iveta navratilova
napsal(a):
prosím o názory k tomuto rtg sníku
Nejsem odborník ale podle mého názoru nic moc. Pravá noha asi trochu lepší než levá, ale ani ta není moc pěkná Obě hlavice stehenních kostí jsou docela kostrbaté a pořádně nekopírují jamky... Číselně to nedovedu odhadnout.
Jakpak vám to ohodnitil veterinář?
Jsem zvědavá na názory ostatních.
Doufám že aspoň dotyčného pejska tento snímek netrápí
pitimiti
napsal(a):
Nejsem odborník ale podle mého názoru nic moc. Pravá noha asi trochu lepší než levá, ale ani ta není moc pěkná Obě hlavice stehenních kostí jsou docela kostrbaté a pořádně nekopírují jamky... Číselně to nedovedu odhadnout.
Jakpak vám to ohodnitil veterinář?
Jsem zvědavá na názory ostatních.
Doufám že aspoň dotyčného pejska tento snímek netrápí
Dotyčný pejsek nemá vubec žádné problémy a právě by mě taky zajímaly názory ostatních.Dle puvodního vyjádření vet to bylo sv pohodě ,výsledek oficialní byl horší ale zatím ho nebudu říkat .Chtěla bych znát názor jiných.
iveta navratilova
napsal(a):
Dotyčný pejsek nemá vubec žádné problémy a právě by mě taky zajímaly názory ostatních.Dle puvodního vyjádření vet to bylo sv pohodě ,výsledek oficialní byl horší ale zatím ho nebudu říkat .Chtěla bych znát názor jiných.
Jedná se o BOM což je lehké plemeno a fenka nemá žádné potíže,k tomu snímku se vyjádřil vet který posuzuje ofic.jiné plemeno a ohodnotil ho jako bez problému tak do jedniček.Oficielní výsledek od posuzovatele pro plemeno byl 3/3 tak jsem chtěla vědět názor co s tím dál.
Neregistrovaný uživatel

iveta navratilova
napsal(a):
prosím o názory k tomuto rtg sníku
u nás se přikládá velká váha Norbergovu úhlu a ten nic moc není ( alespoň se zdá od oka, střed hlavice jen odhaduji) , nicméně klinické potíže psa často neodpovídají výsledku RTG
iveta navratilova
napsal(a):
Jedná se o BOM což je lehké plemeno a fenka nemá žádné potíže,k tomu snímku se vyjádřil vet který posuzuje ofic.jiné plemeno a ohodnotil ho jako bez problému tak do jedniček.Oficielní výsledek od posuzovatele pro plemeno byl 3/3 tak jsem chtěla vědět názor co s tím dál.
Tak já osobně bych se teda určitě přikláněla k tomu oficiálnímu výsledku! Myslím že hlavně tím že je to lehčí pesan tak nemá navenek žádné problémy. Ale třeba by neměl ani těžší pes. Asi to ještě není taková katastrofa aby problémy měly být... Ale do jedniček bych já osobně určitě neřekla že by takové klouby měly být... Jedničky mají být takový přechod mezi klouby bez dysplazie a lehkým stupněm dysplazie a tohle se obávám... Ale hlavní je, že je pesan bezproblémů a může v pohodě a bezbolestně lítat ale jak říkám, nejsem žádný odborník, jen majitel většího plemene na DKK trochu zatíženého
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
u nás se přikládá velká váha Norbergovu úhlu a ten nic moc není ( alespoň se zdá od oka, střed hlavice jen odhaduji) , nicméně klinické potíže psa často neodpovídají výsledku RTG
Jasný, Norbergův úhel je určitě jedno z kritérii podle kterého se stupeň DKK posuzuje. Ale to není moje parketa, nějak furt neovládám, jak se přesně měří
Mě tady především bouchne do očí ta nerovnost kloubních hlavic (teda spíš asi "nekulatost") a to že zcela nekopírují jamky. Pak vím, že se ještě kouká na takovou tu bílou linii na kloubní jamce jakoby nahoře nad hlavicí stehenní kosti. Čím více je výrazná (bílá) tím hůř... svědčí to o tom, jak moc je kloub namáhán... doufám, že nepíšu nesmysly.