milhaus
napsal(a):
rád bych vzkázal všem, kteří mě v nemoderované diskuzi ukamenovali za množení nepapírových psů a plnění útulků, že všechna tahle štěňata jsou tři dny po porodu zadána a budu je i v budoucnu pravidelně potkávat i s jejich majiteli, které všechny osobně znám..
Já nechci být hnusná, mám taky křížence, ale to, že jsou štěnda zadaný 3 dny po porodu neznamená, že to tak zůstane až do jejich dvou měsíců, je třeba počítat i s tím, že pár zájemců odpadne... Vím jak to bylo s udáváním štěníků z vrhu, ve ktrerým se narodila moje fenka...
milhaus
napsal(a):
Jestli se někdo rád mrkne, tady je pár fotek z porodu kříženců..Snad někteří nepřátelé psů bez PP ocení, že i kříženci můžou být fajn..
I kdyz jsem tu nekolikrat ostre reagovala na mnozeni psu bez PP a krizencu , presto nejsem tak uplne proti (u krizencu). A to v tech pripadech ze psi (a to je jedno jestli s PP nebo vorisek) dosahuji v nejakem odvetvi vynikajicich vykonu, nebo muzou do chovu prinest zajimavou krev (to plati pro PP), takove krizeni muzeme videt napr. v sanovem sportu, canicrosu, sluzebni vyuziti, agility, zachranarina, sportovni kynologii aj. Ale nechapu proc chce nekdo stenata od sve feny jen tak, kdyz v nicem nevynika a kdyz jsou utulky preplnene nechtenych psu. Nehlede na to ze plno lidi jsou pitomci a ke psum se chovaji jako k veci. Ze zacatku se o roztomile stene staraji, ale kdyz vyroste zacne zlobit, tak ho uklidi nekam kde nebude obtezovat ( do kotce) nebo ho vyhodi, v nejhorsim pripade zabiji. A to nemluvim jen o lidech s nizsi vrstvy a nizsihi IQ ale i o lidech kteri na to nevypadaji a clovek by o nich rekl ze jsou inteligentni a rozumni.
Mimochodem vase fenka je moc pekna, ale i to nevidim jako duvod pro stenata.
hortova
napsal(a):
I kdyz jsem tu nekolikrat ostre reagovala na mnozeni psu bez PP a krizencu , presto nejsem tak uplne proti (u krizencu). A to v tech pripadech ze psi (a to je jedno jestli s PP nebo vorisek) dosahuji v nejakem odvetvi vynikajicich vykonu, nebo muzou do chovu prinest zajimavou krev (to plati pro PP), takove krizeni muzeme videt napr. v sanovem sportu, canicrosu, sluzebni vyuziti, agility, zachranarina, sportovni kynologii aj. Ale nechapu proc chce nekdo stenata od sve feny jen tak, kdyz v nicem nevynika a kdyz jsou utulky preplnene nechtenych psu. Nehlede na to ze plno lidi jsou pitomci a ke psum se chovaji jako k veci. Ze zacatku se o roztomile stene staraji, ale kdyz vyroste zacne zlobit, tak ho uklidi nekam kde nebude obtezovat ( do kotce) nebo ho vyhodi, v nejhorsim pripade zabiji. A to nemluvim jen o lidech s nizsi vrstvy a nizsihi IQ ale i o lidech kteri na to nevypadaji a clovek by o nich rekl ze jsou inteligentni a rozumni.
Mimochodem vase fenka je moc pekna, ale i to nevidim jako duvod pro stenata.
