Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2006 14:50

Ahoj, myslím, že si elegantní zástupci této skupiny psů zaslouží svoje vlastní téma. Tak sem dávejte fotečky, zkušenosti a odkazy.

27.12.2006 15:08

beth napsal(a):
Ahoj, myslím, že si elegantní zástupci této skupiny psů zaslouží svoje vlastní téma. Tak sem dávejte fotečky, zkušenosti a odkazy.

Said - moje nebe i peklo

27.12.2006 20:14

beth napsal(a):
Said - moje nebe i peklo

A tohle je Dante - můj anděl
www.barzojdante.wz.cz

28.12.2006 08:59

jana dante napsal(a):
A tohle je Dante - můj anděl
www.barzojdante.wz.cz

Tohle je moje faraonka

28.12.2006 11:52

spirit napsal(a):
Tohle je moje faraonka

Moje dvě chrtí rošťandy Ambra a Aisha

28.12.2006 11:53

hankah napsal(a):

a ve své oblíbené hře na honěnou

28.12.2006 12:19

hankah napsal(a):
a ve své oblíbené hře na honěnou

další

28.12.2006 12:22

marmon napsal(a):
další

Zlatíčko Chorálek v únoru mu bude 12 let

28.12.2006 15:16

spirit napsal(a):
Tohle je moje faraonka

Ahoj spirit, je opravdu nádherná. S jedním faraonem jsme se potkali na tréninku na dostizích a jsou to fakt impozantní pesové

28.12.2006 15:22

hankah napsal(a):

Ahoj Hanko,
krásná zimní fotečka
Chci se zeptat, jak bojujete v zimě se sněhem nalepeným na srsti na packách? Aisha s tím asi problémy nemá, ale u Ambry???

28.12.2006 16:16

beth napsal(a):
Ahoj spirit, je opravdu nádherná. S jedním faraonem jsme se potkali na tréninku na dostizích a jsou to fakt impozantní pesové

ahojky chrti se mi nigdy nelibili ale ta faraonka je pekna...preju vsem uspechy....

28.12.2006 16:46

nicolll napsal(a):
ahojky chrti se mi nigdy nelibili ale ta faraonka je pekna...preju vsem uspechy....

Ahoj Beth,
Ambra docela dlouho vydrží, i když už má koule nabalené, no a když jí to na procházce začne vadit, tak se zastaví, zvedne nohu, já to oberu, zvedne druhou a takhle pokračujeme stále dokola. Ona je spokojená a já mám z rukou rampouchy Horší je, když se začnou tvořit ledy mezi polštářkama, to si začne sama vykusovat a já pomáhám a procházka se protáhne na dvojnásobek. Ale u nás je sněhu dost a dlouho, tak to musíme zvládat. Jinak sníh pesani zbožňují. Letos je ještě málo, ale právě teď chumelí, tak snad konečně přestane bahno a začne pravá zima.

28.12.2006 16:49

hankah napsal(a):
Ahoj Beth,
Ambra docela dlouho vydrží, i když už má koule nabalené, no a když jí to na procházce začne vadit, tak se zastaví, zvedne nohu, já to oberu, zvedne druhou a takhle pokračujeme stále dokola. Ona je spokojená a já mám z rukou rampouchy Horší je, když se začnou tvořit ledy mezi polštářkama, to si začne sama vykusovat a já pomáhám a procházka se protáhne na dvojnásobek. Ale u nás je sněhu dost a dlouho, tak to musíme zvládat. Jinak sníh pesani zbožňují. Letos je ještě málo, ale právě teď chumelí, tak snad konečně přestane bahno a začne pravá zima.

Letos zatím jen takhle málo.

28.12.2006 17:02

hankah napsal(a):
Ahoj Beth,

Tak to u nás zatím jen mrzne, z čehož mám fakt radost (žádné bahno, žádný sníh = žádné koule u nohou), ale Said už menší - rád by si toho sněhu užil
Ale asi jsem se vyjádřila nepřesně - jak to děláte, když přijdete domů, protože nám ten sníh z pacek obrat nejde. Tak čekáte až se rozpustí nebo jak???

28.12.2006 17:20

beth napsal(a):
Tak to u nás zatím jen mrzne, z čehož mám fakt radost (žádné bahno, žádný sníh = žádné koule u nohou), ale Said už menší - rád by si toho sněhu užil
Ale asi jsem se vyjádřila nepřesně - jak to děláte, když přijdete domů, protože nám ten sníh z pacek obrat nejde. Tak čekáte až se rozpustí nebo jak???

