Ahoj!
Mám doma takový zlobidlo! Čůrací období máme zdárně za sebou a teď přišlo to kousací..
Moje čubinka okousává všechno co ji přijde do cesty. Nejvíc si oblíbila v kuchyni hryzat nohy židle a stolu - začínají z toho čumět třísky. Snad tisíckrát můžu řírt "fůj" ale je to furt prd platný,jako bych házela hrách na zeď.
Jak jí to mám odnaučit?
Myslíte, že pomáhají takové ty přípravky proti okousávání předmětů?
Jinak hraček má hromadu!
bambinna
napsal(a):
Ahoj!
Mám doma takový zlobidlo! Čůrací období máme zdárně za sebou a teď přišlo to kousací..
Moje čubinka okousává všechno co ji přijde do cesty. Nejvíc si oblíbila v kuchyni hryzat nohy židle a stolu - začínají z toho čumět třísky. Snad tisíckrát můžu řírt "fůj" ale je to furt prd platný,jako bych házela hrách na zeď.
Jak jí to mám odnaučit?
Jinak hraček má hromadu!
Tady plati zakazovat, zakazovat a zakazovat. Kdyz stene neco zacne okusovat napomente ji, ale z vaseho tonu musi byt znat, ze se vam to nelibi. Fuj musi byt ostre, nahle aby se stendo leklo a nezadouci cinnost prerusilo. Jakmile cinnost prerusi, zavolejte ji k sobe a pochvalte ji ci si sni pohrajte. Pokud ani po raznem fuj neprestane, klidne pouzijte mirny fyzicky trest, trepnuti, stisknuti tlamicky, stene musi pochopit, ze se to proste nesmi. Vzdy ji musite dat, tonem hlasu, postavenim tela, ze jste nastvana. Napomenout nestaci, jednou, dvakrat, stene to bude zkouset hdne dlouho, vzdy tam budte vy, aby jste ji v tom zabranila. Pokud jste nekde pryc, nechavejte fenku v mistnosti, kde neni co okusovat. Vzdy ji zdarve unavte prochazkou, nebo hrou, nechte ji hracky a buvoli kosti a ruzna jina "zvejkatka". Jakmile prijdete a mate na ni cas hracky ji vemte, musi pochopit, ze hracka je neco vyjimecneho, co nema k dispozici porad. Hracky davate a berete vy. Kdyz si sni hrajete, tak ji po hre take hracky ulozite. Hracek by nemela mit pres prilis, aby si nemyslela, ze si muze hrat se vsim.
S pripravky proti okusovani zkusenosti nemam, meli jsme nekolik stenat "demolismenu", ale vzdy jmse to prezili. Stenata nejvice kousaji v obdobi kdy jim rostou zuby, takze je to prechodne. A pokud majitel nedovoli aby to u psa preslo ve zlozvyk v dospelosti to vymizi.
bambinna
napsal(a):
Ahoj!
Jak jí to mám odnaučit?
Jinak hraček má hromadu!
Nevim odkud jsi, ale dala jsem ti nejake namety co s tim na nemoderovane forum, ktere tam mas ke stejnemu problemu.
Dana
bambinna
napsal(a):
Ahoj!
Jak jí to mám odnaučit?
Jinak hraček má hromadu!
jeste jsem nasla v obchode allpet proti tomu kapky, jestli to chces vyzkouset, pisou o tom: Výrobce: TRIXIE
TRIXIE KNABBER STOP Sprej proti okusování, 150 ml za 144,50Kc.
http://allpet.cz/scripts/index.php
maji to v oddeleni hygiena
Dana
bambinna
napsal(a):
Ahoj!
Jak jí to mám odnaučit?
Jinak hraček má hromadu!
Přesně. Úplně souhlasím se sl.Hortovou, a snad jen dodám, že je vhodné hračky obměňovat, tedy třeba rozdělit na 2 půlky a týden psíkovi poskytnout jednu půlku na hraní a další týden zase druhou a tak to nepravidelně střídat.
Povel „fuj“ se člověk opravdu musí naučit intonačně říkat tak, aby pes hned pochopil o co jde. Někdy bohužel opravdu je nutné nezůstat jen u říkání, ale psíkovi dát najevo, že to myslíte vážně, a že se „šéf“ musí poslouchat. Pokud je pro psa „fuj“ jen slovo, na které nemusí reagovat, je lepší ho neříkat vůbec, protože pes zjistí, že pro něj nejste žádná autorita, tedy že nemůžete být přirozeným vůdcem smečky. Čím mohou začít další problémy.
bambinna
napsal(a):
Ahoj!
Jak jí to mám odnaučit?
Jinak hraček má hromadu!
Ještě něco přidám... Zrovna dočítám velmi zajímavou knížku od J.Fishera – Proč můj pes...?, kde je popsán velmi dobrý postup, jak psa odnaučit okusovat nábytek ap.. (Popis je mými slovy). Potřebujete k tomu malou lahvičkou přípravku proti okusu zvané „kyselé jablko“ a mnohonásobně zředěnou levnou voňavku. Nejdříve se „kyselým jablkem“ postříká kapesník, položí doprostřed místnosti a kolem něj se nastříká na zem voňavka. Zavoláte psa a jakmile začne kolem kapesníku čichat nebo přímo ke kapesníku, rychle mu jej nacpete do tlamičky a na chvilku mu zavřete tlamu, kterou přidržíte. Po malé chviličce (3-5 vteřin) tlamičku pustíte a necháte psa kapesník vyplivnout. (Rozhodně jej vyplivne...). Vše beze slova. Poté cokoliv potřebujete ochránit, tak potřete tím přípravkem „kyselé jablko“, a okolo nastříkáte tu voňavku. Jakmile dojde ten přípravek „kyselé jablko“, už jej dávno není potřeba, protože pes předem cítí varovný zápach voňavky, která vydrží „vyprchávat“ daleko déle, než-li „kyselé jablko“. Navíc vyjde levněji a je ji možné použít díky rozprašovači úplně kdekoliv (kromě leštěného nábytku). Navíc vám bude jemně vonět byt :-) Protože nevím, jestli je možné u nás sehnat přípravek „kyselé jablko“ (pokud ano, informujte mě prosím), myslím, že by úplně stejný účinek měla i klasická citrónka.
alata
XXX.XXX.104.140
No tak fence spíš kapky Trixie chutnají
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
alata
napsal(a):
No tak fence spíš kapky Trixie chutnají
Myslím, že po 11 letech už to nebude aktuální