Vy si myslíte,že v útulku končí jen voříšci a psi bez PP?Co furt máte,myslíte si majitelé psů s pp si více váži svého psa protože má pp nebo byl drahý.Máte třeba příklat Aury z "Výměny manželek".Labradorka byla určitě s PP a jak chudák dopadla?V utulcích jsem moc krát viděla nádherný psy-určitě s PP,měli třeba tetování,čip.Nevidím problém v tom množit pejsky bez PP,když je odbyt lidí co chtěji jen mazlíka doma a líbí se jím nějaká rasa je jím jedno jestli má PP nebo ne.Jo pokud to nejsou takoví...... jako někteří tady.Dejte už s tím proboha pokoj!!!!!!!
monca
napsal(a):
Vy si myslíte,že v útulku končí jen voříšci a psi bez PP?Co furt máte,myslíte si majitelé psů s pp si více váži svého psa protože má pp nebo byl drahý.Máte třeba příklat Aury z "Výměny manželek".Labradorka byla určitě s PP a jak chudák dopadla?V utulcích jsem moc krát viděla nádherný psy-určitě s PP,měli třeba tetování,čip.Nevidím problém v tom množit pejsky bez PP,když je odbyt lidí co chtěji jen mazlíka doma a líbí se jím nějaká rasa je jím jedno jestli má PP nebo ne.Jo pokud to nejsou takoví...... jako někteří tady.Dejte už s tím proboha pokoj!!!!!!!
Jezis, ty jsi snad paranoidni, nebo co. Podle mne je to obvykle spis naopak - majitele psu s PP obvykle nic proti bezPP nemaji. Ale majitele bezPP snad maji mindrak nebo co a porad se musi branit, vymezovat, a tvrdit, ze PP psi nemaji zadne vyhody... Takovehle hystericke vykriky o tom fakt svedci...
Uvedom si, ze pokud se o sveho psa staras, je kazdemu spravnemu pejskari jedno, jestli ma nebo nema papiry, hlavne, ze se ma dobre, a je spokojeny se svym panickem... No a blbce najdes na obou stranach "barikady" - mezi majiteli PP jsou to snodbove, bezi majiteli bezPP psu jsou to zakomplexovanci...
Co obvykle majitelum PP psu vadi na majitelich bezPP psu je to, ze ty sve psy dal mnozi - a to naprosto bez ohledu na jejich zdravotni stav, vlohy, schopnosti, zdravotni problemy, apod. Zodpovedny majitel (jakehokoliv) psa totiz podle nazoru techto lidi (a ja se k nim hlasim) stenata u sve fenky (ale i psa) nema, pokud mu nemuzou zajistit spravne panicky, pokud si nejsou jisti co nejlepsim zdravim, a predpoklady pro praci. Treba u loveckych plemen se k tomu pridava to, ze praci v lese (tedy zkousky, hony apod.) muzou delat jen psi s PP, a bezPP tedi nemaji sanci delat to, k cemu byli vyslechteni. No a to mi (a ostatnim mne podobnym) vadi.
Samozrejme, i mezi majiteli PP psu se najdou lide, kteri chovaji jen pro penize, a kterym na psech jako takovych v podstate nezalezi. To ale neni vina psu, ale lidi - a spravny pejskar ten rozdil vnima. Pes, kdyz uz je na svete, za nic nemuze. Ale privadet na svet psy, kteri maji uz od pocatku nevyhodu diky tomu, ze nemaji moznost zasahnout do chovu, prestoze treba maji vynikajici vlohy, vzhled apod., je podle mne nezodpovedne. A proto mi (a ostatnim) pripada nezodpovedne mnozit krizence a bezPP psy jen kvuli tomu, ze si panicci chteji uzit stenat.
No a k tomu zaveru - lidi, kteri chteji mazlika doma, a libi se jim nektera rasa, si klidne mohou poridit PP psa - cenovy rozdil je (vetsinou) minimalni. Pokud si kazdy bude brat bezPP psy, za chvili "rasa" jako pojem ztrati smysl...
Proste pochop, ze nikdo neutoci proti tvemu psovi ani proti tobe - jen proti nezodpovednosti a sobectvi, ktere vede k dalsim stenatum v utulcich. A bez ohledu na to co reknes, v utulcich je naprosta vetsina bezPP psu...Staci ti to takhle?