Po příchodu domů, postavím hned do sprchovýho koutu a vlažnou vodou omývám tak dlouho,dokud snín neroztaje. Přišla jsem na to, že to nejrychlejší způsob, neboť čekat až ty koule roztají, to je doba a všude mokro a kousky sněhu na koberci, na sedačce, což je příjemné, když si tam pak sedneš

28.12.2006 17:36

hankah napsal(a):
Po příchodu domů, postavím hned do sprchovýho koutu a vlažnou vodou omývám tak dlouho,dokud snín neroztaje. Přišla jsem na to, že to nejrychlejší způsob, neboť čekat až ty koule roztají, to je doba a všude mokro a kousky sněhu na koberci, na sedačce, což je příjemné, když si tam pak sedneš

Díky Chdák pes - přijde mi, že je má polovičku roku permanentně mokrý nohy. Na jaře a na podzim, když je bahno, v zimě od sněhu...

28.12.2006 17:52

beth napsal(a):
Díky Chdák pes - přijde mi, že je má polovičku roku permanentně mokrý nohy. Na jaře a na podzim, když je bahno, v zimě od sněhu...

No a naše Ambra i v létě, neboť nevynechá žádný potok.

28.12.2006 18:44

beth napsal(a):

Tak to můj poklad Aischaja

28.12.2006 20:32

jannah napsal(a):
Tak to můj poklad Aischaja

Koukám, jak ti ta princezna roste

28.12.2006 21:01

beth napsal(a):

Ahojda, tak koukám, že vám tu ještě chybí vipetík.Tak alespoň ten náš to tu trošku zastoupí
Dreamák ve 3 měsících

28.12.2006 21:12

nela napsal(a):
Ahojda, tak koukám, že vám tu ještě chybí vipetík.Tak alespoň ten náš to tu trošku zastoupí
Dreamák ve 3 měsících

Krásný
Ale chybí tady mnohem víc zástupců chrtů - sloughi, azawakh, greyhound, galgo atd. Tak kde jste, krasavci??? Šup, šup

28.12.2006 21:14

hankah napsal(a):
No a naše Ambra i v létě, neboť nevynechá žádný potok.

Jo jo, Said je taky vodní krysa Loni v chorvatsku jsme ho museli doslova tahat z moře

28.12.2006 21:57

beth napsal(a):
Koukám, jak ti ta princezna roste

Roste roste, už má 17kg a skoro 60cm v kohoutku... a mě pořád připadá jako malé štěně

28.12.2006 22:04

jannah napsal(a):
Roste roste, už má 17kg a skoro 60cm v kohoutku... a mě pořád připadá jako malé štěně

Ono to ani nepřijde, když ji vidíš každý den. Ale moji známí vždycky chodili a žasli, jak týden od týdne rostl
A hlavně do nějakých dvou let věku to v podstatě ještě štěně je. Nebo spíš puberťák...

28.12.2006 22:08

beth napsal(a):
Ono to ani nepřijde, když ji vidíš každý den. Ale moji známí vždycky chodili a žasli, jak týden od týdne rostl
A hlavně do nějakých dvou let věku to v podstatě ještě štěně je. Nebo spíš puberťák...

Jojo puberták.... mi o tom mluv, právě koukám na tvoje stránky, pěkný!!!

28.12.2006 22:12

jannah napsal(a):
Jojo puberták.... mi o tom mluv, právě koukám na tvoje stránky, pěkný!!!

Mno, občas je to docela sranda... Jeho anděl strážný musí být úplně ulítaný, chudinka

29.12.2006 00:01

beth napsal(a):

Tak jeste vipeti holcina - Angie v 5 mes. kdyz si hrala..

29.12.2006 00:04

nikita11 napsal(a):
Tak jeste vipeti holcina - Angie v 5 mes. kdyz si hrala..

A jeste jako miminko..

29.12.2006 06:32

nikita11 napsal(a):
A jeste jako miminko..

jsem ráda že se moje princezna líbila kdyby se někdo chtěl podívat tak

www.elnegma.com - zatím ve výstavbě... My se sněhem problém nemáme akorát nahajdě hrozně mrznou nožky tak ta je radši doma a Kessi si v tomhle počasí taky zrovna nelibuje...

29.12.2006 17:06

beth napsal(a):

tak jedna fotka ze dneška... konečně napadl sníh, a jak se dívám ven tak i stihl skoro všechen roztát

29.12.2006 20:20

beth napsal(a):

A co váš chrtí miláček prožíval Vánoce?

