Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2007 16:47

Jedna fenule z našeho vrhu 2 dny stará na rozdíl od sourozenců nepije od mámy zatím dokrmujem dle rady veta měli jste podobný problém???

27.3.2007 21:35

danemary napsal(a):
Jedna fenule z našeho vrhu 2 dny stará na rozdíl od sourozenců nepije od mámy zatím dokrmujem dle rady veta měli jste podobný problém???

nechci vám kazit radost,ale my takhle přišli o malýho dalmíka.byli mu dva dny už je to ale deset let,tak třeba mezi tím vetové vymysleli něco dokonalejšího,jak štěndo zachránit.přeju,ať vám se to povede zachránit

28.3.2007 13:10

danemary napsal(a):

Tento problém jsme neměli, ale pokud štěně nepije a sourozenci ano, tak má problém to štěně a přírodě bych neodporovala.

28.3.2007 13:43

aktak napsal(a):
Tento problém jsme neměli, ale pokud štěně nepije a sourozenci ano, tak má problém to štěně a přírodě bych neodporovala.

jestli tomu rozumím správně, tak byste to štěnátko nechala umřít hlady? S tím nesouhlasím, vždyt od toho jsme tady, abychom (pokud to jde), pomáhaly novým životům. Předčasně narozenému miminku byste taky odepřela inkubátor? Absolutně nemám pro tento názor pochopení.

28.3.2007 14:31

mamina napsal(a):
jestli tomu rozumím správně, tak byste to štěnátko nechala umřít hlady? S tím nesouhlasím, vždyt od toho jsme tady, abychom (pokud to jde), pomáhaly novým životům. Předčasně narozenému miminku byste taky odepřela inkubátor? Absolutně nemám pro tento názor pochopení.

Rozumíte tomu správně, ale hlady bych ho umřít nenechala, odnesla bych ho k vetovi.

Psa s dítětem nelze srovnávat.

Možná to pochopíte, až budete vysvětlovat majitelům svého odchovu, proč je ten pes tak nemocný; až budete poslouchat, kolik tisíc do něj měsíčně dávají, aby mohl žít relativně pohodovým životem; nebo až Vám oznámí, že už to dál nešlo a museli ho nechat ve dvou letech uspat (protože např. mu selhaly ledviny).

Možná pak zapřemýšlíte, jestli vůbec mělo význam ho "vypiplat".

28.3.2007 14:35

aktak napsal(a):
Rozumíte tomu správně, ale hlady bych ho umřít nenechala, odnesla bych ho k vetovi.

Možná to pochopíte, až budete vysvětlovat majitelům svého odchovu, proč je ten pes tak nemocný; až budete poslouchat, kolik tisíc do něj měsíčně dávají, aby mohl žít relativně pohodovým životem; nebo až Vám oznámí, že už to dál nešlo a museli ho nechat ve dvou letech uspat (protože např. mu selhaly ledviny).

jak jsem psala, nemám pro váš názor pochopení. A ani nemám chuť vám něco vysvětlovat, přijdete mi nelidská a sociálně zaostalá. Štěstí, že jsou pryč doby, kdy nebylo slabým jedincům pomoci a máme v současnosti metody, jak žít i s handicapem plnohodnotný život. Ádiós, madam.

28.3.2007 14:51

aktak napsal(a):

Aktak...
Plně s Vámi souhlasím, já bych to také již nikdy neudělala... Příroda je holt příroda

28.3.2007 14:54

aktak napsal(a):

Nedá mi to, musím "madam" jednoznačně podpořit! Myslete si, co chcete o zaostalosti a nelidskosti, ale sací reflex je základní znak životaschopnosti narozeného savce. Pokud ho mládě nemá, je to jenom příznak nějaké daleko vážnější vady nebo problému. To, že se nebudete snažit štěně piplat, není znak krutosti, ale zdravého rozumu! Necpěte do chovu neživotaschopné kriplíky, vždyť tím přispíváte k degeneraci plemene! Štěňátka je mi, samozřejmě, líto, ale v takových případech by měla rozhodovat matka Příroda, nikoliv Vy - člověčí "Nadbůh".
Lucie

