Hendikepovaní psi-Vaše skušenosti a názory

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2007 12:53

Nenašla som tu tému podobného zamerania, takže začínam. Aké máte skúsenosti, prípadne Vaše názory. Nechali by ste si psa, ktorý by zostal po úraze napr. bez nohy, prípadne s inými trvalými následkami? Do akej miery je to podľa Vás prípustné a kedy to podľa Vás hraničí s trápením? Ako sa podľa Vás vysporadúvajú psy s hendikepom, alebo ako by ste sa vysporiadali Vy s hendikepom u Vášho psa?
Veľmi by potešili Vaše skúsenosti, prípadne postrehy na túto tému.

Ďakujem. Iveta

13.4.2007 13:25

soplino napsal(a):
Nenašla som tu tému podobného zamerania, takže začínam. Aké máte skúsenosti, prípadne Vaše názory. Nechali by ste si psa, ktorý by zostal po úraze napr. bez nohy, prípadne s inými trvalými následkami? Do akej miery je to podľa Vás prípustné a kedy to podľa Vás hraničí s trápením? Ako sa podľa Vás vysporadúvajú psy s hendikepom, alebo ako by ste sa vysporiadali Vy s hendikepom u Vášho psa?

Ďakujem. Iveta

Můj pes je pro mě můj kamarád a člen rodiny.Pokud bych viděla,že se i s nějakým určitým handickepem dokáže radovat (a tu radost dává najevo),určitě bych si ho nechala a přizpůsobila mu svůj životní styl.

13.4.2007 13:36

soplino napsal(a):

Ďakujem. Iveta

Máme fenku,resp. je to fenka mamky. Cca v jednom roce prodělala operaci zadní končetiny, která dopadla sice dobře, ale pacient málem zemřel, jak se říká. Od té doby má jen pahýlek zadní packy, na který vůbec nechodí - packu má zvednutou a za nějaký sval přišitou ke stehnu, takže komplet nefunkční. Žije s tímto handicapem 10let. Pochopitelně nevypadá výstavně, jelikož takto dlouhodobá zátěž na zbývající packy jí vychýlila páteř (chodí jakoby do oblouku). Když spí,lehne si na záda vedle nějaké hrany například pohovky, postele, a podle ní se rovná. Nezvládne delší vycházky, je třeba přizpůsobit procházky jejím fyzickým možnostem, a taky je třeba krmit dietním krmivem, neboť při absenci dostatečného pohybu přibývá pes na váze. Do schodů vyleze, ale když nemusí, sama ví, že je lepší zůstat pod schody. Jenom do auta ji zvedáme a sundáváme. Jinak ale žije a nemyslím, že by nějak trpěla. Pes si na svůj handicap zvykne, asi jako člověk. Dokonce jsem viděla psa jen se dvěmi končetinami.

13.4.2007 13:50

soplino napsal(a):

Ďakujem. Iveta

Mám slepou fenku a přestože byla a je díky slepotě a předchozím majitelům značně agresivní, neuvažovala jsem nikdy za těch 8let-co ji mám, o jejím utracení. Prostě je slepá a jako slepá žije. Je mi jasné, že na louce spadne do jakékoli díry, je mi jasné, že když hodím balónek proti zdi-narazí. Je mi jasné, že schody v cizím domě nesejde ale spadne. Jinak je veselá a pohodová a dá se s ní poměrně v klidu vyžít. Není nijak omezená v pohybu a jako chudák mi nepřijde. Proto proč nenechat v klidu žít?