Ten náš nám ukázal, že na ně pěkně kašle

marýna

29.12.2006 20:43
marýna

beth napsal(a):
A co váš chrtí miláček prožíval Vánoce?

Ten náš nám ukázal, že na ně pěkně kašle

Strašně se mi líbí chrti,už spoustu let,ale všude jsem četla,že se nedají pouštět v přírodě na volno.Já vždycky chovala psy,které nebyl problém naučit přivolání ,proto jsem měla z chrta strach. Ale tady vidím na fotečkách vaše krásné miláčky bez vodítka v přírodě. Nemáte problém s přivoláním? A co když vidí zvěř?

29.12.2006 20:48

marýna napsal(a):
Strašně se mi líbí chrti,už spoustu let,ale všude jsem četla,že se nedají pouštět v přírodě na volno.Já vždycky chovala psy,které nebyl problém naučit přivolání ,proto jsem měla z chrta strach. Ale tady vidím na fotečkách vaše krásné miláčky bez vodítka v přírodě. Nemáte problém s přivoláním? A co když vidí zvěř?

Tak naši pesánci měli největší radost, že jsme všichni pohromadě v jedné místnosti a honem každá obsadila místo k ležení.
Je to na fotce špatně vidět, ale my už si nemáme kam sednout.

29.12.2006 20:56

hankah napsal(a):
Tak naši pesánci měli největší radost, že jsme všichni pohromadě v jedné místnosti a honem každá obsadila místo k ležení.
Je to na fotce špatně vidět, ale my už si nemáme kam sednout.

Na pohyb chrta navolno je mnoho názorů, my jsme od malička učili přivolání a pohyb navolno a žádný problém nemáme do té doby než uvidíme zvěř, pak problém nastává, pustí se za zvěří, ale vždy se vrátí. Chce to vybírat lokality bez zvěře nebo být hodně ostražitý a hned přivolat než se rozeběhne, pak už je pozdě. Nejradši chodíme do lesa, protože chrt loví naviděnou a zvěř se má možnost mezi stromy ztratit a jakmile ji nevidí, přestane se o ni zajímat.
Vše je jako u jiných plemen o výchově a o tom jak svého psa znám.
Ale ta krása chrta navolno běžícího stojí za námahu výcviku a ostražitosti při procházkách.

29.12.2006 21:34

hankah napsal(a):
Na pohyb chrta navolno je mnoho názorů, my jsme od malička učili přivolání a pohyb navolno a žádný problém nemáme do té doby než uvidíme zvěř, pak problém nastává, pustí se za zvěří, ale vždy se vrátí. Chce to vybírat lokality bez zvěře nebo být hodně ostražitý a hned přivolat než se rozeběhne, pak už je pozdě. Nejradši chodíme do lesa, protože chrt loví naviděnou a zvěř se má možnost mezi stromy ztratit a jakmile ji nevidí, přestane se o ni zajímat.
Vše je jako u jiných plemen o výchově a o tom jak svého psa znám.
Ale ta krása chrta navolno běžícího stojí za námahu výcviku a ostražitosti při procházkách.

Tak to my jsme ostudy Na volno si s ním troufnu jenom tak, kde to dobře znám a vím, co čekat. Ale jakmile uvidí zvěř, je konec...:(

30.12.2006 11:44

beth napsal(a):
Tak to my jsme ostudy Na volno si s ním troufnu jenom tak, kde to dobře znám a vím, co čekat. Ale jakmile uvidí zvěř, je konec...:(

Musím se pochlubit, právě vyšly na klubových stránkách chrtů výsledky a Aisha se stala Dostihovým vítězem 2006

marýna

30.12.2006 19:51
marýna

hankah napsal(a):
Musím se pochlubit, právě vyšly na klubových stránkách chrtů výsledky a Aisha se stala Dostihovým vítězem 2006

Gratuluju Aishe ! a děkuju za zkušenosti s pouštěním navolno.

31.12.2006 17:35

hankah napsal(a):

Tak velká gratulace!!! Je to šikulka

2.1.2007 17:41

nela napsal(a):
Dreamák ve 3 měsících

Vipetík včera v parku - mooc mu to tu sluší

3.1.2007 12:59

beth napsal(a):

Posouvám naše chrty, aby nám někde nezapadli.
Ale hlavně se chci zeptat, jak ta vaše zlatíčka přežila silvestrovské petardy a ohňostroje???
Said byl překvapivě relativně v klidu, jen tu nejhorší půlhodinku po půlnoci přečkal v kuchyni pod stolem, ale do té doby klidně spal na zemi vedle mého psacího stolu...

