dalish
napsal(a):
Co si myslíte, že dělá pes (třeba štěně), když je přes den samo doma? Spí? Vyvádí? Kňourá? Co myslíte???
Od tohoto týdne necháváme naši malou labradorku celý den samotnou (doposud jsme chodili přes oběd napapat a vyvenčit) a celkem by mě zajímalo, jak to doma probíhá :-)
jak který pes. ten náš celou dobu prospí.
dalish
napsal(a):
Co si myslíte, že dělá pes (třeba štěně), když je přes den samo doma? Spí? Vyvádí? Kňourá? Co myslíte???
Od tohoto týdne necháváme naši malou labradorku celý den samotnou (doposud jsme chodili přes oběd napapat a vyvenčit) a celkem by mě zajímalo, jak to doma probíhá :-)
Tak to Vám můžu říct naprosto přesně alespon u našich psů ( sledovali jsme je webkamerou ). Mladší chvíli okouní, zjistí že už se fakt nevrátíme a ničí co jí přijde pod zuby ( kabelku, boty, peněženku, skřín, papírový kapesník ) pak kouká z okna a takhle furt dokola. Starší zaleze do postele a chrní. Po chvíli na něj skočí mladší a nastává krátká bitka načež si oba lehnou a chvíli chrápou. Jo zapomněla jsem na oblíbené otrhávání tapet ( co maj dělat papíry na stěně, že? ).
Asi jsem Vás moc nepotěšila, co ?
jarvis
napsal(a):
Tak to Vám můžu říct naprosto přesně alespon u našich psů ( sledovali jsme je webkamerou ). Mladší chvíli okouní, zjistí že už se fakt nevrátíme a ničí co jí přijde pod zuby ( kabelku, boty, peněženku, skřín, papírový kapesník ) pak kouká z okna a takhle furt dokola. Starší zaleze do postele a chrní. Po chvíli na něj skočí mladší a nastává krátká bitka načež si oba lehnou a chvíli chrápou. Jo zapomněla jsem na oblíbené otrhávání tapet ( co maj dělat papíry na stěně, že? ).
Asi jsem Vás moc nepotěšila, co ?
Jo, u nás je taky veselo. Klapnutí dveří= povel k průzkumu, kde zůstalo co zajímavého. Takže hop na lavici, na stůl, na ledničku. Nic? Není něco na lince? Ne? Tak bundy na věšáku, nezbyly v některé kapse piškoty? Ne a ne tu bundu dostat dolů...tak, konečně poutko povolilo... a zase nic.Co v košíku pod kočárkem? Hurá, rohlík od včera!
A tak nějak to pokračuje, dokud obě chudinky unavené neusnou. Chutná jim všechno, klidně slupnou krmení pro ryby či želvy, pro které si vylezou na akvárium. Po každém návratu si mohu přidat na seznam věcí, které příště rozhodně nesmím nechat v dosahu, další položku. Někdy i dvě.
Jediné, co opravdu nevím, ,je, jak si tu pracně získanou kořist rozdělují.
Přeji výraznější výchovné úspěchy!
matocha
napsal(a):
Jo, u nás je taky veselo. Klapnutí dveří= povel k průzkumu, kde zůstalo co zajímavého. Takže hop na lavici, na stůl, na ledničku. Nic? Není něco na lince? Ne? Tak bundy na věšáku, nezbyly v některé kapse piškoty? Ne a ne tu bundu dostat dolů...tak, konečně poutko povolilo... a zase nic.Co v košíku pod kočárkem? Hurá, rohlík od včera!
A tak nějak to pokračuje, dokud obě chudinky unavené neusnou. Chutná jim všechno, klidně slupnou krmení pro ryby či želvy, pro které si vylezou na akvárium. Po každém návratu si mohu přidat na seznam věcí, které příště rozhodně nesmím nechat v dosahu, další položku. Někdy i dvě.
Tak to je v pohodě :-)
Mě šlo spíš o to, jestli se hafan doma netrápí, jak to snáší a tak...
dalish
napsal(a):
Tak to je v pohodě :-)
Mě šlo spíš o to, jestli se hafan doma netrápí, jak to snáší a tak...