13.4.2007 14:22

aira napsal(a):
Mám slepou fenku a přestože byla a je díky slepotě a předchozím majitelům značně agresivní, neuvažovala jsem nikdy za těch 8let-co ji mám, o jejím utracení. Prostě je slepá a jako slepá žije. Je mi jasné, že na louce spadne do jakékoli díry, je mi jasné, že když hodím balónek proti zdi-narazí. Je mi jasné, že schody v cizím domě nesejde ale spadne. Jinak je veselá a pohodová a dá se s ní poměrně v klidu vyžít. Není nijak omezená v pohybu a jako chudák mi nepřijde. Proto proč nenechat v klidu žít?

som veľmi rada, že ste prispeli svojimi skúsenosťami i názormi.. a som rada, že v tom nie som sama. Takisto mám 8 rokov slepého shih-tzu. Stretávam sa hlavne s negatívnymi ohlasmi typu, ako veľmi pes trpí a že ho týram, že som ho radšej mala nechať uspať..ale tí, čo psa vidia na vlastné oči a majú možnosť ho sledovať, ako sa pohybuje, ako vlastne žije, tí majú úplne opačný názor.

Stalo sa to úrazom. Po výsledku operácie som ho za každú cenu chcela dať utratiť. Veterinár ma horko ťažko presvedčil, aby som mu dala šancu..NEĽUTUJEM A ĎAKUJEM DOBRÉMU ČLOVEKU, KTORÝ MI OTVORIL OČI..

Určite by veľa ľudí reagovalo v podobnej situácii tak ako ja a zvolilo by jednoduchšie riešenie, hlavne pre samého seba a to zbaviť sa "nenormálneho" zvieraťa.
Svojim príspevkom a s Vašou pomocou by som chcela, aby v takýchto prípadoch ľudia zvážili svoje rozhodnutie, pretože podľa môjho názoru, pokiaľ pes nemá bolesti, vysporiada sa s akýmkoľvek postihnutím...problémom zostávajú naše predsudky.

Iveta

13.4.2007 18:40

soplino napsal(a):
som veľmi rada, že ste prispeli svojimi skúsenosťami i názormi.. a som rada, že v tom nie som sama. Takisto mám 8 rokov slepého shih-tzu. Stretávam sa hlavne s negatívnymi ohlasmi typu, ako veľmi pes trpí a že ho týram, že som ho radšej mala nechať uspať..ale tí, čo psa vidia na vlastné oči a majú možnosť ho sledovať, ako sa pohybuje, ako vlastne žije, tí majú úplne opačný názor.

Stalo sa to úrazom. Po výsledku operácie som ho za každú cenu chcela dať utratiť. Veterinár ma horko ťažko presvedčil, aby som mu dala šancu..NEĽUTUJEM A ĎAKUJEM DOBRÉMU ČLOVEKU, KTORÝ MI OTVORIL OČI..

Určite by veľa ľudí reagovalo v podobnej situácii tak ako ja a zvolilo by jednoduchšie riešenie, hlavne pre samého seba a to zbaviť sa "nenormálneho" zvieraťa.
Svojim príspevkom a s Vašou pomocou by som chcela, aby v takýchto prípadoch ľudia zvážili svoje rozhodnutie, pretože podľa môjho názoru, pokiaľ pes nemá bolesti, vysporiada sa s akýmkoľvek postihnutím...problémom zostávajú naše predsudky.

Iveta

Setkala jsem se v soukromém útulku s fenečkou která nemá zadní nohy po úraze.Problém je u ní v čurání ale je v podmínkách kde se může vyčurat kde chce. Má i vozík ale ten odmítá. Jinak je veselá mazlivá. Kdo by tomuto útulku chtěl pomoci dám další kontakt na agapet@centrum.cz

13.4.2007 19:58

danemary napsal(a):
Setkala jsem se v soukromém útulku s fenečkou která nemá zadní nohy po úraze.Problém je u ní v čurání ale je v podmínkách kde se může vyčurat kde chce. Má i vozík ale ten odmítá. Jinak je veselá mazlivá. Kdo by tomuto útulku chtěl pomoci dám další kontakt na agapet@centrum.cz

Máme na sídlišti fenku, která přišla o jednu nohu - po sražení autem jí museli amputovat celou zadní končetinu. žije s tím už dlouho, je zdravá a veselá, hrozně ráda si hraje a honí se z ostatními psy. Ti se jen občas trochu bojí, protože má takový zvláštní krok (trojtakt :-) ale je to hrozně zlaté zvíře a nese to velmi statečně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2007 09:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

soplino napsal(a):

Ďakujem. Iveta

dokud má pes chuť do života, tak ho nechám žít, i kdyby měl jen dvě nohy.