3.1.2007 13:54

beth napsal(a):
Posouvám naše chrty, aby nám někde nezapadli.
Ale hlavně se chci zeptat, jak ta vaše zlatíčka přežila silvestrovské petardy a ohňostroje???
Said byl překvapivě relativně v klidu, jen tu nejhorší půlhodinku po půlnoci přečkal v kuchyni pod stolem, ale do té doby klidně spal na zemi vedle mého psacího stolu...

Danťák má naštěstí výbuchy petard i světlic naprosto na háku, takže i o silvestrovské půlnoci (kdy to tady vypadalo jako by začala třetí světová) byl úplně v klidu, ležel na posteli a chrápal.
Co se toho pohybu navolno týče - můj pes chodí na vodítku jen v bezprostřední blízkosti silnic a ve městě, jinak bývá puštěný navolno....je ale pravda že má hodně slušný přivolání (samozřejmě že ne 100%, není to robot), takže si to můžu dovolit.

Foto: Pes Jíra

3.1.2007 18:15

jana dante napsal(a):
Danťák má naštěstí výbuchy petard i světlic naprosto na háku, takže i o silvestrovské půlnoci (kdy to tady vypadalo jako by začala třetí světová) byl úplně v klidu, ležel na posteli a chrápal.
Co se toho pohybu navolno týče - můj pes chodí na vodítku jen v bezprostřední blízkosti silnic a ve městě, jinak bývá puštěný navolno....je ale pravda že má hodně slušný přivolání (samozřejmě že ne 100%, není to robot), takže si to můžu dovolit.

Foto: Pes Jíra

Aishe petardy nevadí, ale Ambra byla stresovaná pomalu už celý prosinec, jak začali občas bouchací kuličky. Doma zalezlá pod schodama, nechtěla chodit ven ani na vyvenčení. Ještě teď s tím bojujeme, protože venku je stále ve střehu. Jenom když vyjedeme do hor, tak je v pohodě.

3.1.2007 19:04

hankah napsal(a):
Aishe petardy nevadí, ale Ambra byla stresovaná pomalu už celý prosinec, jak začali občas bouchací kuličky. Doma zalezlá pod schodama, nechtěla chodit ven ani na vyvenčení. Ještě teď s tím bojujeme, protože venku je stále ve střehu. Jenom když vyjedeme do hor, tak je v pohodě.

Koukala jsem, že vaše "holky" Aisha a Ambra jsou aktivní i ve sportu na dostihové dráze. Četla jsem, že v blízkosti dostihové dráhy v Kolíně je střelnice. Nevadí jí to při běhu?

3.1.2007 19:29

berta napsal(a):
Koukala jsem, že vaše "holky" Aisha a Ambra jsou aktivní i ve sportu na dostihové dráze. Četla jsem, že v blízkosti dostihové dráhy v Kolíně je střelnice. Nevadí jí to při běhu?

Ahoj, i když dotaz nebyl na mě, dovolím si odpovědět, protože do Kolína jezdíme téměř na každý trénink
Střelnice není tak blízko, aby to psům nějak vadilo. Navíc mám pocit, že jsou na to běhání tak "nadržení", že nevnímají nic jiného než dráhu a kůžičku

3.1.2007 19:41

beth napsal(a):
Ahoj, i když dotaz nebyl na mě, dovolím si odpovědět, protože do Kolína jezdíme téměř na každý trénink
Střelnice není tak blízko, aby to psům nějak vadilo. Navíc mám pocit, že jsou na to běhání tak "nadržení", že nevnímají nic jiného než dráhu a kůžičku

já jezdím do Kolína už 4 roky a jeeště jsem tam střelbu nezaregistrovala. Našim holkám víc vadí, že se tam občas objeví zajíc. Možná jsem to napsala špatně, jim to tak nevadí, to spíš mně, mám je co pak udržet na dráze, hlavně Ambru, to je lovec. Už mi tam jednou přeskočila zábradlí a šla se podívat, kam zmizel.

4.1.2007 12:58

hankah napsal(a):
já jezdím do Kolína už 4 roky a jeeště jsem tam střelbu nezaregistrovala. Našim holkám víc vadí, že se tam občas objeví zajíc. Možná jsem to napsala špatně, jim to tak nevadí, to spíš mně, mám je co pak udržet na dráze, hlavně Ambru, to je lovec. Už mi tam jednou přeskočila zábradlí a šla se podívat, kam zmizel.

