"okousane ruce"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2005 09:55

dobry den,
mam osmitydenni stene NO. Chci se zeptat - mate (nebo meli jste) taky tak bolave ruce jako ja? pri hrani se totiz cas od casu netrefi do hracky a kousne mne. kolikrat mam pocit, ze se mu lip hryze do mne, nez do hracky. kdyz jsme ve stadiu "bojovani", tak pak nevi, kdy prestat a kouse, nebo spis stipe, do vseho co se mu priplete pod nos. to je normalni nebo jenom ja mam silence?
diky za vase komentare.

11.4.2005 11:14

psovova napsal(a):
dobry den,
mam osmitydenni stene NO. Chci se zeptat - mate (nebo meli jste) taky tak bolave ruce jako ja? pri hrani se totiz cas od casu netrefi do hracky a kousne mne. kolikrat mam pocit, ze se mu lip hryze do mne, nez do hracky. kdyz jsme ve stadiu "bojovani", tak pak nevi, kdy prestat a kouse, nebo spis stipe, do vseho co se mu priplete pod nos. to je normalni nebo jenom ja mam silence?
diky za vase komentare.

Nenechte ho do sebe kousat. Trestejte ho za to slovem fuj a přestaňte si s ním hrát. Je ještě nemotorný, ale časem se naučí dávat si pozor.
Někdo radí fuj a strčit hračku do tlamy a pochválit.

11.4.2005 11:59

psovova napsal(a):
dobry den,
diky za vase komentare.

Dělají to všechna štěňata. Fakt je, že pokud vyrůstá do minim.7 týdnů se svými sourozenci, v základu a orientačně se naučí, kde je hranice bolestivosti a kdy už je to moc. Přesto, potýkají se s tím i lidé, kteří vzali štěně na 8, 9 týdnech věku. Je třeba psíkovi „auuu“ nebo „nesmíš“ povelem dát jasně a striktně najevo, že to už je moc. Musí se naučit najít přijatelnou míru stisku. Zároveň vám doporučuji často (nejlépe vždy) vaše ruce vyměnit za hračku – ať štěně ví, do čeho se může kousat. Ano, většina štěňat upřednostní ruce člověka před hračkou. Ale to mu nedovolujte.
A nakonec ještě jedna poznámka. Rychle dodělejte potřebná očkování psa a vyhledejte psí školku, nebo majitelé štěňat, kteří by také uvítali, aby si jejich štěndo hrálo s jiným štěnětem. Moc (raději vůbec) jim do her poté nezasahujte, poradí si a pudově naučí se. Hlavně neodkládejte to až na 4, 5, nebo 6 měsíc věku!!! Byly by pak podstatně větší problémy!

11.4.2005 13:41

eva nohelova napsal(a):
Dělají to všechna štěňata. Fakt je, že pokud vyrůstá do minim.7 týdnů se svými sourozenci, v základu a orientačně se naučí, kde je hranice bolestivosti a kdy už je to moc. Přesto, potýkají se s tím i lidé, kteří vzali štěně na 8, 9 týdnech věku. Je třeba psíkovi „auuu“ nebo „nesmíš“ povelem dát jasně a striktně najevo, že to už je moc. Musí se naučit najít přijatelnou míru stisku. Zároveň vám doporučuji často (nejlépe vždy) vaše ruce vyměnit za hračku – ať štěně ví, do čeho se může kousat. Ano, většina štěňat upřednostní ruce člověka před hračkou. Ale to mu nedovolujte.
A nakonec ještě jedna poznámka. Rychle dodělejte potřebná očkování psa a vyhledejte psí školku, nebo majitelé štěňat, kteří by také uvítali, aby si jejich štěndo hrálo s jiným štěnětem. Moc (raději vůbec) jim do her poté nezasahujte, poradí si a pudově naučí se. Hlavně neodkládejte to až na 4, 5, nebo 6 měsíc věku!!! Byly by pak podstatně větší problémy!