Setkala jsem se už s docela dost slepými psy nebo psy s chybějící končetinou. Jednoho si vzala moje kamarádka, když ho jeho majitelé právě kvůli slepotě chtěli nechat utratit. Pes byl starší, ale jinak zdravý. Žil u ní ještě dva roky, jezdil s náma i na vodu a i v neznámém terénu se pohyboval docela v pohodě.
V útulku už jsem viděla i psa bez přední nohy, psa který měl nohu zlomenou a srostlou v dost nepřirozeném úhlu. Oba i s tímto hendikepem našli nové majitele.
Když jsem pracovala v JAR, měla moje zaměstnavatelka třináctiletou fenku stafíka, která chodila jen o třech, protože se jí do zadní nohy dala artróza. Už toho sice moc nenachodila, (jen na zahrádku vyhřívat se na sluníčko), ale nebylo na ní vidět, že by trpěla.
Soused z chaty měl psa, který byl ke konci už téměř slepý a hluchý. Čím starší, tím víc na něj člověk musel mávat a hlasitějc volat, aby si ho všimnul, ale pořád byl veselý, chodil si na svoje potulky po okolí (soused už moc chodit nemohl). Bohužel ho ten hendikep nakonec stál život - v 17 letech, srazilo ho auto.

16.4.2007 13:06

soplino napsal(a):

Ďakujem. Iveta

Mám psa, Chance, který přišel ve dvou letech o zadní nohu. Teď je mu pět let a je v pohodě. Nikdy jsem nepřemýšlela, že bych ho nechala utratit, proč taky? Jemu to nevadí, hned po operaci chodil bez problému, do mesíce běhal a teď běhá skoro stejně rychle jako zdraví psi. Ani ho příliš neomezuji, běhá agility, baví ho obrany. Je pravda že ho neberu na tůry delší 10 ti km. Zvířata se s tím vyrovnají v naprosté pohodě, neptají se proč já, nelitují se. Prostě to přišlo a oni to tak berou. Dokonce závodí v agility, je pravda, že jen na neoficiálních závodech a že v kategorii small (patřil by do large, má 46 cm), občas se mu podaří i vyhrát. K jídlu dostává granule pro psy v zátěži s kloubní výživou.

16.4.2007 13:08

hortova napsal(a):
Mám psa, Chance, který přišel ve dvou letech o zadní nohu. Teď je mu pět let a je v pohodě. Nikdy jsem nepřemýšlela, že bych ho nechala utratit, proč taky? Jemu to nevadí, hned po operaci chodil bez problému, do mesíce běhal a teď běhá skoro stejně rychle jako zdraví psi. Ani ho příliš neomezuji, běhá agility, baví ho obrany. Je pravda že ho neberu na tůry delší 10 ti km. Zvířata se s tím vyrovnají v naprosté pohodě, neptají se proč já, nelitují se. Prostě to přišlo a oni to tak berou. Dokonce závodí v agility, je pravda, že jen na neoficiálních závodech a že v kategorii small (patřil by do large, má 46 cm), občas se mu podaří i vyhrát. K jídlu dostává granule pro psy v zátěži s kloubní výživou.

tady při proskoku kruhem

17.4.2007 12:28

soplino napsal(a):

Ďakujem. Iveta

http://www.interpespenzion.estranky. cz/clanky/dopisy-od-majitelu/jim

bez mezery

25.5.2007 15:18

soplino napsal(a):

Ďakujem. Iveta

Náhodou jsem objevila tenhle článek, i s videe. O dvounohé fence.
http://pavliskop.blogspot.com/ 2006/01/faith-pbh-dvounoh-fenky.html

Přidejte reakci

Přidat smajlík