mirka
napsal(a):
Začínám se zajímat o toto plemeno. Co ještě nevím, je cena.
Poradí mi někdo, kolik přibližně stojí fenka s PP?
Vím, že barevní jsou asi dražší.
Děkuji
Ahoj Mirko, zkus napsat emaila pár chovným stanicím, ale počítej s pořádnou pálkou, malý psi jsou VĚTŠINOU ,,předražení" (nic proti).
mirka
napsal(a):
Já vím. Barevný je od 10000 - 15000 Kč.
Ale nevím, jak je na tom bílý.
Před 4 lety moje matka platila za bílou fenu s PP 8000,- Kč. Co jsem tak slyšela, tak ceny jsou stále přibližně stejné. Hlavně pozor na výběr chov. stanice, protože nám se stalo ač štěně si mamka
vybrala velmi brzy a zaplatila zálohu, tak při odběru štěněte dostala štěně jiné. Tehdy při rozhodování zvítězila celoživotní touha mít doma malého bílého pejska a celá rodina dodnes nelituje.
mirka
napsal(a):
Začínám se zajímat o toto plemeno. Co ještě nevím, je cena.
Poradí mi někdo, kolik přibližně stojí fenka s PP?
Vím, že barevní jsou asi dražší.
Děkuji
Mirko, pokud chceš boloňáčka s PP, jedině dobře, nezaručí ti to sice výstavní úspěchy, ale máš jistotu, odkud ten pejsek pochází a to je dneska moc důležitý. Sama mám 2 boloňáčky - fenku a pejska. Je důležité, aby sis vybrala dobrou chovnou stanici, kde ti ve všem moc rádi poradí a řeknou ti vše potřebné.
Co se týká ceny, tak pejsek kolem 10 tis. fenka tak 12 tis. Možná se ti to zdá moc, ale je lépe zaplatit víc a víš, že ten pejsek bude kvalitní než se pak spálit, fakt. Se spoustou chovatelů je možné se na ceně nějak dohodnout, ale to záleží individuálně na každém chovateli. Taky na netu je spousta odkazů na chovné stanice, kde ti moc rádi poradí, jen se neboj napsat jim. Já to řeším stejně. Je spousta věcí na které by ses měla připravit než se rozhodneš si pejska pořídit. Proto je dobré sehnat si třeba knihu o těhle super psících. Já jsem našla na trhu jen jednu, ale ta je super, je od paní Kuběnové a můžu říct, že mi v rozhodování a vůbec ve všem moc pomohla. Je psaná pro každého, takže žádné složitosti.
Pokud se rozhodneš si boloňáčka pořídit, přeji hodně zážitků, protože se rozhodně nebudeš nudit.