Jak připravit psa na příchod dítěte??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2005 15:32

Ahoj všichni, máme 9ti měsíčního jack russllíka a čekáme v prosince miminko,chtěla jsem Vás poprosit jestli máte někdo zkušenosti s tím jak psa na to připravit?? Děti má moc rád, je z nich nadšený, nosí jim hračky,chce si s nima hrát... ale to jsou děti které přicházejí k nám na návštěvu a pak zase odejdou, naše mimi tu bude s náma pořád...a taky budem s mimčem odcházet a pes zůstane sám doma....
Předem díky za každou radu, budu moc vděčná,nechceme nic zanedbat. Andru

20.10.2005 16:09

andru napsal(a):
Ahoj všichni, máme 9ti měsíčního jack russllíka a čekáme v prosince miminko,chtěla jsem Vás poprosit jestli máte někdo zkušenosti s tím jak psa na to připravit?? Děti má moc rád, je z nich nadšený, nosí jim hračky,chce si s nima hrát... ale to jsou děti které přicházejí k nám na návštěvu a pak zase odejdou, naše mimi tu bude s náma pořád...a taky budem s mimčem odcházet a pes zůstane sám doma....

ja vám neporadím, ale pokud mám problém studuji fóra a zadávám žádosti o radu kromě na ifauně taky na http://erbak.com/PES/ a na http://www.mujpes.cz

přeji ať se vše povede

21.10.2005 15:32

andru napsal(a):

Připravit ho na to dopředu asi nejde, důležité je seznámení. Nechat ho důkladně očuchat a olízat a to často, nechávat mimčo i na zemi se psem (samozřejmě pod dozorem). Protože jack russel je malinký, později, až bude dítě pohyblivější, spíše chránit psa, aby ho nebudilo, zbytečně netahalo a nebouchalo. Nám se osvědčilo dávat psům pravidelné krmení s miminkem na ruce a když bylo starší (začít tak od roku), důsledně ho učit nerušit psy a dělat jim jenom "malá, malá" (to zvládnou asi kolem roku a půl, ale přibližně do tří let pořád zkoušeli, co všechno od nich psi vydrží). My jsme měli psů víc, tak byli zvyklí dělit se o naši pozornost, když je ten váš sám, tak ho určitě, až příjde miminko ho neodstrčit na druhou kolej, aby nezačal žárlit. Přeji hodně štěstí, určitě to vyjde

Přidejte reakci

Přidat smajlík