Zdravím všechny chrtaře a taky přidám pár foteček naší chrtí smečky.

4.1.2007 12:59

jarin napsal(a):
Zdravím všechny chrtaře a taky přidám pár foteček naší chrtí smečky.

Tak na první fotce je naše Čejňuš - polský chrt!

4.1.2007 13:00

jarin napsal(a):
Tak na první fotce je naše Čejňuš - polský chrt!

Na druhé fotce - její dceruška Majča.

jarin napsal(a):
Na druhé fotce - její dceruška Majča.

Na další - celá rodinka.

jarin napsal(a):
Na další - celá rodinka.

Zase Čejňuš.

4.1.2007 13:01

jarin napsal(a):
Zase Čejňuš.

A naše celá smečka - a navolno to jde, ale musí se hlídat.

4.1.2007 15:13

jarin napsal(a):
A naše celá smečka - a navolno to jde, ale musí se hlídat.

a protože je Ivča příliš skromná tak to sem za ni doplním já. Její polanda Čejný se v Poznani na světové výstavě stala Světovým i celkovým vítězem tohoto plemene pro rok 2006.

5.1.2007 08:20

jana dante napsal(a):
a protože je Ivča příliš skromná tak to sem za ni doplním já. Její polanda Čejný se v Poznani na světové výstavě stala Světovým i celkovým vítězem tohoto plemene pro rok 2006.

Jani ja myslim ze to neni tim ze by byla Ivca tak skromna ale tim ze autorem prispevku bude nejspis jeji dcera :)

8.1.2007 16:43

spirit napsal(a):
Jani ja myslim ze to neni tim ze by byla Ivca tak skromna ale tim ze autorem prispevku bude nejspis jeji dcera :)

Koukám, že dlouho nikdo nic neposlal, tak posílám fotky, jak trénujeme na coursing a nepotřebujeme ani střapec

8.1.2007 16:44

hankah napsal(a):
Koukám, že dlouho nikdo nic neposlal, tak posílám fotky, jak trénujeme na coursing a nepotřebujeme ani střapec

A blíží se kill

9.1.2007 13:09

hankah napsal(a):
A blíží se kill

A co to tam holky loví???

9.1.2007 14:39

beth napsal(a):
A co to tam holky loví???

Já myslím že holky cokoliv, ale spíš bych řekla že se jen tak honí.
A ono na chrty vůbec je pěkný pohled když běhají.

9.1.2007 14:40

jarin napsal(a):
Já myslím že holky cokoliv, ale spíš bych řekla že se jen tak honí.
A ono na chrty vůbec je pěkný pohled když běhají.

Už se těším zase na nějaký príma běhání a naši psové určitě taky, i když zatím běhá jen Čejňuš.

9.1.2007 14:41

jarin napsal(a):
Už se těším zase na nějaký príma běhání a naši psové určitě taky, i když zatím běhá jen Čejňuš.

Krása chrtího pohybu.

9.1.2007 14:41

jarin napsal(a):
Krása chrtího pohybu.

A ještě víc poláčků!

9.1.2007 14:52

jarin napsal(a):
A ještě víc poláčků!

To oni se opravdu jen takhle honí a někdy to vypadá i dost akčně

14.1.2007 23:04

beth napsal(a):

No holki a klucííí kde jste s těma vychrtama?! Vy mě tu snad necháte samou samotinkou

26.1.2007 10:25

nela napsal(a):
Dreamák ve 3 měsících

Asi brácha

6.2.2007 10:53

jannah napsal(a):
No holki a klucííí kde jste s těma vychrtama?! Vy mě tu snad necháte samou samotinkou

Nový přírustek do naší chrtí rodiny, fenka afgána Nastassja Kinski Gandamak, doma zvaná Tasja

7.2.2007 10:19

hankah napsal(a):
Nový přírustek do naší chrtí rodiny, fenka afgána Nastassja Kinski Gandamak, doma zvaná Tasja

Hanko ty mas nove psisko? Teeeeeda

U me nového nic, posílám aspoň "podzimní vzpomínání na lásku"

7.2.2007 10:20

spirit napsal(a):
Hanko ty mas nove psisko? Teeeeeda

U me nového nic, posílám aspoň "podzimní vzpomínání na lásku"

další

7.2.2007 11:25

spirit napsal(a):
další

Včera na zahradě

7.2.2007 11:26