Neustálne drbání a kousání...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2007 16:14

Dobrý den, moje fena Hovawarta se neustále drbe a kouše v zadních partiích těla. Předními zoubky si zuřivě kouše ocas a místa v oblasti achylovek, jako by jí to šíleně svědělo. Někdy i kňouká. Netušíte co by to mohlo být? Na parazity to nevypadá...

11.1.2007 18:11

fajo napsal(a):
Dobrý den, moje fena Hovawarta se neustále drbe a kouše v zadních partiích těla. Předními zoubky si zuřivě kouše ocas a místa v oblasti achylovek, jako by jí to šíleně svědělo. Někdy i kňouká. Netušíte co by to mohlo být? Na parazity to nevypadá...

Že to na parazity nevypadá víš od veta? Co anální žlázky nebo odčervení a odblešení?

11.1.2007 23:12

jindral napsal(a):
Že to na parazity nevypadá víš od veta? Co anální žlázky nebo odčervení a odblešení?

Vet říkal že paraziti to nejsou- kůži má čistou. Nějasně něco naznačoval o alergii...
Existuje možnost, jak zjistit na co je pes alergický? Má s tím někdo zkušenost?

12.1.2007 09:08

fajo napsal(a):
Vet říkal že paraziti to nejsou- kůži má čistou. Nějasně něco naznačoval o alergii...
Existuje možnost, jak zjistit na co je pes alergický? Má s tím někdo zkušenost?

No podle me by nemel normalni vet cosi nejasne naznacovat! Mel by urcit diagnozu nebo odeslat klienta na specializovane ci jine pracoviste... Jinak testy se psum delaji, tady u nas na vet. klinice v Brne. Nevim, odkud jsi. Ale opet - nejblizsi pracoviste ti mel doporucit tvuj vet. Hodne stesti s pejskem.

12.1.2007 09:43

fajo napsal(a):

Ahoj Filipe,
nevím co se děje , ale naše hoví slečna se taky stále zuřivě kouše a máme přesně jak to vypisuješ. A to má frontline + teď má už za krkem i stronghold.
Diagnóza alergie na bleší kousnutí, ale zatím se vykuseje jak ďábel. Dal nám prášky na uklidnění a je to lepší.
Alena

12.1.2007 09:46

chibet napsal(a):
Ahoj Filipe,
nevím co se děje , ale naše hoví slečna se taky stále zuřivě kouše a máme přesně jak to vypisuješ. A to má frontline + teď má už za krkem i stronghold.
Diagnóza alergie na bleší kousnutí, ale zatím se vykuseje jak ďábel. Dal nám prášky na uklidnění a je to lepší.
Alena

mě to přijde na plné anální žlázky, tak se to projevuje u mého psa

12.1.2007 10:03

hankaapes napsal(a):
mě to přijde na plné anální žlázky, tak se to projevuje u mého psa

No, že má frontline, není vyhráno, taky jsem si myslela jak se krásně nestaráme o psa, ale frontline ti nezabrání roztočům a takovým parazitům. Máme teď expoty a je to super, k tomu obojek proti blechám a je klídek. Jen si myslím, že jsou to žlázky a jestli ty ne, tak nám teď bylo řečeno, že když se pes tak jako ten váše kouše atd....Nemá to zarudlý??? Může to být alergie na maso - třeba hovězí, jsou psi, co na to takhle reagují!

Hodně štěstí,

12.1.2007 13:32

sabina napsal(a):
No, že má frontline, není vyhráno, taky jsem si myslela jak se krásně nestaráme o psa, ale frontline ti nezabrání roztočům a takovým parazitům. Máme teď expoty a je to super, k tomu obojek proti blechám a je klídek. Jen si myslím, že jsou to žlázky a jestli ty ne, tak nám teď bylo řečeno, že když se pes tak jako ten váše kouše atd....Nemá to zarudlý??? Může to být alergie na maso - třeba hovězí, jsou psi, co na to takhle reagují!

Hodně štěstí,

Moje ovčanda se vykousává až do masa, je alergická na sóju a tisíc dalších věcí v granulích. Taky proto krmím masem, nebo může dostávat dietní granule.

Přidejte reakci

Přidat smajlík