Ahoj všichni, máme 9ti měsíčního jack russllíka a čekáme v prosince miminko,chtěla jsem Vás poprosit jestli máte někdo zkušenosti s tím jak psa na to připravit?? Děti má moc rád, je z nich nadšený, nosí jim hračky,chce si s nima hrát... ale to jsou děti které přicházejí k nám na návštěvu a pak zase odejdou, naše mimi tu bude s náma pořád...a taky budem s mimčem odcházet a pes zůstane sám doma
....
Předem díky za každou radu, budu moc vděčná,nechceme nic zanedbat. Andru
andru
napsal(a):
Ahoj všichni, máme 9ti měsíčního jack russllíka a čekáme v prosince miminko,chtěla jsem Vás poprosit jestli máte někdo zkušenosti s tím jak psa na to připravit?? Děti má moc rád, je z nich nadšený, nosí jim hračky,chce si s nima hrát... ale to jsou děti které přicházejí k nám na návštěvu a pak zase odejdou, naše mimi tu bude s náma pořád...a taky budem s mimčem odcházet a pes zůstane sám doma
....
ja vám neporadím, ale pokud mám problém studuji fóra a zadávám žádosti o radu kromě na ifauně taky na http://erbak.com/PES/ a na http://www.mujpes.cz
přeji ať se vše povede
andru
napsal(a):
....
Připravit ho na to dopředu asi nejde, důležité je seznámení. Nechat ho důkladně očuchat a olízat a to často, nechávat mimčo i na zemi se psem (samozřejmě pod dozorem). Protože jack russel je malinký, později, až bude dítě pohyblivější, spíše chránit psa, aby ho nebudilo, zbytečně netahalo a nebouchalo. Nám se osvědčilo dávat psům pravidelné krmení s miminkem na ruce a když bylo starší (začít tak od roku), důsledně ho učit nerušit psy a dělat jim jenom "malá, malá" (to zvládnou asi kolem roku a půl, ale přibližně do tří let pořád zkoušeli, co všechno od nich psi vydrží). My jsme měli psů víc, tak byli zvyklí dělit se o naši pozornost, když je ten váš sám, tak ho určitě, až příjde miminko ho neodstrčit na druhou kolej, aby nezačal žárlit. Přeji hodně štěstí, určitě to vyjde