simi77
napsal(a):
Mám na vás dotaz.Nemáte nějaký vyzkoušený fígl,jak odnaučit psa vyskakování na lidi.Měli jsme fenku NO u které pomáhalo,když se k ní člověk otočil zády.Nyní máme fenku kavkazana,je jí 9 měsíců a je velmi temperamentní.Vyskakuje stále a nic na ní nezabírá.Poradíte?
Je to naše éro
jurasek
napsal(a):
zkuste dát vodu do nějakého spreje a když bude chtít skočit tak stříkněte do obličeje , přejde ho to
známý používal u pitbula toto: při výskoku přiměřeně šlápl pitovi na zadní nohu, pes si spojil bolest s výskokem a brzy to vzdal. Já mám stejný problém s mladičkou peruánkou, avšak šlapání u ní tedy v žádném přpadě nechci použít, navíc při tom poskakuje velmi temperamentně, takže by byl asi i problém se na tlapku trefit. Přistříknutí vodou ..... no nevím, že bych to přece jen zkusila? Jsem z toho zoufalá, velmi dobře mi reaguje na příkaz NESMÍŠ avšak u skákání to nezabírá, při vítání jsou emoce silnější ...
simi77
napsal(a):
Mám na vás dotaz.Nemáte nějaký vyzkoušený fígl,jak odnaučit psa vyskakování na lidi.Měli jsme fenku NO u které pomáhalo,když se k ní člověk otočil zády.Nyní máme fenku kavkazana,je jí 9 měsíců a je velmi temperamentní.Vyskakuje stále a nic na ní nezabírá.Poradíte?
Já nastavuji koleno. Ne kopnutí, ale prostě nastavím koleno do směru výskoku, většinou pes jednou narazí a pak jakmile zvednu koleno raději jde na zem, později koleno už používat nemusím. Na druhou stranu musíte dávat pozor aby jste psa nebo sebe nezranili. Pokud je pes příliš rozeběhnutý tak koleno raději nepoužívajte. Je dobré k tomu použít nějaký povel, např. výrazné ostré NE.
hortova
napsal(a):
Já nastavuji koleno. Ne kopnutí, ale prostě nastavím koleno do směru výskoku, většinou pes jednou narazí a pak jakmile zvednu koleno raději jde na zem, později koleno už používat nemusím. Na druhou stranu musíte dávat pozor aby jste psa nebo sebe nezranili. Pokud je pes příliš rozeběhnutý tak koleno raději nepoužívajte. Je dobré k tomu použít nějaký povel, např. výrazné ostré NE.
Taky nás pes tak miluje, že se snaží vyskakovat...Ale hrne se drápkama vás objímat...takže jediné, co nám funguje je, výrazně říci NE - ukázat rukou - otevřenou dlaní od prsou od sebe proti psovi, takové to ,,stůj,,a pes se zastaví a sedne...když to nefungovalo....-jakmile pes vyskočil, chytla jsem jej za volnou kůži na krku a přitlačila k zemi a řekla HODNÝ,, až ležel u země...Ale ta ruka se osvědčila...pes se zastaví...a počká...pak stačí se k němu sehnout....a mazlit ho třeba jakmile bude ležet na zádech