Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2005 22:56

Zdravým všechny, chtěl bych mimo jiné začít s výstavami, a moc bych potřeboval Vaše rady a názory, co musím všechno vědět (např. jak psa naučit výstavnímu postoji).Předem moc všem děkuji.

10.10.2005 19:11

troy napsal(a):
Zdravým všechny, chtěl bych mimo jiné začít s výstavami, a moc bych potřeboval Vaše rady a názory, co musím všechno vědět (např. jak psa naučit výstavnímu postoji).Předem moc všem děkuji.

A jakýho máš pejska a kolik mu je? Sice rady moc dávat nemůžu ,ale zkusit to můžu . Já učím svýho hovíka na slovo stůj, který ona zná a mám v ruce mňamku , kterou ona vidí(ruku mám nahoře, aby měla hlavu nahoru.Na nečisto nám to opravdu jde. Horší to bude v akci . Aby ,jsi ho upravil tak mě ukazovali nadzvednout přední nohy a zadní doupravit.

10.10.2005 20:23

chibet napsal(a):
A jakýho máš pejska a kolik mu je? Sice rady moc dávat nemůžu ,ale zkusit to můžu . Já učím svýho hovíka na slovo stůj, který ona zná a mám v ruce mňamku , kterou ona vidí(ruku mám nahoře, aby měla hlavu nahoru.Na nečisto nám to opravdu jde. Horší to bude v akci . Aby ,jsi ho upravil tak mě ukazovali nadzvednout přední nohy a zadní doupravit.

Psíka si budu teprve pořizovat, a to dobrmana (samozřejmě s PP).K nakrytí by mělo dojít v červenci 2006 a já osobně budu u chovatelky ,,hlídat" 14 dní, kdy bude chodit do práce.
Jinak mám psa bez PP, takže nějaké zkušenosti (s výcvikem) mám ...
Jinak díky za rady, uvidíme jestli to vyjde.

11.10.2005 18:57

troy napsal(a):
Psíka si budu teprve pořizovat, a to dobrmana (samozřejmě s PP).K nakrytí by mělo dojít v červenci 2006 a já osobně budu u chovatelky ,,hlídat" 14 dní, kdy bude chodit do práce.
Jinak mám psa bez PP, takže nějaké zkušenosti (s výcvikem) mám ...
Jinak díky za rady, uvidíme jestli to vyjde.

Tak pozor ať hafík nemá kupírovyný uši, janak můžeš na výstavy zapomenout, já učím svou fenku na postoj jednoduše povel ,,postoj´´ a ,,stojí´´. Důležitý je, aby jste ji na sebe nejdřív zvykli, pes na sebe musí nechat šáhnout a věřit ti, začni pomalu, nejdřív jenom cvič aby vydržela stát, potom pomalu začni manipulovat se zadníma nohama, vždycky jen o kousek ji posuň a tak ...... a nakonec s předníma. Pesan si na to zvykne, sice to chvíli trvá, ale pak to pes umí ,,špičkově´´. Jinak musí umět dobře chodit na vodítku, umět ukazovat zuby a u psa nechat si šáhnout na kulky, no prostě musí na sebe nechat šáhnout. No nevím co dál, někteří rozhodčí můžou chtít ještě figury jako ,,T´´ ,,L´´, trojúhelník.
Tak snad je to všechno, když tak se ještě zeptej konkrétně.
Zdar Iris

12.10.2005 22:06

troy napsal(a):

Hezky, i když dost ve zkratce to popsala Iris.
Každopádně, pokud chcete dobře vystavovat, ne jen vystavovat, musíte si nastudovat mnoho textů a knih (existuje přímo literatura tomuto tématu se zabývající podrobněji). Napsat info na 1 či 2 strany je žalostně málo.
U dobrmanů se nohy „rovnají“ minimálně, hlava má být nahoru – „pes ve střehu“ s ušima ve správné poloze. Učí se postavit tak, aby se „postavil správně sám“. Tedy pořád povel „postoj“ apod. a udělat krok – srovnat, když je postoj nepřesný, udělat zase krok na srovnání... Až je postoj správný, psa pochválit a skončit. Každopádně je důležité, naučit psa stát v klidu několik minut, ne vteřin. Ani si neumíte představit, jak v takovém případě je minuta dlouhá. Tedy hlavně – pes musí být vyrovnané povahy, zvladatelný a pokud možno, zvyklý na takovou, nebo alespoň podobnou atmosféru.

12.10.2005 22:56

eva nohelova napsal(a):
Hezky, i když dost ve zkratce to popsala Iris.
Každopádně, pokud chcete dobře vystavovat, ne jen vystavovat, musíte si nastudovat mnoho textů a knih (existuje přímo literatura tomuto tématu se zabývající podrobněji). Napsat info na 1 či 2 strany je žalostně málo.
U dobrmanů se nohy „rovnají“ minimálně, hlava má být nahoru – „pes ve střehu“ s ušima ve správné poloze. Učí se postavit tak, aby se „postavil správně sám“. Tedy pořád povel „postoj“ apod. a udělat krok – srovnat, když je postoj nepřesný, udělat zase krok na srovnání... Až je postoj správný, psa pochválit a skončit. Každopádně je důležité, naučit psa stát v klidu několik minut, ne vteřin. Ani si neumíte představit, jak v takovém případě je minuta dlouhá. Tedy hlavně – pes musí být vyrovnané povahy, zvladatelný a pokud možno, zvyklý na takovou, nebo alespoň podobnou atmosféru.

Jsem ráda, že tohle téma tady padlo. Místo stůj začnu říkat postoj. U nás je problém, že když se něco děje , tak pejsek chce vzít lidově řečeno roha. Když je to nanečisto , tak vše v pořádku. Je vyrovnaný téměř všude, ale jakmile o něco jde tak je to v háji. Nevím jak na něho a jak na sebe. Je velmi citlivý na situace. Kdyby někdo měl jakoukoliv radu , budu ráda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík