Čivava-Poraďte prosím!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.12.2006 12:35

Chtěla bych si pořídit štěňátko malinkého křížence nebo čivavu.Četla jsem ale,že čivava je agresivní a uštěkaná.Také se neváhá ohnat.Je to pravda?Poraďte prosím a kdyžtak vložte i fotečky vašich maličkých kříženců,eno čivav....A pokud prodáváte štěˇ%nátko malinkého křížence nebo čivavy nebo víte,o ně nějakém inzerátu,budu vám vděčná,když sem inzerát vložíte...Já se vám v případě zájmu ozvu...Děkuji mockrát a přeji krísné vánoční svátky a šťastný nový rok...

25.12.2006 19:14

malpik napsal(a):
Chtěla bych si pořídit štěňátko malinkého křížence nebo čivavu.Četla jsem ale,že čivava je agresivní a uštěkaná.Také se neváhá ohnat.Je to pravda?Poraďte prosím a kdyžtak vložte i fotečky vašich maličkých kříženců,eno čivav....A pokud prodáváte štěˇ%nátko malinkého křížence nebo čivavy nebo víte,o ně nějakém inzerátu,budu vám vděčná,když sem inzerát vložíte...Já se vám v případě zájmu ozvu...Děkuji mockrát a přeji krísné vánoční svátky a šťastný nový rok...

nemyslím si že by k tomu měly obecně čivavy sklony, ale někteří lidé u nich mohou toto chování (psí ego) vypěstovat přehnanou starostlivostí, jako např. když jdou na procházku s maličkou čivavkou a uvidí většího hafana, starostlivě -aby se našemu miláčkovi něco nestalo-vezme prcka do náruče. A hle, mrňous je najednou nějaký veliký, tak si řekne že se mu nemůže nic stát a poněkud více si dovoluje na ,,malého´´ hafana. tk a podobně se například ,,vychová´´ agresivní čivava.

25.12.2006 20:17

malpik napsal(a):

Čivava je pejsek jako každý jiný a jak se bude chovat, záleží hlavně na výchově. Jsou to inteligentní a učenliví drobci, dají se dobře vychovat i vycvičit. Ale rozmazlená čivinka, které je vše diovoleno, protože takového mrňouse přece nebude nikdo okřikovat, ta pak dovede klidně velet celé rodině a opravdu se i ohnat. Ale to přece každý pejsek, který není vychovaný a kterému je dovoleno stát se šéfem celé smečky. Pravda je, že čivinky, vzhledem ke své velikosti, mají velké sebevědomí a jen tak snadno se nazaleknou. Syn má s jednou z našich čivinek složené zkoušky z poslušnosti na plných 100 bodů a běhá s ní, velmi úspěšně, závody agility. Čivavy štěkají rády, prostě - nejsou moc vidět, tak chtějí být aspoň slyšet, ale i to lze zvládnout výchovou. Naše holky ohlásí "vetřelce" na chodbě před bytem či domovní zvonek, ale jinak si štěknou maximálně při hře. Je prostě potřeba nepodceňovat výchovu a výcvik čivinky, i když je to pejsek téměř "kapesní".
Můžete nahlédnout na naše stránky, kde se dočtete více :
http://agility-civava-pinc.wz.cz
http://civinky.wz.cz

25.12.2006 20:20

malpik napsal(a):

Čivavku jsem dostala jako vůbec první malé plemeno,do té doby jsem měla jen ovčouny.Brala jsem ji od mala na cvičák,do školy,všude kam to šlo,snad díky tomu není hysterická ani agresivní.prostě naprosto pohodový pes.Uštěkaná je,ale možná i díky tomu,že jsem neměla potřebu její štěkání nijak tlumit.Štěká při příchodu návštěvy,nebo na zvonek,ale za chvilku zmlkne.Jinak zvládá základní poslušnost,venku chodí klidně i bez vodítka.Snese děti,dospělé,za celých osm let se mi nikdy po nikom neohnala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík