kesy
napsal(a):
Nemáte náhodou někdo zkušenost s tím, jak se dá přepravovat cca 7-kilový pes na kole? Popřípadě prosím o konkrétní radu, kde se dá pořídit nějaký nosič, přepravka. Děkuji za pomoc.M.
http://www.baron.cz/pes/vikend- sport/stredni-pes-na-kole/i-0
před sport vymaž mezeru
efka
napsal(a):
http://www.baron.cz/pes/vikend- sport/stredni-pes-na-kole/i-0
před sport vymaž mezeru
Ahoj, majitel dcery mého psa si udělal tohle:
danarny
napsal(a):
Ahoj, majitel dcery mého psa si udělal tohle:
Základ je dětská sedačka, čubina v té době určitě neměla víc jak 10 kg
Já jsem převážela cca 10kg psa v košíku, který jsem měla přidělaný vzadu na nosiči.
Košík byl úplně obyčejný s vyššími boky (ne mělký) a na dno jsem pro vyplnění dala starý tlustý koberec.
Pes se musel naučit držet rovnováhu a nevyskakovat za jízdy, ale fungovalo to výborně. Pes seděl nebo ležel a čuměl kde co lítá a já potila a šlapala.
Kolo bylo horák s masivním rámem a gumama. Nevím, jak by tu váhu ustálo klasické silniční kolo
Varianta vepředu na řidítkách se mi zdá nejlepší, jelikož mám tak psa pod kontrolou. Když jsem měla yorka, taky se vozila vepředu, ale do měla 2kg. Teď mám sheltii 8,7 kg a bádám jak to vymyslet. Jelikož mám odpruženou vidlici, tak se obávám, že vepředu být nemůže. Vzadu zase na ni nevidím, ale je to asi o zvyku. Kde jste sehnali nějaký dobrý vysoký koš?
Mám výbornou zkušenost s přepravkou na řidítka Front-Box, sice dražší(přes 1000,- Kč), ale vyplatí se. Máš psa na očích. Dáš mu obojek nebo kšíry a připneš ho ke karabince přepravky. Ta přepravka je přichycena dost na pevno k řidítkám, takže ti to nehází s kolem. Hafík je živá váha, takže když zatáčíš, tak musíš mít tu tašku napevno, jinak ti rozhází řidítka.
beyllies
napsal(a):
Dobrý den,
nápad je to šikovný :) Je možné zjistit jak je pes uchycen? Jak to funguje v praxi? Je pod psem podložka? Jaká?..Děkuji Renáta
Přivázaná byla za obojek a postroj dvoukarabinovým vodítkem, dnes by se to nahradilo asi canicrosovým opaskem posunutým do oblasti hrudníku páníčka. Pod sebou měla potažený kus molitanu nebo podsedák na židli z baumaxu.
Ale v dnešní době kdy jsou vozíčky za kolo i na velké psy by to myslím autor tohoto vylepšováku asi řešil jinak :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na cvičák dojížděla na kole holčina a vozila malého knírače v kletru na zádech. Psovi koukala jen hlava, spokojení byli oba.
beyllies
napsal(a):
:) škoda a já už doufala, že je na trhu něco i pro 10-ti kilové macky :-D
My jsme si koupili vozík za kolo pro psa(Je mneší a lehčí než pro dítě). Těžiště je dole a na celodenní putování si neumím představit 10kg psa na řídítkách.
Vozík za kolo Mini Bee- D 105 x Š 58 x V 73 cm / do 25 kg
2 490,00 Kč