Zdravím všechny.Když jsem naposledy brouzdal po netu a hledal stránky o retrívrech,tak mě padlo do oka, že drtivou většinu stránek mají retrívři s PP a kluby, kam mohou jen psi s PP.Tak mě napadlo, abych u nás (Trutnov a okolí,popř.větší region) založil KLUB ZLATÝCH RETRÍVRŮ BEZ PP.Je to jen nápad,takže se ptám na Vaše názory.Předem za ně moc děkuju.Troy
troy
napsal(a):
Zdravím všechny.Když jsem naposledy brouzdal po netu a hledal stránky o retrívrech,tak mě padlo do oka, že drtivou většinu stránek mají retrívři s PP a kluby, kam mohou jen psi s PP.Tak mě napadlo, abych u nás (Trutnov a okolí,popř.větší region) založil KLUB ZLATÝCH RETRÍVRŮ BEZ PP.Je to jen nápad,takže se ptám na Vaše názory.Předem za ně moc děkuju.Troy
A co by ten klub mel delat? Pokud propagovat bezPP psy, nevidim v tom jediny pozitivni efekt... Pokud jde o to, sehnat dohromady lidi, kteri maji bezPP psa, a spolecne (treba) cvicit, uzivat zabavu apod. (a krome toho treba vzdelavat majitele bezPP psu, proc by bylo mozna celkem vhodne poridit si priste PP psa :-) ), nemam nic proti... Ale je fekt, ze ja do toho nemam moc co mluvit - jsem majitelem psa s PP, navic labiska, ze goldena... ;-)
orin
napsal(a):
A co by ten klub mel delat? Pokud propagovat bezPP psy, nevidim v tom jediny pozitivni efekt... Pokud jde o to, sehnat dohromady lidi, kteri maji bezPP psa, a spolecne (treba) cvicit, uzivat zabavu apod. (a krome toho treba vzdelavat majitele bezPP psu, proc by bylo mozna celkem vhodne poridit si priste PP psa :-) ), nemam nic proti... Ale je fekt, ze ja do toho nemam moc co mluvit - jsem majitelem psa s PP, navic labiska, ze goldena... ;-)
Přesně to mám na mysli...
troy
napsal(a):
Na to, aby si mohl každý udělat stránku o svém psu, bez rozdílu zda s PP či bez PP snad nepotřebuješ být v klubu.
Otázka je, zda při nejasném původu, což psi bez PP jsou, si budete 100% jisti, že se jedná o goldena.
troy
napsal(a):
Přesně to mám na mysli...
Proč tolik kritiky? Nemám sice goldena, ale 2 psy jiných plemen také bez PP, jinak znám pár goldenů - opět bez PP. Jsou to skvělí a nádherní psi! Pokud klub bude veden s rozumem a bude se v něm jasně vysvětlovat rozdíly mezi psy s PP a bez PP (bez propagace jednoho či druhého), bude se v něm provozovat společný výcvik, výlety, zábavy, tak proč né? Osobně si myslím, že je to skvělý nápad!!!
troy
napsal(a):
Já bych do toho šla. Taky jsem už o něčem podobném uvažovala. Jsem z Plzně severu.