28.3.2007 15:20

pinoha napsal(a):
Nedá mi to, musím "madam" jednoznačně podpořit! Myslete si, co chcete o zaostalosti a nelidskosti, ale sací reflex je základní znak životaschopnosti narozeného savce. Pokud ho mládě nemá, je to jenom příznak nějaké daleko vážnější vady nebo problému. To, že se nebudete snažit štěně piplat, není znak krutosti, ale zdravého rozumu! Necpěte do chovu neživotaschopné kriplíky, vždyť tím přispíváte k degeneraci plemene! Štěňátka je mi, samozřejmě, líto, ale v takových případech by měla rozhodovat matka Příroda, nikoliv Vy - člověčí "Nadbůh".
Lucie

Je mi to líto, ale musím se přidat k většině názorů.
Může to být znak toho, že opravdu něco není vpořádku. Pokud štěně nemá sací reflex, asi nejspíš v tom budou větší problémy a teď mu sice pomůžete, ale později se může pejsek hodně trápit.
Vím že je to těžké rozhodnutí.
Nám když se narodila štěňata, tak poslední štěně bylo přidušené a také nechtělo sát, ale po pár hodinách, kdy jsme ho průběžně přikládali ke strukům a snažili se ho všemožně podporovat, samo sát začalo a teď je z něj zdravý temperamentní pes, kterého jsem si nechala doma.

Přeji hodně štěstí aby štěňátko bylo vpořádku.

28.3.2007 17:22

mamina napsal(a):

Souhlasím s většinovým názorem. A Mamino, pokud srovnáváte štěně a dítě, pak by se o sociální "nedostatečnosti" či jiné psychické patologii dalo mluvit u vás.

28.3.2007 17:47

danemary napsal(a):

taky jsme dokrmovali,piplali se štěnkem šest týdnů,fena ho nechtěla odstrkovala ho,každý nám radil nechat to na přírodě.Ne trvala jsem na svém,že je třeba dát mu šanci.Štěně nakonec v sedmi týdnech uhynulu na neléčitelné onemocnění jater,mělo špatně utvořené krevní řečiště v játrech a nemohlo to přežít.Od té doby už to nechávám na přírodě,samozřejmě že zkouším z počátku štěně dokrmit,dávat ke strukům,pokud je třeba jen připité plodovkou,nebo pomalejší,tak se chytne a je to dobrý.Pokud je vážně nemocné,tak nemá cenu držet ho při životě,většinou se to projeví právě skoro nulovým sacím reflexem.Dost dám i na to jak se k němu chová fena,pokud ho oblizuje,stará se,tak je šance,pokud ho sama odstrkuje,tak moc dobře ví proč.

28.3.2007 18:55

arsiela napsal(a):
taky jsme dokrmovali,piplali se štěnkem šest týdnů,fena ho nechtěla odstrkovala ho,každý nám radil nechat to na přírodě.Ne trvala jsem na svém,že je třeba dát mu šanci.Štěně nakonec v sedmi týdnech uhynulu na neléčitelné onemocnění jater,mělo špatně utvořené krevní řečiště v játrech a nemohlo to přežít.Od té doby už to nechávám na přírodě,samozřejmě že zkouším z počátku štěně dokrmit,dávat ke strukům,pokud je třeba jen připité plodovkou,nebo pomalejší,tak se chytne a je to dobrý.Pokud je vážně nemocné,tak nemá cenu držet ho při životě,většinou se to projeví právě skoro nulovým sacím reflexem.Dost dám i na to jak se k němu chová fena,pokud ho oblizuje,stará se,tak je šance,pokud ho sama odstrkuje,tak moc dobře ví proč.

já se přidám taky ,mám tu samou zkušenost ,a pokud to nechcete slyšet ,tak se neptejte na radu,protože jí vlastně ani nechcete znát,pisatelé mají pravdu v budoucnu a u nových majitelů by to nemuselo dobře dopadnout.