... Rychle dodělejte potřebná očkování psa.
to mne zajima - vcera jsme byli na prvnim ockovani. je nutne absolvovat vsechna tri ockovani nebo muzu uz ted k jinym psum? Protoze kdyz to vezmu pocetne tak: ted je mu osm tydnu, za tri nedele pujdeme na druhe ockovani a pak za dalsi tri nedele (asi) na dalsi ockovani. Pak jeste tyden pockat, nez se to uchyti. Z toho my vyplyva: vydrz do veku 15 tydnu (cca 4 mesicu) a pak vyraz.
Je to tak spravne?

11.4.2005 15:17

psovova napsal(a):
to mne zajima - vcera jsme byli na prvnim ockovani. je nutne absolvovat vsechna tri ockovani nebo muzu uz ted k jinym psum? Protoze kdyz to vezmu pocetne tak: ted je mu osm tydnu, za tri nedele pujdeme na druhe ockovani a pak za dalsi tri nedele (asi) na dalsi ockovani. Pak jeste tyden pockat, nez se to uchyti. Z toho my vyplyva: vydrz do veku 15 tydnu (cca 4 mesicu) a pak vyraz.
Je to tak spravne?

Cože? První očkování v 8mi týdnech? Co to bylo za chovatele, že je nenechal naočkovat v 6ti týdnech? Teď by měl jít už na druhé očkování a pak až vzteklina, ale bez té do školky můžete. Vzteklina už se u nás dlouho nevyskytla, takže můžete být víceméně klidní. Pokud chcete mít jistotu, tak se domluvte s někým, kdo má psa řádně naočkováného a navštěvujte se doma.

11.4.2005 15:50

psovova napsal(a):
Je to tak spravne?

ehm - "z toho mi vyplyva" asi bude lepsi.

11.4.2005 16:37

psovova napsal(a):
ehm - "z toho mi vyplyva" asi bude lepsi.

Také jsem překvapena prvním očkováním. Proč si je majitelé berou bez základního "vybavení"?

11.4.2005 21:24

psovova napsal(a):
dobry den,
diky za vase komentare.

První očkování mělo být už v 6 týdnech, druhé teď v osmi a já si osobně myslím, že tak týden až 10 dní po tomto druhém očkování už není velký problém mezi psy. Samozřejmě se obloukem vyhýbejte psům, kteří na vás působí nemocně nebo také místům, kde je velká koncentrace psů (i když tam v danou dobu nejsou). Nedávno se na toto téma vedla zde diskuse. Trochu zalistujte zpět.

11.4.2005 21:52

mumie napsal(a):
Také jsem překvapena prvním očkováním. Proč si je majitelé berou bez základního "vybavení"?

vzali jsme si psa "tak jak lezel a bezel". nemel ani odcerveni. takze se nam to trochu posunulo
zafungovalo u nas "toho si vezmeme, ten bude nas", at s "vybavou" nebo bez ni.
Mimochodem - nevite nekdo jak se davkuje royal canin?
mame granule pro stenata velkych plemen, ale nemuzu vubec vycist kolik mu toho muzu dat. Na obalu je davkovani pro psy od 5 mesicu ...
To jako, ze do te doby nezere??

12.4.2005 09:55

psovova napsal(a):
vzali jsme si psa "tak jak lezel a bezel". nemel ani odcerveni. takze se nam to trochu posunulo
zafungovalo u nas "toho si vezmeme, ten bude nas", at s "vybavou" nebo bez ni.
Mimochodem - nevite nekdo jak se davkuje royal canin?
mame granule pro stenata velkych plemen, ale nemuzu vubec vycist kolik mu toho muzu dat. Na obalu je davkovani pro psy od 5 mesicu ...
To jako, ze do te doby nezere??

Zkuste zavolat dealerovi RC, ten vám dávkování určitě poradí. Zkuste vyhledávač na internetu, nebo přímo stránky RC

Přidejte reakci

Přidat smajlík