On si zábavu najde. Bohužel je to většinou to, co my považujeme za škození. Troufám si říc, ža časem se to zlepší. Ve 3 letech už nemám oslintané knížky, na boty jsme koupili zavírací botník a utěrku jsem se naučila dávat na linku a nenechat ji pověšenou u trouby. Nyní jen využívá toho, že vleze do křesla, kam nesmí a protože ví, kdy chodím domů, tak se už naučil, že musí včas slézt. Jenže zapomněl na to, že křeslo je teplé a madla oslintaná.
matocha
napsal(a):
Já mám spíš takovou zkušenost, že když psa unavíte a zabavíte, nemáte problém s ničením. Mám ohaře a v podstatě nezničil skoro nic a to je to hyperaktivní pes v bytě. Spíš šlo o to mu ráno před odchodem házet venku klacíky a míček a místo krátké procházky jí prodloužit a tedy i přivstat si. Pak to prospal, jen když jsem zaspala, jednou jsem našla rozkousanou tužku a vytáhnuté granule ze skříně.
dalish
napsal(a):
TAk náš 2měsíční Maxík(jack russell ter.) se včera, když jsme nebyli doma, podíval co máme v té igelitce,která visí na madlu kuchyňské linky (zařizujeme nové bydlení a ještě nemáme odpadkový koš) Obsah tašky byl roztahaný po celém domě, všude okousané ohryzky z jablek a slupky od melouna a on si s plným bříškem vegetil v pelíšku plném odpadku (naštěstí se z toho nepo...). Skoro pokaždé když jdeme na delší dobu z domu, si ho kamerou natáčíme
,aby jsme věděli co provádí a jestli nekňourá, pokaždé byl zlatíčko,trošku si poplakal a pak to celé prospal,no a včera jsme zrovna zapoměli ho nahrávat, to by byla asi podívaná
.
Přeji hezký den. Andru
delta
napsal(a):
Já mám spíš takovou zkušenost, že když psa unavíte a zabavíte, nemáte problém s ničením. Mám ohaře a v podstatě nezničil skoro nic a to je to hyperaktivní pes v bytě. Spíš šlo o to mu ráno před odchodem házet venku klacíky a míček a místo krátké procházky jí prodloužit a tedy i přivstat si. Pak to prospal, jen když jsem zaspala, jednou jsem našla rozkousanou tužku a vytáhnuté granule ze skříně.
My to děláme tak, že vstáváme v 6, jdeme na 30-40 minut vylítat, pak nažrat a kolem 7 na cca 10 minut ještě vyvenčit. Pak je doma sama...
dalish
napsal(a):
Asi jak který pes, ale myslím, že co napsal/a Jarvis, že to je takový prototip – nejčastější chování mladého i starého psa. Mladý řádí, starý chrápe. ...Také samozřejmě záleží na plemeni a temperamentu.
dalish
napsal(a):
Asi jak kterej pes,já mám doma tři fenky a každá se chová úplně jinak.Ovčanda chrápe a je spokojená,že má klid.Čivavka zjišťuje,co jsem kde zapoměla a co by mohla zrušit(nejvíc má ráda odpaďák).A papillonka se propašuje na zakázané křeslo,nebo válendu,řídí se heslem,když kocour není doma...Seskočí až ve chvíli,kdy cvaknou dveře.Ale zatím ji ještě nedošlo,že dotyčné místo pobytu zůstane teplé,takže pak kouká,jak to zjistím,že zas ležela kde nemá.Ale stejně i přes tyhle zlobiviny,to jsou všechno pusinky,který strašně miluju a nikdy bych je nedala.
dalish
napsal(a):
my spíme,spinkáme, chrníme občas si pochrupneme a jsme spokojení! když příjde někdo dopoledne domů tak za čtvrt hodiny zjistíme že někdo přišel a jdem se podívat kdo nás to tak brzo budí když všechno zjistíme a dostaneme nějakou mlsku po náročném úkonu a celém tom hlídání si jdeme zase schrupnout abychom až příjde odpoledne panička mohli jít svěží ven na procházku! Tak nás prosím nerušte!
dalish
napsal(a):
Náš labís jako mlaďoch dost řádil (usuzuji dle následků, ale naštěstí jsem s ním byla skoro pořád doma a likvidovala jeho destruktivní snahy hned v zárodku), teď (zrovna dneska má třetí narozeniny) klidně celý den prospí, jenom se stěhuje ohřát ke kamnům a ochladit na lino (když je doma), nebo podle toho, jak se stěhuje stín po dvoře (když je venku). Maximálně si zaštěká na pošťačku, ale je dost nevrlý, že musel vstát...
.
Už se těším, až bude mít štěněcí kámošku, ta mu prožene perka.
PS: Takhle ho, chuděrku, vytlačoval z pelíšku kocour...
dalish
napsal(a):
Ráda bych slyšela vaše názory....Naše štěně bude zůstávat bohužel už velmi malé přes den samo (cca 9 hodin), ale máme tři kočky. Myslíte že to pro něj bude mnohem menší stres, když tam budou jiná zvířata (= pohyb, občas se očuchají nebo proženou) ? Máte někdo podobnou zkušenost? Moc děkuji.