Zdravim priznivce ridgebacku, Mam takovy problem. Poridila jsem si fenku RR hnedonosou, ma 6 mesicu. Tetovane ucho nedrzi dle standartu, popis: zadni cast ucha schovava pod predni, lomi ho primo v tetovani. Ma nekdo z vas zkusenosti jak resit tento problem ? Nevim jestli to nemuze byt tim ze jeste neni plne dorostla, anebo to muze byt jen zlozvyk, jak ho resit ? Dekuji
cobli

sylvia
napsal(a):
Zdravim priznivce ridgebacku, Mam takovy problem. Poridila jsem si fenku RR hnedonosou, ma 6 mesicu. Tetovane ucho nedrzi dle standartu, popis: zadni cast ucha schovava pod predni, lomi ho primo v tetovani. Ma nekdo z vas zkusenosti jak resit tento problem ? Nevim jestli to nemuze byt tim ze jeste neni plne dorostla, anebo to muze byt jen zlozvyk, jak ho resit ? Dekuji
ta je papírová ? Odkud jí máte ?
cobli

sabina
napsal(a):
Gábino....někdo se Tě ptal nato, aby jsi se ptala jestli má PP...
proč ? Já jen že má hnědej frnák ! To je boží chápeš jak jich je málo ?
cobli

cobli
napsal(a):
proč ? Já jen že má hnědej frnák ! To je boží chápeš jak jich je málo ?
nemusíš v tom hned hledat "buzeraci " tipu s PP a bez PP. I když to tak vyznělo není to tak.
cobli

sabina
napsal(a):
tak to promiň, omlouvám se...blbě to vyznělo......ale já jich znám docela dost s hnědým fifákem
opravdu ? To se divim,ale já znám taky jednoho,mám ho doma Mě se moc líběj,chtěla bych dalšího s hnědym,proto mě zajímala ta CHS...
cobli

sabina
napsal(a):
Fakt sorry, že sem tak vyjela....Gabík je bez PP, tak jsem na tohle jak jehla
tak se bavíme na dvou forech No já mám sice s PP,ale je to věc každýho.
sylvia
napsal(a):
Ano je s PP, chov. st. Palilookout.....ale bohuzel jste mi nedpovedeli na moji otazku.
Bez ohledu na PP:
tohle může být a je období přezubování a jedním z jevů tohoto období je také různé padání-jinak stojících, či správně nasazených- uší. Mám fenku, která měla do 4tého měsíce uši jako z katalogu a pak se jí střídavě lehaly a polostály, že byla jako voříšek. Dnes má ušiska jak mají být Dodat vápník a dát jí čas. Třeba masírovat můžete, ale není to nutné
maťa

aira
napsal(a):
Bez ohledu na PP:
tohle může být a je období přezubování a jedním z jevů tohoto období je také různé padání-jinak stojících, či správně nasazených- uší. Mám fenku, která měla do 4tého měsíce uši jako z katalogu a pak se jí střídavě lehaly a polostály, že byla jako voříšek. Dnes má ušiska jak mají být Dodat vápník a dát jí čas. Třeba masírovat můžete, ale není to nutné
Taky bych řekla, jak píše Aira....mám kříženku "nudle" a do 8 měsíců měla uši překlopené obě, a potom jako nárazem, se jí obě hezky srovnali a má je jako správný jezevčík
Občas můžete zkusit to ouško rovnat do správné polohy, a poradit se s vetem, zda dodávat vápník a kolik, tím spíš, pokud krmíte vyváženým krmivem...tam s vápníkem opatrně!
Taky pomáhá želatina...je to chrupavka a né kost, ale nejlíp poradí opravdu vet
maťa
napsal(a):
Taky bych řekla, jak píše Aira....mám kříženku "nudle" a do 8 měsíců měla uši překlopené obě, a potom jako nárazem, se jí obě hezky srovnali a má je jako správný jezevčík
Občas můžete zkusit to ouško rovnat do správné polohy, a poradit se s vetem, zda dodávat vápník a kolik, tím spíš, pokud krmíte vyváženým krmivem...tam s vápníkem opatrně!
Taky pomáhá želatina...je to chrupavka a né kost, ale nejlíp poradí opravdu vet
Jasně, vždy je lepší nedostatek vápníku, než-li jeho velký přebytek-ten je na škodu více-bereme-li v úvahu,co ze dvou věcí je to méně škodící. V tomto případě se vápník nedává přímo na ty uši, ale na vývin zubů, tělo si pak vezme méně právě z uší či jiného a tím se mohou zmírnit podobné jevy...
Ale jasně, vet poradí nejlépe s dávkováním i výběrem preparátu, ať už želatiny či vápníku.
Pěkný den
sylvia
napsal(a):
Sylvie, taky mám RR, dnes je tu tedy p13 měsíců, ale když jsem si ho brala, tak držel ouška správně. Časem jsem koukala, že je začal klopit taky, podle fotky to vypadá, že to je stejné.
Chovatelka mi radila jak na to:
jsou dvě možnosi:
1. je masáž ouška - Překlopíte ho správně, tak jak má být a v tom místě, kde se přehíbá do nežádoucí polohy tu chrupavku budete masírovat.
2. ouška se lepí a nebo se na ně dává gummička
Druhá možnost je bohužel dost drastická a pokud člověk neví jak na to, tak to stejně neudělá správně a pokud se lepí, tak tím chlupáčkovi akorát olepí srst a otrhá. Asi nic příjemného.
Je to způsobené tím, jak přezubují a rostou, tak ten vápník jde hlavně do zoubků a kostí a na ouška už nezbývá.
Půl roku je dost málo a je tedy spoustu času to změnit. Tohle může trvat až do roka. Občas se mi stane, že ten můj pacholech ještě ouško sklopí, ale jak vidí něco zajímavého, je zpět, tak jak má být. Pro mě je to problém navýstavě, ale řešíme to.
Strašně špatně se mi to popisuje, nejlepší je to vidět, jak se to dělá.
Pošlu fotku, jak ten můj vypadal s tím uchem taky.
sylvia
napsal(a):
omlouvám se za překlepy, psala jsem to v rychlosti
takhle vypadá ted, po měsících masírování