny "problem". az na to, ze muj pes neni z utulku a neni uvazany u boudy.
ale taky knuci. knuci ale "jen" rano a k veceru, kdyz dojdu z prace.
rano, kdyz vstanu, zacne knucet. knuci , nez se obleknu, nez udelam snidani az do momentu nez dostane obojek a jdu s nim ven.
kdyz prijdu navecer z prace, zacne knucet jakmile zalezu do baraku. prevlekam se, organizacne pošteluju domacnost - knuci. prestane, az kdyz vylezu ven a kdyz mu dam obojek.
nikomu z rodiny pod dverma neknuci. jenom mne.
ja s nim chodim ven. ja mu davam zradlo. ...
nevim proc to dela. - tolik se tesi? je schopny knucet nevim, jak dlouho, ale urcite do doby, nez vyrazime do prostoru. a to mne docela čílí.
je to normal?
U nás to pes zkoušel také. Myslím, že to může být tím, že se těší. Nemůže se dočkat, až půjdete ven. Kňučením Vás možná popohání, aby to bylo rychleji. Někteří radí - nevšímat si psa v takové situaci. Ze zkušenoti vím, že to moc nepomáhá. Zkusila jsem to tedy z jiné strany a zabavila jsem psa. Vím, že to někdy může být otravné, ale stačí mu hodit míček, on ho přinese, zase mu to hodíte atd. Mezi tím si děláte své. Nebo ho taháte za hadr, kamkoli jdete. To je první možnost - hra.
Druhá možnost se mi také osvědčila - pomáhání doma. Ať nosí špinavé prádlo, které přichystáte na zemi, k pračce. Zavážete-li pytel ze smetím, ať vám ho zanese (za Vaší asistence) ke dveřím. Jsou to blbosti, ale pes se cítí důležitým členem domácnosti, je zaměstnaný, nemá čas ani důvod kňučet a popohánět Vás. Myjete-li nádobí, stačí mu dát kousek sýra, ať ho hlídá. Je to prostě část výcviku poslušnosti. Až mu dovolíte, veme si ho. Stačí jen použít fantazii.
Hodně štěstí.