28.3.2007 19:27

aktak napsal(a):

Souhlasím, nemá cenu piplat štěně, které nesaje a nejeví o to zájem, které se nepohybuje, neleze, netulí se k ostatním-podle toho potom plemena psů vypadají. Sorry, ale často potkávám života neschopné jorky s kýlama, alergiemi, nepapací, lámou se jim kostičky, psy, kteří prodělávají jednu operaci za druhou....a nejen jorky...nejdřív to rodí cosařem, ale pak se to dál a dál rozmnožuje-až to skončí jako anglický buldok, který se rozmnožuje inseminací a je rád, že ujde sotva pár kroků. To už radši morče.

28.3.2007 20:40

zuzanda napsal(a):
já se přidám taky ,mám tu samou zkušenost ,a pokud to nechcete slyšet ,tak se neptejte na radu,protože jí vlastně ani nechcete znát,pisatelé mají pravdu v budoucnu a u nových majitelů by to nemuselo dobře dopadnout.

neptám se na radu ani nesrovnávám lidskou bytost se zvířetem. Osobně si myslim, že je prostě potřeba zkusit vše, aby štěně přežilo a pak ho teprve nechat. Nelámat nad ním hůl. Nic víc, nic míň

29.3.2007 07:09

mamina napsal(a):
neptám se na radu ani nesrovnávám lidskou bytost se zvířetem. Osobně si myslim, že je prostě potřeba zkusit vše, aby štěně přežilo a pak ho teprve nechat. Nelámat nad ním hůl. Nic víc, nic míň

Dík za odpovědi snažily jsme se fenka ji olizovala ale něco bylo špatně včera umřela.

29.3.2007 09:54

danemary napsal(a):
Dík za odpovědi snažily jsme se fenka ji olizovala ale něco bylo špatně včera umřela.

To je mi moc líto... Já naopak nemůžu souhlasit s většinou názorů tady... prostě bych zkusila cokoliv aby štěně přežilo.

29.3.2007 10:32

jannah napsal(a):
To je mi moc líto... Já naopak nemůžu souhlasit s většinou názorů tady... prostě bych zkusila cokoliv aby štěně přežilo.

vite pred par lety jsem taky zkusil vse mozne(2x) aby stenata prezila.....jednou to neprezila matka,podruhe dve stenata nesala mleko od ni)....stenata kdyz povyrostla sla ke znamym kde jim postupne zacali odchazet ledviny a ani jedno z tech 5ti stenat se nedozilo 7 let.uz bych to v zivote neudelal

29.3.2007 11:09

eavy napsal(a):
Aktak...
Plně s Vámi souhlasím, já bych to také již nikdy neudělala... Příroda je holt příroda

Taky souhlasím z vlastní zkušenosti a praxe ,už bych žádné štěně uměle neudržovala při životě.Pokud štěně nemá snahu samo pít a nemá sací reflex tak je většinou chyba někde jinde.pomáhat má smysl štěněti které má sací reflex a má snahu pít a je jen slabší ,jinak ne.Toto je jediná možnost přirozeného výběru a tím že nebudete umělě udržovat štěně při životě usnadníte hodně trápení jak štěněti tak jeho budoucím majitelum ale i vám jako chovatelum.

30.3.2007 10:25

stragen napsal(a):
vite pred par lety jsem taky zkusil vse mozne(2x) aby stenata prezila.....jednou to neprezila matka,podruhe dve stenata nesala mleko od ni)....stenata kdyz povyrostla sla ke znamym kde jim postupne zacali odchazet ledviny a ani jedno z tech 5ti stenat se nedozilo 7 let.uz bych to v zivote neudelal

Je mi to líto, že vám štěňátko zemřelo,ale příroda ví co dělá.
My měli před 3 lety ten samý problém. Naše fenka měla 7 štěňat,ale jedno nejmenší z nich také nepilo. snažili jsme se dělat co jsme mohli,ale ani fenka už ho pak nechtěla přijmout k ostatním. Vzali jsme ho k veterynáři a ten nám řekl, že pejsek byl blbě skřípnutý v děloze a tak se mu špatně vyvnuli plíce a ledviny. Možná by to přežil,ale doktor mu dával max 2 roky života,ale plného trápení a bolesti.Proto jsme ho nechali uspat. Asi to tak bylo lepší

Přidejte reakci

Přidat smajlík