aarve
napsal(a):
Ahoj. Co je pravdy na tom, že neni vhodné odebírat štěně v 7 týdnu. Buď v 6 nebo v 8.
Já zase někde slyšela - či četla- že je nevhodný týden devátý - prý má v tom věku štěně období strachu, takže raději před, nebo až po devátém týdnu.
Jinak si myslím, že pokud si někdo bere štěně, které bude jediným pejskem v domácnosti, je lepší vzít si ho až okolo toho 12. tého týdne.
Pokud už v rodině nějaký pesani jsou, nebála bych se ani toho 7-8 týdne - oni si ho vychovají
A v šestém týdnu bych tedy prcka domů nebrala. je to ještě prtě a ne nadarmo se v PP chovu může prodat štěně až od 7. týdne (minimální věk).
aarve
napsal(a):
Ahoj. Co je pravdy na tom, že neni vhodné odebírat štěně v 7 týdnu. Buď v 6 nebo v 8.
V jedné chybré knížce jsem četla, že věk 8 týdnů je u převážné většiny štěňat ke změně nejvhodnější. Už jsou fyzicky natolik zdatná, že změnu zvládnou a adaptovala se na novou smečku. Každy další týden je pak považován za nevhodný, protože štěně se více sžije se svou stávající psí smečkou a hůře se pak orientuje na člověka, zvláště když má být jediným psem v domácnosti. Já jsem svou fenu brala v 11 týdnech a faktem je, že s naším druhým psem začala komunikovat okamžitě, s námi lidmi však měla dlouho problémy.
makki
napsal(a):
V jedné chybré knížce jsem četla, že věk 8 týdnů je u převážné většiny štěňat ke změně nejvhodnější. Už jsou fyzicky natolik zdatná, že změnu zvládnou a adaptovala se na novou smečku. Každy další týden je pak považován za nevhodný, protože štěně se více sžije se svou stávající psí smečkou a hůře se pak orientuje na člověka, zvláště když má být jediným psem v domácnosti. Já jsem svou fenu brala v 11 týdnech a faktem je, že s naším druhým psem začala komunikovat okamžitě, s námi lidmi však měla dlouho problémy.
To ano- souhlasím, je hodně důležité odkud si štěně berete, pokud je v denním kontaktu s rodinou, která ho socializuje jak to jde, nebude vůbec vadit ani dvanáctý týden- spíš naopak.
Pokud jde o kotcový chov, kde psi majitele vidí pouze při krmení, tak čím dřív, tím líp...